SPORTARIJE

25.01.2016.
Stoni tenis:
Najbolji juniori i juniorke okupili se u Tuzli
Kamp Stonoteniskog saveza BiH „Stens“ u Tuzli jučer su napustili najbolje kadetkinje i kadeti, a danas su u istoj dvorani počele pripreme najboljih juniorki i juniora naše države.

Tuzlarije


Selektor juniorske reprezentacije BiH Goran Rajčić pozvao je na zimsko okupljanje Luku Mihailovića i Dinu Čizmića (STK Banja Luka), Marka Vučijaka (STK Mostar), Mirzu Hanića (Kreka Edelex, Tuzla), Jasmina Nišića (Brka 2007, Brčko Distrikt) i Ikbala Šetu (STK Vogošća).

Dvojica reprezentativaca otkazali su dolazak iz opravdani razloga, pa smo pozvali dvojicu novih stonotenisera s rang liste najboljih. Tako će umjesto Luke Mihailovića na pripremama biti Adis Skopljak (STK Vitez), a umjesto Jasmina Nišića došao je Aladin Kurić (STK Bugojno)", izjavio je za Fenu selektor Rajčić.

Prema njegovim riječima, tokom priprema reprezentativci će biti podvrgnuti testovima snage i okretnosti, a glavnina rada bit će posvećena tehničko-taktičkom usavršavanju.

Selektorka ženske juniorske reprezentacije Amela Hadžiahmetović - Dizdarević iz Sarajeva, na pripreme je pozvala šest juniorki.

U kampu su pozvane Elda Šehić (Spin 2012, Sarajevo), Snežana Marković (Perućica, Foča), Ajla Salkić (Stenes ´73, Cazin), Nedžma Mulalić (Sarajevo ´73), Azra Ahmetović (Kreka Edelex, Tuzla) i Iva Knezović (STK Mostar). Dolazak je otkazala jedino Snežana Marković umjesto koje je pozvana Hasija Mešetović iz Ilijaša, naša najperspektivnija kadetkinja“, izjavila je za Fenu Amela Hadžiahmetović - Dizdarević.

Zimske pripreme najboljih juniorki i juniora u Tuzli organizuju zajednički STK BiH i klub domaćin Kreka Edelex iz Tuzle, a trajat će do 31. januara.

Najboljih BiH stonotenisači u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji prve međunarodne provjere u ovoj godini imat će u junu na Balkanijadi u Rumuniji, te u julu na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Priredio(la): Agencija Fena