SPORTARIJE

25.03.2006.
Uoči utakmice Sloboda - Široki Brijeg
Tri trenera za tri boda


Derbi 22. kola Premijer lige BiH u fudbalu na "Tušnju" igraju "davljenik" Sloboda i lider na tabeli Široki Brijeg. Tuzlacima su u ovoj utakmici bodovi prijeko potrebni kako bi koliko-toliko mirniji ušli u borbu za opstanak u ligi, ali problemi u klubu čak su potisnuli i ovu za njih začajnu utakmicu u drugi plan.

U samo tri dana održane su dvije vanredne sjednice Upravnog odbora FK Sloboda. Na drugoj sjednici koja je završena u četvrtak u večernjim satima ostavku je podnio trener Nihad Mujezinović. Ujedno UO kluba je donio odluku da ubuduće sve informacije novinarima daje predsjednik Enver Bijedić, ali, što zbog obaveza u Direkciji za obnovu i izgradnju Tuzle, gdje je direktor, što zbog isključivanja mobilnog telefona, informaciju o daljim potezima nismo mogli saznati.

"Protiv Širokog Brijega ekipu će predvoditi tri trenera. To su Gordan Džafić, Mirsad Dedić i Ibrahim Crnkić. To je rješenje za utakmicu protiv Širokobriježana, dok će se o šefu stručnog štaba odlučivati naredne sedmice", kazao je Ekrem Ibrić, sekretar kluba.

Saznajemo da je rukovodstvo Slobode obavilo razgovore s nekoliko trenera. Između ostalih, sa Sakibom Malkočevićem, Denisom Sadikovićem, Midhatom Memiševićem i Ibrahimom Crnkićem, ali je nejasno ko bi od naredne sedmice preuzeo ulogu šefa struke. Vjerovatno će biti "vruće" i na sjednici Skupštine kluba koja je zakazana za ponedjeljak, a trebalo je da bude održana sinoć u 17 sati u BKC-u. Kako saznajemo, moguće je da dođe do smjene kompletnog Upravnog odbora, predvođenog predsjednikom Bijedićem.

Kada je riječ o sastavu za utakmicu sa Širokim Brijegom, zbog kartona neće nastupiti Samir Kuduzović, dok postoje realne šanse da od prve minute zaigraju Mirzet Krupinac i Staniša Nikolić.Nadu u uspjeh Širokog Brijega u Tuzli poklonicima nogometa u gradu na Lištici ulijeva i činjenica da će lider nastupiti kompletan. Kako su jučer prije polaska za Tuzlu govorili na "Pecari", na "Tušnju bi bili zadovoljni i osvajanjem boda, mada u planu imaju sva tri.

"Svjesni smo činjenice da će nam za naslov prvaka BiH uz maksimalan učinak na domaćem terenu trebati barem jedna pobjeda u gostima. Stoga već na ´Tušnju´ tražimo nove bodove u gostima. Jasno, bit će iznimno teško, jer Slobodi gori pod nogama. Tradicija govori da mi u Tuzli igramo dobro, nerijetko smo znali iznenaditi. Bod bi nas zadovoljio, ali ne libim se kazati da na ´Tušanj´ idemo po sva tri", riječi su Danijela Bajkuš e, veznog igrača Širokobriježana.
(Nezavisne)

Priredio(la): V.K.