SPORTARIJE

19.02.2016.
Igor Emkić:
Pripreme za NO LIMIT 8 idu odlično, ali Krušića se trebam itekako paziti
Krušić je dosta napredovao, dobio je na snazi, počeo je da se bori na ozbiljnim kick-boks događajima, tako da se njega itekako treba paziti – kazao je za Fenu bosanskohercegovački kick-bokser Igor Emkić povodom meča s Bobanom Krušićem iz Crne Gore na turniru osmorice u okviru manifestacije NO LIMIT 8 – Fighting Network

Tuzlarije


NO LIMIT 8 bit će održan 11. marta u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu, kada će publika, između ostalog, imati priliku vidjeti Emkića i još sedam najboljih boraca iz BiH i regije, u kategoriji do 85 kg. Pobjednik ovog “turnira osmorice” morat će savladati tri protivnika za samo tri sata.

Emkić, poznat pod nadimkom “BH Diamond”, kaže da se s Krušićem već ranije susretao te da je imao dva meča s njim, kada je odnio dvije uvjerljive pobjede.

- Posljednju borbu imali smo 2012. godine, tako da je od tada prošlo dosta vremena, svašta se moglo desiti u međuvremenu, bez obzira na moje dosadašnje iskustvo s njim – pojašnjava jedan od najboljih bh. kick-boksera.

Za pripreme za turnir kaže da idu odlično i da se priprema u Tuzli sa svojim trenerom Isakom Memiševićem te da su dio priprema radili u “Yumruk Gymu” kod Dževada Poturka, dodajući da njihovi klubovi sarađuju i da često rade sparinge zajedno.

Također, dodao je, jedan dio priprema odradit će u Novom Sadu.

Na pitanje kakve su njegove prognoze za borbu Dževada Poturka koji će na NO LIMIT 8 braniti titulu svjetskog prvaka u WAKO verziji, a gdje će mu protivnik biti Poljak Michal Turynski, kazao je da meč za titulu pred domaćom publikom predstavlja mač s dvije oštrice.

- Ta publika može da donese prednost, a isto tako može i da je oduzme. Čovjek iz emotivnih razloga može napraviti grešku, i to može da ga košta. Jako je teško prognozirati ishod takve borbe, koja će, u svakom slučaju, biti jako zanimljiva – mišljenja je ovaj bh. borac.

U pogledu planova za budućnost, kaže da nastavlja saradnju sa FFC-om i da trenutno ima pregovore za meč nakon NO LIMIT 8.

Igor Emkić rođen je 1989. godine u Tuzli. Kick-boksom se počeo baviti s 15 godina. Do sada je imao oko 130 amaterskih borbi te 30 profesionalnih mečeva, od čega je 28 pobjeda. Nekoliko godina proglašavan je za sportistu godine Tuzlanskog kantona. Višestruki je prvak BiH i višestruki prvak Balkana te prvak svijeta i Evrope u disciplini low-kick.

Priredio(la): Agencija Fena