SPORTARIJE

29.05.2006.
Pobjednički pehar osvojila ekipa UKC Tuzla


Završene su prve sportske igre zdravstvenih radnika kliničkih centara i bolnica iz Bosne i Hercegovine, koje su se od 25 do 28. maja održale u Neumu. Na ovim susretima učestvovalo je 16 ekipa sa ukupno 450 takmičara iz četiri klinička centra i 12 općih i kantonalnih bolnica. Ovaj vid igara se do sada održavao na nižem nivou, da bi se ove godine prevazišle entitetske i kantonalne granice i uspjele organizovati državne igre.

U ime organizatora susreta Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla, prigodnim govorom u kojem je medicinskim radnicima poželio uspješne rezultate, igre je otvorio prof.dr.mr.sci Kasim Muminhodžić.

Takmičenje se odvijalo u 12 disciplina a nastupile su i ženske i muške ekipe. Najuspješniji su bili medicinari iz Kantonalne bolnice Zenica, Opće bolnice Diskrikt Brčko i UKC Tuzla koji su u konačnici osvojili najviše pehara. Ekipa sa najviše osvojenih prvih mjesta kojoj je pripao prelazni pehar je ekipa UKC Tuzla, koja će naredne godine isti predati budućem ukupnom pobjedniku.

Pored sportskog ove igre su imale dvojaki karakter. Upoznavanje i druženje medicinskih radnika sa područja cijele BiH, kao i njihova međusobna saradnja, neophodan su faktor u efikasnosti budućih poslovnih projekata.

Naredne godine igre će se ponovo održati u Neumu a organizacija je pripala Kliničkom centru Banja Luka.


Pobjednici po disciplinama:
Mali nogomet: 1) Županijske bolnice Dr. "Fra Mihovil Sučić" Livno.
Odbojka na pijesku (žene): 1) Opće bolnice Distrikt Brčko.
Odbojka na pijesku (muški): 1) Opće bolnice Distrikt Brčko.
Odbojka (žene): 1) JZU UKC Tuzla.
Odbojka (muški): 1) JZU UKC Tuzla.
Rukomet (žene): 1) JZU UKC Tuzla.
Basket (žene): 1) Kantonalne bolnice Zenica.
Basket (muški): 1) Kantonalne bolnice Zenica.
Stoni tenis: 1) JZU UKC Tuzla.
Šah: 1) JZU UKC Tuzla.
Streljaštvo: 1) Kantonalne bolnice Zenica.
Povlačenje konopca: 1) JZU UKC Tuzla.


Ersija Aščerić

Priredio(la): V.K.