TUZLA - TUZLARIJE NET
       
Petak 19.4.2024       
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
    
Tuzlarije
  
   
  TZ VIJESTI - VIJESTI IZ MINUTE U MINUTU - TOP VIJESTI 24 SATA - TUZLARIJE - BILTEN GRADA - BILTEN KANTONA - OBRAZOVANJE - FORUM
 








19.04.2024 - 13h
INDEKS KVALITETA ZRAKA
29
DOBAR
Kvalitet zraka je zadovoljavajući

ŽIV LUK SAR ZEN TUZ
zrak.ekoakcija.org






ON LINE KORISNICI - 163

Users in Chat
TUZLARIJE CHAT

Tuzlarije



Odluke Vlade Federacije za 2006.

HRONOLOŠKI REGISTAR ODLUKA OBJAVLJENIH U
"SLUŽBENIM NOVINAMA FEDERACIJE BIH" U 2006. GODINI

 

«Službene novine Federacije BiH» , broj 1/06 /11.01.2006./

  1. ODLUKA o davanju saglasnosti na predloženu raspodjelu dodatnih zaduženja OPEC Kredita
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 3/06 /25.01.2006./
  2. ODLUKA o uvjetima i kriterijima za imenovanje članova Upravnog odbora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje
  3. ODLUKA o davanju saglasnosti na Statut Javnog preduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine, društvo sa ograničenom odgovornošću Sarajevo
    Službene novine Federacije BiH» , broj 29/06 /14.06.2006./
  4. ODLUKA o davanju saglasnosti na izmjene Statuta Direkcije cesta Federacije Bosne i Hercegovine
  5. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnoj komisiji za nestale osobe (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnoj komisiji za nestale osobe (hrvatski jezik)
  6. ODLUKA o davanju saglasnosti na povećanje osnovnog kapitala JP «Air Bosna» Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na povećanje temeljnog kapitala JP «Air Bosna» Sarajevo (hrvatski jezik)
  7. ODLUKA o utvrđivanju novčanih sredstava koja će se naplaćivati u toku mjeseca oktobra 2006. godine na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine za «Dječiju nedjelju»
  8. ODLUKA o davanju saglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji «OST-WEST GmbH», 56068 Koblenz, Friedrich - Ebert - Ring  33., Njemačka, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji «OST-WEST GmbH», 56068 Koblenz, Friedrich - Ebert - Ring  33., Njemačka, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  9. ODLUKA o davanju saglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji «Biser International Sektion Deutschland» Internationale Intiative fur Frauen Aus Bosnien-Herzegowina e.v. Adelheidstr 12 Wiesbaden, Njemačka za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji «Biser International Sektion Deutschland» Internationale Intiative fur Frauen Aus Bosnien-Herzegowina e.v. Adelheidstr 12 Wiesbaden, Njemačka za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    Službene novine Federacije BiH» , broj 31/06 /21.06.2006./
  10. ODLUKA o davanju saglasnosti na povećanje kreditnog zaduženja JP «Air Bosna» (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na povećanje kreditnog zaduženja JP «Air Bosna» (hrvatski jezik)
  11. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava naplaćenih izdavanjem GSM licence za Federaciju Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava naplaćenih izdavanjem GSM licence za Federaciju Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  12. ODLUKA o utvrđivanju koeficijenta za usklađivanje visine mjesečnih novčanih primanja korisnika boračko-invalidske zaštite za mjesec maj 2006. godine
  13. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta-Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke za sufinansiranje izgradnje škole u Pakistanu
  14. ODLUKA o izmjeni Odluke o načinu finansiranja poslova koje će Agencija za finansijske, informatičke i posredničke usluge dd Sarajevo i Agencija za pružanje financijskih, informatičkih i posredničkih usluga dd Mostar obavljati za potrebe korisnika (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o načinu financiranja poslova koje će Agencija za pružanje financijskih, informatičkih i posredničkih usluge dd Sarajevo i Agencija za finansijske, informatičke i posredničke usluge dd Sarajevo obavljati za potrebe korisnika (hrvatski jezik)
  15. ODLUKA o usvajanju Programa utroška investicijskih sredstava razvoja za izgradnju autoputa Sarajevo-Zenica utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija
  16. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora JP Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine. d.o.o. Sarajevo o imenovanju predsjednika Uprave
  17. ODLUKA o davanju saglasnosti na Ugovor o finansiranju održavanja željezničke infrastrukture između JP Željeznice Federacije BiH Sarajevo i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija
  18. ODLUKA o utvrđivanju interesa Federacije Bosne i Hercegovine za obavljanje usluga željezničkog putničkog saobraćaja
  19. ODLUKA o odobravanju Izvještaja o poslovanju Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu
  20. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje kredita Razvojne banke Vijeća Evrope za Projekt obnove Gimnazije Mostar (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvatanje kredita Razvojne banke Vijeća Evrope za Projekt obnove Gimnazije Mostar (hrvatski jezik)
  21. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine za kredit Razvojne banke Vijeća Evrope po Okvirnom kreditnom sporazumu F/P 1523 (2005) za finansiranje obnove Gimnazije Mostar (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine za kredit Razvojne banke Vijeća Europe po Okvirnom kreditnom sporazumu F/P 1523 (2005) za financiranje obnove Gimnazije Mostar (hrvatski jezik)
    Službene novine Federacije BiH» , broj 33/06 /28.06.2006./
  22. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje kredita Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD) za finansiranje Projekta unapređivanja ruralnog poduzetništva (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvatanje kredita Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD) za finansiranje Projekta unapređivanja ruralnog poduzetništva (hrvatski jezik)
  23. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine za kredit Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD) za Projekt unapređivanja ruralnog poduzetništva (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine za kredit Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD) za Projekt unaprjeđivanja ruralnog poduzetništva (hrvatski jezik)
  24. ODLUKA o raspodjeli sredstava ostvarenog prometa Lutrije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspodjeli sredstava ostvarenog prometa Lutrije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu (hrvatski jezik)
  25. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu unutarnjih poslova - Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova
  26. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata
  27. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa/sporta
  28. ODLUKA o davanju suglasnosti za utrošak kreditnih sredstava 3531 BOS –PTAC za potrebe privatizacijskih aktivnosti u Agenciji za privatizaciju USK
  29. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama, kriterijima i mjerilima za zaključivanje ugovora sa zdravstvenim ustanovama koje obezbjeđuju usluge zdravstvene zaštite, a finansiraju se iz sredstava Federalnog fonda solidarnosti (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama, kriterijima i mjerilima za zaključivanje ugovora sa zdravstvenim ustanovama koje obezbjeđuju usluge zdravstvene zaštite, a finansiraju se iz sredstava Federalnog fonda solidarnosti (hrvatski jezik)
  30. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata (hrvatski jezik)
  31. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata (hrvatski jezik)
  32. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata, za potrebe plaćanja PDV na kupljene automobile za RVI 100% - I grupa (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, za potrebe plaćanja PDV na kupljene automobile za RVI 100% - I grupa (hrvatski jezik)
  33. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica
  34. ODLUKA o raspisivanju javnog oglasa za utvrđivanje prijedloga jednog kandidata ispred Federacije Bosne i Hercegovine za imenovanje u Državnu regulatornu komisiju za električnu energiju
  35. ODLUKA o dopunama Odluke o usvajanju Programa raspodjele sredstava za očuvanje, konzerviranje i obnavljanje kulturno-povijesne baštine, ostvarenih od članarina u turističkim zajednicama za period 4.7.-31.12.2004. godine
  36. ODLUKA o odobravanju Izvještaja o poslovanju JP Direkcije cesta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu
  37. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i hercegovine za 2006. godinu ministarstvu komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine - Direkciji za implementaciju projekata, na ime obaveze plaćanja zateznih kamata prema izvođačima radova na izgradnji graničnih prelaza Izačić - Orašje, nastalih tokom realizacije Projekta TTFSE (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i hercegovine za 2006. godinu ministarstvu komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine - Direkciji za implementaciju projekata, na ime obveze plaćanja zateznih kamata prema izvođačima radova na izgradnji graničnih prijelaza Izačić - Orašje, nastalih tokom realizacije Projekta TTFSE (hrvatski jezik)
  38. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu, za sufinansiranje Projekta oporavka obrazovanja 757P koji se finansira kreditom OPEC Fonda, za I i II kvartal 2006. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu, za sufinanciranje Projekta oporavka obrazovanja 757P koji se financira kreditom OPEC Fonda, za I i II kvartal 2006. godine (hrvatski jezik)
  39. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu, za sufinansiranje IFAD 562 BA, za II kvartal 2006. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu, za sufinanciranje IFAD 562 BA, za II kvartal 2006. godine (hrvatski jezik)
    Službene novine Federacije BiH» , broj 35/06 /05.07.2006./
  40. ODLUKA o davanju saglasnosti na Pravilnik o dopuni Pravilnika o radu društva sa ograničenom odgovornošću «Mittal Steel Zenica»
  41. ODLUKA o davanju podrške osnivanju Jadranske euroregije (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju potpore osnivanju Jadranske euroregije (hrvatski jezik)
  42. ODLUKA o kriterijima za izbor i imenovanje direktora Arhiva Federacije Bosne i Hercegovine
  43. ODLUKA o kriterijima za izbor i imenovanje predsjednika i člana Komisije za koncesije Federacije Bosne i Hercegovine
  44. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom zavodu za statistiku (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom zavodu za statistiku (hrvatski jezik)
  45. ODLUKA o davanju na korišćenje dijela prostora u objektu «Suhodol» Ministarstvu sigurnosti - Državnoj graničnoj službi
  46. ODLUKA o privremenom imenovanju Nadzornog odbora Investicijske banke Federacije Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo
    Službene novine Federacije BiH» , broj 37/06 /12.07.2006./
  47. ODLUKA o prebacivanju i namjeni sredstava J.P. «Air Bosna» prikupljenih po osnovu putničke takse-naknade za razvoj i unapređenje avio prometa u Federaciji BiH (bosanski jezik)
    ODLUKA o prebacivanju i namjeni sredstava J.P. «Air Bosna» prikupljenih po osnovu putničke takse-naknade za razvoj i unapređenje avio prometa u Federaciji BiH (hrvatski jezik)
  48. ODLUKA o privremenom utvrđivanju doprinosa za zdravstveno osiguranje zaposlenika na radu u inostranstvu
  49. ODLUKA o odobravanju prodaje/nabavke po principu «staro za novo» putničkih automobila za potrebe Federalnog ministarstva rada i socijalne politike
  50. ODLUKA o davanju saglasnosti za formiranje Skupštine dioničara/akcionara kompanije «Elektroprijenos Bosne i Hercegovine» A.D. Banja Luka i ovlašćenja punomoćniku Federacije Bosne i Hercegovine u ovoj Skupštini
  51. ODLUKA o davanju saglasnosti za korištenje zemljišnih čestica Javnog vodnog dobra k.č. broj: 2119, 2124, 2131/1 i 2131/2, k.o. Čule, Mostar za potrebe izgradnje prve faze objekata sistema «HE Mostarsko Blato»
    Službene novine Federacije BiH» , broj 38/06 /19.07.2006./
  52. ODLUKA o davanju saglasnosti na Sporazum o izmjeni i dopuni Finansijskog ugovora između Bosne i Hercegovine i Evropske investicione banke za «Projekt za puteve Bosne i Hercegovine (Sarajevska zaobilaznica)» (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Sporazum o izmjeni i dopuni Financijskog ugovora između Bosne i Hercegovine i Europske investicione banke za «Projekt za puteve Bosne i Hercegovine (Sarajevska zaobilaznica)» (hrvatski jezik)
  53. ODLUKA o davanju na korištenje putničkih vozila Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju na korištenje putničkih vozila Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (hrvatski jezik)
  54. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu, za uplatu inicijalnog depozita za Projekat jačanja zdravstvenog sektora HSEP (kredit WB br. 4047) (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu, za uplatu inicijalnog depozita za Projekt jačanja zdravstvenog sektora HSEP (kredit WB br. 4047) (hrvatski jezik)
  55. ODLUKA o izmjeni Odluke o utvrđivanju ukupnog broja klubova u kojima se priređuju igre na sreću na automatima na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o utvrđivanju ukupnog broja klubova u kojima se priređuju igre na sreću na automatima na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  56. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje Kreditnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Bank Austria Creditanstalt AG Beč za finansiranje Projekta vodosnabdijevanja općine Grude (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvatanje Kreditnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Bank Austria Creditanstalt AG Beč za financiranje Projekta vodosnabdijevanja općine Grude (hrvatski jezik)
  57. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine za kredit Bank Austria Creditanstalt AG Beč za Projekt vodosnabdjevanja općine Grude (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine za kredit Bank Austria Creditanstalt AG Beč za Projekt vodosnabdjevanja općine Grude (hrvatski jezik)
  58. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu za sufinansiranje projekta «Upravljanje čvrstim otpadom» za prvi kvartal 2006. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu za sufinanciranje projekta «Upravljanje čvrstim otpadom» za prvi kvartal 2006. godine (hrvatski jezik)
  59. ODLUKA o finansiranju programa pokretanja proizvodnje u Privrednom društvu Vitezit - Cromen d.o.o. Vitez (bosanski jezik)
    ODLUKA o financiranju programa pokretanja proizvodnje u Gospodarskom društvu Vitezit - Cromen d.o.o. Vitez (hrvatski jezik)
  60. ODLUKA o davanju saglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji «La Primogenita International Adoption» Piacenze, Via Fiorini N.G.A. CAP – 291000Italija, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji «La Primogenita International Adoption» Piacenze, Via Fiorini N.G.A. CAP – 291000Italija, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  61. ODLUKA o utrošku sredstava transfera «Ekonomsko – socijalno vijeće» utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike
  62. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku «Šipad» Export-Import d.d. Sarajevo o prodaji nekretnina-predmeta u maloj privatizaciji
    Službene novine Federacije BiH» , broj 39/06 /26.07.2006./
  63. ODLUKA o usvajanju Programa raspodjele sredstava za očuvanje, konzerviranje i obnavljanje kulturno-historisjek baštine, ostvarenih od članarina u turističkim zajednicama i boravišnim pristojbama za period 01.01.-31.12.2005. godine
  64. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu u svrhu izgradnje Sarajevske obilaznice, za prvi i drugi kvartal 2006. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu u svrhu izgradnje Sarajevske obilaznice, za prvi i drugi kvartal 2006. godine (hrvatski jezik)
  65. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu za sufinansiranje Projekta «Regionalno integralno upravljanje ekosistemima sliva rijeke Neretve i Trebišnjice» - GEF TF 052845, za prvi kvartal 2006. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu za sufinanciranje Projekta «Regionalno integralno upravljanje ekosistemima sliva rijeke Neretve i Trebišnjice» - GEF TF 052845, za prvi kvartal 2006. godine (hrvatski jezik)
  66. ODLUKA o davanju saglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji «Scottish International Relief» međunarodna pomoć Škotske Trinity Park House South Trinity Road, Edinburgh E45 3sd. Škotka za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji «Scottish International Relief» međunarodna pomoć Škotske Trinity Park House South Trinity Road, Edinburgh E45 3sd. Škotka za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  67. ODLUKA o prihvatanju programa mjera Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za ublažavanje posljedica uvođenja poreza na dodatnu vrijednost (PDV) za najsiromašnije kategorije stanovništva u Federaciji Bosne i Hercegovinem u 2006. godini (bosanski jezik)
    ODLUKA o prihvatanju programa mjera Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za ublažavanje posljedica uvođenja poreza na dodatnu vrijednost (PDV) za najsiromašnije kategorije stanovništva u Federaciji Bosne i Hercegovinem u 2006. godini (hrvatski jezik)
  68. ODLUKA o donošenju progrma mjera za socijalno zbrinjavanje zaposlenika koji će u procesu privatizacije, stečaja, likvidacije i prestrukturiranja preduzeća ostati bez posla (bosanski jezik)
    ODLUKA o donošenju progrma mjera za socijalno zbrinjavanje uposlenika koji će u procesu privatizacije, stečaja, likvidacije i prestrukturiranja poduzeća ostati bez posla (hrvatski jezik)
    Službene novine Federacije BiH» , broj 40/06 /27.07.2006./
  69. ODLUKA o isplati sredstava za regres za godišnji odmor iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu
    «Službene novine Federacije BiH, broj 42/06 (02.08.2006.)
  70. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije
    Bosne i Hercegovine za 2006. godinu za financiranje spomen-obilježja poginulim
    borcima Armije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)

    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije
    Bosne i Hercegovine za 2006. godinu za finansiranje spomen-obilježja poginulim
    borcima Armije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
  71. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije
    Bosne i Hercegovine za 2006. godinu za financiranje spomen-obilježja poginulim
    braniteljima HVO-a (hrvatski jezik)

    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije
    Bosne i Hercegovine za 2006. godinu za finansiranje spomen-obilježja poginulim
    braniteljima HVO-a (bosanski jezik)
  72. ODLUKA o nabavci računarske opreme za potrebe Agencije za privatizacije u
    Federaciji BiH i agencijama za privatizaciju kantonima
  73. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i
    Hercegovine za 2006. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije
    Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)

    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i
    Hercegovine za 2006. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije
    Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
  74. ODLUKA o izmjeni i dopuni Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava
    naplaćenih izdavanjem GSM licence za Federaciju Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)

    ODLUKA o izmjeni i dopuni Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava
    naplaćenih izdavanjem GSM licence za Federaciju Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
  75. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i
    Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa-Federalnom
    Ministarstvu kulture i sporta (hrvatski jezik)

    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i
    Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta-Federalnom
    Ministarstvu kulture i športa (bosanski jezik)
  76. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i
    Hercegovine za 2006. godinu, za sufinanciranje Projekta IFAD 562 BA, za III kvartal
    2006. godine (hrvatski jezik)

    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i
    Hercegovine za 2006. godinu, za sufinansiranje Projekta IFAD 562 BA, za III kvartal
    2006. godine (bosanski jezik)
  77. ODLUKA o financiranju Programa podizanja proizvodnje u rudniku mangana Bužim
    d.d. Bužim (hrvatski jezik)

    ODLUKA o finansiranju Programa podizanja proizvodnje u rudniku mangana Bužim
    d.d. Bužim (bosanski jezik)
  78. ODLUKA o financiranju Programa obezbjeđenja zaštitne opreme u Rudniku mrkog
    ugljena «Abid Lolić» d.o.o. Travnik – Bila (hrvatski jezik)

    ODLUKA o finansiranju Programa obezbjeđenja zaštitne opreme u Rudniku mrkog ugljena «Abid Lolić» d.o.o. Travnik – Bila (bosanski jezik)
  79. ODLUKA o financiranju Programa održavanja i podizanja proizvodnje u Rudniku
    mrkog ugljena «Zenica» d.o.o. Zenica (hrvatski jezik)

    ODLUKA o finansiranju Programa održavanja i podizanja proizvodnje u Rudniku
    mrkog ugljena «Zenica» d.o.o. Zenica (bosanski jezik)
  80. ODLUKA o raspodjeli sredstava «Podrška zapošljavanju invalidnih lica» utvrđenih
    Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu
    rada i socijalne politike
  81. ODLUKA o davanju saglasnosti o produženju Misije pripadnika bosanskoherce-
    govačkog kontingenta civilne policije s područja Federacije Bosne i Hercegovine u
    Mirovnoj misiji UN-a u Liberiji
  82. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje dijela prostora Doma armije u
    Sarajevu Sarajevo film festivalu
  83. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava
    tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu
    Federalnom ministarstvu okoliša i turizma
  84. ODLUKA o usvajanju Izvješća o ostvarenju Bilance energetskih potreba Federacije
    Bosne i Hercegovine u 2005. godini (hrvatski jezik)

    ODLUKA o usvajanju Izvještaja o ostvarenju Bilanse energetskih potreba Federacije
    Bosne i Hercegovine u 2005. godini (bosanski jezik)

    «Službene novine Federacije BiH», broj 44/06 (09.08.2006.)
  85. ODLUKA o davanju saglasnosti na Aneks br. 2 Dopunjenog i izmijenjenog ugovora
    o osnivanju društva sa ograničenom odgovornošću «Mittal Steel Zenica» d.o.o. Zenica
    i Izmjene i dopune Statuta društva sa ograničenom odgovornošću «Mittal Steel Zenica»
    d.o.o. Zenica (bosanski jezik)

    ODLUKA o davanju suglasnosti na Aneks br. 2 Dopunjenog i izmijenjenog ugovora
    o osnivanju društva sa ograničenom odgovornošću «Mittal Steel Zenica» d.o.o. Zenica
    i Izmjene i dopune Statuta društva sa ograničenom odgovornošću «Mittal Steel Zenica»
    d.o.o. Zenica (hrvatski jezik)
  86. ODLUKA o dopuni Odluke o općim uvjetima pod kojima se domaćoj osobi odobrava
    držanje deviza na računima kod banaka u inozemstvu
  87. ODLUKA o odobravanju prodaje/nabavke po principu «Staro za novo» putničkog
    i teretnog vozila za potrebe Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica
    (bosanski jezik)

    ODLUKA o odobravanju prodaje/nabavke po principu «Staro za novo» putničkog
    i teretnog vozila za potrebe Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica
    (hrvatski jezik)
  88. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i
    Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu finansija – Federalnom
    Ministarstvu financija, za Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine na ime učešća
    Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u finansiranju Projekta Torino 2006. godine
    (bosanski jezik)

    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i
    Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu financija – Federalnom
    Ministarstvu finansija, za Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine na ime učešća
    Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u financiranju Projekta Torino 2006. godine
    (hrvatski jezik)
  89. ODLUKA o minimalno-otkupnim cijenama pojedinih poljoprivrednih proizvoda u
    2006. godini
  90. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma
    između Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine za kredit Razvojne banke
    Vijeća Evrope po okvirnom kreditnom sporazumu F/P 1520(2005) za Projekat obnove
    sistema primarne zdravstvene zaštite (bosanski jezik)

    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma
    između Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine za kredit Razvojne banke
    Vijeća Europe po okvirnom kreditnom sporazumu F/P 1520(2005) za Projekt obnove
    sistema primarne zdravstvene zaštite (hrvatski jezik)
  91. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i
    Hercegovine za 2006. godinu Federalnoj komisiji za nestale osobe (bosanski jezik)

    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i
    Hercegovine za 2006. godinu Federalnoj komisiji za nestale osobe (hrvatski jezik)
  92. ODLUKA o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za 2007. godine
  93. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i
    Hercegovine za 2006. godinu za otplatu kredita po osnovu Ugovora o zaduživanju
    Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)

    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i
    Hercegovine za 2006. godinu za otplatu kredita po osnovi Ugovora o zaduživanju
    Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  94. ODLUKA o raspisivanju javnog konkursa za postavljenje direktora Federalnog
    zavoda za poljoprivredu – Sarajevo
  95. ODLUKA o raspisivanju javnog konkursa za postavljenje direktora Federalnog
    agromediteranskog zavoda – Mostar
  96. ODLUKA o izmjenama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima
    raspodjele sredstava «Transfer za poticaj razvoja, poduzetništva i obrta» utvrđenog
    Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu
    razvoja, poduzetništva i obrta
  97. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i
    Hercegovine za 2006. godinu za sufinansiranje Projekta SESP – Drugi projekt
    podrške zapošljavanju - IDA kredit 3927 BOS, za II kvartal 2006. godine
    (bosanski jezik)

    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i
    Hercegovine za 2006. godinu za sufinanciranje Projekta SESP – Drugi projekt
    podrške zapošljavanju - IDA kredit 3927 BOS, za II kvartal 2006. godine
    (hrvatski jezik)
  98. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i
    Hercegovine za 2006. godinu Vladi Federacije Bosne i Hercegovine za privremeno
    finansiranje Federalne uprave za inspekciju (bosanski jezik)

    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i
    Hercegovine za 2006. godinu Vladi Federacije Bosne i Hercegovine za privremeno
    financiranje Federalne uprave za inspekciju (hrvatski jezik)
  99. ODLUKA o davanju ovlašćenja Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i
    industrije za izradu prijedloga prethodne saglasnosti za privredna društva u Federaciji
    Bosne i Hercegovine koja se žele registrovati za proizvodnju i promet naoružanja i
    vojne opreme (bosanski jezik)

    ODLUKA o davanju ovlasti Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i
    industrije za izradu prijedloga prethodne suglasnosti za gospodarska društva u Federaciji
    Bosne i Hercegovine koja se žele registrirati za proizvodnju i promet naoružanja i
    vojne opreme (hrvatski jezik)
  100. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i
    Hercegovine za 2006. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije
    Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)

    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i
    Hercegovine za 2006. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije
    Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  101. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i
    Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu trgovine (bosanski jezik)

    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i
    Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu trgovine (hrvatski jezik)
  102. ODLUKA o raspodjeli dijela sredstava tekućih grantova «Podsticaj industrijskoj
    proizvodnji i rudnicima» i «Transfer za prestrukturiranje industrije i rudarstva»
    Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije
  103. ODLUKA o prihvatanju Strategije za reformu javne uprave (bosanski jezik)
    ODLUKA o prihvatu Strategije za reformu javne uprave (hrvatski jezik)
  104. ODLUKA o davanju saglasnosti na cijenu prirodnog gasa (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na cijenu prirodnog gasa (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 46/06 (16.8.2006.)
  105. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje kredita Razvojne banke Vijeća Evrope
    za Projekt obnove sistema primarne zdravstvene zaštite (bosanski jezik)

    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvatanje kredita Razvojne banke Vijeća Europe
    za Projekt obnove sustava primarne zdravstvene zaštite (hrvatski jezik)

    «Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine, broj 47/06 /23.8.2006./
  106. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i
    Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne
    politike za izmirenje dugovanja po osnovu doprinosa za penzijsko i invalidsko
    osiguranje zaposlenika bivše Obavještavno.sigurnosne službe Federacije Bosne
    i Hercegovine (bosanski jezik)

    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i
    Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne
    politike za izmirenje dugovanja po osnovu doprinosa za mirovinsko i invalidsko
    osiguranje zaposlenika bivše Obavještavno.sigurnosne službe Federacije Bosne
    i Hercegovine (hrvatski jezik)
  107. ODLUKA o davanju saglasnosti na cijene uglja za termoelektrane (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na cijene uglja za termoelektrane (hrvatski jezik)
  108. ODLUKA o dopuni Odluke o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima
    raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i
    Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke
  109. ODLUKA o raspisivanju javnog oglasa za utvrđivanje prijedloga kandidata iz
    reda srpskog naroda za jednog člana Regulatorne komisije za električnu energiju
    u Federaciji Bosne i Hercegovine
  110. ODLUKA o visini troškova osnovne policijske obuke kandidata na Policijskoj
    akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova – Federalnog ministarstva
    unutarnjih poslova

    «Službene novine Federacije BiH», broj 49/06 /30.8.2006./
  111. ODLUKA o izmjeni Odluke o privremenom imenovanju Nadzornog odbora
    Investicijske banke Federacije Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo
  112. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava utvrđenih u Budžetu Federacije Bosne
    i Hercegovine za 2006. godinu na poziciji Federalnog ministarstva za pitanja
    boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata za finansiranje započetih a
    neizgrađenih stambenih objekata branilaca i članova njihovih porodica
    (bosanski jezik)

    ODLUKA o odobravanju utroška sredstava utvrđenih u Proračunu Federacije Bosne
    i Hercegovine za 2006. godinu na poziciji Federalnog ministarstva za pitanja
    branitelja i invalida domovinskog rata za finansiranje započetih a neizgrađenih stambenih objekata branitelja i članova njihovih obitelji (hrvatski jezik)
  113. ODLUKA o rasporedu sredstava Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za
    2006. godinu za udruženja građana i druge organizacije sa pozicije «Transferi
    udruženjima građana i drugim organizacijama» sa kriterijima raspodjele sredstava
  114. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i
    Hercegovine za 2006. godinu Gender centru Federacije Bosne i Hercegovine
    Za nabavku novog putnickog vozila po principu «Staro za novo» (bosanski jezik)

    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz ProračunaFederacije Bosne i
    Hercegovine za 2006. godinu Gender centru Federacije Bosne i Hercegovine
    Za nabavku novog putnickog vozila po principu «Staro za novo» (hrvatski jezik)
  115. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i
    Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta –
    Federalnom ministarstvu kulture i športa (bosanski jezik)

    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredtava iz Proračuna Federacije Bosne i
    Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa –
    Federalnom ministarstvu kulture i sporta (hrvatski jezik)
  116. ODLUKA o kriterijima za izbor i imenovanje Nadzornog odbora Investicijske
    banke Federacije Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo (bosanski jezik)

    ODLUKA o kriterijima za izbor i imenovanje Nadzornog odbora Investicijske
    banke Federacije Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  117. ODLUKA o odobravanju Izvještaja Komisije za usaglašavanje visine naknada
    za putove u Bosni i Hercegovini

    «Službene novine Federacije BiH», broj 51/06 /06.09.2006./
  118. ODLUKA o prestanku važenja Odluke o davanju saglasnosti na ugovor o osnivanju društva za realizaciju Projekta informaciono-telekomunikacione mreže na postojećoj željezničkoj infrastrukturi u Bosni i Hercegovini
    «Službene novine Federacije BiH», broj 53/06 /13.09.2006./
  119. ODLUKA o izdvajanju pojedinih dijelova šuma i šumskog zemljišta na području Zapadnohercegovačkog kantona, općina Ljubuški, radi njihovog korištenja u poljoprivredne svrhe, zbog postojanja općeg interesa (bosanski jezik)
    ODLUKA o izdvajanju pojedinih dijelova šuma i šumskog zemljišta na području Zapadnohercegovačkog kantona, općina Ljubuški, radi njihovog korištenja u poljoprivredne svrhe, zbog postojanja općeg interesa (hrvatski jezik)
  120. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu finansija - Federalnom ministarstvu financija za postupak verifikacije stare devizne štednje (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu financija - Federalnom ministarstvu finansija za postupak verifikacije stare devizne štednje (hrvatski jezik)
  121. ODLUKA o raspodjeli sredstava «Grantovi pojedincima-potpora udruženjima potrošača» utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu trgovine
  122. ODLUKA o odobravanju i prihvatanju Ugovora o dokapitalizaciji Energopetrol D.D. Sarajevo
  123. ODLUKA o ovlašćenju premijera Vlade Federacije Bosne i Hercegovine da zaključi Ugovor o dokapitalizaciji Energopetrol D.D. Sarajevo
  124. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu za sufinansiranje projekta «Upravljanje čvrstim otpadom» za drugi kvartal 2006. godine
    «Službene novine Federacije BiH», broj 55/06 /20.09.2006./
  125. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa (bosanski jezik)
    OLDUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa - Federalnom ministarstvu kulture i sporta (hrvatski jezik)
  126. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju i poslovanju Investicijske banke Federacije Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju i poslovanju Investicijske banke Federacije Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo (hrvatski jezik
  127. ODLUKA o prijenosu prava upravljanja na zemljištu
  128. ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju ugovora o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju ugovora o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  129. ODLUKA o odobravanju prodaje/nabavke po principu «Staro za novo» putničkog i teretnog vozila za potrebe Službe za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine
  130. ODLUKA o prebacivanju i namjeni sredstava J.P. «Air Bosna» prikupljenih po osnovu putničke takse-naknade za razvoj i unapređenje avio prometa u Federaciji Bosne i Hercegovine
  131. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu za sufinansiranje Projekta razvoja i očuvanja šuma za prvi kvartal 2006. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu za sufinanciranje Projekta razvoja i očuvanja šuma za prvi kvartal 2006. godine (hrvatski jezik)
  132. ODLUKA o davanju na korištenje nekretnina na kojima je nosilac prava upravljanja i korištenja prijašnje Federalno ministarstvo odbrane - Federalno ministarstvo obrane
  133. ODLUKA o davanju na korištenje nekretnina na kojima je nosilac prava upravljanja i korištenja prijašnje Federalno ministarstvo odbrane/obrane
  134. ODLUKA o davanju na korištenje kasarne «Gubavica» sa pripadajućim zemljištem Regulatornoj agenciji za komunikacije za potrebe izgradnje monitoring stanica u Bosni i Hercegovini
  135. ODLUKA o davanju na korištenje poslovnog prostora Kantonu Sarajevo za smještaj «Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Federacije Bosne i Hercegovine»
  136. ODLUKA o davanju na korištenje poslovnog prostora Gradu Sarajevo za smještaj «Saveza demobilisanih boraca Federacije Bosne i Hercegovine»
  137. ODLUKA o davanju na korištenje poslovnog prostora Gradu Mostaru za smještaj «Zajednice županijskih udruga HVIDRA H-B»
  138. ODLUKA o davanju na korištenje poslovnog prostora Gradu Mostaru za smještaj «Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u domovinskom ratu HNŽ i H-B»
  139. ODLUKA o davanju na korištenje poslovnog prostora Gradu Mostaru za smještaj «Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata HVO»
  140. ODLUKA o davanju na korištenje objekta u Sarajevu, ulica Hamdije Kreševljakovića broj 96 Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federalcije Bosne i Hercegovine
  141. ODLUKA o davanju na korištenje nekretnina i prateće dokumentacije Privrednom društvu za skladištenje tečnih goriva Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo
  142. ODLUKA o utvrđivanju prava na poseban dodatak zaposlenim u Federalnoj komisiji za nestale osobe
  143. ODLUKA o prihvatanju Izvještaja o realizaciji rekonstrukcije puta Han Pijesak-Žepa, dionice Žepa-Slap i sufinansiranju izgradnje puta
    «Službene novine Federacije BiH», broj 56/06 /21.09.2006./
  144. ODLUKA o prijenosu sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu finansija - Federalnom ministarstvu financija u «Tekuću rezervu Vlade Federacije» Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu financija - Federalnom ministarstvu finansija u «Tekuću pričuvu Vlade Federacije» Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu (hrvatski jezik)
  145. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu budžetskim korisnicima, za nedostajuća sredstva za isplatu bruto plaća i doprinosa na teret poslodavca (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu proračunskim korisnicima, za nedostajuća sredstva za isplatu bruto plaća i doprinosa na teret poslodavca (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 58/06 /27.09.2006./
  146. ODLUKA o osnivanju međuentiteskog tijela za okolinu
  147. ODLUKA o izmjenama Odluke o vrsti i minimalnim količinama sredstava potrebnih za provođenje lične i kolektivne zaštite građana i zaposlenika u poslovnim objektima i stambenim zgradama od prirodnih i drugih nesreća (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama Odluke o vrsti i minimalnim količinama sredstava potrebnih za provođenje osobne i kolektivne zaštite građana i uposlenika u poslovnim objektima i stambenim zgradama od prirodnih i drugih nesreća (hrvatski jezik)
  148. ODLUKA o dopuni Odluke o raspodjeli dijela sredstava tekućih grantova «Podsticaj industrijskoj proizvodnji i rudnicima» i «Transfer za prestrukturiranje industrije i rudarstva» Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije
  149. ODLUKA o utrošku sredstava transfera «Ekonomsko socijalno vijeće» utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike, za II polugodište 2006. godine
  150. ODLUKA o odobravanju prodaje rashodovanih motornih vozila Federalne komisije za nestale osobe
  151. ODLUKA o sufinansiranju troškova rada ekspertnog tima i konsultanta za prodaju 88% kapitala «Aluminij» d.d. Mostar strateškom partneru, izradu dokumenata koji su u funkciji izbora strateškog partnera i pripremu prijedloga sporazuma za Vladu Federacije Bosne i Hercegovine
  152. ODLUKA o imenovanju ispred Vlade Federacije Bosne i Hercegovine koordinatora aktivnosti za izradu prijedloga sporazuma i dokumenata za prodaju 88% kapitala «Aluminij» d.d. Mostar strateškom partneru
    «Službene novine Federacije BiH», broj 59/06 /04.10.2006./
  153. ODLUKA o davanju na korištenje nekretnina na kojima je nosilac prava upravljanja i korištenja prijašnje Federalno ministarstvo odbrane - prijašnje Federalno ministarstvo obrane
  154. ODLUKA o davanju na korištenje Doma Vojske Federacije Bosne i Hercegovine –
    Sarajevo Gradskoj upravi Grada Sarajeva
  155. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora o usvajanju rebalansa Plana i programa JP Direkcije cesta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora o usvajanju rebalansa Plana i programa JP Direkcije cesta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu (hrvatski jezik)
  156. ODLUKA o izmjeni i dopuni Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava naplaćenih izdavanjem GSM licence za Federaciju Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni i dopuni Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava naplaćenih izdavanjem GSM licence za Federaciju Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  157. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, za privremeno finansiranje Federalne uprave za inspekciju (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, za privremeno financiranje Federalne uprave za inspekciju (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 60/06 /11.10.2006./
  158. ODLUKA o proglašenju javnog insteresa, pristupanju pripremi izgradnje elektroenergetskih objekata, izboru strateških partnera i pristpanju dodjeli koncesija (bosanski jezik)
    ODLUKA o proglašenju javnog insteresa, pristupanju pripremi izgradnje elektroenergetskih objekata, izboru strateških partnera i pristpanju dodjeli koncesija (hrvatski jezik)
  159. ODLUKA o postupku i kriterijima za dodjelu jednokratne novčane pomoći općinama i kantonima za otklanjanje šteta nastalih od prirodnih i drugih nesreća (bosanski jezik)
    ODLUKA o postupku i kriterijima za dodjelu jednokratne novčane pomoći općinama i kantonima za otklanjanje šteta nastalih od prirodnih i drugih nesreća (hrvatski jezik)
  160. ODLUKA o visini godišnje naknade za javne ceste koja se plaća pri registraciji motornih i priključnih vozila (bosanski jezik)
    ODLUKA o visini godišnje naknade za javne ceste koja se plaća pri registraciji motornih i priključnih vozila (hrvatski jezik)
  161. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku o izmjeni Statuta Javnog preduzeća za «Vodno područje slivova rijeke Save» Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku o izmjeni Statuta Javnog poduzeća za «Vodno područje slivova rijeke Save» Sarajevo (hrvatski jezik)
  162. ODLUKA o dopuni Odluke o davanju na korištenje nekretnina na kojima je nosilac prava upravljanja i korištenja prijašnje Federalno ministarstvo odbrane - prijašnje Federalno ministarstvo obrane V. broj 513/06
  163. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje nekretnina na kojima je nosilac prava upravljanja i korištenja prijašnje Federalno ministarstvo odbrane/obrane
    «Službene novine Federacije BiH», broj 62/06 /18.10.2006./
  164. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje nekretnina na kojima je nosilac prava upravljanja i korištenja prijašnje Federalno ministarstvo odbrane/obrane
  165. ODLUKA o davanju saglasnosti na Sporazum o javnom preduzeću HT Mostar d.o.o. u skladu sa Programom pripajanja HT Mobilne d.o.o., HT-u d.o.o. Mostar (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Sporazum o javnom poduzeću HT Mostar d.o.o. sukladno Programu pripajanja HT Mobilne d.o.o., HT-u d.o.o. Mostar (hrvatski jezik)
  166. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Zavodu za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Zavodu za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  167. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  168. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Agenciji za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Agenciji za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  169. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Poreznoj upravi Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Poreznoj upravi Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  170. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu pravde
  171. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Zavodu za kontrolu lijekova Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Zavodu za kontrolu lijekova Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  172. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa - Federalnom ministarstvu kulture i sporta (hrvatski jezik)
  173. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija, za finansijsku pomoć u rekonstrukciji puta u MZ Stjepan Polje, općina Gračanica (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija, za financijsku pomoć u rekonstrukciji puta u MZ Stjepan Polje, općina Gračanica (hrvatski jezik)
  174. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa - Federalnom ministarstvu kulture i sporta (hrvatski jezik)
  175. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu finansija - Federalnom ministarstvu financija (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu financija - Federalnom ministarstvu finansija (hrvatski jezik)
  176. ODLUKA o odobravanju izdvajanja drugog dijela sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu za finansiranje četiri kulturna društva
  177. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Zavodu za kontrolu lijekova Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Zavodu za kontrolu lijekova Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  178. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom zavodu za programiranje razvoja (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom zavodu za programiranje razvoja (hrvatski jezik)
  179. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Gender centru Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Gender centru Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  180. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom meteorološkom zavodu (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom meteorološkom zavodu (hrvatski jezik)
  181. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnoj upravi civilne zaštite (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnoj upravi civilne zaštite (hrvatski jezik)
  182. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (hrvatski jezik)
  183. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata (hrvatski jezik)
  184. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  185. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Uredu potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine - 1103 (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Uredu potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine - 1103 (hrvatski jezik)
  186. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik)
  187. ODLUKA o izmjenama Odluke o prijenosu sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu finansija - Federalnom ministarstvu financija u «Tekuću rezervu Vlade Federacije» Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama Odluke o prijenosu sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu financija - Federalnom ministarstvu finansija u «Tekuću pričuvu Vlade Federacije» Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu (hrvatski jezik)
  188. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje nekretnina na kojima je nosilac prava upravljanja i korištenja prijašnje Federalno ministarstvo odbrane - prijašnje Federalno ministarstvo obrane
  189. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje nekretnina na kojima je nosilac prava upravljanja i korištenja prijašnje Federalno ministarstvo odbrane - prijašnje Federalno ministarstvo obrane
  190. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje nekretnina na kojima je nosilac prava upravljanja i korištenja prijašnje Federalno ministarstvo odbrane - prijašnje Federalno ministarstvo obrane
  191. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje nekretnina na kojima je nosilac prava upravljanja i korištenja prijašnje Federalno ministarstvo odbrane - prijašnje Federalno ministarstvo obrane
  192. ODLUKA o izmjenama Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu proračunskim korisnicima, za nedostatna sredstva za isplatu bruto plaća i doprinosa na teret poslodavca
    «Službene novine Federacije BiH», broj 63/06 /25.10.2006./
  193. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata (hrvatski jezik)
  194. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o davanju suglasnosti na kriterije kreditiranja iz sredstava japanskih grantova i malezijske donacije
  195. ODLUKA o uvjetima i kriterijima za imenovanje direktora Instituta za medicinsko vještačenje
  196. ODLUKA o uvjetima i kriterijima za imenovanje članova Upravnog odbora i članova Nadzornog odbora Insituta za medicinsko vještačenje
  197. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora JP Željeznice Federacije BiH d.o.o., Sarajevo o usvajanju konačne situacije izvršenih radova po osnovu Ugovora o finansiranju održavanja željezničke infrastrukture (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora JP Željeznice Federacije BiH d.o.o., Sarajevo o usvajanju konačne situacije izvršenih radova po osnovu Ugovora o financiranju održavanja željezničke infrastrukture (hrvatski jezik)
  198. ODLUKA o prihvatanju ponuđene opcije sadržanu u Javnom pozivu za prijenos i isplatu depozita deponentima i štedišama Hercegovačke banke d.d. Mostar u privremenoj upravi
  199. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu za sufinansiranje Projekta «Upravljanje čvrstim otpadom» za III. kvartal 2006. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu za sufinanciranje Projekta «Upravljanje čvrstim otpadom» za III. kvartal 2006. godine (hrvatski jezik)
  200. ODLUKA o odobravanju prodaje/nabavke po principu «staro za novo» putničkih motornih vozila za potrebe Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva
  201. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i hercegovine za 2006. godinu, za sufinansiranje Projekta IFAD 562 BA, za IV. kvartal 2006. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i hercegovine za 2006. godinu, za sufinanciranje Projekta IFAD 562 BA, za IV. kvartal 2006. godine (hrvatski jezik)
  202. ODLUKA o dopuni Odluke o utvrđivanju općeg interesa za izgradnju sanitarne regionalne deponije u općini Lukavac (bosanski jezik)
    ODLUKA o dopuni Odluke o utvrđivanju općeg interesa za izgradnju sanitarne regionalne deponije u općini Lukavac (hrvatski jezik)
  203. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za plaće rukovodećih i ostalih državnih službenika u organima državne službe (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za plaće rukovodećih i ostalih državnih službenika u organima državne službe (hrvatski jezik)
  204. ODLUKA o davanju saglasnosti na cjenovnik usluga medicinskog vještačenja
  205. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku o izmjenama Statuta Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine
    «Službene novine Federacije BiH», broj 65/06 /01.11.2006./
  206. ODLUKA o izmjenama Odluke o rokovima obnavljanja federalnih robnih rezervi (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama Odluke o rokovima zanavljanja federalnih robnih rezervi (hrvatski jezik)
  207. ODLUKA o davanju na korištenje nekretnina Zavoda za platni promet Federacije Bosne i Hercegovine u likvidaciji koje su u vlasništvu Federacije Bosne i Hercegovine
  208. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova - Federalnom ministarstvu unutarnjih poslova (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu unutarnjih poslova - Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova (hrvatski jezik)
  209. ODLUKA o izmjeni Odluka kojom se daje saglasnost na program utroška budžetskih sredstava za izgradnju autoputa Zenica-Sarajevo za 2004. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluka kojom se daje suglasnost na program utroška proračunskih sredstava za izgradnju autoputa Zenica-Sarajevo za 2004. godinu (hrvatski jezik)
  210. ODLUKA o odobravanju prodaje/nabavke po principu «staro za novo» putničkog vozila za potrebe Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije
  211. ODLUKA o prebacivanju i namjeni sredstava J.P. «Air Bosna» prikupljenih po osnovu putničke takse-naknade za razvoj i unapređenje avio prometa u Federaciji BiH
  212. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Uredu potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine - razdejlu 11 glava 1103, radi popravke putničkog vozila (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Uredu potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine - razdejlu 11 glava 1103, radi popravke putničkog vozila (hrvatski jezik)
  213. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine, za sufinansiranje Projekta SESP - Drugi projekt podrške zapošljavanju - IDA kredit 3927 BOS, za III. kvartal 2006. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine, za sufinanciranje Projekta SESP - Drugi projekt podrške zapošljavanju - IDA kredit 3927 BOS, za III. kvartal 2006. godine (hrvatski jezik)
  214. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu za sufinansiranje Projekta tehničke pomoći u procesu privatizacije (PTAC), za I. kvatal 2006. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu za sufinanciranje Projekta tehničke pomoći u procesu privatizacije (PTAC), za I. kvatal 2006. godine (hrvatski jezik)
  215. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu za sufinansiranje Projekta razvitka zajednica (CDP), za II. kvartal 2006. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu za sufinanciranje Projekta razvitka zajednica (CDP), za II. kvartal 2006. godine (hrvatski jezik)
  216. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu za sufinansiranje Projekta tehničke asistencije za socijalno osiguranje (ŠITAP), za I. kvartal 2006. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu za sufinanciranje Projekta tehničke asistencije za socijalno osiguranje (ŠITAP), za I. kvartal 2006. godine (hrvatski jezik)
  217. ODLUKA o davanju ovlaštenja predsjedniku Komisije za koordinaciju poslova vlade Federacije Bosne i Hercegovine iz djelokruga prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane za potpisivanje akata prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane koji tretiraju završetak procesa zaključenja fiskalne 2005. godine
    “Službene novine Federacije BiH” , broj 66/06 /06.11.2006./
  218. ODLUKA o odobravanju prijenosa prava vlasništva na putničkom vozilu marke VW Golf CL 1,9 LD (bosanski jezik )
    ODLUKA o odobravanju prijenosa prava vlasništva na putničkom vozilu marke VW Golf CL 1,9 LD (hrvatski jezik )
  219. ODLUKA o gotovinskim isplatama verificiranih tražbina po osnovi računa stare devizne štednje u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2006.godinu
  220. ODLUKA o raspodjeli dijela sredstava tekućih grantova - “Podsticaj industrijskoj proizvodnji i rudnicima “ i “Transfer za prestrukturiranje industrije i rudarstva “ Federalnog ministarstva energije ,rudarstva i industrije
  221. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu finansija - Federalnom ministarstvu financija (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu financija - Federalnom ministarstvu finansija (hrvatski jezik)
    “Službene novine Federacije BiH”, broj 67/06 /08.11.2006./
  222. ODLUKA o davanju saglasnosti na tekst Pravila o utvrđivanju naknada za koncesije
  223. ODLUKA o djelomičnoj sanaciji (konzervaciji ) radi sprečavanja daljnjeg propadanja objekta “Dom odmora “ u Trpnju , Republika Hrvatska
    “Službene novine Federacije BiH”,broj 68/06 /13.11.2006./
  224. ODLUKA o davanju saglasnosti na tekst Pravila o postupku dodjele koncesija
  225. ODLUKA o kriterijima za izbor i imenovanje članova Upravnog odbora Lutrije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o kriterijima za izbor i imenovanje članova Upravnog odbora Lutrije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  226. ODLUKA o prijenosu sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu finansija – Federalnom ministarstvu financija u “Tekuću rezervu Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu financija – Federalnom ministarstvu finansija u “Tekuću pričuvu Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    “Službene novine Federacije BiH”, broj 69/06 /15.11.2006./
  227. ODLUKA o raspisivanju javnog konkursa za postavljenje direktora Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove
  228. ODLUKA o kriterijima za izbor i imenovanje direktora Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove
  229. ODLUKA o raspisivanju javnog konkursa za postavljenje direktora Arhiva Federacije Bosne i Hercegovine
  230. ODLUKA o kriterijima za izbor i imenovanje direktora Arhiva Federacije Bosne i Hercegovine
  231. ODLUKA o raspisivanju javnog konkursa za postavljenje direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove
  232. ODLUKA o kriterijima za izbor i imenovanje direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove
  233. ODLUKA o davanju na korišćenje prostora u objektu Doma policije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova – Federalnog ministarstva unutarnjih poslova Udruženju veterana “Veterani odreda policije Bosna”
  234. ODLUKA o davanju na korišćenje prostora u paviljonu “N” Policijske akademije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova –Federalnog ministarstva unutarnjih poslova Ministarstvu sigurnosti
  235. ODLUKA o davanju na privremeno korišćenje prostora u paviljonu “G” Policijske akademije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova –Federalnog ministarstva unutarnjih poslova Ministarstvu sigurnosti
  236. ODLUKA o davanju na korišćenje prostora u paviljonu “N” Policijske akademije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova –Federalnog ministarstva unutarnjih poslova Ministarstvu sigurnosti
  237. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta –Federalnom ministarstva kulture i športa (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa –Federalnom ministarstva kulture i sporta (hrvatski jezik)
  238. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu finansija – Federalnom ministarstvu financija (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu financija – Federalnom ministarstvu finansija (hrvatski jezik)
  239. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik)
  240. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu budžetskim korisnicima (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu proračunskim korisnicima (hrvatski jezik)
    “Službene novine Federacije BiH”, broj 71/06 /22.11.2006./
  241. ODLUKA o imenovanju Komisije za verifikaciju računa stare devizne štednje
  242. ODLUKA o izmjenama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Transfer za raseljene i izbjegle osobe” utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu, Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica
  243. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku o razrješenju izvršnog direktora za tehničke poslove JP Direkcije cesta Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo
  244. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku o imenovanju izvršnog direktora za tehničke poslove JP Direkcije cesta Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo
  245. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku o odabiru i predlaganju kandidata Odbora za reviziju JP Direkcije cesta Federacije BiH d.o.o. Sarajevo
    “Službene novine Federacije BiH”, broj 73/06 /29.11.2006./
  246. ODLUKA o preuzimanju obaveza Rudnika mrkog uglja “Breza” d.o.o. Breza po osnovu neizmirenih poreza i doprinosa (bosanski jezik)
    ODLUKA o preuzimanju obveza Rudnika mrkog uglja “Breza” d.o.o. Breza na temelju neizmirenih poreza i doprinosa (hrvatski jezik)
  247. ODLUKA o dopuni Odluke o raspodjeli dijela sredstava tekućih grantova –“Podsticaj industrijskoj proizvodnji i rudnicima” i “Transfer za prestrukturiranje industrije i rudarstva” Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije (bosanski jezik)
    ODLUKA o dopuni Odluke o raspodjeli dijela sredstava tekućih grantova –“Poticaj industrijskoj proizvodnji i rudnicima” i “Transfer za prestrukturiranje industrije i rudarstva” Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije (hrvatski jezik)
  248. ODLUKA o izdvajanju sredstava u Fond solidarnosti Federacije Bosne i Hercegovine za 2007. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o izdvajanju sredstava u Fond solidarnosti Federacije Bosne i Hercegovine za 2007. godinu (hrvatski jezik)
  249. ODLUKA o prestanku važenja Odluke o određivanju visine zajamčene, najniže i najviše penzije
  250. ODLUKA o izmjenama Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu pravde
  251. ODLUKA o raspoređivanju računarske opreme ministarstvima zdravstva, zavodima zdravstvenog osiguranja i zavodima za javno zdravstvo u Federaciji Bosne i Hercegovine na trajno korištenje i upravljanje (bosanski jezik) .
    ODLUKA o raspoređivanju računarske opreme ministarstvima zdravstva, zavodima zdravstvenog osiguranja i zavodima za javno zdravstvo u Federaciji Bosne i Hercegovine na trajno korištenje i upravljanje (hrvatski jezik)
  252. ODLUKA o davanju na korištenje nekretnina i prateće dokumentacije Privrednom društvu za skladištenje tečnih goriva Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo
  253. ODLUKA o utrošku neutrošenih sredstava za izmirenje dugovanja po osnovu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje zaposlenika bivše Obavještajno - sigurnosne službe Federacije Bosne i Hercegovine
  254. ODLUKA o davanju saglasnosti na Finansijski izvještaj za izgradnju autoputa Zenica – Sarajevo dionica Visoko – Podlugovi, dužine 8,5 km, na koridoru Vc, zaključno sa 30.06.2006. godine
  255. ODLUKA o dopuni Odluke o Listi esencijalnih lijekova neophodnih za osiguranje zdravstvene zaštite u okviru standarda obveznog zdravstvenog osiguranja u Federaciji Bosne i Hercegovine
  256. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o metodama, rokovima i nadležnoj agenciji za privatizaciju preduzeća iz oblasti elektroprivrede, prometa i veza (osim cestovnog prijevoza), vodoprivrede, eksploatacije ruda i šuma, javnog informisanja, igara na sreću i industrije naoružanja, vojne opreme, veterinarske djelatnosti i komunalnih djelatnosti (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o metodama, rokovima i nadležnoj agenciji za privatizaciju poduzeća iz oblasti elektroprivrede, prometa i veza (osim cestovnog prijevoza), vodoprivrede, eksploatacije ruda i šuma, javnog informiranja, igara na sreću i industrije naoružanja, vojne opreme, veterinarske djelatnosti i komunalnih djelatnosti (hrvatski jezik)
  257. ODLUKA o izmjenama Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu finansija - Federalnom ministarstvu financija
  258. ODLUKA o izmjenama Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu budžetskim korisnicima
  259. ODLUKA o odobravanju prodaje/nabave po principu “novo za staro” putničkog automobila za potrebe Federalnog ministarstva okoliša i turizma
    Službene novine Federacije BiH”, broj 75/06 /04.12.2006./
  260. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Stručnim službama Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, za održavanje Državne izložbe ptica (bosanski jezik)  
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Stručnim službama Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, za održavanje Državne izložbe ptica (hrvatski jezik)
  261. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta, za potrebe očuvanja starih zanata (bosanski jezik) 
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta, za potrebe očuvanja starih zanata (hrvatski jezik)
  262. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkog rata – Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata, za UHVIDR-u iz Livna (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkog rata, za UHVIDR- u iz Livna (hrvatski jezik)
  263. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnoj upravi policije (bosanski jezik) 
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnoj upravi policije (hrvatski jezik)
  264. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (bosanski jezik) 
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (hrvatski jezik)
  265. ODLUKA o osnivanju Fonda za studentske zajmove Federacije Bosne i Hercegovine
  266. ODLUKA o davanju saglasnosti na cijenu prirodnog gasa (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na cijenu prirodnog plina (hrvatski jezik)
  267. ODLUKA o prijenosu sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu finansija – Federalnom ministarstvu financija u “Tekuću rezervu Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu (bosanski jezik) 
    ODLUKA o prijenosu sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu financija – Federalnom ministarstvu finansija u “Tekuću pričuvu Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu (hrvatski jezik)
  268. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu finansija – Federalnom ministarstvu financija (bosanski jezik) 
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu financija – Federalnom ministarstvu finansija (hrvatski jezik)
    “Službene novine Federacije BiH”, broj 77/06 /11.12.2006./
  269. ODLUKA o vrsti i performansama automata na sistemu automata
  270. ODLUKA o procedurama i postupku izračunavanja kamate za dio općih obveza
  271. ODLUKA o utvrđivanju korisnika Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za koje će internu reviziju vršiti Federalno ministarstvo finansija – Federalno ministarstvo financija
  272. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o visini godišnje naknade za javne ceste koja se plaća pri registraciji motornih i priključnih vozila
  273. ODLUKA o davanju saglasnosti za knjiženje opreme nabavljene za potrebe implementacije “Programa poticajnih mjera za zapošljavanje u poljoprivredi”
  274. ODLUKA o davanju saglasnosti na ugovor o strateškom partnerstvu sa Microsoft-om
  275. ODLUKA o davanju saglasnosti za potpisivanje ugovora o strateškom partnerstvu sa
    Microsoft-om
  276. ODLUKA o izmjeni i dopuni Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava naplaćenih izdavanjem GSM licence za Federaciju Bosne i Hercegovine
    “Službene novine Federacije BiH”, broj 78/06 /13.12.2006./
  277. ODLUKA o upravljanju revolving fondovima po projektima “Lokalne inicijative” i “Lokalni razvoj” (bosanski jezik)
    ODLUKA o upravljanju revolving fondovima po projektima “Lokalne inicijative” i “Lokalni razvoj” (hrvatski jezik)
  278. ODLUKA o raspodjeli sredstava “Transfer za implementaciju i uvođenje u prava neratnih invalida” utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike
  279. ODLUKA o davanju saglasnosti za ustupanje stalnih sredstava Federalnog ministarstva trgovine stručnim službama Vlade Federacije Bosne i Hercegovine
  280. ODLUKA o davanju saglasnosti za ustupanje stalnih sredstava Federalnog ministarstva trgovine Federalnom ministarstvu okoliša i turizma
  281. ODLUKA o odobravanju nabavke novog putničkog motornog vozila za potrebe Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambenog – oslobodilačkog rata - Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju nabave novog putničkog motornog vozila za potrebe Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata - Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambenog – oslobodilačkog rata (hrvatski jezik)
  282. ODLUKA o izmjeni Odluke o utvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za plaće rukovodećih i ostalih državnih službenika u federalnim organima državne službe (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o utvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za plaće rukovodećih i ostalih državnih službenika u federalnim organima državne službe (hrvatski jezik)
  283. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu za sufinansiranje projekta “Upravljanje čvrstim otpadom” za IV. kvartal 2006. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu za sufinanciranje projekta “Upravljanje čvrstim otpadom” za IV. kvartal 2006. godine (hrvatski jezik)
  284. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu, za sufinansiranje projekta “Nacionalna strategija zaštite biološke i pejzažne raznolikosti sa akcionim planom”
  285. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje nekretnina na kojima je nosilac prava upravljanja i korištenja prijašnje Federalno ministarstvo odbrane/obrane
  286. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje nekretnina na kojima je nosilac prava upravljanja i korištenja prijašnje Federalno ministarstvo odbrane/obrane
  287. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje nekretnina na kojima je nosilac prava upravljanja i korištenja prijašnje Federalno ministarstvo odbrane/obrane
  288. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje nekretnina na kojima je nosilac prava upravljanja i korištenja prijašnje Federalno ministarstvo odbrane/obrane
  289. ODLUKA o dopuni Odluka V. broj 513/06 i 565/06 o davanju na privremeno korištenje nekretnina na kojima je nosilac prava upravljanja i korištenja prijašnje Federalno ministarstvo odbrane/obrane
  290. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje nekretnina na kojima je nosilac prava upravljanja i korištenja prijašnje Federalno ministarstvo odbrane/obrane
    “Službene novine Federacije BiH”, broj 80/06 /20.12.2006./
  291. ODLUKA o prijenosu javnih ovlaštenja iz oblasti rada stanica tehničkog pregleda na stručnu instituciju
  292. ODLUKA o raspodjeli i načinu trošenja novčanih sredstava koja se izdvajaju za stručnu instituciju
  293. ODLUKA o utvrđivanju ukupnog broja sudskih policajaca u odjeljenjima sudske policije
  294. ODLUKA o rasporedu državnih službenika i namještenika Federalnog ministarstva prostornog uređenja i okoliša u Federalno ministarstvo prostornog uređenja i Federalno ministarstvo okoliša i turizma
  295. ODLUKA o rasporedu stalnih sredstava
  296. ODLUKA o davanju na korištenje objekta u ulici Alekse Šantića broj 8, Sarajevo, Federalnoj upravi za inspekcijske poslove
  297. ODLUKA o prebacivanju i namjeni sredstava J.P. “Air Bosna” – “B&H Airlines” prikupljenih po osnovu putničke takse –naknade za razvoj i unapređenje avio prometa u Federaciji BiH
  298. ODLUKA kojom se utvrđuju “Smjernice za projektiranje, građenje, održavanje i nadzor na putovima Federacije Bosne i Hercegovine”
  299. ODLUKA o isknjiženju obaveza prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane
  300. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje kredita Međunarodne asocijacije za razvoj o dodatnom finansiranju za Projekt razvoja zajednica (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvatanje kredita Međunarodne asocijacije za razvoj o dodatnom financiranju za Projekt razvoja zajednica (hrvatski jezik)
  301. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne Hercegovine za kredit Međunarodne asocijacije za razvoj za dodatno finansiranje Projekta razvoja zajednica (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne Hercegovine za kredit Međunarodne asocijacije za razvoj za dodatno financiranje Projekta razvoja zajednica (hrvatski jezik)
  302. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Stručnoj službi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Stručnoj službi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  303. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu za sufinansiranje Projekta tehničke pomoći u procesu privatizacije (PTAC), za II. kvartal 2006. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu za sufinanciranje Projekta tehničke pomoći u procesu privatizacije (PTAC), za II. kvartal 2006. godine (hrvatski jezik)
  304. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu za sufinansiranje Projekta razvitka zajednica (CDP), za III. kvartal 2006. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu za sufinanciranje Projekta razvitka zajednica (CDP), za III. kvartal 2006. godine (hrvatski jezik)
  305. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnoj komisiji za nestale osobe (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnoj komisiji za nestale osobe (hrvatski jezik)
  306. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Gender centru Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Gender centru Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  307. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu trgovine (bosanski jezik) .
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalnom ministarstvu trgovine (hrvatski jezik)
  308. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu u svrhu izgradnje Sarajevske obilaznice, za III. i IV. kvartal 2006. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu u svrhu izgradnje Sarajevske obilaznice, za III. i IV. kvartal 2006. godine (hrvatski jezik)
    “Službene novine Federacije BiH”, broj 81/06 /27.12.2006./
  309. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Zajedničkim službama Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine
  310. ODLUKA o davanju saglasnosti Federalnoj upravi za inspekcijske poslove za zaključivanje ugovora o zakupu poslovnih prostorija
  311. ODLUKA o otvaranju podračuna za podršku raseljenim osobama i povratnicima u Bosni i Hercegovini 
    “Službene novine Federacije BiH”, broj 82/06 /29.12.2006./
  312. ODLUKA o utvrđivanju interesa i potrebe za uspostavljanjem Zavoda za saobraćaj d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju interesa i potrebe za uspostavljanjem Zavoda za saobraćaj d.o.o.Sarajevo (hrvatski jezik)





 


Federalni zakoni

Zakoni Tuzlanskog kantona

Službene novine Tuzlanskog kantona

 
OSTALE VIJESTI
Izrael napao Iran. Međusobne optužbe u Izraelu: "Ministar nas je osramotio"
Poljaci uhitili dvojicu navodnih napadača na suradnika Navalnog
Glomazni lanseri M270 izbacili osam raketa ATACMS na rusku bazu na Krimu
Tri Rusa padobranima skočila iz stratosfere na Sjeverni pol, pogledajte snimku
U Brazilu dovela mrtvaca u banku, htjela dići kredit. Otkriveno od čega je umro
Što se stvarno događa u sukobu Izraela i Irana? Predstava kojom se skriva ono važno
Rusija priznala da se srušio bombarder. Ukrajina: Oborili smo ga
Europske burze pale nakon izraelskog napada na Iran
Izraelci napali iranski Isfahan. Tamo su nuklearna postrojenja
Studenti na njujorškom sveučilištu prosvjedovali za Palestinu, više od 100 uhićenih
Skočile cijene nafte nakon što je Izrael napao Iran
U Slovačkoj pokrenuta kampanja kojom se prikuplja novac za kupovinu oružja Ukrajini
VIDEO U Rusiji se srušio bombarder
Google dao otkaz 28 zaposlenika. Protestirali su protiv unosnog ugovora s Izraelom
Ukrajina traži pomoć od G7 i NATO-a: "Moramo obnoviti protuzračnu obranu"
Na Wall Streetu peti dan zaredom pao S&P 500 indeks
SAD uložio veto na primanje Palestine u UN
Izabrano 12 članova porote za suđenje Trumpu u New Yorku
Počeli izbori u Indiji
Iran u UN-u zaprijetio Izraelu






Google






Rezultati

STARE ANKETE

KAPIJA

25-05-1995



OSTALE VIJESTI
Izrael napao Iran. Međusobne optužbe u Izraelu: "Ministar nas je osramotio"
Poljaci uhitili dvojicu navodnih napadača na suradnika Navalnog
Glomazni lanseri M270 izbacili osam raketa ATACMS na rusku bazu na Krimu
Tri Rusa padobranima skočila iz stratosfere na Sjeverni pol, pogledajte snimku
U Brazilu dovela mrtvaca u banku, htjela dići kredit. Otkriveno od čega je umro
Što se stvarno događa u sukobu Izraela i Irana? Predstava kojom se skriva ono važno
Rusija priznala da se srušio bombarder. Ukrajina: Oborili smo ga
Europske burze pale nakon izraelskog napada na Iran
Izraelci napali iranski Isfahan. Tamo su nuklearna postrojenja
Studenti na njujorškom sveučilištu prosvjedovali za Palestinu, više od 100 uhićenih
Skočile cijene nafte nakon što je Izrael napao Iran
U Slovačkoj pokrenuta kampanja kojom se prikuplja novac za kupovinu oružja Ukrajini
VIDEO U Rusiji se srušio bombarder
Google dao otkaz 28 zaposlenika. Protestirali su protiv unosnog ugovora s Izraelom
Ukrajina traži pomoć od G7 i NATO-a: "Moramo obnoviti protuzračnu obranu"
Na Wall Streetu peti dan zaredom pao S&P 500 indeks
SAD uložio veto na primanje Palestine u UN
Izabrano 12 članova porote za suđenje Trumpu u New Yorku
Počeli izbori u Indiji
Iran u UN-u zaprijetio Izraelu


SVASTARIJE


Osmrtnicama ba

Tri Rusa padobranima skočila iz stratosfere na Sjeverni pol, pogledajte snimku

Što se stvarno događa u sukobu Izraela i Irana? Predstava kojom se skriva ono važno

Počeli izbori u Indiji. Trajat će više od mjesec dana

Izrael napao Iran. Sastaju se čelnici G7, stižu reakcije Irana

Putnik (33) preminuo na letu Ryanaira iznad Italije, s njim bila i trudna supruga

VIDEO Katastrofalne poplave u Rusiji. Poplavljeno oko 18.000 kuća, hiljade evakuirane

Ovo je najbolja novinska fotografija godine. ˝Nije htjela pustiti tijelo djevojčice˝

U BiH pronađena djevojčica (5) iz Njemačke, žrtva trgovine ljudima

Eruptirao indonezijski Vulkan, evakuirali ljude. Pogledajte snimke

Objekt iz svemira probio krov i dva kata kuće na Floridi. NASA: Znamo o čemu je riječ





prodaja stanova pik smrtovnice/a> blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi