TUZLA - TUZLARIJE NET
       
Ponedjeljak 29.4.2024       
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
    
Tuzlarije
  
   
  TZ VIJESTI - VIJESTI IZ MINUTE U MINUTU - TOP VIJESTI 24 SATA - TUZLARIJE - BILTEN GRADA - BILTEN KANTONA - OBRAZOVANJE - FORUM
 








29.04.2024 - 10h
INDEKS KVALITETA ZRAKA
50
DOBAR
Kvalitet zraka je zadovoljavajući

ŽIV LUK SAR ZEN TUZ
zrak.ekoakcija.org






ON LINE KORISNICI - 108

Users in Chat
TUZLARIJE CHAT

Tuzlarije



ID o iz i dop car

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA CARINSKOG ZAKONA

Clanak 1.

U Carinskom zakonu ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 2/95) clanak 26. mijenja se i glasi:
(1) Oslobodjeni su od placanja carine Oruzane snage Federacije:
1) na predmete naoruzanja i vojne opreme MTS i na njihove dijelove, ukljucujuci i tehnicku i proizvodnu dokumentaciju koju uvezu ili besplatno prime iz inostranstva.
2) na strojeve, aparate i uredjaje i njihove dijelove koji se uvoze ili besplatno primaju za proizvodnju i remont predmeta naoruzanja i vojne opreme.
(2) Oslobodjeni su od placanja carine:
1) Preduzeca - na opremu, gotove proizvode, dijelove, reprodukcijski materijal i sirovine koje se u zemlji ne proizvode, a koji se iskljucivo uvoze za proizvodnju, predmete naoruzanja i vojne opreme u skladu sa programom razvoja kapaciteta za proizvodnju naoruzanja i vojne opreme.
2) Oslobodjeni su od placanja carine: sluzbe unutarnjih poslova, sluzbe za izvrsenje krivicnih i prekrsajnih sankcija, te druge upravne sluzbe i organizacije koje vrse javna ovlascenja.
3) Oslobodjena je od placanja carine oprema koja se uvozi po "Projektu obnove i rekonstrukcije Bosne i Hercegovine".
4) Rjesenje o placanju carine za robu iz st. 1. do 3. ovog clanka donosi ministar financija na prijedlog nadleznog ministarstva.
5) Prilikom otudjenja ili davanja drugom na upotrebu robe oslobodjene od placanja carine po odredbama ovog clanka, osim predmeta naoruzanja i vojne opreme iz st. 1. i 2. ovog clanka primjenjuju se odredbe clanka 30. Zakona.

Clanak 2.

U clanku 27. stavak 1. tocka 3. rijeci: "6 mjeseci ili" brisu se, a u posljednjem redu rijec "stjecanja" zamjenjuje se rijecima" boravka po osnovu priznatog".
U stavku 1. tocka 4. mijenja se i glasi: "Drzavljani BiH - clanovi posada brodova, te drzavljani BiH koji su imali prebivaliste u Federaciji, koji su po bilo kojem osnovu bili na radu u inozemstvu od prije 06. travnja 1992. godine, tj. prije pocetka izbijanja rata u Federaciji, osim onih koji su po potrebi posla upucena na rad u inozemstvo, najmanje dvije godine neprekidno ili najmanje 24 mjeseca u posljednjih 4 godine ili boravili u inozemstvu najmanje 7 godina - na predmete svog kucanstva i na predmete gospodarskog inventara za obavljanje gospodarske ili slicne djelatnosti u Federaciji, koje unesu iz inozemstva u roku od 12 mjeseci od dana povratka u Federaciju, u vrijednosti koju propise Vlada".
U tocki 5. rijeci "clanom 5. Zakona o raseljenim licima i izbjeglicama ("Sluzbeni list RBiH", br. 8/94 i 13/94), zamjenjuju se rijecima: "clanom 4. Zakona o raseljenim osobama, prognanicima i izbjeglicama ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 2/95), a broj "sest" zamjenjuje se brojem "36".
U clanku 27. stavak 1. u toc. 3, 5, 6, 7, 8, 9. i 11. rijeci: "drzavljani Republike Bosne i Hercegovine" i rijeci: "drzavljani Federacije" u razlicitim padezima zamjenjuju se rijecima: "drzavljani Bosne i Hercegovine" u odgovarajucim padezima.
Iza tocke 14) dodaju se nove toc. 15), 16) i 17) koje glase:
"15) Uza obitelj poginulog branitelja na predmete svog kucanstva - materijal namjenjen za izgradnju, opravku ili odrzavanje stambenog prostora i predmete gospodarskog inventara za obavljanje gospodarske ili slicne djelatnosti koju propise Vlada. Pod uzom obitelji u smislu stavka 1. ove tocke podrazumjevaju se: roditelji, bracni drug i djeca poginulog branitelja. Pravo na koristenje povlastice iz stavka 1. ove tocke ima iskljucivo jedna od osoba iz uze obitelji i to jednokratno; "
16) Pripadnici Oruzanih snaga Federacije BiH koji su u redovima Oruzanih snaga Federacije proveli neprekidno dvije godine na predmete svog kucanstva, materijal namijenjen za izgradnju, opravku ili odrzavanje stambenog prostora kao i predmete gospodarskog inventara za obavljanje gospodarske ili slicne djelatnosti u vrijednosti koju propise Vlada". Ovlascuje se Vlada da propise uvjete za oslobadjanje od placanja carine u smislu stavka 1. ove tocke.
17) Ratni vojni invalidi i civilne zrtve rata sa procentom invalidnosti od 70% i vise, a do 70% invalidnosti srazmjerno stupnju invalidnosti na uvoz ili unos predmeta svog kucanstva, materijal namjenjen za izgradnju, opravku ili odrzavanje stambenog prostora, kao i predmete gospodarskog inventara za obavljanje gospodarske ili slicne djelatnosti u vrijednosti koju propise Vlada. Ovlascuje se Vlada da propise uvjete za oslobadjanje od placanja carine u smislu stavka 1. ove tocke. Povlastice iz stavka 1. ove tocke koje se odnose na uvoz ili unos putnickog vozila mogu se koristiti najvise jednom u pet godina."

Clanak 3.

U clanku 28. stavak 1. u tocki 12. iza rijeci "distroficara" dodaju se rijeci: "Savez paraplegicara i oboljenih od djecije paralize i njihovi clanovi".
Iza tocke 12. dodaju se nove toc. 13, 14, 15. i 16. koje glase:
"13. Preduzeca i druge osobe na specificnu opremu koja se koristi u zastitnim radionicama za rehabilitaciju, zaposljavanje i prekvalifikaciju invalida, a ne proizvodi se u zemlji;
14. Vatrogasne organizacije i drustva na opremu i dijelove te opreme koja se ne proizvodi u zemlji, a namjenjena je gasenju pozara;
15. Preduzeca i organizacije - na opremu koja se ne proizvodi u zemlji, a sluzi neposredno za zastitu na radu, zastitu od pozara, te za zastitu covjelove zivotne i radne okoline;
16. Taxisti - na prijevozna sredstva za obavljanje registrovane taxi sluzbe.
Ovlascuje se Vlada da propise uslove za koristenje ove povlastice."

Clanak 4.

U clanku 29. stavak 1. rijeci "Oprema koja" zamjenjuju se rijecima: "Oprema i sirovine, materijal i komponente potrebne za prvu godinu redovne proizvodnje, koji..."

Clanak 5.

Clanak 30. mijenja se i glasi: "Ako korisnici carinske povlastice iz cl. 14. do 28. osim clanka 27. stavak 1. toc. 8. i 10. ovog zakona, robu koja je bila oslobodjena placanja carine, prije isteka roka od tri godine od dana uvoza, namjeravaju otudjiti, dati drugom na upotrebu ili upotrijebiti u druge svrhe, a ne one zbog kojih je ta roba oslobodjena od placanja carine, duzni su prethodno platiti carinu i ostale uvozne pristojbe prema carinskoj osnovici i stopi carine utvrdjenim pri uvoznom carinjenju te robe i kamatu prema clanku 248. ovog zakona".

Clanak 6.

U clanku 22. stavak 1. clanku 206. stavak 7., clanku 207. stavak 6., clanku 208. stavak 5., clanku 209. stavak 4., clanku 210. stavak 8., clanku 221. stavak 6., clanku 228. stavak 1., clanku 245. st. 3. i 6., clanku 246. st. 1, 2. i 3., clanku 247. stavak 1., clanku 248., clanku 249. st. 1, 2. i 3., clanku 250. stavak 1., clanku 251. st. 1. i 2., clanku 252. stavak 1., clanku 254. stavak 1., clanku 255. st. 1. i. 2., clanku 260. st. 1, 2, 3. i 4., clanku 287. st. 1. i 2., clanku 291. st. 1. i 2., clanku 292. st. 1. i 2. clanku 298. st. 4. i 5., clanku 318. stavak 6., clanku 335. stavak 1., clanku 339. stavak 1. tocka 4., clanku 342. stavak 1., clanku 345. stavak 1. toc. 2. i 4., clanku 346. stavak 1. tocka 2., clanku 348. stavak 1. tocka 1., clanku 350. stavak 1. tocka 11., clanku 352. stavak 1. tocka 1., clanku 358. stavak 2., clanku 363. stavak 1. tocka 1. stavak 2. i clanku 364. iza rijeci "carina" u razlicitim padezima dodaju se rijeci "i ostalih uvoznih pristojbi" u odgovarajucem padezu.

Clanak 7.

U clanku 342. stavak 1. u uvodnoj recenici rijeci "od dvastrukog" brisu se.

Clanak 8.

U clanku 343. stavak 1. , clanku 345. stavak 1., clanku 346. stavak 1, i clanku 352. stavak 1. u uvodnim recenicama rijeci: "od jednostrukog" brisu se.

Clanak 9.

Iza clanka 363. dodaje se novi clanak 363a. koji glasi:

"Clanak 363a.

Carinarnica koja vodi prekrsajni postupak u prvom stupnju moze izreci privremenu mjeru zabrane uvoza za pravne osobe protiv kojih se vodi prekrsajni postupak. Privremena mjera iz stavka 1. ovog clanka prestaje okoncanjem prekrsajnog postupka ili placanjem carine i drugih uvoznih pristojbi - obveza odredjenih za pravnu osobu sukladno carinskim i drugim propisima".

Clanak 10.

U clanku 369. dodaju se novi st. 5. i 6. , koji glase:
"5) U drugom stupnju o carinskim prekrsajima odlucuje komisija za carinske prekrsaje, (u daljem tekstu: komisija u drugom stupnju), koju cine predsjednik i dva clana, koji imaju svoje zamjenike. Predsjednik i clanove komisije u drugom stupnju imenuje ministar financija.
6) Ako ovim zakonom nije drugacije uredjeno, postupak ce se voditi po Zakonu o prekrsajima".

Clanak 11.

Ovaj zakon stupa na snagu narednog dana od dana objave u "Sluzbenim novinama Federacije BiH".
Predsjedavajuci
Ustavotvornom skupstinom
Mariofil Ljubic, v. r.


Federalni zakoni

Zakoni Tuzlanskog kantona

Službene novine Tuzlanskog kantona

 
OSTALE VIJESTI
Kina prijeti SAD-u zbog Tajvana i TikToka
FOTO Jedan od najvećih gradova na svijetu tone. Država gradi novi glavni grad
Dopisnik BBC-ja iz Gaze: Borio sam se za spas obitelji dok sam izvještavao o ratu
U državama Europske unije nema dovoljno punionica za električne automobile
Portal koji je objavio tekst o supruzi španjolskog premijera: Vlada nam je prijetila
Bivši obavještajac: Kritična je faza rata. Ukrajincima treba radikalna mobilizacija
Kineski predsjednik dolazi u Francusku, Srbiju i Mađarsku, razgovarat će s Vučićem
Rusi žestoko napreduju. Ukrajinci bijesni: "Ovo je pravo stanje na bojištu, lažu nam"
Austrija sazvala konferenciju o korištenju umjetne inteligencije u naoružanju
Prije 31 godinu jedan Britanac se zapalio zbog rata u BiH
Rusi šire vijest: "Krim je napadnut moćnim projektilima koje je potajno poslao Biden"
Američki šef diplomacije stigao u Saudijsku Arabiju, traži dogovor o primirju u Gazi
VIDEO Tornado poharao Oklahomu u SAD-u, najmanje petero mrtvih. Ovo su posljedice
Azijske burze porasle, dolar oštro pao
VIDEO Veliki proeuropski prosvjed u Gruziji, ne žele "ruski zakon"
Cijene nafte porasle
U izraelskim zračnim napadima na jug Gaze ubijeno najmanje 13 ljudi
VIDEO Deseci tornada poharali Oklahomu. Troje poginulih, među njima i dijete
VIDEO Ogromna eksplozija u vojnoj bazi u Kambodži, poginulo 20 vojnika
Biden razgovarao s Netanyahuom. "Ponovio je svoj stav o invaziji na Rafah"






Google






Rezultati

STARE ANKETE

KAPIJA

25-05-1995



OSTALE VIJESTI
Kina prijeti SAD-u zbog Tajvana i TikToka
FOTO Jedan od najvećih gradova na svijetu tone. Država gradi novi glavni grad
Dopisnik BBC-ja iz Gaze: Borio sam se za spas obitelji dok sam izvještavao o ratu
U državama Europske unije nema dovoljno punionica za električne automobile
Portal koji je objavio tekst o supruzi španjolskog premijera: Vlada nam je prijetila
Bivši obavještajac: Kritična je faza rata. Ukrajincima treba radikalna mobilizacija
Kineski predsjednik dolazi u Francusku, Srbiju i Mađarsku, razgovarat će s Vučićem
Rusi žestoko napreduju. Ukrajinci bijesni: "Ovo je pravo stanje na bojištu, lažu nam"
Austrija sazvala konferenciju o korištenju umjetne inteligencije u naoružanju
Prije 31 godinu jedan Britanac se zapalio zbog rata u BiH
Rusi šire vijest: "Krim je napadnut moćnim projektilima koje je potajno poslao Biden"
Američki šef diplomacije stigao u Saudijsku Arabiju, traži dogovor o primirju u Gazi
VIDEO Tornado poharao Oklahomu u SAD-u, najmanje petero mrtvih. Ovo su posljedice
Azijske burze porasle, dolar oštro pao
VIDEO Veliki proeuropski prosvjed u Gruziji, ne žele "ruski zakon"
Cijene nafte porasle
U izraelskim zračnim napadima na jug Gaze ubijeno najmanje 13 ljudi
VIDEO Deseci tornada poharali Oklahomu. Troje poginulih, među njima i dijete
VIDEO Ogromna eksplozija u vojnoj bazi u Kambodži, poginulo 20 vojnika
Biden razgovarao s Netanyahuom. "Ponovio je svoj stav o invaziji na Rafah"


SVASTARIJE


Osmrtnicama ba

FOTO Jedan od najvećih gradova na svijetu tone, država mijenja glavni grad

VIDEO Ovo su posljedice tornada koji su poharali Oklahomu. Najmanje petero poginulih

U izraelskim zračnim napadima na jug Gaze ubijeno najmanje 13 ljudi

Ukrajinski general: Naša vojska je izgubila položaje na istoku zemlje

Toplinski val u Aziji. Temperature idu do 45, škole zatvorene, izdana upozorenja

U Njemačkoj počinje jedan od najvećih sudskih postupaka teoretičarima zavjera

Xi je uzdrmao kinesku vojsku, uveo drastične promjene

Ukrajina dronovima napala ruske rafinerije u Krasnodaru, jedna obustavila rad

Kina domaćin sastanka Fataha i Hamasa

Australski premijer: Nasilje nad ženama je epidemija u Australiji





prodaja stanova pik smrtovnice/a> blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi