TUZLA - TUZLARIJE NET
       
Subota 27.4.2024       
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
    
Tuzlarije
  
   
  TZ VIJESTI - VIJESTI IZ MINUTE U MINUTU - TOP VIJESTI 24 SATA - TUZLARIJE - BILTEN GRADA - BILTEN KANTONA - OBRAZOVANJE - FORUM
 








27.04.2024 - 15h
INDEKS KVALITETA ZRAKA
13
UMJERENO ZAGADJEN
Upozorenje: Neke zagađujuće materije mogu uzrokovati zdravstvene probleme osobama koje su veoma osjetljive na zagađenje zraka. Takve osobe trebaju izbjegavati boravak vani i smanjiti naprezanje tokom boravka vani.

ŽIV LUK SAR ZEN TUZ
zrak.ekoakcija.org






ON LINE KORISNICI - 77

Users in Chat
TUZLARIJE CHAT

Tuzlarije



Odluka 2002
Na osnovu člana 19. stav 1. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (“Službene novine Federacije BiH”; br. 1/94 i 8/95), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


UREDBU
O IZMJENAMA I DOPUNAMA UREDBE O
O POSTUPKU NABAVKE ROBE, USLUGAMA I USTUPANJU RADOVA


Član 1.

U Uredbi o postupku nabavke robe, uslugama i ustupanju radova (“Službene novine Federacije BiH”, broj 31/98, u daljnjem tekstu: Uredba) u članu 1. iza stava 1. dodaje se novi st. 2. i 3. koji glasi:

“ Izuzetno, odredbe Uredbe se primjenjuju i u slučaju kada se vrši izbor najpovoljnijeg ponudioca za korištenje carinskih terminala na području Federacije Bosne i Hercegovine, za potrebe Carinske uprave Federacije Bosne i Hercegovine a ne koriste sredstva budžeta, nego se korištenje vrši na temelju ugovora kojim se preciziraju prava i obaveze ugovornih strana.

“ Po ovoj uredbi dužna su postupati i pravna lica sa večinskim državnim kapitalom ili
večinskim pravom odlučivanja, kao i pravna lica u kojima Federacija ima večinski udio u kapitalu ili ima večinsko pravo u odlučivanju, a u ukupnom prihodu za redovnu djelatnost direktno ili indirektno koriste više od 50% sredstava iz federalnog bužeta ili iz budžeta kantona, grada ili općine, odnosno i druge federalne institucije koje u obavljanju djelatnosti koriste budžetska sredstva u visini iznad 30%.”.

Dosadašnji st. 2. i 3. postaju st. 4. i 5.

Član 2.

Član 2. mijenja se i glasi:

“ Ova uredba ne primjenjuje se prilikom nabavke roba posebne namjene i to:

- naoružanja, vojne opreme i specijalne opreme;
- izvršenja kaznenih sankcija;
- robe sa oznakom vojne ili službene tajne;
- robe i usluge koje Vlada Federacije, na prijedlog nadležnog ministarstva, posebnim propisom utvrdi da su od posebnog interesa, okolnosti ili namjene.”.

Član 3.

U članu 3. stav 1. tačka 8. mijenja se i glasi:

“ najpovoljnija ponuda” je prihvatljiva ponuda sposobnog ponudioca koja u potpunosti zadovoljava vrstu, svojstvo i kvalitet robe, usluga ili radova traženih u dokumentaciji za nadmetanje, i ima najprihvatljiviju cijenu i ostale dodatne kriterije izbora, ako su navedeni u dokumentaciji za nadmetanje.”.


Član 4.

U članu 4. stav 2. mijenja se i glasi:

“ Nadmetanje po pozivu za robu i radove može se provesti samo uz prethodno odobrenje nadležnog ministarsta finansija, za nabavku roba i ustupanje radova iz sredstava budžeta, čija je vrijednost do 50.000 KM, a neposredna pogodba sa jednim ponudiocem provodi se po prethodno pribavljanoj saglasnosti Federalnog ministarstva finansija-Ffederalnog ministarstva financija (u daljnjem tekstu: Ministarstvo finansija), odnosno kantonalnog ministarstva finansija, ako se za nabavku koriste sredstva kantona, grada i općine.

Stav 3. istog člana briše se.

Dosadašnji stav 4. postaje stav 3..

Član 5.

U članu 5. iza stava 2. dodaju se novi st. 3., 4. i 5. koji glase:

“ Izuzetno, postupak nabavke opreme, prehrambenih proizvoda, napitaka, sredstava za čišćenje, goriva i kancelarijskog materijala, te usluga servisiranja računarske opreme i osiguranja imovine i lica, za potrebe federalnih organa uprave, federalnih ustanova i drugih federalnih institucija, a na njihov zahtjev obavlja Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Služba), koja sa izabranim ponuđačem zaključuje godišnji ugovor o nabavci roba i vršenju usluga.

Izabranom ponuđaču sa kojim je zaključen ugovor iz stava 3. ovog člana federalni organi i tijela, u svoje ime i za svoj račun, ispostavljaju pojedinačne narudžbe, pod uslovima i kriterijima utvrđenim ugovorom.

Korisnici iz stava 3. ovog člana dužni su svoje potrebe za robama i uslugama iz istog stava i člana pismeno dostaviti Službi najkasnije sedam dana prije objavljivanja poziva za javno nadmetanje za odabir najpovoljnijeg ponudioca.”.

Član 6.

Član 6. briše se.

Član 7.

U članu 7. stav 1. mijenja se i glasi:

Javno nadmetanje je osnovni način nabavke i otvoreni postupak objavljivanja ponuda u javnim sredstvima informisanja za dostavljanje svim zainteresovanim ponudiocima.”

U stavu 2. iza prve rečenice dodaje se nova rečenica koja glasi:

“Prednadmetanje se primjenjuje ukoliko se radi o nabavci, uslugama ili radovima čija vrijednost iznosi preko 1,000.000 KM”.


Član 8.

U članu 10. dodaje se novi stav 2. koji glasi:

“Rok za dostavu ponuda računa se od dana posljednjeg objavljivanja oglasa u sredstvima javnog informisanja.”.

Član 9.

U članu 12. stav 1. tačka 2. ispred dvotačke dodaju se riječi: “ bez isticanja naziva proizvođača ili kataloških brojeva određenog ponudioca i drugih oznaka koje preferiraju određenog ponudioca”.”

Član 10.

U članu 15. u stavu 3. tačka na kraju zamjenjuje se zarezom i dodaju riječi: “bez davanja alternativnih opcija. Iza tačke dodaje se nova rečenica koja glasi: “ Alternativna ponuda je dozvoljena, uz uslov da se dostavi odvojeno od osnovne ponude i da javni poziv sadrži mogućnost predaje alternativne ponude .”.

Iza stava 3. dodaje se novi stav 4. koji glasi:

“Ponudilac koji je samostalno podnio ponudu ne može istovremeno učestvovati u zajedničkoj ponudi.”.

Član 11.

U članu 17. stav 1. mijenja se i glasi:

“ Postupak nabavke robe i usluga iz člana 5. stav 3. ove uredbe provodi Komisija za otvaranje i prihvatanje ponuda, koja se sastoji od pet članova po jedan predstavnik Federalnog ministarstva, Federalnog ministarstva pravde, Federalnog ministarstva trgovine i Službe .”.

Stav 2. briše se.

Dosadašnji st. 3. i 4. postaje st. 2. i 3.

Član 12.

U članu 25. dodaje se novi stav 2. koji glasi:

“Komisija će internim aktom utvrditi procedure i bliže upute načina vrednovanja kriterija utvrđenih u dokumentaciji iz člana 12. Uredbe.

Član 13.

U članu 27. stav 1. iza riječi “uredbe,” dodaju se riječi: “ utvrđujući ukupan broj bodova “. a na kraju rečenice tačka se zamjenjuje zarezom i dodaju riječi: “i broja bodova”.

Iza stava 2. dodaje se novi st. 3. i 4. koji glasi:

“Postupak procjene i utvrđivanja vrijednosti i način vrednovanja kriterija izbora utvrđenih javnim pozivom, uredit će se provedbenim propisom prije početka rada Komisije.

Pri određivanju najpovoljnije ponude, između ponudilaca koji su ostvarili jednak broj bodova u sistemu ukupnog vrednovanja po svim kriterijima određivanja najpovoljnije ponude, prednost se daje domaćem ponudiocu.”.

Član 14.

U članu 29. stav 1. riječi “čim primi zapisnik iz člana 28. ove uredbe” zamjenjuju se riječima: “u roku od 24 sata”.

Član 15.

U članu 30. u stavu 1. riječ “iz” zamjuje se rječju “za”.

Član 16.

U članu 31. u uvodnoj rečenici briše se dvotačka i dodaju riječi: “ u prvom stepenu nadmetanja javno objaviti poziv za prednadmetanje svim zainteresovanim licima iz člana 1. ove uredbe radi dostave ponude za sudjelovanje u postupku prednadmetanja. U drugom stepenu sposobnim i prihvatljivim ponudiocima uputit će pismeni poziv za dostavu ponuda i to na način da:”.

Član 17.

Član 34. briše se.

Član 18.

U članu 37. u stavu 1. iza riječi “obima,” dodaju se riječi: “ u skladu sa intrernim aktom”, a riječi: “po jednoj nabavci ili” brišu se.

U stavu 2. dodaje se nova rečenica koja glasi:

“Dalji tok postupka se provodi u skladu sa čl. 16. do 40. Uredbe, uz obavezno pribavljanje saglasnosti iz člana 3. ove uredbe.”.

Član 19.

U članu 40. u tački 2. iza riječi “predvidjeti”, dodaju se riječi: uz obavezu pribavljanja dokaza”.

Član 20.

Iza člana 43. dodaje se novi član 43a. koji glasi:

“Ukoliko naručilac u prethodno provedenom postupku javnog nadmetanja ili nadmetanja po pozivu , ni u ponovljenom pokušaju nije uspio prikupiti najmanje tri ponude sposobnih ponudilaca, dužan je provesti postupak neposredne pogodbe.

Neposredna pogodba iz stava 1. ovog člana ugovara se po prethodno pribavljenoj saglasnosti od Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, odnosno Vlade kantona, a po prijedlogu nadležnog resornog ministarstva, i to za pogodbu čija je vrijednost preko 50.000 KM. Za vrijednost pogodbe ispod 50.000 KM saglasnost daje nadležno ministarstvo finansija.

Član 21.

U članu 46. stav 1. tačka se zamjenjuje zarezom i dodaju riječi: “ davanjem mišljenja i uputa u cilju pravilne primjene Uredbe, i izdaje rješenje o poništavanju javnog oglasa u slučaju kada postoje ozbiljne povrede u postupku provođenja javnog nadmetanja”.”

Član 22.

U članu 48. iza riječi “mjere” stavlja se tačka, a riječi: “ i obavijestiti Zavod za platni promet Federacije Bosne i Hercegovine”, brišu se.

Član 23.

Iza člana 52. dodaje se novi član 52a. koji glasi:

“Ukoliko se postupak nabavke roba , usluga i ustupanja radova provodi u Federalnom ministarstvu, ponudilac može u slučaju negativnog odgovora na prigovor uložiti žalbu u roku od tri dana nakon prijema odgovora, odnosno u roku od tri dana od dana isteka roka za prijem odgovora naručioca, drugostepenoj Komisiji koju imenuje Vlada Federacije Bosne i Hercegovine.

Članovi Komisije iz prethodnog stava odgovorni su za svoj rad Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

Protiv rješenja Komisije može se pokrenuti upravni spor kod nadležnog suda.”

Član 24.

Ova uredba stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u “Službenim novinama Federacije BIH”.


V.broj: 436/2002
augusta 2002.godine
Sarajevo

Premijer
dr. Alija Behmen, s.r.


Federalni zakoni

Zakoni Tuzlanskog kantona

Službene novine Tuzlanskog kantona

 
OSTALE VIJESTI
Zapadni i arapski dužnosnici sastaju se u Rijadu zbog krize u Gazi
Njemački ministar: Njemačkoj je potreban ekonomski zaokret
Ukrajina dronovima napala ruske rafinerije u Krasnodaru, jedna obustavila rad
WSJ: Američki obavještajci misle da Putin vjerojatno nije naredio ubojstvo Navalnog
U Čileu se radi 45 sati tjedno. Uvode se promjene, radit će se kraće
Australski premijer: Nasilje nad ženama je epidemija u Australiji
Nastavak velike potrage za autističnim dječakom u Njemačkoj. Policija ima jedan trag
Američki šef diplomacije: Kina se planira miješati u predsjedničke izbore u SAD-u
Nastavljena doprema pomoći za Gazu s Cipra
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
U ogromnom američkom paketu pomoći nema onoga što Ukrajina traži najviše
Kina domaćin sastanka Fataha i Hamasa
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
Huti pogodili tanker u Crvenom moru
VIDEO Studenti u SAD-u i Berlinu prosvjeduju za Palestinu, izbili sukobi s policijom
Šestogodišnji dječak s autizmom nestao u Njemačkoj, traži ga 200 vojnika
Boeing u SAD-u prisilno sletio nakon što je otpao komad aviona
SAD najavio novih 6 milijardi dolara za vojnu pomoć Ukrajini
Buckinghamska palača: Kralj Charles vraća se kraljevskim dužnostima
Kijev evakuira dvije bolnice zbog optužbi šefa bjeloruske sigurnosne službe






Google






Rezultati

STARE ANKETE

KAPIJA

25-05-1995



OSTALE VIJESTI
Zapadni i arapski dužnosnici sastaju se u Rijadu zbog krize u Gazi
Njemački ministar: Njemačkoj je potreban ekonomski zaokret
Ukrajina dronovima napala ruske rafinerije u Krasnodaru, jedna obustavila rad
WSJ: Američki obavještajci misle da Putin vjerojatno nije naredio ubojstvo Navalnog
U Čileu se radi 45 sati tjedno. Uvode se promjene, radit će se kraće
Australski premijer: Nasilje nad ženama je epidemija u Australiji
Nastavak velike potrage za autističnim dječakom u Njemačkoj. Policija ima jedan trag
Američki šef diplomacije: Kina se planira miješati u predsjedničke izbore u SAD-u
Nastavljena doprema pomoći za Gazu s Cipra
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
U ogromnom američkom paketu pomoći nema onoga što Ukrajina traži najviše
Kina domaćin sastanka Fataha i Hamasa
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
Huti pogodili tanker u Crvenom moru
VIDEO Studenti u SAD-u i Berlinu prosvjeduju za Palestinu, izbili sukobi s policijom
Šestogodišnji dječak s autizmom nestao u Njemačkoj, traži ga 200 vojnika
Boeing u SAD-u prisilno sletio nakon što je otpao komad aviona
SAD najavio novih 6 milijardi dolara za vojnu pomoć Ukrajini
Buckinghamska palača: Kralj Charles vraća se kraljevskim dužnostima
Kijev evakuira dvije bolnice zbog optužbi šefa bjeloruske sigurnosne službe


SVASTARIJE


Osmrtnicama ba

Ukrajina dronovima napala ruske rafinerije u Krasnodaru, jedna obustavila rad

Kina domaćin sastanka Fataha i Hamasa

Australski premijer: Nasilje nad ženama je epidemija u Australiji

Autističnog dječaka još traže u Njemačkoj. ˝Šetao je kvartom, a onda otrčao u šumu˝

Vukovarka u Beogradu optuženom ratnom zločincu: Odveo si mi oca pred očima

Studenti u SAD-u i Berlinu protestuju za Palestinu, izbili sukobi s policijom

Boeing u SAD-u prisilno sletio nakon što je otpao komad aviona

U SAD-u zabranjen TikTok, a u Kini zabranjeno sve

VIDEO Izbio veliki požar u restoranu na povijesnom molu u Kaliforniji

Crnac u Ohiju umro nakon što mu je policajac klečao na vratu: ˝Ne mogu disati˝





prodaja stanova pik smrtovnice/a> blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi