SPORTARIJE

28.06.2006.
Sloboda danas počinje pripreme


Trener Slobode Ibrahim Crnkić zakazao je prozivku za danas u 9 sati. Kako najavljuje, zbog velikog broja igrača koji se očekuje na prvim treninzima, bit će formirane dvije grupe. U prvoj će se naći igrači koji su pod ugovorom i koji su iznijeli najveći teret prošle sezone. Na treningu u 10 sati Crnkiću se trebaju javiti fudbaleri koji u Slobodu stižu kao potencijalna pojačanja te koji će se kroz igru na dva gola pokušati nametnuti stručnom štabu.

- Detaljno smo razradili plan priprema u prvoj fazi u sklopu koje ćemo narednog vikenda nastupiti na turniru u Orašju, gdje branimo naslov. Ne želim plašiti igrače, ali pripreme će sigurno biti iscrpljujuće. Od svakog fudbalera ću zahtijevati maksimalan angažman - istakao je Crnkić.

Nakon prve faze, Tuzlaci će od 7. do 17. jula boraviti u Odžaku, gdje će imati na raspolaganju dva terena za rad.

Fudbaler Slobode Emir Kasapović je, navodno, pregovorao sa novim prvoligašem Zvijezdom iz Gradačca. Čelnici tuzlanskog kluba najavljuju da će ispitati ovaj slučaj i, ako se informacija potvrdi, mladog igrača kazniti, budući da, kako tvrde, ima dobar ugovor.

U četvrtak će, kako smo informirani, ugovore potpisati povratnici Enes Mešanović i Darko Vojvodić te Samir Kuduzović i Tarik Okanović. Još se čeka na dogovor sa kapitenom Denisom Karićem i Arminom Imamovićem iz Čelika.

E.M.

Priredio(la): V.K.