SPORTARIJE

20.02.2016.
Kick-boxer Mesud Selimović sprema se za meč karijere
Mesud Selimović, član Kluba borilačkih vještina “Flek Tom Cat” Tuzla i bosansko-hercegovački reprezentativac u kick-boxu, koji iza sebe ima nešto više od 30 profesionalnih mečeva, za nešto manje od mjesec dana nastupit će u njemačkom Ulmu, gdje će u okviru manifestacije “Zamzam Fight Night” imati jedan od najvažnijih mečeva u svojoj bogatoj karijeri.

Tuzlarije


Meč u Ulmu sudit će se po pravilima K-1 World Grand Prix, što znači da se meč može završit sa nokoutom, tehničkim nokoutom, odlukom sudija, ili pak, diskvalifikacijom.

U kategoriji do 91. kilograma, Mesudu će se u ringu suprostaviti Amilcar Alves iz Brazila, inače bivši UFC borac, a pripreme za ovaj meč, Mesudu je počeo bez svog trenera Salka Zildžića.

“Moj trener, Salko Zildžić odsutan je zbog poslovnih obaveza. Međutim, svakodnevno radim sa iskusnim trenerom boksa Ismetom Kavgićem – Kavgom, sa kojim više radim na savladavanju ručne tehnike, dok će mi klubske kolege pomoći da poradim na usavršavanju nožnih tehnika, ” kazao je ovaj bh. reprezentativac.

Protivnik je Mesudu poznat, i kako kaže, već je odgledao nekoliko njegovih UFC borbi.

“Riječ je o protivniku koji odlično poznaje Mai-Tai i brazilsku jiu-jitsu. Mislim da imam prednost u odnosu na ovog borca, u stand-up borbi i iskoristit ću sve adute da ga pobijedim, i u Tuzlu se vratim sa zlatnom medaljom, ” istakao je Selimović.

Inače, “Zamzam Fight Night” manifestacija na kojoj će nastupiti naš kick-bokser, održat će se u subotu 12. marta u njemačkom Ulmu.

S.P.

Priredio(la):