SPORTARIJE

24.05.2006.
Zbog nezadovoljstva radom Saveza i obaveza u tuzlanskoj Gimnaziji
BiH odbojkašice ostale bez selektora


Selektor ženske odbojkaške reprezentacije BiH Nihad Zahirović podnio je ostavku. Zahirović je o tome upoznao čelnike Saveza, a svoju odluku, koju je donio uoči početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, obrazložio je sljedećim riječima:

U Savezu se ništa ne zna. Iako se bliži prvi kvalifikacioni turnir u Rumuniji (2. juna), mi još ne znamo ni gdje bi se pripremali za ovo takmičenje. To je bio jedan od dva glavna razloga zbog čega sam donio ovakvu odluku. Drugi je moje radno mjesto u tuzlanskoj Gimnaziji. Tu sam zaposlen kao profesor tjelesnog odgoja i bilo bi krajnje neozbiljno da svoje šefove obavijestim dan ranije da ću odsustvovati nekoliko dana zbog selektorskih obaveza. Dakle, nijedan datum ili termin se ne zna.

Zahirović kaže da kao selektor nije imao nikakvu novčanu nadoknadu za svoj rad. Jednostavno, ne isplati mi se raditi na takav način i odlučio sam podnijeti ostavku - dodaje Zahirović.

Saznali smo da spisak kandidatkinja za državni dres, koji je upravo sačinio Zahirović, neće biti mijenjan, mada će Savez uskoro izabrati novog selektora. (E.MUHAREMAGIĆ - Avaz)

Priredio(la): V.K.