SPORTARIJE

16.10.2006.
Tuzlanski nogometaši drastično oštećeni u Banjaluci
Vojvodić: Poništen mi je regularan go


Tuzlanski nogometaši nisu uspjeli doći do boda na Gradskom stadionu u Banjaluci jer je u subotu uvečer Borac ostvario pobjedu od 1:0. Ipak, Tuzlaci su u 84. minuti postigli pogodak preko Darka Vojvodića, koji je sudac Nikola Ješanović iz Modriče na asistenciju Branka Šipke iz Prijedora poništio.

"To je više idiotizam, jer nema govora o ofsajd poziciji. Meni je asistirao Samir Omeragić, a ja sam natrčao na povratnu loptu. To vam je kao da ponište pogodak poslije šuta iz slobodnog udarca. Šta nama znači što je taj Branko Šipka dobio neprolaznu ocjenu kada smo mi ostali bez boda. Ne vidim više svrhu takmičenja, treniranja, igranja utakmica...", kaže nogometaš Slobode Darko Vojvodić.

Nogometaši Slobode su za bod u Banjaluci trebal dobiti premiju od 100 KM, za eventualnu pobjedu 300 KM.

"Šipka nam je poništio i regularan gol u Žepču, tako da nam je ukrao dva boda u gostima. A znate šta znače bodovi sa strane u našoj ligi. Ovako, ne znam kako da psihološki pripremam momčad za terene u gostima. Zanimljivo je to što je Ješanović pokazao na centar, nogometaši Borca su već bili postavili loptu, ali je onda na intervenciju Šipke poništen naš regularan gol. Čak je i domaća publika negodovala", kaže v.d. šefa stručnog štaba Slobode Samir Hadžimahović. (D.S. - Nezavisne)

Priredio(la):