SPORTARIJE

16.10.2006.
Premijer liga za odbojkašice
Jelovica - Polo 0:3


Velika dvorana "Mejdan" u Tuzli. Gledatelja 100. Suci: Ivan Bartula (Breza) i Adnan Muzur (Hrasnica). Delegat: Hazim Saračević (Sarajevo).

JELOVICA TUZLA: Zukić, Jahić, Sadiković, Salkić, Karić, Fatić, Jovičić, Hasić, Tosunbegović, Alić, Blagojević. Trener: Alen Džambić.

POLO KALESIJA: Sinanović, Baručić, Imamović, Bratoeva, Peštalić, Omerbegović, Mešić, Gardović, Gopo, Smajlović, Bešlija. Trener: Pavel Angelov Manev.

Derbi 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za odbojkašice u potpunosti je pripao djevojkama iz Kalesije. Osim uzbudljivog prvog seta sve ostalo je bilo na strani Kalesijki koje su u "Mejdan" stigle s namjerom da pobijede.

Dosta izmijenjeni sastav Jelovica Tuzle u odnosu na prošlu godinu kada je ta ekipa osvojila "duplu krunu" nije mogao ostaviti bolji utisak, jer su očigledni limiti kod pojedinih odbojkašica koje se naprasno forsiraju. Jedan bod u tri susreta svakako da ne može zadovoljiti nikoga u Jelovica Tuzli. Meč sa Polom se najavljivao kao presudni i za odbojkašice i stručni štab.
(D.S. - Nezavisne)

Priredio(la):