SPORTARIJE

11.05.2006.
Košarkaši Slobode Dite na odmoru
Tuzlaci u finišu spasili sezonu
Košarkaši Slobode Dite priveli su kraju uspješnu sezonu, mada početak nije nagovještavao takav završetak. Pod vodstvom Bore Džakovića, ekipa je bilježila iznenađujuće loše rezultate, čemu je, treba priznati, doprinio prilično nepovoljan raspored u prvom dijelu Prvenstva BiH.

Međutim, u drugom dijelu, kada su ekipu preuzeli Senad Muminović i njegov asistent Azur Sakić, Tuzlaci su se trgli iz letargije, stigli čak i do Lige za prvaka, što im nije uspjelo u dvije prethodne sezone. Kada sumiramo rezultate, možemo biti zadovoljni. Mislim da se niko nije nadao da sa jednom od najmlađih ekipa možemo ući u završnicu. Izuzimajuć i Bosnu, mislim čak da smo u grupi Lige za prvaka bili ravnopravan protivnik sa Igokeom i Radnikom - kaže Muminović.

Igrači su trenutno na pauzi, a sljedeće okupljanje je planirano za 22. maj, nakon čega će uslijediti nešto duži odmor do početka priprema za novu sezonu. U međuvremenu, juniori Slobode Dite, koje vodi Azur Sakić, pripremaju se za polufinale Prvenstva BiH, koje će se u subotu i nedjelju održati upravo u Tuzli. E. M.(Avaz)

Priredio(la): S.M.