SPORTARIJE

08.05.2006.
Jelovica Tuzla, državni prvak
Prepuna dvorana, ambijent za pobjedu i titulu


Univerzitetska dvorana u Tuzli. Gledalaca: 1.300. Sudije: Rado Kuzmanović (Modriča) i Slavko Grgić (Breza). Delegat: Rade Baralić (Višegrad). Rezultat: Jelovica Tuzla - Jedinstvo Mobis Brčko 3:1 (18:25, 25:23, 25:19, 25:18).

JELOVICA TUZLA: Zukić, Jahić, Sadiković, Salkić, Binjoš, Vejzović, Šadić, Jovič ić, Avdić, Bešlagić, Tomić, Blagojević. Trener: Nihad Zahirović.

JEDINSTVO MOBIS BR- ČKO: Božić, Mitrović, Jović, B. Mihajlović, Blagić, J. Marković, Salkić, Bujak, Petrovićm, Savić, M. Mihajlović, A. Marković. Trener: Goran Hadžić.

U izvanrednoj atmosferi koji su priredili navijači u Tuzli, odbojkašice Jelovice domogle su se prve titule prvaka BiH od kada se igra zajednička liga. Nakon što su u subotu navečer izborile majstoricu, kada su 3:2 savladale Brčanke, u trećem odlučujućem meču pokazale su znatno više od Jedinstva i postale prvakinje BiH.

Iako su gošće povele u prvom setu, rezultatski minus nije pokolebao sastav Jelovice, čije su odbojkašice u naredna tri seta prezentovale vrlo kvalitetnu odbojku. Potpunu neizvjesnost u finalnoj utakmici plej ofa mogle su prirediti gostujuće odbojkašice kada su u drugom setu propustile visoko vodstvo od 23:18. To je bio preudni momenat utakmice, Bešlagić je odservirala 7:0 i Tuzlanke su preokrenule rezultat.

Jelovica je tako osvojila duplu krunu, jer su odbojkašice ovog tima pobjednice Kupa BiH. Pehar i medalje prvakinjama uručio je Siniša Kisić, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH.

(E.MUHAREMAGIĆ - Avaz)

Priredio(la): V.K.