SPORTARIJE

22.02.2016.
AK ˝Sloboda-Tehnograd˝
Nastupi na atletskim mitinzima u Beogradu i Budimpešti
Povodom otvaranja nove atletske dvorane u Beogradu je u nedelju (21.02. 2016.) održano je "Otvoreno dvoransko prvenstvo Srbije u atletici" na kojem su nastupili i atletičari AK "Sloboda-Tehnograd" Rusmir Malkočević, Mahir Kurtalić i Ervin Rahmanović. Rusmir Malkočević je u trci na 400 m istrčao najbolje vrijem sa rezultatom 49:66 s, dok je Mahir Kurtalić u trci na 60 m prepone dijelio I mjesto sa istrčanim vremenom od 8:35 s. Naš treći predstavnik Ervin Rahmanović je trku na 60 m prepone istrčao u vremenu od 9:28

Tuzlarije
Rusmir Malkočević


Rusmir Malkočević već 26. februara putuje u Istanbul na Međunarodni dvoranski atletski miting na kome će 27. februara nastupiti u trci na 400 m, a dva dana kasnije očekuje ga nastup na "Dvoranskom prvenstvu Balkana" gdje će nastupiti u trkama na 400 m i 4x400 m.

Međunarodni bacački miting u Budimpešti

U subotu 20. februara u Budimpešti su na Međunarodnom bacačkom mitingu u kategoriji dječaka nastupili i naši Ian Saxon Hall i Ermin Brkić.

Ian Saxon Hall je u kategoriji dječaka do 12 godina sa kopljem težine 400 grama osvojio I mjesto sa daljinom od 44.49 m, što predstavlja drugi rezultat u Evropi u kategoriji dječaka do 12 godina. Sa težinom koplja od 500 grama Ian Saxon-Hall je takodjer osvojio I mjesto.

Drugi naš predstavnik Ermin Brkić je u bacanju koplja težine 400 grama osvojio IV mjesto, dok je u bacanju koplja težine 500 grama osvojio II mjesto.

Tuzlarije
Ian Saxon-Hall i Ermin Brkić u Mađarskoj


Pored predviđenog nastupa Rusmira Malkočevića na Međunarodnom atletskom mitingu i Prvenstvu Balkana u Istanbulu, već 01. marta naše takmičarke u kategoriji mlađih juniorki Mubina Hasanbašić, Monika Tončević i Zijada Šehić nastupit će u Beogradu na Otvorenom dvoranskom prvenstvu u trci na 800 m.

Direktorica:
Kada Delić-Selimović

Priredio(la):