SPORTARIJE

04.06.2006.
Fudbaleri Slobode bez ugovora iznijeli zahtjeve
Nikolić i Krupinac traže po 15.000 KM za sezonu


Na kraju sezone jedanaestorici igrača Slobode istekli su ugovori. Deset od njih, izuzimajući golmana Jovića koji se nije pojavio na dogovorenom sastanku sa članovima Uprave, već su iznijeli svoje uslove za produžetak saradnje.

Najviše traže Staniša Nikolić i Mirzet Krupinac - dvogodišnje ugovore vrijedne 15.000 KM po sezoni te plaće od 700 KM. Istu toliku plaću traže i Denis Karić i Tarik Okanović te još po 10.- 000 KM po sezoni. Okanović hoće i isplatu duga u visini od 23.000 KM, dok Kariću klub duguje 2.000 KM.

Za 5.000 KM po sezoni igrali bi Adnan Osmanhodžić, Samir Kuduzović i Mirza Čejvanović (prva dvojica prvotimaca su naveli plaće od 700 KM, a Čejvanović bi se zadovoljio i s 500 KM mjesečno).

Preostala trojica - Almir Halilović, Adnan Jahić i golman Senedin Oštraković - bili su skromniji i prihvatili bi ugovore za plaću od 500 KM. O njihovim zahtjevima Upravni odbor tek treba raspravljati, premda je iz vodstva kluba već stigla izjava da Sloboda nema novca da bi podmirila sva ova potraživanja.

U neizvjesnosti šta će se desiti sa igračima kojima su istekli ugovori, trener Tuzlaka Ibrahim Crnkić već ima i plan koje bi igrače sa strane volio imati u svom timu. Njegova lista želja se, uglavnom, sastoji od Slobodine djece, koja sada igraju u nižerazrednim klubovima.

Pokušat ćemo vratiti Admira Brđanovića iz Mramora, a pripreme će sa nama započ eti i Jasminko Brčinović. Zatim, tu su još i igrači poput Ibrahimovića, golmana Maksimović a i Čorića, pa Aljića iz Radničkog... Ako bi se iznašla odgovarajuća novčana sredstva, u ekipi bih volio imati igrače poput Marija Lamešića, Enesa Mešanovića i Darka Vojvodić a. Naravno, to su samo želje. Prioritet nam je, ipak, zadrž ati sadašnji kadar na okupu, otkrio nam je Crnkić.

(E.M. - Avaz)

Priredio(la): V.K.