SPORTARIJE

30.12.2004.
Sport
Nogometaši Slobode ostaju bez kapitena
Enes Mešanović u Sarajevu

Iako, je svojedobno poslije povratka iz pečalbe izjavio kako u BiH neće igrati niti u jednom drugom klubu izuzev u tuzlanskoj Slobodi, Enes Mešanović, poslije pet mjeseci provedenih na Tušnju spakovat će kofere i preseliti na Koševo. Podsjetili smo ga na nekad izrečenu tvrdnju, na što je on uzvratio:

- I mnogi drugi su što šta izjavljivali, pa su mijenjali mišljenje. Ne bih nikada išao iz Slobode, ali okolnosti su takve kakve jesu. Sarajevo je bilo uporno, ponudilo najbolje uslove, i zbog toga sam se odlučio otići – kaže Enes Mešanović.

U iščekivanju Skupštine kluba Sloboda je ostala bez kapitena, a još niz kvalitetnih i manje kvalitetnih nogometaša namjerava napustiti Tušanj. Čini se da je od svih njih najuporniji Staniša Nikolić, koji je već “zgotovio transfer” u Novom Sadu, ali će se prvi dani naredne godine sačekati za njegovu realizaciju.

Pomalo zabrinjava odnos čelnika Novosađana koji u cjelokupnom poslu zaboravljaju da i u Tuzli postoji kakva – takva Uprava.

Tako se dogodilo da Miloš šestić i ostali Novosađani na utakmicu sa Modriča Maksimom dođu nenajavljeni.

Niti trenerska križaljka na Tušnju nije okončana. Poslije “odvala mjeseca” kako će se pregovarati sa Kemalom Alispahićem i Vlatkom Glavašem, Stručno – trenerskoj komisiji na čelu sa Mijom Krešićem preostale su jedine realne opcije – Malkočević ili Sadiković, ili pak neko od starijih trenera koji su već bili na klupi Slobode Memišević, Kalesić i Hadžić.

Pripreme su sve bliže, i trenutak kada će zvanično startati prelazni rok. O tome ko će ostati na Tušnju teško je govoriti.

Isto tako i o pojačanjima se može govoriti samo u slučaju ako za dan - dva Djed Mraz ispod jelke ostavi vrijedan novčani poklon.

Priredio(la): tz / jutarnje