SPORTARIJE

29.02.2016.
U RK Jedinstvu ogorčeni izborom sportista Tuzle
TuzlarijeČelnici Rukometnog kluba Jedinstvo iz Tuzle ogorčeni su nedavnim izborom najboljih sportista grada u minuloj godini.

Mada su na poziv Sportskog saveza grada prijave poslali za tri kategorije priznanja, nisu dobili nijedno, a smatraju da su to rezultatima zaslužili.

- Izborili smo plasman u Premijer ligu, među najboljim smo klubovima prvenstva, plasirali smo se u završnicu Kupa BiH, naša rukometašica Elma Osmanović pozvana je u juniorsku reprezentaciju BiH, dok je naš trener Zvjezdan Tomić imenovan pomoćnikom selektora u toj reprezentaciji. Ne znam šta smo još morali uraditi da bismo dobili barem posebno priznanje, kao neki drugi kolektivi - izjavio je danas na konferenciji za novinare Alija Hasić, predsjednik Skupštine RK Jedinstvo.

Istakao je da nema zamjerki prema lokalnoj zajednici, koja finansira izbor najuspješnijih sportista grada.

- Bez pomoći lokalne zajednice ne bismo mogli opstati. Primjedbe upućujemo Sportskom savezu Tuzle i članovima žirija, u kojem su bile nekompetentne ili osobe bliske nekim drugim sportskim ekipama. Pojedini klubovi dobili su po 3-4 priznanja, a mi nijedno. Smatramo da su time bacili mrlju i na sam izbor, ali i na naš klub. Zato smo odlučili da iduće godine, ako ostvarimo dobre rezultate, a nadamo se tome, nećemo sudjelovati u izboru najboljih sportista Tuzle, sve dok o tome odlučuju isti ljudi - kazao je Hasić.

Jedinstvo je prijave poslalo u kategoriji najboljeg sportiste, trenera i sportskog radnika, ali su ostali praznih ruku.

- Nije me pogodilo što nisam dobio priznanje, ali jeste što su izostavili mladu reprezentativku Elmu Osmanović, koja je dala značajan doprinos uspjesima našeg kluba. To nas neće demoralisati, svima ćemo dokazati koliko vrijedimo, a to ćemo uskoro pokazati u prvenstvu i Kupu BiH - rekao je trener Jedinstva Zvjezdan Tomić.

Jedinstvo 2. marta u Tuzli igra prvu četvrtfinalnu utakmicu Kupa BiH protiv Krivaje iz Zavidovića, a 6. marta, u derbiju Premijer lige dočekuje Ilidžu. Pobjedama bi, kažu, u oba takmičenja ušli u uski krug najboljih ekipa u BiH.

Priredio(la): Agencija Fena