SPORTARIJE

19.06.2006.
Kvalifikacijski turnir za odlazak na Evropsko prvenstvo u odbojci za žene
Još jedan poraz reprezentacije BiH
Dvorana "Mejdan" u Tuzli. Gledatelja: 50. Suci: Hans Bontikoning (Holandija) i Gregorž Jalcina (Poljska).

BOSNA I HERCEGOVINA: Vasić, Mitrović, Sirotanović, Baraković, Binjoš, Peštalić, Inić, Petrović, Savkić, Požegić, Bešlagić, Jahić. Selektor: Zoran Mihajlović.

RUMUNIJA: Butnaru, Nucu, Minca, Markovici, Pachitariu, Coiculesku, Martin, Corjeutanu, Truta, Zaharia, Pristavu. Selektor: Kostinel Stan.

Nakon poraza u petak u 1. kolu od reprezentacije Bjelorusije rezultatom 1:3, ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u Tuzli je u subotu pretrpjela i drugi poraz na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Evropsko prvenstvo. Bolje u 2. kolu od izabranica selektora Zorana Mihajlovića bile su igračice Rumunije rezultatom 3:0 (25:17, 25:10, 25:17). Bio je to ukupno peti poraz naših odbojkašica u ovom kvalifikacijskom ciklusu, jer su prethodno tri poraza pretrpjele na prvom kvalifikacijskom turniru igranom u Rumuniji krajem prošlog mjeseca.

Posljednju kvalifikacijsku utakmicu bh. odbojkašice odigrale su sinoć u Tuzli protiv Hrvatske. Za tim naših zapadnih susjeda bila je to odlučujuća utakmica, jer bi ih tri boda odvela direktno na Evropsko prvenstvo.
(Avaz)

Priredio(la): V.K.