SPORTARIJE

10.05.2006.
Ugovori u FK Sloboda
Potpisuju djeca imućnijih roditelja


Poslije poraza u Trebinju od Leotara (0:1), trener tuzlanske Slobode Ibrahim Crnkić je izjavio kako tim s "Tušnja" ne treba da brine za budućnost jer su golobradi mladići pokazali da se na njih može najozbiljnije računati u narednom prvenstvu.

"Sigurno da imamo jedan od najmlađih timova u Premijer ligi BiH i kada se sjetim utakmice u Banovićima kada smo nastupili s devet nogometaša mlađih od 21 godine odmah mi se nogu odsjeku. Tada smo pobijedili, što se ispostavilo presudnim u borbi za opstanak", kaže Crnkić.

Suštinsko pitanje koje postavljaju simpatizeri Slobode treneru i Upravi svog tima, glasi: "Ima li Sloboda doista budućnost u sopstvenim snagama?". Činjenice su da je centarfor Emir Borić dobio priliku kao nikad prije, a niti jednom nije zatresao mrežu protivnika. Navijači Slobode se pitaju kome je takav centarfor potreban i naredne sezone? U proteklom periodu govorilo se "talentu" Tarika Okanovića. Ostao je samo na riječi "talentovan", jer je evidentno da se na njega sve manje može računati...

Ipak, jedan događaj je dodatno uzbrkao strasti u nemirnom "Tušnju". U jeku borbe za opstanak ugovore su potpisala četvorica juniora. Njihove kolege iz juniorskog pogona su to prokomentarisale na sljedeći način: "Ugovore potpisuju djeca dobrostojeć ih roditelja." I zaista je čudno da se Ibrahim Crnkić odlučio da da saglasnost za potpisivanje ugovora četvorici juniora kada je potpuno neizvjesno da li će on biti šef stručnog štaba i naredne godine. Šta ako dođe drugi trener, pa pomete sve te nogometaš e koji su na sumnjiv način došli do seniorskog pogona. O tome u Slobodi, kažu, nisu razmišljali jer im je bilo najbitnije da "dobrostojeći roditelji" obezbijede ručak za ekipu u Bijeljini, prijevoz do Trebinja ili sudske troškove za posljednji susret s Jedinstvom iz Bihaća.

(D.S. - Nezavisne)

Priredio(la): V.K.