TUZLA - TUZLARIJE NET
       
Petak 29.3.2024       
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
    
Tuzlarije
  
   
  TZ VIJESTI - VIJESTI IZ MINUTE U MINUTU - TOP VIJESTI 24 SATA - TUZLARIJE - BILTEN GRADA - BILTEN KANTONA - OBRAZOVANJE - FORUM
 








29.03.2024 - 14h
INDEKS KVALITETA ZRAKA
83
UMJERENO ZAGADJEN
Upozorenje: Neke zagađujuće materije mogu uzrokovati zdravstvene probleme osobama koje su veoma osjetljive na zagađenje zraka. Takve osobe trebaju izbjegavati boravak vani i smanjiti naprezanje tokom boravka vani.

ŽIV LUK SAR ZEN TUZ
zrak.ekoakcija.org






ON LINE KORISNICI - 191

Users in Chat
TUZLARIJE CHAT

Tuzlarije



Odluke Vlade Federacije za 2008.

HRONOLOŠKI REGISTAR ODLUKA OBJAVLJENIH U
"SLUŽBENIM NOVINAMA FEDERACIJE BIH" U 2008. GODINI


"Službene novine Federacije BiH", broj 2/08 /16.1.2008./

  1. ODLUKA o odobravanju utroška dijela sredstava tekućih tranfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa
    "Službene novine Federacije BiH", broj 5/08 /30.1.2008./
  2. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje kredita Kreditanstalt fur Wiederaufbau, Frankfurt na Majni ("KfW") za Projekt obnove Hidroelektrane Rama (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvatanje kredita Kreditanstalt fur Wiederaufbau, Frankfurt na Majni ("KfW") za Projekt obnove Hidroelektrane Rama (hrvatski jezik)
  3. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine za kredit Kreditanstalt fur Wiederaufbau, Frankfurt na Majni ("KfW") za Projekt obnove Hidroelektrane Rama (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine za kredit Kreditanstalt fur Wiederaufbau, Frankfurt na Majni ("KfW") za Projekt obnove Hidroelektrane Rama (hrvatski jezik)
  4. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje kredita Fonda za međunarodni razvoj OPEC za Projekt rekonstrukcije željeznica (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvatanje kredita Fonda za međunarodni razvoj OPEC za Projekt rekonstrukcije željeznica (hrvatski jezik)
  5. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine za kredit Fonda za međunarodni razvoj (OPEC) za Projekt rekonstrukcije željeznica (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine za kredit Fonda za međunarodni razvoj (OPEC) za Projekt rekonstrukcije željeznica (hrvatski jezik)
  6. ODLUKA o davanju saglasnosti Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija za popunu upražnjenog radnog mjesta državnog službenika
  7. ODLUKA o broju članova nadzornih odbora u privrednim društvima u kojima ovlaštenja po osnovu državnog kapitala vrši Federalno ministarstvo prometa i komunikacija (bosanski jezik)
    ODLUKA o broju članova nadzornih odbora u privrednim društvima u kojima ovlašćenja po osnovu državnog kapitala vrši Federalno ministarstvo prometa i komunikacija (hrvatski jezik)
  8. ODLUKA o odobrenju otpisa potraživanja koja ima Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova - Federalno ministarstvo unutarnjih poslova
  9. ODLUKA o odobrenju isknjižavanja obaveza koja ima Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova - Federalno ministarstvo unutarnjih poslova
  10. ODLUKA o reguliranju troškova energenata i komunalnih usluga Uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Bosne i Hercegovine
  11. ODLUKA o davanju na korištenje objekata u krugu bolnice "Abdulah Nakaš" u Sarajevu Centru za edukaciju sudaca i tužitelja i Univerzitetu Sarajevo - Institutu za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava
  12. ODLUKA o izmirenju obaveza Vlade Federacije Bosne i Hercegovine malim dioničarima za terminale u Federaciji BiH (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmirenju obveza Vlade Federacije Bosne i Hercegovine malim dioničarima za terminale u Federaciji BiH (hrvatski jezik)
  13. ODLUKA o izmjeni Odluke o izmirenju obaveza Vlade Federacije Bosne i Hercegovine malim dioničarima za terminale u Federaciji BiH
  14. ODLUKA o utvrđivanju interesa Federacije Bosne i Hercegovine za obavljanje usluga željezničkog putničkog i kombinovanog saobraćaja (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju interesa Federacije Bosne i Hercegovine za obavljanje usluga željezničkog putničkog i kombiniranog prometa (hrvatski jezik)
  15. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Skupštine Javnog preduzeća Željeznice Federacije BiH, d.o.o. Sarajevo o prvim izmjenama i dopunama Statuta (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Skupštine Javnog preduzeća Željeznice Federacije BiH, d.o.o. Sarajevo o prvim izmjenama i dopunama Statuta (hrvatski jezik)
  16. ODLUKA o davanju saglasnosti na Ugovor o finansiranju održavanja željezničke infrastrukture između Javnog preduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Ugovor o financiranju održavanja željezničke infrastrukture između Javnog poduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija (hrvatski jezik)
  17. ODLUKA o prihvatanju Izvještaja Komisije za pojedinačno i konačno verificiranje obaveza prema dobavljačima prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane stvorenih u periodu od 01.04.1996. godine do 31.12.2002. godine
  18. ODLUKA o davanju suglasnosti na Ugovor o načinu izmirenja duga za isporučenu električnu energiju zaključenog između JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo i "Igman" d.d. Konjic (hrvatski jezik)
  19. ODLUKA o rasporedu sredstava "Transfer za političke stranke i koalicije" Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu, za I kvartal 2008. godine
  20. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu finansija -financija (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu financija - finansija (hrvatski jezik)
  21. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu financija - finansija (hrvatski jezik)
  22. ODLUKA o utvrđivanju osnovice i koeficijenta za akontativnu isplatu novčanih primanja korisnika boračko-invalidske zaštite i članova njihovih porodica za mjesec januar i februar 2008. godine
  23. ODLUKA o kupovini emitovanih dionica društva za osiguranje Sarajevo osiguranje d.d. Sarajevo putem javne ponude dionica
    "Službene novine Federacije BiH", broj 6/08 /6.2.2008./
  24. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje bivše kasarne "Jagomir" u Sarajevu firmi d.o.o. "BooC" Sarajevo
  25. ODLUKA o intervenciji na tržištu kupovinom jestivog ulja (bosanski jezik)
    ODLUKA o intervenciji na tržištu kupovinom jestivog ulja (hrvatski jezik)
  26. ODLUKA o izmjeni Odluke o načinu obrazovanja i utvrđivanju visine naknade za rad radnih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih organa službe
  27. ODLUKA o davanju saglasnosti na Plan i Program Javnog preduzeća Direkcija cesta Federacije BiH d.o.o.Sarajevo za 2008. godinu
  28. ODLUKA o davanju saglasnosti na Etički kodeks Javnog preduzeća Direkcija cesta Federacije Bosne i Hercegovine
    "Službene novine Federacije BiH", broj 7/08 /13.2.2008./
  29. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje aneksa ugovora o zakupu poslovnih prostora u Mostaru
  30. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Upravnog odbora Bosansko hercegovačke željezničke javne korporacije Sarajevo o usvajanju Osnova plana poslovanja za 2008. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog odbora Bosansko hercegovačke željezničke javne korporacije Sarajevo o usvajanju Osnova plana poslovanja za 2008. godinu (hrvatski jezik)
  31. ODLUKA o intervenciji na tržištu prodajom brašna (bosanski jezik)
    ODLUKA o intervenciji na tržištu prodajom brašna (hrvatski jezik)
  32. ODLUKA o davanju na korištenje vozila Federalnoj upravi civilne zaštite (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju na korištenje vozila Federalnoj upravi civilne zaštite (hrvatski jezik)
  33. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava "Grant Federalnoj direkciji cesta za kapitalne investicije" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2007. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija
  34. ODLUKA o davanju saglasnosti na "Dokument politike zaštite djece bez roditeljskog staranja i porodice pod rizikom od razdvajanja Federacije Bosne i Hercegovine 2006-2016." (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na "Dokument politike zaštite djece bez roditeljske skrbi i obitelji pod rizikom od razdvajanja Federacije Bosne i Hercegovine 2006-2016." (hrvatski jezik)
  35. ODLUKA o izmjenama Odluke o utvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za plaće rukovodećih i ostalih državnih službenika u federalnim organima državne službe
  36. ODLUKA o izmjenama Odluke o utvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za plaće namještenika u organima državne službe u federalnim organima državne službe
  37. ODLUKA o odobravanju utroška dijela sredstava tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta
    "Službene novine Federacije BiH", broj 8/08 /20.2.2008./
  38. ODLUKA o odobravanju nabavke putničkog vozila za potrebe Federalnog ministarstva prostornog uređenja
  39. ODLUKA o davanju saglasnosti na Program reregistracije nezaposlenih osoba u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Program reregistracije neuposlenih osoba u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 9/08 /27.2.2008./
  40. ODLUKA o sazivanju Zajedničke komisije Domova Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine za utvrđivanje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama
  41. ODLUKA o kriterijima raspodjele finansijskih sredstava iz "Tekuće rezerve" Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine
  42. ODLUKA o određivanju metoda privatizacije državnog kapitala u preduzeću "Hepok" d d Mostar i davanju saglasnosti na Prijedlog plana podjele preduzeća "Hepok" d d Mostar na tehnoekonomske cjeline
  43. ODLUKA o usvajanju Programa utroška investicijskih sredstava razvoja utvrđenih u razdjelu 18. glava 1804, na poziciji 821000 Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu, za Federalnu direkciju za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška investicijskih sredstava razvoja utvrđenih u razdjelu 18. glava 1804, na poziciji 821000 Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu, za Federalnu direkciju za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 10/08 /5.3.2008./
  44. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje kreditnog zaduženja po osnovu Ugovora o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine i Evropske investicijske banke (EIB) za finansiranje Projekta vodovod i kanalizacija u Federaciji BiH (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvatanje kreditnog zaduženja po osnovu Ugovora o financiranju između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine i Europske investicijske banke (EIB) za financiranje Projekta vodovod i kanalizacija u Federaciji BiH (hrvatski jezik)
  45. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit Evropske investicijske banke (EIB) za Projekt vodovod i kanalizacija u Federaciji BiH (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit Europske investicijske banke (EIB) za Projekt vodovod i kanalizacija u Federaciji BiH (hrvatski jezik)
  46. ODLUKA o davanju saglasnosti za na cijenu prirodnog gasa (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za na cijenu prirodnog plina (hrvatski jezik)
  47. ODLUKA o dopuni Odluke o visini dnevnica za službena putovanja za budžetske korisnike u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o dopuni Odluke o visini dnevnica za službena putovanja za proračunske korisnike u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  48. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za sufinansiranje Projekta razvoja i očuvanja šuma, za I. kvartal 2008. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za sufinanciranje Projekta razvoja i očuvanja šuma, za I. kvartal 2008. godine (hrvatski jezik)
  49. ODLUKA o odobravanju prodaje/nabavke po principu "staro za novo" putničkih vozila za potrebe Federalnog ministarstva zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju prodaje/nabave po principu "staro za novo" putničkih vozila za potrebe Federalnog ministarstva zdravstva (hrvatski jezik)
  50. ODLUKA o određivanju radnih mjesta u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova - Federalnom ministarstvu unutarnjih poslova kod kojih postoje posebni uvjeti rada
  51. ODLUKA o dinamici prebacivanja i namjeni finansijskih sredstava prikupljenih po osnovu putničke takse-naknade za razvoj i unapređenje avio prometa u Federaciji BiH u 2008. godini
  52. ODLUKA o Programu utroška sredstava transfera JP "B&H Airlines" d.o.o. Sarajevo
  53. ODLUKA o preuzimanju Okončanog projekta izgradnje objekata vodoopskrbnog sustava Dubravske visoravni
  54. ODLUKA o povratu financijskih sredstava na JRT po osnovu ostvarene razlike sredstava
    "Službene novine Federacije BiH", broj 11/08 /10.3.2008./
  55. ODLUKA o davanju saglasnosti na Katalog potencijalnih lokaliteta za istraživanje mineralnih sirovina u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Katalog potencijalnih lokaliteta za istraživanje mineralnih sirovina u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  56. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za razvoj turizma i okoliša u Federaciji BiH" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu na poziciji Federalnog ministarstva okoliša i turizma
    "Službene novine Federacije BiH", broj 12/08 /12.3.2008./
  57. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Skupštine javnog preduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine, d.o.o. Sarajevo o usvajanju Plana poslovanja za 2008. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Skupštine javnog poduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine, d.o.o. Sarajevo o usvajanju Plana poslovanja za 2008. godinu (hrvatski jezik)
  58. ODLUKA o odobravanju nabavke jednog putničkog automobila za potrebe Agencijeza državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine
  59. ODLUKA o izmjenama Odluke o imenovanju komisija za verifikaciju računa stare Devizne štednje
  60. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za sufinansiranje Projekta registracije zemljišta, za I.kvartal 2008. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za sufinanciranje Projekta registracije zemljišta, za I.kvartal 2008. godine (hrvatski jezik)
  61. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2007. godinu za sufinansiranje Projekta IFAD 697 BA. za I. kvartal 2008. godine (bosanski jezik).
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2007. godinu za sufinanciranje Projekta IFAD 697 BA. za I. kvartal 2008. godine (hrvatski jezik)
  62. ODLUKA o davanju saglasnosti za Odluku Uprave JP Međunarodni aerodrom "Sarajevo"d.o.o. .o otpisu i reprogramu duga JP "B&H Airlines" d.o.o.
  63. ODLUKA o odobravanju nabavke jednog putničkog automobila za potrebe Sekretarijata Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.
    "Službeni novine Federacije BiH", broj 13/08 /19.3.2008./
  64. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Poticaj za poljoprivredu" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu (hrvatski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava"Poticaj za poljoprivredu" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu (bosanski jezik)
  65. ODLUKA o općim uvjetima prodaje šumskih drvnih sortimenata iz državnih šuma na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine
  66. ODLUKA o odobravanju prodaje/nabavke po principu "staro za novo" putničkih automobila za potrebe Službe za zajedničke poslove organa i tijela Federacije BiH
  67. ODLUKU o izmjenama Odluke o maksimalnom iznosu novčanih naknada predsjednicima i članovima nadzornih odbora u gospodarskim društvima imenovanim ispred državnog kapitala (hrvatski jezik)
    ODLUKU o izmjenama Odluke o maksimalnom iznosu novčanih naknada predsjednicima i članovima nadzornih odbora u privrednim društvima imenovanim ispred državnog
    kapitala (bosanski jezik)

  68. ODLUKU o raspodjeli sredstava tekućeg granta "Subvencije javnim preduzećima FMPiK- transfer Željeznicama FBiH" utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija
  69. ODLUKA o davanju saglasnosti na Izjavu o razumijevanju između Vlade Federacije Bosne i Hercegovine iu Vlade Pokrajine Hessen o pružanju podrške pri provedbi
    Programa "Public Wealth Menagement" Federaciji Bosne i Hercegovine stavljanjem na raspolaganje know-how za privredno unapređenje

    "Službene novine Federacije BiH", broj 14/08 /24.3.2008./
  70. ODLUKA o davanju saglasnosti na Elaborat o zajedničkog ulaganju u IP "Krivaja" d.o.o. Zavidovići (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Elaborat o zajedničkog ulaganju u IP "Krivaja" d.o.o. Zavidovići (hrvatski jezik)
  71. ODLUKA o usvajanju Programa raspodjele sredstava Učešće Vlade FBiH u sufinansiranju projekata kantona i lokalnih zajednica - zaštita kulturnog i graditeljskog naslijeđa utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja
  72. ODLUKA oprivremenom stavljanju van snage Odluke o usvajanju Programa raspodjele sredstava Učešće Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u sufinansiranju projekata kantona i lokalnih zajednica - zaštita kulturnog i graditeljskog naslijeđa utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja
    "Službene novine Federacije BiH", broj 15/08 /26.3.2008./
  73. ODLUKA o stavljanju van snage Odluke V broj 86/2008 od 31.01.2008. godine i Odluke V broj 95/2008 godine od 06.02.2008. godine
  74. ODLUKA o odobravanju nabavke dva putnička automobila za potrebe Federalnog ministarstva okoliša i turizma
  75. ODLUKA o odobravanju prodaje/nabave po principu "staro za novo" putničkog automobila za potrebe Ureda Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za zakonodavstvo i usklađenost sa propisima Europske unije
    "Službene novine Federacije BiH", broj 16/08 /31.3.2008./
  76. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava Federalnoj direkciji za robne rezerve iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava Federalnoj direkciji za robne rezerve iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu (hrvatski jezik)
  77. ODLUKA o odobravanju nabavke dva nova putnička automobila za potrebe Federalne direkcije za robne rezerve (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju nabave dva nova putnička automobila za potrebe Federalne direkcije za robne rezerve (hrvatski jezik)
  78. ODLUKA o prenosu okončanog projekta iz sredstava razvoja odobrenog u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2004., 2005. i 2006. godinu
  79. ODLUKA o prenosu okončanog projekta iz sredstava razvoja odobrenog u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2004. godinu
  80. ODLUKA o prenosu okončanog projekta iz sredstava razvoja odobrenog u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu
  81. ODLUKA o prenosu okončanog projekta iz sredstava razvoja odobrenog u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu
  82. ODLUKA o prenosu okončanog projekta iz sredstava razvoja odobrenog u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2004. i 2005. godinu
  83. ODLUKA o prenosu okončanog projekta iz sredstava razvoja odobrenog u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2004. i 2005. godinu
  84. ODLUKA o prenosu okončanog projekta iz sredstava razvoja odobrenog u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2004. i 2005. godinu
  85. ODLUKA o prenosu okončanog projekta iz sredstava razvoja odobrenog u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2004. i 2005. godinu
  86. ODLUKA o prenosu okončanog projekta iz sredstava razvoja odobrenog u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2004. godinu
  87. ODLUKA o prenosu okončanog projekta iz sredstava razvoja odobrenog u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu
  88. ODLUKA o prenosu okončanog projekta iz sredstava razvoja odobrenog u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2004. i 2005. godinu
  89. ODLUKA o prenosu okončanog projekta iz sredstava razvoja odobrenog u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2004. i 2005. godinu
  90. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa utroška sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005. i 2006. godine
  91. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa utroška sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005. i 2006. godine
  92. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa utroška sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005., 2006. i 2007. godine
  93. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa utroška sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005. i 2006. godine
  94. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa utroška sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005. i 2006. godine
  95. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa utroška sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005. i 2006. godine
  96. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa utroška sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005. i 2006. godine
  97. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa utroška sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005. i 2006. godine
  98. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa utroška sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005. i 2006. godine
  99. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa utroška sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005. i 2006. godine
  100. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa utroška sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005. i 2006. godine
  101. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa utroška sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005. i 2006. godine
  102. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa utroška sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005. i 2006. godine
  103. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa utroška sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005. i 2006. godine
  104. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa utroška sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005. i 2006. godine
  105. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa utroška sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005. i 2006. godine
  106. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa utroška sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005. i 2006. godine
  107. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa utroška sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005. i 2006. godine
  108. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa utroška sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005. i 2006. godine
  109. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik)
  110. ODLUKA o osnivanju privrednog društva JP Urbanistički zavod Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o osnivanju gospodarskog društva JP Urbanistički zavod Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  111. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike
    "Službene novine Federacije BiH", broj 17/08 /2.4.2008./
  112. ODLUKA o odobravanju 20.000,00 KM iz tekuće rezerve za osnivački ulog Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u JP "Geodetski zavod Federacije Bosne i Hercegovine" d.o.o. Sarajevo
  113. ODLUKA o utrošku sredstava "Transfer za PIO/MIO - refundacija isplaćenih sredstava za mirovine vojaka penzionisanih po povoljnijim uvjetima" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike
  114. ODLUKA o utrošku sredstava "Tekući grantovi od FBiH po Uredbi o sticanju prava na starosnu mirovinu pripadnika bivše Vojske FBiH" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike
  115. ODLUKA o raspodjeli roba oduzetih u carinsko prekršajnom postupku
  116. ODLUKA o naplati takse za korištenje autoceste A1 (bosanski jezik)
    ODLUKA o naplati takse za korištenje autoceste A1 (hrvatski jezik)
  117. ODLUKA o utvrđivanju visine naknade promjenjivih članova Komisije za koncesije
  118. ODLUKA o odobravanju nabavke dva nova terenska vozila za potrebe Federalnog zavoda za geologiju
  119. ODLUKA o raspisivanju javnog konkursa za postavljenje direktora Federalne direkcije robnih rezervi
  120. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava "Transfer za sanaciju korita i vodopada Plive-Jajce", transfer za za zaštitu korita Plive-EP HB Mostar (donacija)", i "transfer za zaštitu korita Pliva -JP sliv Save (donacija)" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu, Federalnom ministarstvu okoliša i turizma
  121. ODLUKA o davanju saglasnosti za sufinansiranje nabavke i instalisanje emisione opreme za potrebe proširenja pokrivanja signolom RTV FBiH u 2008. godini po općinama i lokacijama
  122. ODLUKA o odobravanju prijenosa dijela sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Sekretarijatu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine na Glavni ured Vlade Federacije Bosne i Hercegovine
  123. ODLUKA o usvajanju Programa raspodjele sredstava učešće Vlade FBiH u sufinansiranju projekata kantona i lokalnih zajednica - zaštita kulturnog i graditeljskog naslijeđa utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja
    Službene novine Federacije BiH", broj 18/08 /9.4.2008./
  124. ODLUKA o prenosu okončanog projekta iz sredstava razvoja odobrenog u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2004., 2005., 2006. godinu i iz sredstava Programa utroška sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005. i 2006. godine
  125. ODLUKA o usvajanju Programa raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa
  126. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfera za kinematografiju" utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu
  127. ODLUKA o usvajanju programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava sa pozicije "Transfer za izdavaštvo" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu
  128. ODLUKA o usvajanju Programa raspodjele sredstava sa pozicije "Transfer Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu
  129. ODLUKA o usvajanju Programa raspodjele sredstava sa pozicije "Transfer Fondacije za bibliotečku djelatnost" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu
  130. ODLUKA o intervenciji na tržištu prodajom brašna (bosanski jezik)
    ODLUKA o intervenciji na tržištu prodajom brašna (hrvatski jezik)
  131. ODLUKA o odobravanju prijenosa dijela sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom zavodu za programiranje razvoja na Sekretarijat Vlade Federacije Bosne i Hercegovine
  132. ODLUKA o visini osnovice za određivanje mjesečnih novčanih primanja korisnika boračko-invalidske zaštite u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2008. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o visini osnovice za određivanje mjesečnih novčanih primanja korisnika braniteljsko-invalidske zaštite u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2008. godinu (hrvatski jezik)
  133. ODLUKA o gotovinskim isplatama verificiranih tražbina po osnovu računa stare devizne štednje u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2008. godinu
  134. ODLUKA o davanju na korištenje poslovnog prostora u stambeno-poslovnoj zgradi u ulici Branilaca Sarajeva br. 15 Javnom preduzeću "B&H Airlines" d.o.o. Sarajevo
  135. ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju prodaje/nabavke po principu "staro za novo" putničkih vozila za potrebe Federalnog ministarstva prometa i komunikacija - Federalne direkcije za civilnu avijaciju - Federalne direkcije za civilno zrakoplovstvo
  136. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za nabavku vakcina" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za nabavku cjepiva" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik)
  137. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za zdravstvene ustanove od značaja za Federaciju" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za zdravstvene ustanove od značaja za Federaciju" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik)
  138. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za finansiranje Udruženja "Centar evropskog puta u BiH" (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju utroška sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za financiranje Udruženja "Centar europskog puta u BiH" (hrvatski jezik)
  139. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima i mjerilima raspodjele sredstava "Transfer nižim nivoima vlasti za zdravstvene ustanove u Federaciji BiH" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima i mjerilima raspodjele sredstava "Transfer nižim razinama vlasti za zdravstvene ustanove u Federaciji BiH" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik)
  140. ODLUKA o odobravanju prodaje/nabavke po principu "staro za novo" motornih vozila za potrebe Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine - Sudske policije
    "Službene novine Federacije BiH", broj 19/08 /16.4.2008./
  141. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za raseljena lica i povratnike" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica
  142. ODLUKA o utvrđivanju općeg interesa za izgradnju objekata naplate cestarine na autocesti Zenica-Sarajevo, dionice: Dobrinje-Visoko, Visoko-Podlugovi i Podlugovi-Jošanica
  143. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa podračuna evidentiranog na jedinstvenom računu riznice-trezora Federalnog ministarstva financija-finansija Zavodu za javnog zdravstvo Federacije BiH
  144. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Grantovi pojedincima - potpora udruženjima potrošača" utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu trgovine
  145. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za poticaj razvoja, poduzetništva i obrta" utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta
  146. ODLUKA o odobravanju utroška dijela sredstava "Transfer za poticaj razvoja, poduzetništva i obrta" utvrđen Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu
    Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta

  147. ODLUKA o usvajanju Programa raspodjele sredstava s kriterijima raspodjele sredstava dijela tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke
  148. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Fondacije za održivi razvoj (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Fondacije za održivi razvitak (hrvatski jezik)
  149. ODLUKA o minimalnim-otkupnim cijenama pojedinih poljoprivrednih proizvoda u 2008. godini (bosanski jezik)
    ODLUKA o minimalnim-otkupnim cijenama pojedinih poljoprivrednih proizvoda u 2008. godini (hrvatski jezik)
  150. ODLUKA o davanju saglasnosti za izdvajanje šumskog zemljišta iz šumsko-privrednog područja "Sprečko" na području Tuzlanskog kantona, općina Živinice, radi prevođenja istog u građevinsko, a što se odnosi na provođenje važećeg Regulacionog plana "Cigulje II" (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za izdvajanje šumskog zemljišta iz šumsko-gospodarskog područja "Sprečko" na području Tuzlanskog kantona, Općina Živinice, radi prevođenja istog u građevinsko, a što se odnosi na provođenje važećeg Regulacionog plana "Cigulje II" (hrvatski jezik)
  151. ODLUKA o davanju saglasnosti za izdvajanje šumskog zemljišta iz šumsko-privrednog područja "Lašvansko"na području Srednjobosanskog kantona, Općina Busovača, radi prevođenja istog u građevinsko-odnosno provođenja važećih regulacionih planova: SRC "Prodolci" i SRC "Busovačka planina" (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za izdvajanje šumskog zemljišta iz šumsko-gospodarskog područja "Lašvansko"na području Srednjobosanskog kantona, Općina Busovača, radi prevođenja istog u građevinsko-odnosno provođenja važećih regulacionih planova: SRC "Prodolci" i SRC "Busovačka planina" (hrvatski jezik)
  152. ODLUKA o davanju saglasnosti na dokument "Politika lijekova u Federaciji Bosne i Hercegovine"
    "Službene novine Federacije BiH", broj 20/08 /17.4.2008./
  153. ODLUKA o provođenju natječaja za izradu idejnog rješenja za objekt Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Mostaru
  154. ODLUKA o izmjeni Odluke o usvajanju Programa raspodjele sredstava učešće Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u sufinansiranju projekata kantona i lokalnih zajednica - zaštita kulturnog i graditeljskog naslijeđa utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja
  155. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima za raspodjelu sredstava tekući grantovi - "Podsticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije
    "Službene novine Federacije BiH", broj 21/08 /23.4.2008./
  156. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava dijela tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke
    "Službene novine Federacije BiH", broj 22/08 /24.4.2008./
  157. ODLUKA o rasporedu dijela sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu sa pozicije "Transfer nižim razinama vlasti"
  158. ODLUKA o davanju saglasnosti na Aneks br. 4. Dopunjenog i izmijenjenog Ugovora o osnivanju ArcelorMittal Zenica, društva sa ograničenom odgovornošću (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Aneks br. 4. Dopunjenog i izmijenjenog Ugovora o osnivanju ArcelorMittal Zenica, društva sa ograničenom odgovornošću (hrvatski jezik)
  159. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o utrošku sredstava "Tekući grantovi od FBiH po Uredbi o sticanju prava na starosnu mirovinu pripadnika bivše Vojske FBiH" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike
  160. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o utrošku sredstava "Transfer za PIO/MIO - refundacija isplaćenih sredstava za mirovine vojaka penzionisanih po povoljnijim uvjetima" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike
  161. ODLUKA o davanju saglasnosti za produženje misije pripadnika bosanskohercegovačkog kontingenta civilne policije s područja Federacije Bosne i Hercegovine u Mirovnoj misiji UN-a u Liberiji
  162. ODLUKA o utvrđivanju najniže satnice u Federaciji Bosne i Hercegovine
  163. ODLUKA o obustavljanju izvršavanja pojedinih rashoda i izdataka u Proračunu Federaciji Bosne i Hercegovine za 2008. godinu
  164. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za finansiranje Crvenog krsta /križa Federacije Bosne i Hercegovine za I. kvartal 2008. godine
  165. ODLUKA o izmjeni Odluke o osnivanju Komisije za utvrđivanje prijedloga rješavanja sadašnjeg statusa Javnog preduzeća Vazduhoplovni zavod "Orao" Rajlovac-Sarajevo i radnopravnog statusa njegovih radnika i njihovih potraživanja po osnovu radnog odnosa u ovom preduzeću (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o osnivanju Povjerenstva za utvrđivanje prijedloga rješavanja sadašnjeg statusa Javnog poduzeća Vazduhoplovni zavod "Orao" Rajlovac-Sarajevo i radnopravnog statusa njegovih radnika i njihovih potraživanja po osnovu radnog odnosa u ovom poduzeću (hrvatski jezik)
  166. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica
  167. ODLUKA o davanju saglasnosti na Projekt organizaciono, kadrovsko i materijalno-tehničko jačanje policijskih snaga u borbi protiv organizovanog kriminala
  168. ODLUKA o prebacivanju i namjeni finansijskih sredstava Federalnoj direkciji za civilnu avijaciju/zrakoplovstvo
  169. ODLUKA o izmjeni i dopuni Odluke o usvajanju Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za Federaciju Bosne i Hercegovine
  170. ODLUKA o raspodjeli dijela sredstava tekućih grantova - "Podsticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva" Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za IP "Krivaja" d.o.o. Zavidovići
  171. ODLUKA o raspodjeli dijela sredstava tekućih grantova - "Podsticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva" Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za Trgovačko društvo Naftni terminali Federacije d.o.o. Ploče
    "Službene novine Federacije BiH", broj 23/08 /30.4.2008./
  172. ODLUKA o izmjeni Odluke o garantovanim cijenama pojedinih poljoprivrednih proizvoda roda 2008. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o zajamčenim cijenama pojedinih poljoprivrednih proizvoda roda 2008. godine (hrvatski jezik)
  173. ODLUKA o garantovanoj cijeni kukuruza roda 2008. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o zajamčenoj cijeni kukuruza roda 2008. godine (hrvatski jezik)
  174. ODLUKA o izmjeni Odluke o dinamici prebacivanja i namjeni finansijskih sredstava prikupljenih po osnovu putničke takse -naknade za razvoj i unapređenje avio prometa u Federaciji BiH u 2008. godini
  175. ODLUKA o dodjeli novčanih sredstava iz pasivnog podbilansa preduzeća "Unis-Ginex" d.d. Goražde
  176. ODLUKA o dodjeli novčanih sredstava iz pasivnog podbilansa preduzeća PS "Vitezit" d.d. Vitez
  177. ODLUKA o dodjeli novčanih sredstava iz pasivnog podbilansa preduzeća "Zrak" d.d. Sarajevo
  178. ODLUKA o dodjeli novčanih sredstava iz pasivnog podbilansa preduzeća "Pretis" d.d. Vogošća
  179. ODLUKA o dodjeli novčanih sredstava iz pasivnog podbilansa preduzeća "Tehnički remontni zavod" d.d. Hadžići
  180. ODLUKA o dodjeli novčanih sredstava iz pasivnog podbilansa preduzeća "Igman" d.d. Konjic
  181. ODLUKA o dodjeli novčanih sredstava iz pasivnog podbilansa preduzeća "Binas" d.d. Bugojno
    "Službene novine Federacije BiH", broj 24/08 /7.5.2008./
  182. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora JP Direkcija cesta Federacije BiH d.o.o. Sarajevo o raspisivanju konkursa za izbor i imenovanje direktora JP Direkcija cesta Federacije BiH d.o.o. Sarajevo
    "Službene novine Federacije BiH", broj 25/08 /12.5.2008./
  183. ODLUKA o rasporedu sredstava "Transfer za političke stranke i koalicije" Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu, za II.kvartal 2008. godine
  184. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma
  185. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za finansiranje Foruma parlamentaraca za I. kvartal 2008. godine
  186. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora "JP BH Pošta" d.o.o. Sarajevo o imenovanju generalnog direktora uprave "JP BH Pošta" d.o.o. Sarajevo
  187. ODLUKA o odobravanju nabavke radara za potrebe kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova u okviru realizacije Programa "Strategija drumskog saobraćaja 2008-2013"
  188. ODLUKA o odobravanju nabave novog putničkog vozila za potrebe Federalnog ministarstva pravde
  189. ODLUKA o davanju na trajno korištenje vatrogasnih naprtnjača i šatora Federalnoj upravi civilne zaštite (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju na trajno korištenje vatrogasnih naprtnjača i šatora Federalnoj upravi civilne zaštite (hrvatski jezik)
  190. ODLUKA o određivanju organa za donošenje Plana parcelacije za područja od značaja za Federaciju Bosne i Hercegovine
  191. ODLUKA o davanju na trajno korištenje materijalno-tehničkih sredstava i opreme Federalnoj upravi civilne zaštite (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju na trajno korištenje materijalno-tehničkih sredstava i opreme Federalnoj upravi civilne zaštite (hrvatski jezik)
  192. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za finansiranje Udruženja za brigu i prava djeteta "Naša djeca", Velika Kladuša, za I. kvartal 2008. godine
  193. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava Transfera za temeljna udruženja/udruge proistekle iz posljednjeg odbrambeno-oslobodilačkog rata/domovinskog rata, Transfera za obilježavanje značajnih datuma i Transfera za pomoć u liječenju boraca/branitelja, utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata / Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata
  194. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnoj upravi policije (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnoj upravi policije (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 26/08 /14.5.2008./
  195. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu unutrašnjih-unutarnjih poslova (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu unutarnjih- unutrašnjih poslova (hrvatski jezik)
  196. ODLUKA o davanju saglasnosti Nadzornom odboru Rudnika mrkog uglja "Kakanj" d.o.o. Kakanj za imenovanje vršioca dužnosti generalnog direktora (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Nadzornom odboru Rudnika mrkog uglja "Kakanj" d.o.o. Kakanj za imenovanje vršioca dužnosti generalnog direktora (hrvatski jezik)
  197. ODLUKA o davanju saglasnosti Nadzornom odboru Rudnika mrkog uglja "Đurđevik" d.o.o. u Đurđeviku za imenovanje vršioca dužnosti generalnog direktora (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Nadzornom odboru Rudnika mrkog uglja "Đurđevik" d.o.o. u Đurđeviku za imenovanje vršioca dužnosti generalnog direktora (hrvatski jezik)
  198. ODLUKA o davanju saglasnosti za korištenje kreditnih sredstava Investicijske banke Federacije Bosne i Hercegovine za rješavanje problema nelikvidnosti bolnica u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za korištenje kreditnih sredstava Investicijske banke Federacije Bosne i Hercegovine za rješavanje problema nelikvidnosti bolnica u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  199. ODLUKA o prihvatanju strateškog plana razvoja zdravstva u Federaciji Bosne i Hercegovine u periodu od 2008. godine do 2018. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prihvatanju strateškog plana razvoja zdravstva u Federaciji Bosne i Hercegovine u razdoblju od 2008. godine do 2018. godine (hrvatski jezik)
  200. ODLUKA o prihvatanju Izvještaja o izvršenju finansijskog plana Federalnog fonda solidarnosti za 2007. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o prihvatanju Izvještaja o izvršenju financijskog plana Federalnog fonda solidarnosti za 2007. godinu (hrvatski jezik)
  201. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava "Transfer za rano otkrivanje karcinoma dojke" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava "Transfer za rano otkrivanje karcinoma dojke" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik)
  202. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava "Transfer za prevenciju karcinoma debelog crijeva" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava "Transfer za prevenciju karcinoma debelog crijeva" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik)
  203. ODLUKA o dopuni Odluke o raspodjeli novčanih sredstava sa Escrow računa (bosanski jezik)
    ODLUKA o dopuni Odluke o raspodjeli novčanih sredstava sa Escrow računa (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 27/08 /21.5.2008./
  204. ODLUKA o davanju saglasnosti Nadzornom odboru JP "Elektroprivreda HZ HB" d.d. Mostar za imenovanje generalnog direktora (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Nadzornom odboru JP "Elektroprivreda HZ HB" d.d. Mostar za imenovanje generalnog direktora (hrvatski jezik)
  205. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za za sufinansiranje projekta "Razvoj male komercijalne poljoprivrede", za I. kvartal 2008. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za za sufinanciranje projekta "Razvoj male komercijalne poljoprivrede", za I. kvartal 2008. godine (hrvatski jezik)
  206. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa podračuna broj 154-921-20006520-58 evidentiranog na Jedinstvenom računu Trezora -Riznice Federalnog ministarstva financija- Federalnog ministarstva finansija Gender centru Federacije Bosne i Hercegovine
  207. ODLUKA o usvajanju programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfera udruženjima građana i drugim organizacijama" utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfera udruženjima građana i drugim organizacijama" utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu (hrvatski jezik)
  208. ODLUKA o davanju saglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji "L ASSOCIAZIONE "GESU" CONFIDIO IN TE" PIAZZA STATUTO NO 16, 10121 Torino, Italija, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercergovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji "L ASSOCIAZIONE "GESU" CONFIDIO IN TE" PIAZZA STATUTO NO 16, 10121 Torino, Italija, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercergovine (hrvatski jezik)
  209. ODLUKA o usvajanju programa utroška sredstava utvrđenih u razdjelu 12 Budžeta, glava 1201 na poziciji 614300 - "Transfer za Fondaciju Srebrenica - Potočari Spomen obilježje i mezarje" za 2008. godinu
  210. ODLUKA odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za finansiranje Fondacije Srebrenica - Potočari za I. kvartal 2008. godine
  211. ODLUKA o odobrenju prodaje/nabavke po principu "staro za novo" putničkih vozila za potrebe Porezne uprave Federacije BiH
  212. ODLUKA o davanju na korištenje objekata u Delijašu, općina Trnovo, Ministarstvu sigurnosti Bosne i Hercegovine za potrebe smještaja azilanata u Bosni i Hercegovini
  213. ODLUKA o davanju saglasnosti za pripremu kreditnog sporazuma Investicijske banke Federacije Bosne i Hercegovine za modernizaciju Kliničke bolnice Mostar i RMC "dr. Safet Mujić" Mostar (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za pripremu kreditnog sporazuma Investicijske banke Federacije Bosne i Hercegovine za modernizaciju Kliničke bolnice Mostar i RMC "dr. Safet Mujić" Mostar (hrvatski jezik)
  214. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o intervenciji na tržištu prodajom brašna V. broj 227/08 od 12.3.2008. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o intervenciji na tržištu prodajom brašna V. broj 227/08 od 12.3.2008. godine (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 29/08 /28.5.2008./
  215. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih u Razdjelu 61, Glava 6101 na poziciji 615200-"Učešće Vlade Federacije BiH u sufinansiranju projekta kantona i lokalnih zajednica-izgradnja i rekonstrukcija eko toplana" za 2008. godinu
  216. ODLUKA o raspisivanju Javnog oglasa za izbor članova u Upravnom odboru Zavoda za transfuzijsku medicinu Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspisivanju Javnog natječaja za izbor članova u Upravnom odboru Zavoda za transfuzijsku medicinu Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  217. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvaćanje Kreditnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Raiffeisen Zentralbank Osterreich Aktiengesellschaft - Beč za finansiranje Projekta modernizacije Univerziteta u Zenici (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvaćanje Kreditnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Raiffeisen Zentralbank Osterreich Aktiengesellschaft - Beč za financiranje Projekta modernizacije Univerziteta u Zenici (hrvatski jezik)
  218. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazumaizmeđu Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit Raiffeisen Zentralbank Osterreich Aktiengesellschaft - Beč za Projekt modernizacije Univerziteta u Zenici (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazumaizmeđu Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit Raiffeisen Zentralbank Osterreich Aktiengesellschaft - Beč za Projekt modernizacije Univerziteta u Zenici (hrvatski jezik)
  219. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje dijela zemljišta u kasarni "Stanislav Baja Kraljević" u Mostaru Federalnom ministarstvu pravde
  220. ODLUKA o izmjeni Odluke o davanju na privremeno korištenje nekretnina na kojima je nosilac prava upravljanja i korištenja prijašnje Federalno ministarstvo odbrane/obrane
  221. ODLUKA o raspodjeli sredstava "Provedba zakona zaštite nasilja nad članovima obitelji" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike
  222. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora d.d. "Sarajevoputevi" Sarajevo o imenovanju direktora uprave d.d. "Sarajevoputevi" Sarajevo
  223. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje poslovnih prostora u ulici Nedima Filipovića do br.21 u Sarajevu Savezu bošnjačkih udruženja porodica zarobljenih i nestalih osoba u Bosni i Hercegovini i ulici Kralja Tomislava br.14 u Mostaru Udruzi specijalne policije i iz domovinskog rata "Munje" Mostar
  224. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje Garnizone ambulante, u ulici Rose Hadživuković br.1 u Tuzli, Skupštini Tuzlanskog kantona
  225. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za sufinansiranje Projekta "Upravljanje čvrstim otpadom" prema Sporazumu o razvojnom kreditu broj 3672 BOS, za I. i II. kvartal 2008. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za sufinanciranje Projekta "Upravljanje čvrstim otpadom" prema Sporazumu o razvojnom kreditu broj 3672 BOS, za I. i II. kvartal 2008. godine (hrvatski jezik)
  226. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za sufinansiranje Projekta "Upravljanje čvrstim otpadom" po dodatnom kreditu 3672-1 BOS, za I. i II. kvartal 2008. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za sufinanciranje Projekta "Upravljanje čvrstim otpadom" po dodatnom kreditu 3672-1 BOS, za I. i II. kvartal 2008. godine (hrvatski jezik)
  227. ODLUKA o izmjeni i dopuni Odluke o načinu finansiranja poslova koje će Agencija za finansijske, informatičke i posredničke usluge d.d. Sarajevo i Agencija za pružanje finansijskih, informatičkih i posredničkih usluga d.d. Mostar obavljati za potrebe korisnika (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni i dopuni Odluke o načinu financiranja poslova koje će Agencija za pružanje finansijskih, informatičkih i posredničkih usluga d.d. Mostar i Agencija za finansijske, informatičke i posredničke usluge d.d. Sarajevo obavljati za potrebe korisnika (hrvatski jezik)
  228. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  229. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (hrvatski jezik)
  230. ODLUKA o davanju saglasnosti za knjiženje opreme nabavljene za potrebe implementacije "Programa poticajnih mjera za zapošljavanje u poljoprivredi"
  231. ODLUKA o utrošku sredstava transfera "Ekonomsko-socijalno vijeće" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike
  232. ODLUKA o raspodjeli sredstava "Transfer za organizacije civilnih invalida" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike
  233. ODLUKA o osnivanju trgovačkog društva "Riva Trpanj" d.o.o. za poslovanje nekretninama i usluge
  234. ODLUKA o imenovanju vršitelja dužnosti direktora trgovačkog društva "Riva Trpanj" d.o.o. za poslovanje nekretninama i usluge
  235. ODLUKA o davanju saglasnosti Nadzornom odboru "Zrak" d.d Sarajevo za imenovanje vršioca dužnosti direktora (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Nadzornom odboru "Zrak" d.d Sarajevo za imenovanje vršioca dužnosti direktora (hrvatski jezik)
  236. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora Rudnika "Kreka" u Tuzli, doo o imenovanju generalnog direktora (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora Rudnika "Kreka" u Tuzli, doo o imenovanju generalnog direktora (hrvatski jezik)
  237. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora Rudnika mrkog uglja "Banovići" d.d. Banovići o imenovanju generalnog direktora (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora Rudnika mrkog uglja "Banovići" d.d. Banovići o imenovanju generalnog direktora (hrvatski jezik)
  238. ODLUKA o usvajanju Programa raspodjele sredstava s kriterijima raspodjele sredstava dijela tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarsvu obrazovanja i nauke
    "Službene novine Federacije BiH", broj 31/08 /2.6.2008./
  239. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za sufinanciranje projekta IFAD 697 BA, za II. kvartal 2008. godine
  240. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa podračuna broj 338-690-22151630-22 evidentiranog na Jedinstvenom računu Riznice-Trezora Federalnog ministarstva financija/finansija Gender centru Federacije BiH
  241. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava tekućeg granta "Transfer za podršku Fondaciji za stambeno zbrinjavanje RVI i boračke populacije" utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/ Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju utroška sredstava tekućeg granta "Transfer za podršku Fondaciji za stambeno zbrinjavanje RVI i braniteljske populacije" utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata / Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata (hrvatski jezik)
  242. ODLUKA o raspodjeli sredstava "Transfer za implementaciju i uvođenje u prava neratnih invalida" utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike
  243. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava "Transfer Savezu logoraša BiH i partnerskim sudionicima - Projekt provedbe Odluke MSP, utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike
  244. ODLUKA o davanju suglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji FONDAZIONE "GESU MISERICORDIOSO" Onlus, Italija, Sassuolo (MO), Via Fossetta 37, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine
    "Službene novine Federacije BiH", broj 33/08 /9.6.2008./
  245. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu na poziciji "Učešće Vlade Federacije BiH u sufinansiranju projekata kantona i lokalnih zajednica - izgradnja i rekonstrukcija vodovoda i kanalizacije"
    I S P R A V K A odluke 245
  246. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku o izmjenama Statuta JP Direkcije cesta Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo
  247. ODLUKA o povećanju osnovnog kapitala JP Direkcije cesta Federacije BiH d.o.o. Sarajevo
  248. ODLUKA o izmjeni i dopuni Odluke o imenovanju članova nadzornih timova za implementaciju Akcionog plana i strategije reforme javne uprave Bosne i Hercegovine ispred Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni i dopuni Odluke o imenovanju članova nadzornih timova za implementaciju Akcionog plana i strategije reforme javne uprave Bosne i Hercegovine ispred Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  249. ODLUKA o odobravanju finansijskih sredstava sa JRT FBiH - Posebnog transakcijskog računa za plaćanje PDV-a na revolving osnovi
  250. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (hrvatski jezik)
  251. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 34/08 /11.6.2008./
  252. ODLUKA o usvajanju Programa i kriterija za raspodjelu sredstava "Učešće Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u sufinansiranju projekata kantona i lokalnih zajednica - rekonstrukcija sportskih objekata i školskih dvorana, trim staza i drugih J.U." utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu, Federalnom ministarstvu kulture i sporta- Federalnom ministarstvu kulture i športa
  253. ODLUKA o usvajanju Programa i kriterija za raspodjelu sredstava "Učešće Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u sufinansiranju projekata kantona i lokalnih zajednica - zaštita kulturnog i graditeljskog naslijeđa" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu, Federalnom ministarstvu kulture i sporta- Federalnom ministarstvu kulture i športa
  254. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava "Transfer nižim nivoima vlasti (FM okoliša i turizma)" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu, Federalnom ministarstvu okoliša i turizma
  255. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva za izgradnju vodoopskrbnog sistema Duvansko polje Općine Tomislavgrad (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva za izgradnju vodoopskrbnog sustava Duvansko polje Općine Tomislavgrad (hrvatski jezik)
  256. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva za izgradnju vodoopskrbnog sistema Dubravska visoravan (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva za izgradnju vodoopskrbnog sustava Dubravska visoravan (hrvatski jezik)
  257. ODLUKA o utvrđivanju prestanka statusa javnog vodnog dobra dijela zemljišne čestice k.č. 1904 k.o. Goražde II, pod nazivom "rijeka Drina" površine 4387 m2 za potrebe uspostavljanja industrijske zone Bekto Precisa u Općini Goražde (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju prestanka statusa javnog vodnog dobra dijela zemljišne čestice k.č. 1904 k.o. Goražde II, pod nazivom "rijeka Drina" površine 4387 m2 za potrebe uspostavljanja industrijske zone Bekto Precisa u Općini Goražde (hrvatski jezik)
  258. ODLUKA o davanju saglasnosti na Program rada Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2008. godinu
  259. ODLUKA o raspodjeli dijela sredstava Tekućih grantova -"Podsticaj proizvodnji i prestruktuiranju industrije i rudarstava" za finansiranje programa povećanja proizvodnje i smanjenja troškova poslovanja u Rudniku mrkog uglja "Zenica" d.o.o. Zenica (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspodjeli dijela sredstava Tekućih grantova -"Poticaj proizvodnji i prestruktuiranju industrije i rudarstava" za financiranje programa povećanja proizvodnje i smanjenja troškova poslovanja u Rudniku mrkog uglja "Zenica" d.o.o. Zenica (hrvatski jezik)
  260. ODLUKA o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje jednog člana Upravnog odbora Nezavisnog operatora sistema u Bosni i Hercegovini iz Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspisivanju javnog natječaja za izbor i imenovanje jednog člana Upravnog odbora Neovisnog operatora sustava u Bosni i Hercegovini iz Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  261. ODLUKA o utvrđivanju kriterija za izbor i imenovanje jednog člana Upravnog odbora Nezavisnog operatora sistema u Bosni i Hercegovini iz Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju kriterija za izbor i imenovanje jednog člana Upravnog odbora Neovisnog operatora sustava u Bosni i Hercegovini iz Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  262. ODLUKA o davanju saglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji "Maria Porta del Cielo Progetto Međugorje", Corso Racconigi br. 48 10139 Torino, Italija, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji "Maria Porta del Cielo Progetto Međugorje", Corso Racconigi br. 48 10139 Torino, Italija, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  263. ODLUKA o raspodjeli sredstava "Transfer za odvikavanje od ovisnosti" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike
  264. ODLUKA o kriterijima za imenovanje članova Upravnog odbora Federalnog zavoda za zapošljavanje
  265. ODLUKA o kriterijima za imenovanje ravnatelja i zamjenika ravnatelja Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje
  266. ODLUKA o kriterijima za imenovanje članova Upravnog odbora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje
  267. ODLUKA o kriterijima za imenovanje članova Nadzornog odbora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje
  268. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Javnoj ustanovi Centar za edukaciju sudija i tužilaca
  269. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa
  270. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa Podračuna broj 154-001-20006185-68 evidentiranog na Jedinstvenom računu Trezora-Riznice Federalnog ministarstva finansija - Federalnog ministarstva financija Federalnom hidrometeorološkom zavodu
  271. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za finansiranje podrške upošljavanja invalidnih osoba u Federaciji Bosne i Hercegovine
  272. ODLUKA o utvrđivanju Plana rada provođenja statističkih istraživanja od interesa za Federaciju Bosne i Hercegovine za 2008. godinu
  273. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora JP Željeznice Federacije BiH d.o.o., Sarajevo o usvajanju konačne situacije izvršenih radova na održavanju željezničke infrastrukture za 2007. godinu
  274. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora JP Željeznice Federacije BiH d.o.o., Sarajevo o usvajanju konačnog obračuna sufinasiranja usluga u željezničkom putničkom saobraćaju za 2007. godinu
  275. ODLUKA o utvrđivanju novčanih sredstava koja će se naplaćivati u toku mjeseca oktobra 2008. godine na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine za "Dječiju nedelju"
    "Službene novine Federacije BiH", broj 36/08 /18.6.2008./
  276. ODLUKA o odobravanju izrade Studije "Gašenje požara otvorenih prostora korištenjem zračnih snaga u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izradbe Studije "Gašenje požara otvorenih prostora korišćenjem zračnih snaga u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  277. ODLUKA o izmjeni Odluke o utvrđivanju ukupnog broja klubova u kojima se priređuju igre na sreću na automatima na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o utvrđivanju ukupnog broja klubova u kojima se priređuju igre na sreću na automatima na teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  278. ODLUKA o prodaji/nabavci po principu "staro za novo" putničkog automobila za potrebe Federalnog ministarstva trgovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prodaji/nabavi po principu "staro za novo" putničkog automobila za potrebe Federalnog ministarstva trgovine (hrvatski jezik)
  279. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku JP Direkcije cesta Federacije BiH o reprogramiranju duga Općini Goražde po rješenju o dozvoli izvršenja Općinskog suda u Goraždu
  280. ODLUKA o prihvatanju Sporazuma o prestanku rada, preuzimanju arhive, opreme i zaposlenih Agencije za standarde i ocjenjivanje u obrazovanju za Federaciju Bosne i Hercegovine i Republiku Srpsku
  281. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Upravnog odbora Bosanskohercegovačke željezničke javne korporacije Sarajevo o usvajanju Izvještaja o radu BHŽJK za period 1.1.-31.12.2007. godine
  282. ODLUKA o utrošku sredstava tekućeg granta Transfer za JP "Aerodrom Tuzla" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija
  283. ODLUKA o utrošku sredstava tekućeg granta Transfer za JP "Aerodrom Mostar" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija
  284. ODLUKA o raspodjeli sredstava ostvarenog prometa Lutrije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu
    "Službene novine Federacije BiH", broj 38/08 /25.6.2008./
  285. ODLUKA o rasporedu dijela sredstava "Transfer nižim nivoima vlasti" utvrđenim Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu finansija- Federalnom ministarstvu financija
  286. ODLUKA o postupku odabira i prihvatanja strateškog partnera za povećanje osnovnog kapitala - dokapitalizaciju JP B&H Airlines d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o postupku odabira i prihvatanja strateškog partnera za povećanje temeljnog kapitala - dokapitalizaciju JP B&H Airlines d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  287. ODLUKA o o usvajanju Programa raspodjele sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućeg granta "Transfer za udžbenike osnovnog obrazovanja" utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke
  288. ODLUKA o raspisivanju javnog konkursa za utvrđivanje prijedloga jednog kandidata iz Federacije Bosne i Hercegovine za imenovanje u Državnu regulatornu komisiju za električnu energiju (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspisivanju javnog natječaja za utvrđivanje prijedloga jednog kandidata iz Federacije Bosne i Hercegovine za imenovanje u Državnu regulatornu komisiju za električnu energiju (hrvatski jezik)
  289. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora Rudnika mrkog uglja "Kakanj" d.o.o. Kakanj o izboru generalnog direktora (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora Rudnika mrkog uglja "Kakanj" d.o.o. Kakanj o izboru generalnog direktora (hrvatski jezik)
  290. ODLUKA o raspodjeli dijela sredstava Tekućih grantova - "Podsticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva" Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za JP Rudnici ugljena "Tušnica" d.o.o. Livno (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspodjeli dijela sredstava Tekućih grantova - "Poticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva" Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za JP Rudnici ugljena "Tušnica" d.o.o. Livno (hrvatski jezik)
  291. ODLUKA o davanju saglasnosti na Sporazum o izmjenama i dopunama Sporazuma o učešću i finansiranju poslova eksproprijacije za izgradnju Sarajevske obilaznice (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Sporazum o izmjenama i dopunama Sporazuma o učešću i financiranju poslova eksproprijacije za izgradnju Sarajevske obilaznice (hrvatski jezik)
  292. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica za finansijsku pomoć za obilježavanje godišnjica i ukop civilnih žrtava rata Srebrenice i Bratunca
  293. ODLUKA o izmjenama Odluke o odobravanju prijenosa dijela sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Sekretarijatu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine na Glavni ured Vlade Federacije Bosne i Hercegovine
    "Službene novine Federacije BiH", broj 39/08 /30.6.2008./
  294. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa - Federalnom ministarstvu kulture i sporta (hrvatski jezik)
  295. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit BAWAG P.S.K. Bank fur Arbeit und Wirtschaft und Osterreichische Postsparkasse Aktiengesellschaft - Beč za Projekt opremanja Kliničke bolnice Mostar
  296. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje kredita BAWAG P.S.K. Bank fur Arbeit und Wirtschaft und Osterreichische Postsparkasse Aktiengesellschaft - Beč za finansiranje Projekta opremanja Kliničke bolnice Mostar
  297. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje kredita BAWAG P.S.K. Bank fur Arbeit und Wirtschaft und Osterreichische Postsparkasse Aktiengesellschaft - Beč za finansiranje Projekta opremanja Regionalnog medicinskog centra "dr. Safet Mujić" Mostar
  298. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit BAWAG P.S.K. Bank fur Arbeit und Wirtschaft und Osterreichische Postsparkasse Aktiengesellschaft - Beč za Projekt opremanja Regionalnog medicinskog centra "dr. Safet Mujić" Mostar
  299. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit BAWAG P.S.K. Bank fur Arbeit und Wirtschaft und Osterreichische Postsparkasse Aktiengesellschaft - Beč za Projekt opremanja Doma zdravlja Mostar
  300. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje kredita BAWAG P.S.K. Bank fur Arbeit und Wirtschaft und Osterreichische Postsparkasse Aktiengesellschaft - Beč za finansiranje Projekta opremanja Doma zdravlja Mostar
  301. ODLUKA o statusu potraživanja iz pasivnog podbilansa preduzeća u privatizaciji i ukupnom poravnanju sa Privrednom bankom Sarajevo d.d. Sarajevo
  302. ODLUKA o utvrđivanju visine i rasporedu dobiti Investicijske banke Federacije Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo ostvarene za 2007. godinu
  303. ODLUKA o usvajanju plana i programa poslovanja Investicijske banke Federacije Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo za 2008. godinu
  304. ODLUKA o usvajanju Godišnjih finansijskih izvještaja Investicijske banke Federacije Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo sa Izvještajem vanjskog revizora za 2007. godinu
  305. ODLUKA o određivanju visine naknada za predsjednika i članove Nadzornog odbora Direkcije cesta Federacije BiH d.o.o. Sarajevo
  306. ODLUKA o formiranju šumskoprivrednog područja "Natron-Usorsko-Ukrinsko"
  307. ODLUKA o početku rada Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine kao pravnog sljednika Investicijske banke Federacije Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo
  308. ODLUKA o organima upravljanja i rukovođenja koji nastavljaju obavljati dužnosti do izbora novih organa Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo
  309. ODLUKA o kriterijima za izbor i imenovanje Nadzornog odbora Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo
    "Službene novine Federacije BiH", broj 40/08 /2.7.2008./
  310. ODLUKA o usvajanju Izvještaja o realizaciji Bilansa energetskih potreba Federacije Bosne i Hercegovine u 2007. godini (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Izvješća o ostvarenju Bilance energetskih potreba Federacije Bosne i Hercegovine u 2007. godini (hrvatski jezik)
  311. ODLUKA o izmjenama i dopuna Odluke o usvajanju Programa raspodjele sredstava s kriterijima raspodjele sredstava dijela tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke
  312. ODLUKA o standardima i normativima za oblast visokog obrazovanja u Federaciji Bosne i Hercegovine
  313. ODLUKA o donošenju Plana zaštite i spašavanja od prirodnih i drugih nesreća u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o donošenju Plana zaštite i spašavanja od prirodnih i drugih nesreća u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  314. ODLUKA o preuzimanju Javnog preduzeća Geodetski zavod Bosne i Hercegovine
  315. ODLUKA o davanju ovlasti direktoru Agencije za privatizaciju
  316. ODLUKA o davanju saglasnosti na tekst Ugovora o regulisanju međusobnih odnosa sa Yugimport-SDPR Beograd
  317. ODLUKA o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imanovanje dva člana Komisije za koncesije Federacije Bosne i Hercegovine
  318. ODLUKA o kriterijima za utvrđivanje kandidata za članove Komisije za koncesije Federacije Bosne i Hercegovine
    "Službene novine Federacije BiH", broj 41/08
    /7.7.2008./
  319. ODLUKA o odustanku od zahtjeva za plaćanje zateznih kamata i povlačenje tužbe u svezi duga po osnovu Ugovora broj 01/01-225/03a od 05.08.2003. godine
  320. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za sufinansiranje Projekta registracije zemljišta, za II. kvartal 2008. godine
  321. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu federalnim proračunskim korisnicima
  322. ODLUKA o utvrđivanju prioriteta izmirenja općih obaveza unutrašnjeg duga iz osnova neisplaćenih neto plaća i naknada i neisplaćenih obaveza prema dobavljačima za robe, materijale i usluge u 2008. godini
  323. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa podračuna evidentiranog na Jedinstvenom računu Riznice-Trezora Federalnog ministarstava financija-finansija Federalnom agromediteranskom zavodu
  324. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvaćanje granta Međunarodne banke za obnovu i razvoj za "Projekt upravljanja Neretvom i Trebišnjicom"
  325. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora "JP BH Pošta" d.o.o. Sarajevo o otpisu duga JP "B&H Airlines" d.o.o. Sarajevo
  326. ODLUKA o izmjeni Odluku o davanju privremene saglasnosti Federalnoj direkciji za civilnu avijaciju - Federalnoj direkciji za civilno zrakoplovstvo na daljnje korištenje posebnog računa za navigacijske usluge
  327. ODLUKA o izradi master planova razvoja turizma FBiH za 2008. godinu
  328. ODLUKA V broj 574/08
  329. ODLUKA V broj 575/08
    "Službene novine Federacije BiH", broj 42/08 /9.7.2008./
  330. ODLUKA o davanju saglasnosti za ustupanje motornih vozila bivšeg Federalnog ministarstva odbrane/ Federalnog ministarstva obrane Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/ Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata
  331. ODLUKA o davanju saglasnosti za upućivanje pripadnika bosanskohercegovačkog kontingenta civilne policije s područja Federacije Bosne i Hercegovine u Mirovnu misiju UN-a u Liberiji
  332. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata
  333. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata
  334. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke
  335. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa - Federalnom ministarstvu kulture i sporta
  336. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora Remontnog zavoda d.d Travnik o izboru direktora odbora
  337. ODLUKA o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje jednog člana Upravnog odbora Kompanije "Elektroprijenos Bosne i Hercegovine" d.d. Banja Luka iz Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspisivanju javnog natječaja za izbor i imenovanje jednog člana Upravnog odbora Kompanije "Elektroprijenos Bosne i Hercegovine" d.d. Banja Luka iz Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  338. ODLUKA o utvrđivanju kriterija za izbor i imenovanje jednog člana Upravnog odbora Kompanije "Elektroprijenos Bosne i Hercegovine" d.d. Banja Luka iz Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju kriterija za izbor i imenovanje jednog člana Upravnog odbora Kompanije "Elektroprijenos Bosne i Hercegovine" d.d. Banja Luka iz Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  339. ODLUKA o utvrđivanju prijedloga kandidata za članove Nadzornog odbora gospodarskog društva Agrokomerc d.d. Velika Kladuša
  340. ODLUKA o davanju saglasnosti za imenovanje vršioca dužnosti direktora privrednog društva "Agrokomerc" d.d. Velika Kladuša
  341. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 43/08 /14.7.2008./
  342. ODLUKA o odobravanju Izvještaja o realizaciji Plana i programa JP Direkcije cesta Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo za period 01.01.-31.12.2007. godine
  343. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata (hrvatski jezik)
  344. ODLUKA o obustavljanju izvršavanja pojedinih rashoda i izdataka u Proračunu Federacije Bosne i Hercgovine za 2008. godinu
    "Službene novine Federacije BiH", broj 44/08 /16.7.2008./
  345. ODLUKA o prodaji dijela državnog kapitala u preduzeću Unis-Udružena metalna industrija d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o prodaji dijela državnog kapitala u poduzeću Unis-Udružena metalna industrija d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  346. ODLUKA o raspodjeli dijela sredstava Tekućih grantova - "Podsticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva" za finansiranje Programa nabavke neophodne zaštitne opreme u Rudnicima "Kreka" u Tuzli d.o.o.
  347. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Skupštine ArcelorMittal Zenica, društva sa ograničenom odgovornošću o imenovanju predsjednika Nadzornog odbora (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Skupštine ArcelorMittal Zenica, društva sa ograničenom odgovornošću o imenovanju predsjednika Nadzornog odbora (hrvatski jezik)
  348. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje granta Međunarodne banke za obnovu i razvoj za "Projekt za šumske i planinske zaštićene oblasti" (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvatanje granta Međunarodne banke za obnovu i razvoj za "Projekt za šumske i planinske zaštićene oblasti" (hrvatski jezik)
  349. ODLUKA o konverziji i oročenju blokiranih sredstava naplaćenih potraživanja
  350. ODLUKA o davanju saglasnosti Nadzornom odboru "Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo za imenovanje generalnog direktora (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Nadzornom odboru "Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo za imenovanje generalnog direktora (hrvatski jezik)
  351. ODLUKA o utvrđivanju visine boravišne takse za fizička lica koje su registrovana za pružanje usluga smještaja u domaćinstvu za 2009. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za fizička lica koje su registrirane za pružanje usluga smještaja u domaćinstvu za 2009. godinu (hrvatski jezik)
  352. ODLUKA o utvrđivanju visine boravišne takse za 2009. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za 2009. godinu (hrvatski jezik)
  353. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje kredita Bank Austria Creditanstalt AG - Beč za finansiranje Projekta izgradnje vodovoda Fojnica - Kiseljak i kanalizacijskog kolektora Lepenica - Kiseljak (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvatanje kredita Bank Austria Creditanstalt AG - Beč za financiranje Projekta izgradnje vodovoda Fojnica - Kiseljak i kanalizacijskog kolektora Lepenica - Kiseljak (hrvatski jezik)
  354. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit Bank Austria Creditanstalt AG - Beč za finansiranje Projekta izgradnje vodovoda Fojnica - Kiseljak i kanalizacijskog kolektora Lepenica - Kiseljak (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit Bank Austria Creditanstalt AG - Beč za finansiranje Projekta izgradnje vodovoda Fojnica - Kiseljak i kanalizacijskog kolektora Lepenica - Kiseljak (hrvatski jezik)
  355. ODLUKA o prestanku važenja Odluke o davanju na korištenje nekretnina na kojima je nosilac prava upravljanja i korištenja prijašnje Federalno ministarstvo odbrane/obrane
  356. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za bolničko liječenje povratnika u RS" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva
  357. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za Centar za hemofiliju i transplantacijsku madicinu" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva
  358. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Centar za tkivnu tipizaciju" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva
  359. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za uvođenje lan mreže u Zavodu za transfuzijsku medicinu Federacije BiH" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva
  360. ODLUKA o davanju na korištenje ugostiteljske opreme Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine
    "Službene novine Federacije BiH", broj 45/08 /21.7.2008./
  361. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za zaštitu okoliša od značaja za Federaciju Bosne i Hercegovine " utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma
  362. ODLUKA o izmjenama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava dijela tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke
    "Službene novine Federacije BiH", broj 46/08 /23.7.2008./
  363. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za finansiranje Crvenog krsta/križa Federacije Bosne i Hercegovine za II. kvartal 2008. godine
  364. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Skupštine Javnog preduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine, d.o.o. Sarajevo o usvajanju Izvještaja o poslovanju za 2007. godinu
  365. ODLUKA o rasporedu sredstava "Transfer za političke stranke i koalicije" Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu, za III. kvartal 2008. godine
  366. ODLUKA o odobravanju nabavke terenskih motornih vozila za deminerske timove Federalne uprave civilne zaštite (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju nabave terenskih motornih vozila za deminerske timove Federalne uprave civilne zaštite (hrvatski jezik)
  367. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za liječenje oboljelih od multipleskleroze" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva
  368. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva
  369. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava za sanaciju depoa Arhiva Federacije Bosne i Hercegovine
  370. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za liječenje oboljelih od hepatitisa C i težih oblika hepatitisa B" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva
  371. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za Zavod za transfuzijsku medicinu" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva
  372. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Uredu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za zakonodavstvo i usklađenost sa propisima Evropske unije
  373. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa podračuna broj 338-690-22465793-82 evidentiranog na Jedinstvenom računu Trezora-Riznice Federalnog ministarstva finansija-financija Federalnom ministarstvu okoliša i turizma
  374. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa podračuna broj 338-690-22465784-12 evidentiranog na Jedinstvenom računu Trezora-Riznice Federalnog ministarstva finansija-financija Federalnom ministarstvu okoliša i turizma
  375. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa podračuna broj 338-690-22465775-39 evidentiranog na Jedinstvenom računu Trezora-Riznice Federalnog ministarstva finansija-financija Federalnom ministarstvu okoliša i turizma
    "Službene novine Federacije BiH", broj 48/08 /6.8.2008./
  376. ODLUKA o privremenom zaustavljanju plasmana brašna tip 500 iz Federalnih robnih rezervi na tržištu Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o privremenom zaustavljanju plasmana brašna tip 500 iz Federalnih robnih rezervi na tržištu Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 49/08 /13.8.2008./
  377. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora o imenovanju izvršnog direktora za pravne i kadrovske poslove - člana uprave Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. - Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora o imenovanju izvršnog ravnatelja za pravne i kadrovske poslove - člana uprave Javnog poduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. - Sarajevo (hrvatski jezik)
  378. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora o imenovanju izvršnog direktora za proizvodnju - člana uprave Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. - Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora o imenovanju izvršnog ravnatelja za proizvodnju - člana uprave Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. - Sarajevo (hrvatski jezik)
  379. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora o imenovanju izvršnog direktora za distribuciju - člana uprave Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. - Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora o imenovanju izvršnog ravnatelja za distribuciju - člana uprave Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. - Sarajevo (hrvatski jezik)
  380. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora o imenovanju izvršnog direktora za snabdijevanje i trgovinu - člana uprave Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. - Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora o imenovanju izvršnog ravnatelja za snabdijevanje i trgovinu - člana uprave Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. - Sarajevo (hrvatski jezik)
  381. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora o imenovanju izvršnog direktora za kapitalne investicije - člana uprave Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. - Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora o imenovanju izvršnog ravnatelja za kapitalne investicije - člana uprave Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. - Sarajevo (hrvatski jezik)
  382. ODLUKA o korištenju neutrošenih sredstava za izgradnju autoceste Zenica-Sarajevo, dionica Podlugovi -Visoko, poddionica II: Dobrinje-Visoko
  383. ODLUKA o mjerilima za izračun naknade za korištenje cestovnog zemljišta i naknade za obavljanje pratećih djelatnosti na autocestama i brzim cestama u Federaciji BiH
  384. ODLUKA o odobravanju preraspodjele sredstava između Federalnog ministarstva zdravstva i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija u okviru budžeta odobrenog za 2008. godinu i namjene sredstava
  385. ODLUKA o davanju saglasnosti na Idejni projekt informacionih sistema registra malih i srednjih preduzeća (ISR MSP) u Federaciji Bosne i Hercegovine
  386. ODLUKA o davanju saglasnosti na Program rada Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja za 2008. godinu
  387. ODLUKA o usvajanju Izvještaja o radu Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja za 2007. godinu
  388. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Skupštine Javnog preduzeća Željeznice Federacije BiH, d.o.o.Sarajevo o drugim izmjenama i dopunama Statuta
  389. ODLUKA o dodjeli novčanih sredstava iz pasivnog podbilansa preduzeća "Vranica" d.d. Sarajevo
  390. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava kapitalnog granta "Transfer za podršku izgradnje započetih a neizgrađenih objekata branilaca i članova njihovih porodica" utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu, Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/ Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata
  391. ODLUKA o osnivanju Javnog preduzeća "Filmski centar Sarajevo"
    "Službene novine Federacije BiH", broj 51/08 /20.8.2008./
  392. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za finansiranje četiri kulturna društva (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za financiranje četiri kulturna društva (hrvatski jezik)
  393. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine
  394. ODLUKA o izmjeni Odluke o davanju na privremeno korištenje nekretnina na kojima je nosilac prava upravljanja i korištenja prijašnje Federalno ministarstvo odbrane/obrane i Vojska Federacije Bosne i Hercegovine
  395. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava kapitalnog granta "Automobila za invalide", utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju utroška sredstava kapitalnog granta "Automobila za invalide", utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata / Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/ (hrvatski jezik)
  396. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava "Transfer za kantonalne službe za zapošljavanje za isplatu naknada demobiliziranim braniocima", utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata
  397. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora "Sarajevoputevi" d.d. Sarajevo o imenovanju izvršnog direktora za opće, pravne i kadrovske poslove "Sarajevoputevi" d.d. Sarajevo
  398. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za finansiranje spomen obilježja poginulim borcima HVO-a (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za financiranje spomen obilježja poginulim braniteljima HVO-a (hrvatski jezik)
  399. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za finansiranje spomen obilježja poginulim borcima Armije BiH (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za financiranje spomen obilježja poginulim braniteljima Armije BiH (hrvatski jezik)
  400. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku o usvajanju Rebalansa plana i programa JP Direkcije cesta Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za 2008. godinu
  401. ODLUKA o usvajanju programa raspodjele sredstava za očuvanje, konzerviranje i obnavljanje kulturno-historijske baštine, ostvarenih od članarina u turističkim zajednicama i boravišnim pristojbama za period 01.01-31.12.2007. godine
    "Službene novine Federacije BiH", broj 52/08 /27.8.2008./
  402. ODLUKA o davanju saglasnosti za produženje misije pripadnika bosanskohercegovačkog kontingenta civilne policije s područja Federacije Bosne i Hercegovine u Mirovnoj misiji UN-a u Liberiji
  403. ODLUKA o izmjenama i dopuna Odluke o kriterijima za utvrđivanje kandidata za članove Komisije za koncesije Federacije Bosne i Hercegovine
  404. ODLUKA o davanju saglasnosti na Program utroška planiranih sredstava ostvarenih naplatom takse za korištenje autoceste A1 za 2008. godinu
  405. ODLUKA o izmjenama i dopuna Odluke o utvrđivanju prioritetnih vertikalnih programa zdravstvene zaštite od interesa za Federaciju Bosne i Hercegovine i prioritetnih najsloženijih oblika zdravstvene zaštite iz određenih specijalističkih djelatnosti koje će se pružati osiguranim licima na teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine
  406. ODLUKA o Listi esencijalnih lijekova neophodnih za osiguranje zdravstvene zaštite u okviru standarda obaveznog zdravstvenog osiguranja u Federaciji Bosne i Hercegovine
  407. ODLUKA o isplati naknada za godišnji odmor iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o isplati naknada za godišnji odmor iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu (hrvatski jezik)
  408. ODLUKA o izmjeni Odluke o utvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za plaće rukovodećih i ostalih državnih službenika u federalnim organima državne službe (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o utvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za plaće rukovodećih i ostalih državnih službenika u federalnim organima državne službe (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 54/08 /3.9.2008./
  409. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Poticaj za poljoprivredu" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu
  410. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora JP Direkcija cesta Federacije BiH d.o.o. Sarajevo o usvajanju korigirane ostvarene dobiti Javnog preduzeća Direkcija cesta Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za period 2002.-2005. godine
  411. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora JP Direkcija cesta Federacije BiH d.o.o. Sarajevo o usvajanju korigiranog godišnjeg obračuna Javnog preduzeća Direkcija cesta Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za poslovnu 2006. godinu
  412. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora JP Direkcija cesta Federacije BiH d.o.o. Sarajevo o usvajanju Plana poslovanja Javnog preduzeća Direkcija cesta Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za period 2008.-2010. godine
  413. ODLUKA o prihvatanju Izvještaja Komisije za verifikaciju neisplaćenih obaveza prema dobavljačima za robe, materijale i usluge prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane-Federalnog ministarstva obrane i drugih federalnih organa nastalih u periodu od 01.04.1996. godine do 31.12.2005. godine
    "Službene novine Federacije BiH", broj 56/08 /8.9.2008./
  414. ODLUKA o davanju saglasnosti Nadzornom odboru Rudnika mrkog uglja "Đurđevik" d.o.o. u Đurđeviku za imenovanje direktora društva (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Nadzornom odboru Rudnika mrkog uglja "Đurđevik" d.o.o. u Đurđeviku za imenovanje direktora društva (hrvatski jezik)
  415. ODLUKA o izmjena Odluke o usvajanju Programa utroška dijela sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za poticaj razvoja, poduzetništva i obrta" utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta
    "Službene novine Federacije BiH", broj 57/08 /10.9.2008./
  416. ODLUKA o izmjenama Odluke o visini plaće i drugim naknadama po osnovu zaposlenosti članova Komisije za koncesije Federacije Bosne i Hercegovine
    "Službene novine Federacije BiH", broj 58/08 /17.9.2008./
  417. ODLUKA o raspisivanju javnog oglasa za utvrđivanje prijedloga kandidata iz reda hrvatskog naroda za imenovanje jednog člana Regulatorne komisije za električnu energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspisivanju javnog natječaja za utvrđivanje prijedloga kandidata iz reda hrvatskog naroda za imenovanje jednog člana Regulatorne komisije za električnu energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  418. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora "JP BH Pošta" doo Sarajevo o imenovanju izvršnog direktora Sektora za razvoj i informacione sisteme "JP BH Pošta" doo Sarajevo
  419. ODLUKA o prodajnoj cijeni pretplatne FEDA kartice
  420. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava dijela tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke
  421. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora "JP BH Pošta" doo Sarajevo o imenovanju izvršnog direktora Sektora za ekonomsko-finansijske poslove "JP BH Pošta" doo Sarajevo
  422. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora "JP BH Pošta" doo Sarajevo o imenovanju izvršnog direktora Sektora za poštanski promet "JP BH Pošta" doo Sarajevo
  423. ODLUKA o davanju na privremeno korištenja zemljišta i objekata na lokaciji "Grdonj-Mala kula" u Sarajevu Jedinstvenoj organizaciji boraca "Unija veterana" Općine Centar
  424. ODLUKA o odobravanju prijenosa Kuvajtske kreditne linije sa BOR banke dd na Razvojnu banku Federacije Bosne i Hercegovine
  425. ODLUKA o izmjeni Odluke o oslobađanju od plaćanja RTV pretplate lica sa paraplegijom i oboljelih od dječije paralize
  426. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje zajma Evropske banke za obnovu i razvoj za Reorganizaciju projekta obnove elektroenergetskog sistema (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvaćanje zajma Europske banke za obnovu i razvoj za Reorganizaciju projekta obnove elektroenergetskog sustava (hrvatski jezik)
  427. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog ugovora o zajmu između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za zajam Evropske banke za obnovu i razvoj za Reorganizaciju projekta obnove elektroenergetskog sistema (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog ugovora o zajmu između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za zajam Europske banke za obnovu i razvoj za Reorganizaciju projekta obnove elektroenergetskog sustava (hrvatski jezik)
  428. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Ugovora o Amandmanu kojim se vrše izmjene i dopune Ugovora o zajmu Evropske banke za obnovu i razvoj za Projekt rekonstukcije elektroenergetskog sistema (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Ugovora o Amandmanu kojim se vrše izmjene i dopune Ugovora o zajmu Europske banke za obnovu i razvoj za Projekt rekonstukcije elektroenergetskog sustava (hrvatski jezik)
  429. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine za adaptaciju Velike sale i pratećih prostora u zgradi Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine
    "Službene novine Federacije BiH", broj 59/08 /24.9.2008./
  430. ODLUKA o davanju saglasnosti na Otplatni plan izmirenja obaveza po osnovu emisije obveznica za verifikovanje računa stare devizne štednje
  431. ODLUKA o davanju na korištenje računarske opreme zavodima zdravstvenog osiguranja u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju na korištenje računarske opreme zavodima zdravstvenog osiguranja u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  432. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za finansiranje Crvenog krsta/križa Federacije Bosne i Hercegovine za III. kvartal 2008. godine
  433. ODLUKA o davanju saglasnosti za upućivanje pripadnika bosanskohercegovačkog kontingenta civilne policije s područja Federacije Bosne i Hercegovine u Mirovnu misiju UN-a u Sudanu
  434. ODLUKA o odobravanju prijenosa dijela sredstava utvrđenih Glavnom uredu Vlade Federacije Bosne i Hecegovine na Generalni sekretarijat Vlade Federacije Bosne i Hercegovine
    "Službene novine Federacije BiH", broj 60/08 /29.9.2008./
  435. ODLUKA o davanju suglasnosti na Rješenje o imenovanju Upravnog odbora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba - Drin
  436. ODLUKA o davanju suglasnosti na Rješenje o imenovanju Upravnog odbora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba - Bakovići
  437. ODLUKA o davanju suglasnosti na Rješenje o imenovanju Upravnog odbora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine - Pazarić
  438. ODLUKA o davanju suglasnosti na Rješenje o imenovanju Upravnog odbora Zavoda za vaspitanje muške djece i omladine - Sarajevo
  439. ODLUKA o davanju suglasnosti na Rješenje o imenovanju Nadzornog odbora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba - Drin
  440. ODLUKA o davanju suglasnosti na Rješenje o imenovanju Nadzornog odbora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba - Bakovići
  441. ODLUKA o davanju suglasnosti na Rješenje o imenovanju Nadzornog odbora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine - Pazarić
  442. ODLUKA o davanju suglasnosti na Rješenje o imenovanju Nadzornog odbora Zavoda za vaspitanje muške djece i omladine - Sarajevo
  443. ODLUKA o osnivanju privrednog društva za promet naoružanja i vojne opreme "UNIS - NVO" d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o osnivanju gospodarskog društva za promet naoružanja i vojne opreme "UNIS - NVO" d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  444. ODLUKA o verificiranju obaveza prijašnjeg Federalnog ministarstva obrane za period 2003.-2005. godine
  445. ODLUKA o verificiranju obaveza prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane - Federalnog ministarstva obrane prema firmi Komrad Bihać i PGM Busovača stvorenih u periodu od 01.04.1996. godine do 31.12.2002. godine
  446. ODLUKA o refundaciji sredstava isplaćenih povjeriocima po ugovoru o zajedničkim ulaganjima između IP "Krivaja" d.o.o. Zavidovići i "Ferimpex" d.o.o. Zavidovići
  447. ODLUKA o utvrđivanju vrijednosti osnivačkog uloga kojeg IP "Krivaja" d.o.o. Zavidovići unosi u novoosnovano društvo
  448. ODLUKA o učešću u finansiranju obezbjeđenja drvnih sortimenata po ugovoru o zajedničkom ulaganju između IP "Krivaja" d.o.o. Zavidovići i "Ferimpex" d.o.o. Zavidovići
  449. ODLUKA o davanju saglasnosti na prijedlog ugovora o zajedničkom ulaganju sačinjenom između IP "Krivaja" d.o.o. Zavidovići i "Ferimpex" d.o.o. Zavidovići
  450. ODLUKA o izmjenama Odluke o usvajanju Programa utroška sa kriterijima za raspodjelu sredstava tekući grantovi - "Podsticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva" utvrđenim u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama Odluke o usvajanju Programa utroška sa kriterijima za raspodjelu sredstava tekući grantovi - "Poticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva" utvrđenim u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (hrvatski jezik)
  451. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku o raspodjeli dijela sredstava tekući grantovi - "Podsticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva" Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za naučne, stručne, organizovane manifestacije, aktivnosti i programe udruženja i fizičkih lica za individualni poseban angažman (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku o raspodjeli dijela sredstava tekući grantovi - "Poticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva" Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za naučne, stručne, organizovane manifestacije, aktivnosti i programe udruženja i fizičkih osoba za individualni poseban angažman (hrvatski jezik)
  452. ODLUKA o raspodjeli dijela sredstava tekući grantovi - "Podsticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva" Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za finansiranje programa privrednih društava sa većinskim učešćem državnog kapitala i općina (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspodjeli dijela sredstava tekući grantovi - "Poticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva" Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za financiranje programa gospodarskih društava sa većinskim učešćem državnog kapitala i općina (hrvatski jezik)
  453. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku o raspodjeli dijela sredstava tekući grantovi - "Podsticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva" Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za privredna društava koja obavljaju djelatnost iz oblasti energije, rudarstva i industrije (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku o raspodjeli dijela sredstava tekući grantovi - "Poticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva" Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za gospodarska društava koja obavljaju djelatnost iz oblasti energije, rudarstva i industrije (hrvatski jezik)
  454. ODLUKA o raspodjeli dijela sredstava tekućih grantova - "Podsticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva" za finansiranje Programa nabavke opreme potrebne za povećanje proizvodnje municije za izvoz u privrednom društvu "Igman" d.d. Konjic (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspodjeli dijela sredstava tekućih grantova - "Poticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva" za financiranje Programa nabavke opreme potrebne za povećanje proizvodnje municije za izvoz u privrednom društvu "Igman" d.d. Konjic (hrvatski jezik)
  455. ODLUKA o odobravanju prenosa dijela sredstava uplaćenih na ime dokapitalizacije od konzorcija INA/MOL privrednom društvu "Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju prijenosa dijela sredstava uplaćenih na ime dokapitalizacije od konzorcija INA/MOL privrednom društvu "Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 62/08 /8.10.2008./
  456. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o davanju saglasnosti na Idejni projekt informacionog sistema malih i srednjih preduzeća (ISR MSP) u Federaciji Bosne i Hercegovine
  457. ODLUKA o prihvatanju i davanju saglasnosti na potpisivanje Kolektivnog ugovora o izmjeni Općeg kolektivnog ugovora za teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine
  458. ODLUKA o prihvatanju Obračuna sredstava u zdravstvu u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2007. godinu
  459. ODLUKA o prihvatanju Nacrta državne strategije nadzora nad opojnim drogama, sprječavanja i suzbijanja zloupotrebe opojnih droga u Bosni i Hercegovini za period 2009.-2013.
  460. ODLUKA o izgradnji Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog i poluotvorenog tipa u Mostaru
  461. ODLUKA o davanju saglasnosti na Program utroška i raspodjele preostalih sredstava "Transfer nižim nivoima vlasti za zdravstvene ustanove u Federaciji BiH" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Program utroška i raspodjele preostalih sredstava "Transfer nižim nivoima vlasti za zdravstvene ustanove u Federaciji BiH" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik)
  462. ODLUKA o izmjeni Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava "Transfer za prevenciju karcinoma debelog crijeva" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava "Transfer za prevenciju karcinoma debelog crijeva" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 63/08 /13.10.2008./
  463. ODLUKA o izmjeni i dopuni Odluke o raspodjeli dijela sredstava tekućih grantova - "Podsticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva" Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za finansiranje programa privrednih društava sa većinskim učešćem državnog kapitala i općina (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni i dopuni Odluke o raspodjeli dijela sredstava tekućih grantova - "Poticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva" Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za financiranje programa gospodarskih društava sa većinskim učešćem državnog kapitala i općina (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 64/08 /15.10.2008./
  464. ODLUKA o izmjeni Odluke o davanju na korištenje nekretnina i prateče dokumentacije privrednom društvu za skladištenje tečnih goriva Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo
    "Službene novine Federacije BiH", broj 66/08 /22.10.2008./
  465. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje kredita Evropske banke za obnovu i razvoj za Projekt Koridor Vc (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvaćanje kredita Europske banke za obnovu i razvoj za Projekt Koridor Vc (hrvatski jezik)
  466. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog ugovora o zajmu između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit Evropske banke za obnovu i razvoj za Projekt Koridor Vc (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog ugovora o zajmu između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit Europske banke za obnovu i razvoj za Projekt Koridor Vc (hrvatski jezik)
  467. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu sa Federalne direkcije za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta na Sudsku policiju Federacije Bosne i Hercegovine
    "Službene novine Federacije BiH", broj 69/08 /29.10.2008./
  468. ODLUKA o izdvajanju šumskog zemljišta iz šumsko-privrednog područja "Lašvansko" na području Srednjo-bosanskog kantona, općina Travnik, radi prevođenja istog u građevinsko - odnosno, provođenja regulacionih planova "Babanovac" i "Dolina panjeva - Kukotnica" na planini Vlašić u općini Travnik (bosanski jezik)
    ODLUKA o izdvajanju šumskog zemljišta iz šumsko-privrednog područja "Lašvansko" na području Srednjo-bosanskog kantona, općina Travnik, glede prevođenja istog u građevinsko - odnosno, provođenja regulacionih planova "Babanovac" i "Dolina panjeva - Kukotnica" na planini Vlašić u općini Travnik (hrvatski jezik)
  469. ODLUKA o davanju saglasnosti na zakup poslovnog objekta za potrebe Federalne uprave za inspekcijske poslove
  470. ODLUKA o prihvatanju ponuda u postupku odabira i prihvatanja strateškog partnera za povećanje osnovnog kapitala - dokapitalizaciju JP "B&H Airlines" d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o prihvatanju ponuda u postupku odabira i prihvatanja strateškog partnera za povećanje osnovnog kapitala - dokapitalizaciju JP "B&H Airlines" d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  471. ODLUKA o preuzimanju Društva u mješovitoj svojini Urbanistički zavod Bosne i Hercegovine d.d. sa p.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o preuzimanju Društva u mješovitoj svojini Urbanistički zavod Bosne i Hercegovine d.d. sa p.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  472. ODLUKA o izmjenama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Poticaj za poljoprivredu" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine
  473. ODLUKA o raspodjeli dijela sredstava za zapošljavanje u Repubici Srpskoj utvrđenih u "Transferu za raseljena lica i povratnike" Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica
  474. ODLUKA o davanju ovlaštenja za potpisivanje potrebne dokumentacije za upis JP Urbanistički zavod FBiH doo Sarajevo u registar pravnih lica (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju ovlaštenja za potpisivanje potrebne dokumentacije za upis JP Urbanistički zavod FBiH doo Sarajevo u registar pravnih osoba (hrvatski jezik)
  475. ODLUKA o rasporedu sredstava "Transfer za političke stranke i koalicije" Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu, za IV kvartal 2008. godine
  476. ODLUKA o izmjeni Odluke o osnivanju Javnog preduzeća "Filmski centar Sarajevo" (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o osnutku Javnog poduzeća "Filmski centar Sarajevo" (hrvatski jezik)
  477. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava i kriterijima za raspodjelu sredstava "Kapitalni grant kantonima - Podrška Vlade Federacije Bosne i Hercegovine rekonstrukciji regionalnih i lokalnih cesta u FBiH" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu, Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija
  478. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine za adaptaciju objekta u ulici Halida Nazečića broj 4 Sarajevo koji koristi Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju utroška sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine za adaptaciju objekta u ulici Halida Nazečića broj 4 Sarajevo koji koristi Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava (hrvatski jezik)
  479. ODLUKA o oslobađanju plaćanja zakupnine za korištenje poslovnih prostora u zgradi ulica Maršala Tita 9a Sarajevo
  480. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa podračuna evidentiranog na Jedinstvenom računu Trezora-Riznice Federalnog ministarstva financija-finansija Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH
  481. ODLUKA o izdvajanju šumskog zemljišta iz šumsko-privrednog područja "Fojničko" na području Srednjo-bosanskog kantona, općina Travnik, radi prevođenja istog u građevinsko - odnosno, provođenja regulacionog plana SRC "Pridolci" u općini Fojnica (bosanski jezik)
    ODLUKA o izdvajanju šumskog zemljišta iz šumsko-privrednog područja "Fojničko" na području Srednjo-bosanskog kantona, općina Travnik, glede prevođenja istog u građevinsko - odnosno, provođenja regulacionog plana SRC "Pridolci" u općini Fojnica (hrvatski jezik)
  482. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora "Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo za imenovanje izvršnog direktora za tehniku i procese (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora "Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo za imenovanje izvršnog direktora za tehniku i procese (hrvatski jezik)
  483. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu sa Federalnog ministarstva okoliša i turizma na Zavod za kontrolu lijekova Federacije Bosne i Hercegovine
  484. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu sa Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar, Federalne uprave za inspekcijske poslove, Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine i Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstava na Federalnu upravu policije
  485. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu sa Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine na Federalni zavod za agropedologiju
  486. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu sa Agencije za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine na Gender centar Federacije Bosne i Hercegovine
  487. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o davanju na korištenje nekretnina Zavoda za platni promet Federacije Bosne i Hercegovine u likvidaciji koje su u vlasništvu Federacije Bosne i Hercegovine
    "Službene novine Federacije BiH", broj 70/08 /5.11.2008./
  488. ODLUKA o modelu za uvezivanje penzijskog staža
  489. ODLUKA V broj 883/08
  490. ODLUKA o davanju na korištenje pokretnih stvari (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju na korištenje pokretnih stvari (hrvatski jezik)
  491. ODLUKA o davanju saglasnosti za upućivanje pripadnika bosanskohercegovačkog kontingenta civilne policije s područja Federacije Bosne i Hercegovine u Mirovnu misiju UN-a u Liberiji
  492. ODLUKA o utvrđivanju postojanja uvjeta za propisivanje mjera neposredne kontrole cijena od strane nadležnih organa kantona, utvrđivanjem marži za sve vrste brašna, hljeba od brašna žitarica i mlijeka (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju postojanja uvjeta za propisivanje mjera neposredne kontrole cijena od strane nadležnih organa županija, utvrđivanjem marži za sve vrste brašna, kruha od brašna žitarica i mlijeka (hrvatski jezik)
  493. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora o imenovanju izvršnog direktora za ekonomske i pravne poslove u PS "Vitezit" doo Vitez (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora o imenovanju izvršnog direktora za ekonomske i pravne poslove u PS "Vitezit" doo Vitez (hrvatski jezik)
  494. ODLUKA o davanju na korištenje pokretnih stvari Federalnoj upravi policije
  495. ODLUKA o gotovinskoj isplati verificiranih tražbina računa stare devizne štednje po osnovu planirane emisije obveznica za 2008. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o gotovinskoj isplati verificiranih tražbina računa stare devizne štednje po osnovu planirane emisije obveznica za 2008. godinu (hrvatski jezik)
  496. ODLUKA o davanju ovlaštenja Federalnom ministarstvu okoliša i turizma o uplati osnivačkog kapitala Javnom preduzeću Nacionalni park "Una"
  497. ODLUKA o imenovanju članova privremenog Nadzornog odbora Javnog poduzeća Nacionalni park "Una"
  498. ODLUKA o proglašavanju kratkog koda 1265 telefonskim brojem Hitne službe u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o proglašavanju kratkog koda 1265 telefonskim brojem Hitne službe u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  499. ODLUKA o davanju saglasnosti Nadzornom odboru "BH-Gas" d.o.o. Sarajevo za imenovanje direktora (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Nadzornom odboru "BH-Gas" d.o.o. Sarajevo za imenovanje ravnatelja (hrvatski jezik)
  500. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu sa Federalnog ministarstva prometa i komunikacija na Federalno ministarstvo financija- Federalno ministarstvo finansija
  501. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008.godinu za sufinanciranje Projekta registracije zemljišta, za III. kvartal 2008. godine
  502. ODLUKA o izboru najuspješnijeg ponuđača i odabiru strateškog partnera za dokapitalizaciju JP B&H Airlines d.o.o. Sarajevo
  503. ODLUKA o davanju saglasnosti na odluke Nadzornog odbora "KTK Visoko" d.d. Visoko o prodaji imovine kroz postupak male privatizacije (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na odluke Nadzornog odbora "KTK Visoko" d.d. Visoko o prodaji imovine kroz postupak male privatizacije (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 71/08 /12.11.2008./
  504. ODLUKA o utrošku dodatnih sredstava tekućeg granta Transfer za JP "Aerodrom Tuzla" utvrđenih unutrašnjom preraspodjelom sredstava Federalnog ministarstva prometa i komunikacija (bosanski jezik)
    ODLUKA o utrošku dodatnih sredstava tekućeg granta Transfer za JP "Aerodrom Tuzla" utvrđenih unutarnjom preraspodjelom sredstava Federalnog ministarstva prometa i komunikacija (hrvatski jezik)
  505. ODLUKA o kriterijima za izbor i imenovanje direktora Federalnog zavoda za programiranje razvoja
  506. ODLUKA o osnivanju Javnog poduzeća Nacionalni park "Una"
    "Službene novine Federacije BiH", broj 72/08 /17.11.2008./
  507. ODLUKA o izmjenama Odluke o odobravanju prenosa dijela sredstava uplaćenih na ime dokapitalizacije od Konzorcija INA/MOL privrednom društvu "Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama Odluke o odobravanju prijenosa dijela sredstava uplaćenih na ime dokapitalizacije od Konzorcija INA/MOL gospodarskom društvu "Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 73/08 /19.11.2008./
  508. ODLUKA o raspisivanju javnog oglasa za imenovanje devet članova Nadzornog odbora Javnog preduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo
  509. ODLUKA o utvrđivanju kriterija za imenovanje na pozicije Nadzornog odbora Javnog preduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo
  510. ODLUKA o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju autoceste na trasi koridora Vc na dionici: Svilaj (sjeverna granica Bosne i Hercegovine) - Odžak
  511. ODLUKA o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju autoceste na trasi koridora Vc na sekciji: Mostar jug - Bijača (južna granica Bosne i Hercegovine)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 74/08 /24.11.2008./
  512. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za finansiranje Crvenog krsta/križa Federacije Bosne i Hercegovine za IV. kvartal 2008. godine
  513. ODLUKA o davanju saglasnosti federalnom ministru zdravstva za ustupanje sanitetskih vozila u vlasništvo
  514. ODLUKA o utvrđivanju posebnog doprinosa za zdravstveno osiguranje zaposlenika na radu u inozemstvu
    "Službene novine Federacije BiH", broj 75/08 /26.11.2008./
  515. ODLUKA o usvajanju Strateškog plana za prevenciju nasilja u porodici za Federaciju Bosne i Hercegovine - period 2009. - 2010. (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Strateškog plana za prevenciju nasilja u obitelji za Federaciju Bosne i Hercegovine - razdoblje 2009. - 2010. (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 77/08 /3.12.2008./
  516. ODLUKA o davanju suglasnosti na Memorandum o razumjevanju između Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Međunarodne finansijske korporacije
  517. ODLUKA o davanju saglasnosti na Premier support ugovora sa Microsoft-om za 2009. godinu
  518. ODLUKA o davanju ovlašćenja za potpisivanje Premier support ugovora sa Microsoft-om za 2009. godinu
  519. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine
  520. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine
  521. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine
  522. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine
  523. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine
  524. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine
  525. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine
  526. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine
  527. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine
  528. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine
  529. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa podračuna broj 338-690-22465784-12 evidentiranog na Jedinstvenom računu trezora - riznice Federalnog ministarstva finansija-financija Federalnom ministarstvu okoliša i turizma
  530. ODLUKA o prodaji/nabavci po principu "Staro za novo" putničkog automobila za potrebe Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica
  531. ODLUKA o izmjeni Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za ravoj turizma i okoliša u Federaciji BiH" utvrđenih Proračunom Federacije BiH za 2008. godinu na poziciji Federalnog ministarstva okoliša i turizma
  532. ODLUKA o finasiranju prioritetnih dionica auto ceste na koridoru Vc u Federaciji Bosne i Hercegovine
  533. ODLUKA o prenosu vlasništva stalnih sredstava i sitnog inventara sa Federalne komisije za nestale osobe na Institut za nestale osobe Bosne i Hercegovine
  534. ODLUKA o utvrđivanju prijedloga kandidata za člana Nadzornog odbora privrednog društva "Agrokomerc" d.d. Velika Kladuša (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju prijedloga kandidata za člana Nadzornog odbora gospodarskog društva "Agrokomerc" d.d. Velika Kladuša (hrvatski jezik)
  535. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje zemljišta sa objektima u Općini Ilidža Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine za potrebe Sudske policije
  536. ODLUKA o unutarnjoj preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu
  537. ODLUKA o raspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu, tekući grant 614100-"Transfer nižim nivoima vlasti" (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu, tekući grant 614100-"Transfer nižim nivoima vlasti" (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 78/08 /10.12.2008./
  538. ODLUKA o izboru najuspješnijih idejnih rješenja za objekat Vlade Federacije Bosne i Hercegovine
  539. ODLUKA o izmjeni i dopuni Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Poticaj za poljoprivredu" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu
  540. ODLUKA V broj 1003/08
  541. ODLUKA o davanju punomoći za zastupanje kod zaključivanja ugovora o pripajanju društva "Riva Trpanj" d.o.o. za poslovanje nekretninama i usluge i društva "Šunjić" d.o.o. Trpanj
  542. ODLUKA o davanju saglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji Fondacija "FORTEZZA DELL IMMACOLATA" ("Utvrda Bezgrešne") Italija 25016 Ghedi Via Gaifama br. 3, za osnivanje Ureda Fondacije u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji Fondacija "FORTEZZA DELL IMMACOLATA" ("Utvrda Bezgrešne") Italija 25016 Ghedi Via Gaifama br. 3, za osnivanje Ureda Fondacije u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  543. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine
  544. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine
  545. ODLUKA o davanju saglasnosti za produženje misije pripadnika bosanskohercegovačkog kontingenta civilne policije s područja Federacije Bosne i Hercegovine u Mirovnoj misiji UN-a u Liberiji
    "Službene novine Federacije BiH", broj 80/08 /18.12.2008./
  546. ODLUKA o odobravanju prijenosa sredstava sa Escrow računa (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju prijenosa sredstava sa Escrow računa (hrvatski jezik)
  547. ODLUKA o davanju saglasnosti na Ugovor o povećanju osnovnog kapitala društva i pristupanja novog člana društvu Turkish Airlines INC Istanbul Turska i izuzimanju od privatizacije JP BH Airlines d.o.o. Sarajevo
    "Službene novine Federacije BiH", broj 83/08 /24.12.2008./
  548. ODLUKA o davanju saglasnosti na cijenu prirodnog gasa (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na cijenu prirodnog plina (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 86/08 /29.12.2008./
  549. ODLUKA o izmjenama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Poticaj za poljoprivredu" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu
  550. ODLUKA o dopunama Odluke o Listi esencijalnih lijekova neophodnih za osiguranje zdravstvene zaštite u okviru standarda obaveznog zdravstvenog osiguranja u Federaciji Bosne i Hercegovine
  551. ODLUKA o davanju ovlaštenja za potpisivanje Socijalnog sporazuma za period 2009.-2010. godine
  552. ODLUKA o stavljanju van snage Odluke o usvajanju Programa raspodjele sredstava s kriterijima raspodjele sredstava dijela tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke
  553. ODLUKA o utrošku dodatnih sredstava na poziciji ekonomski kod 615100-Kapitalni grant kantonima-podrška VFBiH rek. reg. i lokalnih cesta u FBiH utvrđenih unutrašnjom preraspodjelom sredstava Federalnog ministarstva prometa i komunikacija (bosanski jezik)
    ODLUKA o utrošku dodatnih sredstava na poziciji ekonomski kod 615100-Kapitalni grant kantonima-podrška VFBiH rek. reg. i lokalnih cesta u FBiH utvrđenih unutrašnjom preraspodjelom sredstava Federalnog ministarstva prometa i komunikacija (hrvatski jezik)
  554. ODLUKA o usvajanju Programa i kriterija za raspodjelu sredstava odobrenih Odlukom o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa V broj 517/08 od 15.4.2008. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa i kriterija za raspodjelu sredstava odobrenih Odlukom o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa - Federalnom ministarstvu kulture i sporta V broj 517/08 od 15.4.2008. godine (hrvatski jezik)
  555. ODLUKA o izdvajanju sredstava u fond solidarnosti Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o izdvajanju sredstava u fond solidarnosti Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu (hrvatski jezik)
  556. ODLUKA o uslovima i kriterijima za kreditiranje krajnjih korisnika revolving fonda za Lokalni razvoj (bosanski jezik)
    ODLUKA o uvjetima i kriterijima za kreditiranje krajnjih korisnika revolving fonda za Lokalni razvoj (hrvatski jezik)
  557. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju "UNIS-NVO" d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju "UNIS-NVO" d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  558. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za sufinansiranje Projekta "Restrukturiranje preduzeća u BiH", za I. kvartal 2008. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za sufinanciranje Projekta "Restrukturiranje preduzeća u BiH", za I. kvartal 2008. godine (hrvatski jezik)
  559. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za sufinansiranje Projekta "Razvoj zajednice - dodatno finansiranje", za I. kvartal 2008. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za sufinanciranje Projekta "Razvoj zajednice - dodatno finansiranje", za I. kvartal 2008. godine (hrvatski jezik)
  560. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele dijela sredstava "Učešće Vlade FBiH u sufinasiranju projekata kantona i lokalne zajednice u izgradnji i rekonstrukciji osnovnih i srednjih škola i dječjih vrtića" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke
  561. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa podračuna evidentiranog na Jedinstvenom računu Trezora-Riznice Federalnog ministarstva financija- finansija Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH
  562. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za sufinansiranje Projekta IFAD 697 BA, za III. i IV. kvartal 2008. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za sufinanciranje Projekta IFAD 697 BA, za III. i IV. kvartal 2008. godine (hrvatski jezik)
  563. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za sufinansiranje Projekta SESP - Drugi Projekat podrške zapošljavanju - IDA kredit 3927 BOS, za I. kvartal 2008. godine
  564. ODLUKA o davanju saglasnosti na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica
  565. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za sufinansiranje Projekta "Pripremljenost za avijarnu influencu" (Ptičja gripa), za I. kvartal 2008. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za sufinanciranje Projekta "Pripremljenost za avijarnu influencu" (Ptičja gripa), za I. kvartal 2008. godine (hrvatski jezik)
  566. ODLUKA o uslovima i kriterijima za kreditiranje krajnjih korisnika revolving fonda za Lokalne inicijative (bosanski jezik)
    ODLUKA o uvjetima i kriterijima za kreditiranje krajnjih korisnika revolving fonda za Lokalne inicijative (hrvatski jezik)
  567. ODLUKA o davanju saglasnosti Nadzornom odboru JP "Elektroprivreda HZ HB" d.d. Mostar za imenovanje izvršnog direktora za distribuciju električne energije (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Nadzornom odboru JP "Elektroprivreda HZ HB" d.d. Mostar za imenovanje izvršnog direktora za distribuciju električne energije (hrvatski jezik)
  568. ODLUKA o davanju saglasnosti Nadzornom odboru JP "Elektroprivreda HZ HB" d.d. Mostar za imenovanje izvršnog direktora za proizvodnju električne energije (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Nadzornom odboru JP "Elektroprivreda HZ HB" d.d. Mostar za imenovanje izvršnog direktora za proizvodnju električne energije (hrvatski jezik)
  569. ODLUKA o davanju saglasnosti Nadzornom odboru JP "Elektroprivreda HZ HB" d.d. Mostar za imenovanje izvršnog direktora za opskrbu električnom energijom (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Nadzornom odboru JP "Elektroprivreda HZ HB" d.d. Mostar za imenovanje izvršnog direktora za opskrbu električnom energijom (hrvatski jezik)
  570. ODLUKA o unutrašnjoj preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Uredu za reviziju institucija u Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o unutarnjoj preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Uredu za reviziju institucija u Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  571. ODLUKA o unutrašnjoj preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Finansijskoj policiji Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o unutarnjoj preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Financijskoj policiji Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  572. ODLUKA o unutrašnjoj preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnoj upravi policije (bosanski jezik)
    ODLUKA o unutarnjoj preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnoj upravi policije (hrvatski jezik)
  573. ODLUKA o unutrašnjoj preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke (bosanski jezik)
    ODLUKA o unutarnjoj preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke (hrvatski jezik)
  574. ODLUKA o unutrašnjoj preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu kazneno- popravnim zavodima (bosanski jezik)
    ODLUKA o unutarnjoj preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu kazneno- popravnim zavodima (hrvatski jezik)
  575. ODLUKA o unutrašnjoj preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu pravde (bosanski jezik)
    ODLUKA o unutarnjoj preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu pravde (hrvatski jezik)
  576. ODLUKA o unutrašnjoj preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH (bosanski jezik)
    ODLUKA o unutarnjoj preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH (hrvatski jezik)
  577. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu sa Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata - Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata na Vladu Federacije BiH (bosanski jezik)
    ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu sa Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata - Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata na Vladu Federacije BiH (hrvatski jezik)
  578. ODLUKA o unutrašnjoj preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa (bosanski jezik)
    ODLUKA o unutarnjoj preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa - Federalnom ministarstvu kulture i sporta (hrvatski jezik)
  579. ODLUKA o unutrašnjoj preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom zavodu za geologiju (bosanski jezik)
    ODLUKA o unutarnjoj preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom zavodu za geologiju (hrvatski jezik)
  580. ODLUKA o unutrašnjoj preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove (bosanski jezik)
    ODLUKA o unutarnjoj preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove (hrvatski jezik)
  581. ODLUKA o unutrašnjoj preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom zavodu za poljoprivredu (bosanski jezik)
    ODLUKA o unutarnjoj preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom zavodu za poljoprivredu (hrvatski jezik)
  582. ODLUKA o unutrašnjoj preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom zavodu za statistiku (bosanski jezik)
    ODLUKA o unutarnjoj preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom zavodu za statistiku (hrvatski jezik)
  583. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu sa Vlade Federacije Bosne i Hercegovine na Zavod za konrolu lijekova Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu sa Vlade Federacije Bosne i Hercegovine na Zavod za konrolu lijekova Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  584. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu sa Vlade Federacije Bosne i Hercegovine na Poreznu upravu Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu sa Vlade Federacije Bosne i Hercegovine na Poreznu upravu Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  585. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa podračuna broj 338-690-22153273-40 evidentiranog na Jedinstvenom računu Trezora-Riznice Federalnog ministarstva financija- finansija Federalnom ministarstvu okoliša i turizma
  586. ODLUKA o preuzimanju osnivačkih prava i usklađivanja statusa i poslovanja Zavoda za saobraćaj d.o.o. Sarajevo
  587. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za sufinansiranje Projekta "Razvoj male komercijalne poljoprivrede" za II. kvartal 2008. godine
  588. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za finansiranje Fondacije Srebrenica - Potočari za II., III.. i IV. kvartal 2008. godine
  589. ODLUKA o otpisu duga Savezu sjedeće odbojke BiH
  590. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu za finansiranje Udruženja za brigu i prava djeteta "Naša djeca", Velika Kladuša za II. i III. kvartal 2008. godine
  591. ODLUKA o davanju na korištenje putničkih motornih vozila
  592. ODLUKA o usvajanju Rebalansa Programa prihoda i rashoda Federalne direkcije za civilnu avijaciju - Federalne direkcije za civilno zrakoplovstvo za 2008. godinu
  593. ODLUKA o usvajanju Izvješća o realizaciji Programa prihoda i rashoda Federalne direkcije za civilnu avijaciju - Federalne direkcije za civilno zrakoplovstvo za 2007. godinu
  594. ODLUKA o davanju saglasnosti za potpisivanje Memoranduma o sporazumjevanju za ostvarivanje međusobne saradnje i podrške između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine i Komisije Evropske unije na provedbi projekta izgradnje kanalizacijskih kolektora u općini Živinice
  595. ODLUKA o davanju saglasnosti na Aneks Sporazuma o strateškom povezivanju i poravnanju duga Bosne i Hercegovine prema Velikoj Socijalističkoj Narodnoj Libijskoj Arapskoj Džamahiriji, zaključen u Sarajevu dana 17.3.2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Aneks Sporazuma o strateškom povezivanju i poravnanju duga Bosne i Hercegovine prema Velikoj Socijalističkoj Narodnoj Libijskoj Arapskoj Džamahiriji, zaključen u Sarajevu dana 17.3.2007. godine (hrvatski jezik)
  596. ODLUKA o davanju saglasnosti Nadzornom odboru JP "Elektroprivreda HZ HB" d.d. Mostar za imenovanje izvršnog direktora za finansijsko-računovodstvene poslove (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Nadzornom odboru JP "Elektroprivreda HZ HB" d.d. Mostar za imenovanje izvršnog direktora za finansijsko-računovodstvene poslove (hrvatski jezik)
  597. ODLUKA o davanju saglasnosti Nadzornom odboru JP "Elektroprivreda HZ HB" d.d. Mostar za imenovanje izvršnog direktora za pravne, kadrovske i opće poslove (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Nadzornom odboru JP "Elektroprivreda HZ HB" d.d. Mostar za imenovanje izvršnog direktora za pravne, kadrovske i opće poslove poslove (hrvatski jezik)
  598. ODLUKA o unutarnjoj preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu unutarnjih poslova - Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova
  599. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu sa Vlade Federacije Bosne i Hercegovine na Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova - Federalnoo ministarstvo unutarnjih poslova (bosanski jezik)
    ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu sa Vlade Federacije Bosne i Hercegovine na Federalno ministarstvo unutarnjih poslova - Federalnoo ministarstvo unutrašnjih poslova (hrvatski jezik)
  600. ODLUKA o unutrašnjoj preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Gender centru Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o unutarnjoj preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Gender centru Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  601. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu sa Vlade Federacije Bosne i Hercegovine na Gender centar Federacije Bosne i Hercegovine
  602. ODLUKA o unutrašnjoj preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu finansija (bosanski jezik)
    ODLUKA o unutarnjoj preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu financija (hrvatski jezik)
  603. ODLUKA o unutrašnjoj preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu finansija (bosanski jezik)
    ODLUKA o unutarnjoj preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu financija (hrvatski jezik)
  604. ODLUKA o unutrašnjoj preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Uredu za odnose s javnošću (bosanski jezik)
    ODLUKA o unutarnjoj preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Uredu za odnose s javnošću (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 88/08 /31.12.2008./
  605. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje kredita Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za Drugi projekt upravljanja čvrstim otpadom (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvaćanje kredita Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za Drugi projekt upravljanja čvrstim otpadom (hrvatski jezik)
  606. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog ugovora između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za Drugi projekt upravljanja čvrstim otpadom (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog ugovora između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za Drugi projekt upravljanja čvrstim otpadom (hrvatski jezik)
  607. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje kredita Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA) za Drugi projekt upravljanja čvrstim otpadom (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvaćanje kredita Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA) za Drugi projekt upravljanja čvrstim otpadom (bosanski jezik)
  608. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog ugovora između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA) za Drugi projekt upravljanja čvrstim otpadom (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog ugovora između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA) za Drugi projekt upravljanja čvrstim otpadom (hrvatski jezik)
  609. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje kredita Export-import banke Koreje za Projekt modernizacije bolnica u Bosni i Hercegovini - faza II (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvaćanje kredita Export-import banke Koreje za Projekt modernizacije bolnica u Bosni i Hercegovini - faza II (hrvatski jezik)
  610. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog ugovora između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit Export-import banke Koreje za Projekt modernizacije bolnica u Bosni i Hercegovini - faza II (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog ugovora između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit Export-import banke Koreje za Projekt modernizacije bolnica u Bosni i Hercegovini - faza II (hrvatski jezik)
  611. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu sa Federalnog ministarstva finansija-financija na Federalnu upravu za civilnu zaštitu (bosanski jezik)
    ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu sa Federalnog ministarstva financija-finansija na Federalnu upravu za civilnu zaštitu (hrvatski jezik)


































































Federalni zakoni

Zakoni Tuzlanskog kantona

Službene novine Tuzlanskog kantona

 
OSTALE VIJESTI
Njemačka je u ozbiljnoj stambenoj krizi, a državni stanovi zjape prazni
Huaweiju jako porasla dobit u prošloj godini
Estonija o Rusiji: Zbog odluke prije 20 godina danas živimo slobodni
Ozbiljne posljedice američkih sankcija za Dodika, ali i firmu koja gradi po Hrvatskoj
U Tadžikistanu uhićeno devet ljudi povezanih s pokoljem u Moskvi
Temu nudi ljudima keš u zamjenu za osobne podatke. "To je ozbiljan problem"
Trebat će nam manje vojnika nego što smo mislili, kaže prvi čovjek ukrajinske vojske
Filipinci se danas razapinju i bičuju do krvi
Golem raketni napad Rusije na ukrajinske elektrane
U minutu razmaka Grčku zatresla dva jaka potresa magnitude iznad 5
Uskoro ćemo golim okom moći vidjeti kozmičku eksploziju. To se vidi jednom u životu
Bijesni građani u Meksiku na ulici nasmrt pretukli osumnjičenu za ubojstvo curice
Velik ruski napad na Ukrajinu, Poljska digla borbene avione
Na Wall Streetu novi rekordi, trgovanje mirno
Sirijska vojska: Izrael i militanti napali Alep, više je poginulih
Izrael rano jutros napao sirijski grad, 38 mrtvih
SAD poduzeo nove korake da američka tehnologija za oružje ne završi u Rusiji
Ukrajina pokušava uvjeriti Indiju da stane na stranu Kijeva, a ne Moskve
Rusija: Ukrajinski plan uključuje povlačenja naše vojske iz osvojenih područja
Američki general: Izrael nije dobio sve oružje koje je tražio






Google






Rezultati

STARE ANKETE

KAPIJA

25-05-1995



OSTALE VIJESTI
Njemačka je u ozbiljnoj stambenoj krizi, a državni stanovi zjape prazni
Huaweiju jako porasla dobit u prošloj godini
Estonija o Rusiji: Zbog odluke prije 20 godina danas živimo slobodni
Ozbiljne posljedice američkih sankcija za Dodika, ali i firmu koja gradi po Hrvatskoj
U Tadžikistanu uhićeno devet ljudi povezanih s pokoljem u Moskvi
Temu nudi ljudima keš u zamjenu za osobne podatke. "To je ozbiljan problem"
Trebat će nam manje vojnika nego što smo mislili, kaže prvi čovjek ukrajinske vojske
Filipinci se danas razapinju i bičuju do krvi
Golem raketni napad Rusije na ukrajinske elektrane
U minutu razmaka Grčku zatresla dva jaka potresa magnitude iznad 5
Uskoro ćemo golim okom moći vidjeti kozmičku eksploziju. To se vidi jednom u životu
Bijesni građani u Meksiku na ulici nasmrt pretukli osumnjičenu za ubojstvo curice
Velik ruski napad na Ukrajinu, Poljska digla borbene avione
Na Wall Streetu novi rekordi, trgovanje mirno
Sirijska vojska: Izrael i militanti napali Alep, više je poginulih
Izrael rano jutros napao sirijski grad, 38 mrtvih
SAD poduzeo nove korake da američka tehnologija za oružje ne završi u Rusiji
Ukrajina pokušava uvjeriti Indiju da stane na stranu Kijeva, a ne Moskve
Rusija: Ukrajinski plan uključuje povlačenja naše vojske iz osvojenih područja
Američki general: Izrael nije dobio sve oružje koje je tražio


SVASTARIJE


Osmrtnicama ba

Temu nudi ljudima keš u zamjenu za osobne podatke. ˝To je ozbiljan problem˝

Ozbiljne posljedice američkih sankcija za Dodika, on urlao: ˝Vi ste krivi za to˝

U Tadžikistanu uhapšeno devet ljudi povezanih s pokoljem u Moskvi

Golem raketni napad Rusije na ukrajinske elektrane, šteta je velika

FOTO Ovako jutros izgleda potraga za Dankom, stigli specijalistički timovi

Izrael rano jutros napao sirijski grad, 38 mrtvih

Poslanici iz RS-a rano jutros usvojili svoj Nacrt izbornog zakona

Rusi pripremaju veliku ofenzivu, Ukrajina se ukopava. ˝Prekasno je, neće izdržati˝

Objavljene fotografije uhapšenih u BiH. Tvrdili da znaju gdje je Danka, tražili novac

Teška autobusna nesreća u JAR-u. Poginulo 45 ljudi





prodaja stanova pik smrtovnice/a> blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi