SPORTARIJE

14.03.2016.
Održano 20. Pojedinačno kadetsko i juniorsko prvenstvo TK
Tuzlarije


U organizaciji Šahovskog saveza Tuzlanskog kantona i Tuzlanskog šahovskog kluba "Sloboda" kao tehničkog organizatora, u nedelju sa početkom u 10 sati održano je 20. Pojedinačno kadetsko i juniorsko prvenstvo Tuzlanskog kantona. Na prvenstvu je nastupilo 40 djevojčica i dječaka u 7 kategorija (U8, U10, U12, U14, U16, U18 i U20).

Poslije skoro 20 godina pauze nastupili su djevojčice i dječaci članovi Tuzlanskog šahovskog kluba. Obzirom da je škola šaha krenula u 2016. godini Tuzlanski šahovski klub "Sloboda" sa osvojene tri medalje u ženskoj konkurenciji može biti više nego zadovoljan, obzirom da su to prve medalje na kantonalnom takmičenju za klub još od 1997. godine.

Zlatnu medalju za uzrast do 8 godina osvojila je Lejla Šarić, dok je Lamija Demirović osvojila bronzanu medalju. Uspjeh kluba u najmlađim kategorijama je upotpunila Ehlimana Babajić osvajanjem zlatne medalje za uzrast do 10 godina. U kategoriji do 12 godina Tarik Faković je osvojio četvro mjesto. Pored navedenih za Tuzlanski šahovski klub "Slobodu" su nastupili Omar Memišević i Mirza Softić.

Šahovski klub "Inzio - Tušanj" je takođe osvojio tri medalje. Zlatnu medalju je osvojio Ismet Mešić u kategoriji dječaka do 8 godina dok je u istoj kategoriji Enis Osmić osvojio bronzanu medalju. U kategoriji dječaka do 16 godina Irfan Jahić je osvojio bronzanu medalju.

Uprava TŠK "SLOBODA"

Priredio(la):