SPORTARIJE

21.04.2016.
Jedinstvo želi organizaciju završnice rukometnog Kupa BiH
Uprava rukometnog kluba Jedinstvo iz Tuzle danas je Rukometnom savezu BiH službeno podnijela kandidaturu za organizaciju završnog turnira Kupa BiH u ženskoj konkurenciji.

Tuzlarije


Predsjednik Skupštine Jedinstva Alija Hasić u izjavi za Fenu rekao je kako od RSBiH očekuje da Tuzli dodijeli organizaciju turnira, s obzirom na to da je prošle godine završnica Kupa BiH organizovana u Grudama, a godinu prije u Prijedoru.

- U ponedjeljak imamo dogovoren sastanak kod generalnog sekretara Saveza kako bismo vidjeli u kojoj mjeri možemo koristiti prava od TV prenosa da bi pokrili dio troškova. Imamo podršku Grada Tuzla koji će nam sa oko 1.500 maraka podmiriti troškove na ime zakupa dvorane Mejdan - izjavio je Hasić.

Završnica Kupa BiH igra se 21. i 22. maja, a pravo nastupa izborili su Grude Autoherc, Jedinstvo, Bihać i Izviđač. Trofej brane rukometašice Gruda.

U istoriji Kupa BiH rukometašice Jedinstva četiri puta su osvajale ovaj trofej, Izviđaču je to uspjelo tri puta, ekipi Grude jednom, dok jedino trofej Kupa BiH nije osvajao Bihać.

Priredio(la): Agencija Fena