SPORTARIJE

10.02.2016.
Jedinstvo Tuzla:
Aida Demirović napušta rukomet
Članica RK Jedinstva iz Tuzle Aida Demirović odlučila je okončati rukometnu karijeru. Njena odluka iznenadila je sve ljude u klubu i ljubitelje sporta u Tuzli, s obzirom da je prošla dobar dio priprema za skorašnji nastavak prvenstva.

Tuzlarije


Demirović je druga vratarka Jedinstva, a branila je u tandemu sa Havom Huskić. Na nju su čelnici tuzlanskog kluba ozbiljno računali u borbi za što bolji plasman u Premijer ligi i u završnici Kupa BiH.

- Nisam nezadovoljna, niko me nije povrijedio i teško mi je sve objasniti, ali tako sam odlučila. Jednostavno, rukomet me više ne ispunjava zadovoljstvom kao nekada. Ne želim igrati na silu, jer to ne bi bilo fer prema ekipi, izjavila je Feni popularna rukometašica.

U Jedinstvu je počela karijeru prije desetak godina, veoma je zaslužna za povratak tuzlanskog kluba u Premijer ligu BiH. Trener Zvjezdan Tomić se nadao da će Aida Demirović promijeniti odluku i da će se vratiti.

- Ovo je definitivna odluka, koju nisam donijela preko noći. I meni je veoma teško, ali dolazit ću na utakmice i bodriti djevojke. Vjerujem u njih, znam da će nastaviti uspješne rezultate i bez mene, zaključila je Aida Demirović.

Prvenstvo rukometašica nastavlja se 27. februara, a Jedinstvo u drugi dio sezone starta utakmicom protiv Lokomotive u Mostaru.

Priredio(la): Agencija Fena