SPORTARIJE

23.09.2006.
Sloboda danas na Tušnju protiv Jedinstva
Debi Hadžimahovića


Dojučerašnji prvi pomoćnik Ibrahima Crnkića, Samir Hadžimahović bit će trener tuzlanske Slobode u današnjem prvenstvenom susretu sa Jedinstvom iz Bihaća. Takvu odluku je donio Upravni odbor koji na sjednici u četvrtak naveče nije imao kvorum. Stoga je UO kluba odlučilo da ponudi svoj mandat na razmatranje Skupštini kluba, čija će se sjednica održati u nedjelju u 10 sati u BKC-u.

"Moguće je da se prihvati ostavka kompletnog UO, a moguće je i da se izglasa povjerenje. U slučaju da se smijeni UO po klupskom Statutu, moguće je oformiti tzv. krizni štab, koji može odlučivati o novom treneru. U svakom slučaju moramo imanovati novog trenera već u ponedjeljak", kaže Jasmin Divanefendić, direktor Slobode.

U nimalo ružičastoj atmosferi "vruć krompir" u ruke je uzeo dugogodišnji član stručnog štaba Hadžimahović. On za susret sa Bišćanima zbog tri žuta kartona neće računati na Enesa Mešanovića i Kenana Čejvanovića, dok zbog povreda neće igrati Samir Kuduzović, Muhamed Omić, Adnan Sarajlić, Almir Halilović, Adnan Jahić i Emir Kasapović.

"Sigurno da nemamo drugog izbora osim da krenom odlučno ka pobjedi. Imamo dvije utakmice kod kuće zaredom i sa šest bodova bismo se vratili u gornji dom. Igrači su toga svjesni i odlučni da prebrode krizu", kaže Hadžimahović.

Jedinstvo trenutno zauzima 12. mjesto, dok je Sloboda na 13. na premijerligaškoj tabeli .

"U Tuzlu idemo da odigramo otvorenu i kvalitetnu utakmicu kao što je to bila u Kupu protiv Čelika. Nadamo se dobrom rezultatu protiv uzdrmane Slobode", istakao je Miralem Ibrahimović, šef stručnog štaba Jedinstva. Ibrahimović danas neće moći da računa na dvojicu fudbalera Elvisa Mehadžića i Samida Halilovića, koji su povrijeđeni.
(D.S-G.K - Nezavisne)

Priredio(la): V.K.