SPORTARIJE

31.03.2016.
Povodom 40 godina postojanja i rada Univerziteta u Tuzli
˝Balkanijada Tuzla 2016.˝

Unija studenata Univerziteta u Tuzli i Centar za sport povodom 40 godina postojanja i rada Univerziteta u Tuzli organizuju sportsku manifestaciju „Balkanijada Tuzla 2016.“ koja će se održati od 1.4. -3.4.2016. godine u Tuzli.

Tuzlarije


Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić svečano će otvoriti manifestaciju dana 1.4.2016. godine u 19:30 sati u Univerzitetskoj dvorani kada će se pored bogatog kulturno-zabavnog programa odigrati i prijateljska utakmica između zaposlenika Univerziteta i izvršne i zakonodavne vlasti TK- a.

Ovogodišnja sportska manifestacija sadrži takmičenja u sportovima: mali nogomet (ekipno 4+1) u muškoj konkurenciji; košarka u muškoj konkurenciji; odbojka u ženskoj konkurenciji; stoni tenis pojedinačno u muškoj i ženskoj konkurenciji.
Učešće će uzeti preko 250 studenata iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, bosanskohercegovačkih univerzitetskih gradova: Sarajeva, Bihaća, Zenice, Mostara, Istoćnog Sarajeva, Bijeljine, Travnika i mnogi drugi.

Unija studenata Univerziteta u Tuzli kao glavni organizator potrudila se da zaista opravda ulogu dobrog domaćina. U prilog tome ide i informacija da učesnici imaju besplatan smještaj u Hotelu „Tuzla“ (prateći sadržaji:bazen, diskoteka Viva), hranu i obilazak kulturno – historijskih znamenitosti grada.

Ovo je jedinstvena prilika da Univerziteti širom regiona i Bosne i Hercegovine pridonesu oživljavanju sportskih aktivnosti među studentima, razvoju i unaprijeđenju rekreativnog i amaterskog sporta, te povezivanju i saradnji Univerziteta u regionu. Želja nam je da istaknemo vrijednosti koje potiče sport, poput timskog duha, solidarnosti, tolerancije i sl..
Pokrovitelji manifestacije: Vlada TK-a, Univerzitet u Tuzli, Hotel „Tuzla“, UNIS TOK Kalesija, BH Telecom, Red Bull, Transturis d.d. Tuzla
Medijski pokrovitelji manifestacije su: RTV 7, RTV TK- a, Radio Kameleon, Radio Vesta.


Predsjednik Organizacionog odbora
Nedžad Hodžić, pred. USUT

Priredio(la):