SPORTARIJE

12.03.2016.
VIDEO:
Igor Emkić pobjednik turnira osam najboljih K-1 boraca iz BiH i regije
Tuzlarije


Igor Emkić je pobjednik turnira osam najboljih K-1 boraca iz BiH i regije na borilačkoj manifestaciji NO LIMIT 8 – Fighting Network, održanoj sinoć u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu.

Nakon što je prethodno savladao Crnogorca Miloša Vulovića i bh. borca Darija Kadića, Emkić se u finalu susreo sa Tonijem Mikelićem iz Hrvatske, kada je odnio pobjedu nokautom u prvoj rundi meča.

- Trebat će malo vremena da saberem sve utiske, trener i ja pregledat ćemo borbe da vidimo šta smo napravili. Ono što smo vježbali ranije, to sam i uradio na meču. Više sam nego zadovoljan, kada vidim svoj tim koliko su sretni, onda vidim da sam napravio pravu stvar – rekao je Emkić.

Dodao je da je on samo finalni produkt te da mnogo ljudi stoji iza njega, tako da je, kako je rekao, “ova pobjeda i njihov ponos, koliko i moj”.Poljski kickbokser Michael Tyrunski postao je novi svjetski šampion WAKO federacije, nakon meča sa Dževadom Poturkom.

Tyrinski je odlukom sudija 2:1 u petoj rundi odnio pobjedu nad Poturkom.

- U drugoj polovini treće runde povrijedio sam biceps i to me je spriječilo da odradim borbu na zadovoljavajući način – kazao je Poturak koji 12 godina nije bio izgubio meč u BiH, te čestitao svom protivniku.

Poljski borac ponosan je na ovu pobjedu, ali u isto vrijeme veliku čast mu je činila prilika da se bori protiv, kako je rekao, “bh. legende”.

- U Poljskoj imamo izreku koja kaže da ukoliko želiš da budeš legenda, onda moraš pobijediti legendu. To sam ja večeras i uradio, borio sam se protiv Poturka i pobijedio legendu – rekao je Tyrunski, dodajući da je borba bila fantastična i da veoma cijeni bh. borca.


Publika je sinoć mogla vidjeti i tri Superfight borbe, Francuz Gibril Greezli porazio je Rumuna Anghel Cordos, bh. borac Elmir Mehić predao borbu Holanđaninu Stevenu Rezeeghtu, a Turčin Erhan Deniz pobijedio je Grka Christosa Soulasa.

F.F.

Priredio(la): FENA