SPORTARIJE

28.05.2006.
U Slobodi Diti zadovoljni sezonom
Glavni zadatak zadržati Stojkovića
Sloboda Dita je privela kraju sezonu kojom u klubu, za razliku od prethodne dvije, mogu biti itekako zadovoljni. Nakon dugo vremena, Tuzlaci su igrali u Ligi za prvaka, u kojoj su bili sasvim dostojan protivnik Igokei i Radniku, dok se protiv Bosne, ipak, nije moglo postići nešto više.

U narednoj sezoni klub će pokušati ostvariti još bolji rezultat pa je Upravni odbor već poduzeo konkretne korake na tom putu. Već na startu, kao prioritet je zacrtano produženje saradnje sa najboljim košarkašem Slađanom Stojkovićem. On je u drugom dijelu sezone, bez prevelikih zahtjeva, prihvatio poziv prijatelja iz Tuzle da pomogne mladom timu Slobode. U tome je uspio i, praktično, zadužio Upravu, koja namjerava zadržati Stojkovića, mada je ovaj bek nedavno napunio 40 godina.

Iz kluba su najavljena pojačanja, naročito na poziciji centra, ali još bez konkretnih imena. Dobra sezona je obilježena i svečanim ručkom, koji je za igrače i rukovodstvo Slobode upriličen u Fabrici Dita, koja već godinama uspješno sarađuje s klubom.


Coachman otišao

Što se tiče odlazaka iz Slobode, zasad je izvjesno samo to da u narednoj sezoni dres Tuzlaka neće nositi Jamal Coachman. Američki košarkaš već se vratio kući. (Avaz)

Priredio(la): S.M.