SPORTARIJE

12.06.2006.
Održana sjednica Skupštine FK Sloboda
O finansijama poslije 20. juna


Članovi Skupštine FK Sloboda ni na jučerašnjoj sjednici, održanoj u BKC-u, nisu napravili konkretne korake u rješavanju gorućih problema koji tište premijerligaša s "Tušnja". Dogovoreno je da se naredno zasjedanje Skupštine, na kojem bi napokon trebalo ba bude podnesen finansijski izvještaj, održi poslije 20. juna Uz to, otkriven je novi "prljavi veš" na "Tušnju", pogotovo na relaciji direktor Jasmin Divanefendić predsjednik Enver Bijedić.

"Neka predsjednik kaže koliko je novca donio u klub. Lično sam obezbijedio 70.000 KM, a koliko je on?", javno je pitao Divanefendić, koji je poslije nedobijenog odgovora dodao: "Problem je u tome što sam se ja suprotstavio mešetarima u klubu. Nisam politički obojen i rekao sam da ću raditi isključivo u interesu Slobode."

No, direktor Divanefendić se nije osvrnuo na svoju neslavnu ulogu u posljednjih šest mjeseci, u kojima je uspio da iskopa ratne sjekire sa novinarima, igračima i navijačima.

"Recite, direktore, kome ste dali platu? Plaćali ste četvorcu igrača, koji su potpisali peticiju protiv vas, a govorili su da to nisu učinili. Peticiju je potpisao i kapiten Denis Karić, iako ju je pocijepao u vašoj kancelariji", rekao je Suljo Dorić, član Skupštine.

Nerad UO pokušao se prevazići na vanstaturani način, pa je Skupština po ko zna koji put dala priliku Enveru Bijediću. On se požalio kako nema podršku u UO, iako se u taj sastav zakljinjao prije godinu dana. Tada je izjavio: "Ako uzmem jednu marku iz Slobode uhapsite me."

Imamo saznanja da nije uzeo niti jednu marku, ali nije donio niti KM u klupsku kasu. Evidentno je da bez pomoći općine Tuzla od 250.000 KM godišnje klub ne bi mogao egzistirati na način kako rade Bijedić i saradnici, pa je predsjednik Skupštine Salko Bukvarević rekao da sadašnji UO ima najveću podršku društvene zajednice u posljednjih deset godina.

Ipak, Bukvarević je, vođen kompromisima, dozvolio Bijeduću da bez pismenog zahtjeva predloži četiri člana koja razrješuje dužnosti i četiri koja imenuje. Tako su trojica dosadašnjih članova UO Nedret Mujkanović, Adem Tucaković i Zoran Čeleketić razriješeni dužnosti, dok je Murat Pezić podnio ostavku. Na njihova mjesta izabrani su Miralem Jahić, Željko Matošević, Slađan Ilić i Miralem Suman. Takođe, izabran je i Nadzorni odbor u sastavu Faik Muhić, Sead Tinjić i Mirza Hadžić.

(D.S. - Nezavisne)

Priredio(la): V.K.