SPORTARIJE

25.04.2016.
Tuzlanski stonoteniseri ponovo uspješni
Tuzlarije


Protekli vikend u Sarajevu je održan dvodnevni međunarodni otvoreni turnir u stonom tenisu za mlađe kategorije na kojem je učestvovalo jedanaest takmičara iz stoneoteniskog kluba "Kreka-Edelex" iz Tuzle, koji su ostvarili zapažene rezultate i u ekipnom i u pojedinačnom takmičenju.

Tuzlarije


POJEDINAČNO TAKMIČENJE

Hanić Mirza, juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine, osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju i time odbranio naslov pobjednika iz prošle godine.

Tuzlarije


U kategoriji juniorki Fazlić Amina je pojedinčno osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju, dok je u kategoriji kadetkinja Amina završila kao treća i osvojila bronzanu medalju.

Kadetska reprezentativka naše zemlje Lovrić Ema je u kategoriji mlađih kadetkinja osvojila treće mjesto i srebrenu medalju.

U kategoriji mlađih kadeta Isabegović Amar je osvojio treće mjesto i bronzanu medalju.

Zlatanović Šejla je u kategoriji njmlađih kadetkinja osvojila drugo mjesto i srebernu medalju.

Tuzlarije


EKIPNO TAKMIČENJE

U ekipnom takmičenju Hanić Mirza je sa predstavnikom Srbije Đilas Nemanja osvojio takođe prvo mjesto u kategoriji juniora.

Lovrić Ema i Fazlić Amina osvojile su drugo mjesto u kategoriji kadetkinja i također drugo mjesto i srebrenu medalju u kategoriji juniorki.

U kategoriji mlađi kadeti Isabegović Amar i Smajlović Bakir osvojili su drugo mjesto ekipno u kategoriji mlađi kadeti.

Tuzlarije


U najmlođoj konkurenciji ekipno, subkadetkinje sestre Zlatović Medina i Šejla osvojile su drugo mjesto i srebrenu medalju dok su najmlađi kadeti Fazlić Kerim i Hanić Azur osvojili treće mjesto i bronzanu medalju.

Ovo je bio jedan izvanredan nastup tuzlanskih stonotenisera kako po rezultatu, tako i po igri, gdje je ekipa STK "Kreka-Edelex" još jednom nastupila kao ekipa sa najviše takmičara i sa najviše osvojenih odličja.

Tuzlarije


Sljedeće veliko međunarodno takmičenje za mlade predstoji u Zagrebu "Zagi Ping 2016" u maju mjesecu, na kojem svake godine nastupi oko 1.000 takmičara iz dvadesetak zemalja Evrope.

STK "Kreka-Edelex"

Priredio(la):