SPORTARIJE

08.02.2016.
U 18:00 sati u prostorijama pressa u SKPC ˝Mejdan˝
Osnivačka Skupština UG ˝Veterani rukometnog kluba Sloboda˝
Tuzlarije


Večeras u 18:00 sati u prostorijama pressa u SKPC "Mejdan" Tuzla u organizaciji bivših, rukometaša, trenera, sportskih rukometnih radnika, rukometnih sudija i aktivnih igrača sazvana je osnivačka Skupština za Udruženje građana "Veterani rukometnog kluba Sloboda" Tuzla.

Na prijedlog nekoliko rukometnih entuzijasta krenulo se sa prikupljanjem potrebne dokumentacije kako bi se u zakonskim okvirima mogla realizovati gore navedena Skupština.

Vizija Udruženja jeste da se obnove stara prijateljstva, da se svojim sjećanjem vrate u periodu kako je to nekad bilo te da rukometni veterani koji su nekada bili dio priče RK "Sloboda – Solana" Tuzla, se predstave kao najbolji promotori sporta, ali i vrsni ambasadori Grada Tuzla. Povezujući gradove, prijatelje i ideje, uspostavljajući nove veze snagom koju ima samo sport.

"Veterani rukometnog kluba Sloboda" iako su zasebno udruženje, imat će zajednički zadatak i cilj kao i RK "Sloboda" Tuzla, a to je promocija rukometa, našeg kluba i našeg grada. Bez pozitivne atmosfere, ali i zajedničkih ideala inicijatora, puno bi teže bilo i održati spone i veze između bivših rukometaša koji su kilometrima udaljeni jedni od drugih.

Kompletna priča je, kako to obično i biva sa svim hvale vrijednim i uspješnim pričama, nastala sasvim slučajno i spontano okupljanjem nekolicine ( još uvijek) strastvenih i vatrenih zaljubljenika u rukomet, iako veteranske dobi.

Nakon Skupštine uslijedit će mnogobrojna druženja, po neki "naporni" trening a potom i prijateljske utakmice i učešće na nekim od nacionalni i međunarodnih turnira, kako u BiH tako i van granice BiH.

Organizaotri se nadaju da će se na prvoj Skupštini odazvati svih predloženi delegati koji se trenutno nalaze u Tuzli i u blizini Tuzle, s tim što su bivši igrači RK "Sloboda – Solana" Tuzla koji se nalaze Van granica BiH dali punu podršku ogranizatoru i jedva čekaju naredna okupljanja kada će biti u mogućnosti prisustvovati na nekim od slijedećih aktivnosti Udruženja.

Priredio(la):