SPORTARIJE

25.03.2006.
12. Balkansko seniorsko prvenstvo u karateu
BH ženski tim izborio finale, muška reprezentacija osvojila bronzu
Vrhunska organizacija

U tuzlanskoj dvorani Mejdan danas je započelo 12. Seniorsko prvenstvo Balkana u karateu. Takmičari iz osam balkanskih zemalja prvog dana su se nadmetali u ekipnim konkurencijama, a večernji dio programa bio je rezervisan za finalne dvoboje.

Tako su u ženskoj konkurenciji u borbama ekipno snage odmjerile reprezentacije BiH i Turske. Prethodno je BiH savladala Grčku sa 2:0 i Makedoniju sa 1:0. Selektor Fikret Selman računao je na Merimu Softić, Arnelu Odžaković i Lejlu Ferhatbegović. Međutim, zbog povrede Softićevu je u finalu zamijenila Mirsada Suljkanović. Reprezentacije Turske je pobjedila SCG i Bugarsku sa 2:0.

Kod muškaraca za zlatnu medalju borili su se SCG i Turska, dok su BiH i Bugarska osvojile bronzane medalje. U katama kod muškaraca za najsjajnije odličje borili su se Turska i Grčka, dok su BiH i SCG osvojile treće mjesto. Kod žena u finalu su bile Turska i Makedonija, a bronzana je pripala BiH i SCG.

U nedjelju su na rasporedu borbe i kate u pojedinačnoj konkurenciji, a u 15. sati biti će zatvoreno 12. Seniorsko prvensstvo Balkana u karateu. Poslije prvog dana takmičari i stručna vodsta bili su jednoglasni u ocjeni da je Tuzla ovu izuzetno značajnu manifestaciju organizirala vrhunski.

press služba

Priredio(la): V.K.