TUZLARIJE - VREMEPLOV

28.02.2005.
Čevabdžinica Limenka
Gradska ćevabdžinica ˝LIMENKA˝ Peta decenija sa Vama...Moto je ovog ugostiteljskog objekta, koji od daleke 1961 godine svakodnevno i uspješno uspijeva održati status jednog od rijetkih uspješnih ugostiteljskih objekata sa prefiksom ˝najbolje kvalitete i usluge˝ Objekat koji na glavnoj prometnici grada Tuzle danas plijeni svojom ljepotom, uslugom, postao je sinonim i obilježje za svakog putnika namjernika te domicijelno stanovništvo, koji se ne može zaobići.

Priznata i ugledna ˝LIMENKA˝ je objekat gdje ćete kao nigdje drugdje sresti goste iz svih bivših danas samostalnih država Balkana, ali nemalo i stranaca koji kako sami kažu žele na jedinstvenom mjestu i probati pravi bosanski ćevap.

Otvorivši objekat vrijedan svake pažnje a kroz godine rada i poštovanja, preminuli Nešfet Rufati, obavezu nastavka tradicije ostavio je sinovima Dževatu i Enveru, unuku Tariku, sestri Muhabiji i sestrićima Rizahu i Adnanu. Zajednički postali su simboli ˝uslužnosti kakve danas rijetko ima˝. Svoj način rada prenose i dalje će prenositi na više od 9 zaposlenih u ovom kolektivu.Za svojih 50-tak godina postojanja ˝LIMENKA˝ je kao kolektiv dobila niz priznanja, koja su samo još jednom pokazala i dokazala trajnu opredjeljenost poslovodstva ove kuće da se bez obzira na sve drugo uvijek slijedi pravac ˝osmijeh na licu komintenta je dokaz uspijeha i kvaliteta kuće˝. Pored osmijeha tu je i standardna uzrečica ˝Izvoli dušo˝; ˝Hvala dušo˝ :)

Bosanski duh gostoprimstva, protkan istorijskim aspektom odvažnosti bosanske tradicije ˝LIMENKU˝ je svrstao i to zasluženo u ˝tradicionalne vrijednosti grada Tuzle˝

Limenka 28.02.2005


Ćevapi :) 28.02.2005. godine


Da su ćevapi prva liga, svjedoči i ova slika :) 28.02.2005. godine

Priredio(la): cupo / limenka