TUZLA - TUZLARIJE NET
       
Subota 27.4.2024       
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
    
Tuzlarije
  
   
  TZ VIJESTI - VIJESTI IZ MINUTE U MINUTU - TOP VIJESTI 24 SATA - TUZLARIJE - BILTEN GRADA - BILTEN KANTONA - OBRAZOVANJE - FORUM
 








27.04.2024 - 16h
INDEKS KVALITETA ZRAKA
42
DOBAR
Kvalitet zraka je zadovoljavajući

ŽIV LUK SAR ZEN TUZ
zrak.ekoakcija.org






ON LINE KORISNICI - 113

Users in Chat
TUZLARIJE CHAT

Tuzlarije



Odluka 2002 Na temelju članka 19. stavak 1. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (“Službene novine Federacije BiH”; br. 1/94 i 8/95, u daljnjem tekstu: Uredba), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


UREDBU
O IZMJENAMA I DOPUNAMA UREDBE O
O POSTUPKU NABAVE ROBE, USLUGAMA I USTUPANJU RADOVA


Članak 1.

U Uredbi o postupku nabave robe, uslugama i ustupanju radova (“Službene novine Federacije BiH”, broj 31/98 u daljnjem tekstu: Uredba) u članku 1. iza stavka 1. dodaje se novi st. 2. i 3. koji glasi:

“ Izuzetno odredbe Uredbe se primjenjuju i u slučaju kada se vrši izbor najpovoljnijeg ponuđača za korištenje carinskih terminala na području Federacije Bosne i Hercegovine, za potrebe Carinske uprave Federacije Bosne i Hercegovine, a ne koriste sredstva proračuna, nego se korištenje vrši na temelju ugovora kojim se preciziraju prava i obaveze ugovornih strana.

Po ovoj uredbi dužne su postupati i pravne osobe sa večinskim državnim kapitalom ili večinskim pravom odlučivanja, kao i pravne osobe u kojima je Federacija večinski vlasnik kapitala ili ima večinsko pravo odlučivanja, kao i pravne osobe u kojima Federacija ima večinski udio u kapitalu ili večinsko pravo u odlučivanju, a u ukupnom prihodu za redovnu djelatnost izravno ili neizravno koriste više od 50% sredstava iz federalnog proračuna ili iz proračuna kantona, grada ili općine, odnosno i druge federalne institucije koje u obavljanju djelatnosti koriste proračunaksa sredstva u visini iznad 30%.”.

Dosadašnji st. 3. i 4. postaju st. 5. i 6.

Članak 2.

Članak 2. mijenja se i glasi:

“ Ova uredba ne primjenjuje se prilikom nabave roba posebne namjene i to:

- naoružanja, vojne opreme i specijalne opreme;
- izvršenje kaznenih sankcija;
- robe sa oznakom vojne ili službene tajne;
- robe i usluga koje Vlada Federacije, na prijedlog nadležnog ministarstva, posebnim propisom utvrdi da su od posebnog interesa, okolnosti ili namjene.”.

Članak 3.

U članku 3. stavak 1. točka 8. mijenja se i glasi:

“najpovoljnija ponuda” je prihvatljiva ponuda sposobnog ponuditelja koja u potpunosti zadovoljava vrstu, svojstvo i kvalitetu robe, usluga ili radova traženih u dokumentaciji za

nadmetanje, i ima najprihvatljiviju cijenu i ostale dodatne kriterije odabira, ako su navedeni u dokumentaciji za nadmetanje.”.

Članak 4.

U članku 4. stavak 2. mijenja se i glasi:

“ Nadmetanje po pozivu za robu i radove može se provesti samo uz prethodno odobrenje nadležnog ministarsta financija, za nabavu roba i ustupanje radova iz sredstava proračuna, čija je vrijednost do 50.000 KM, a izravna pogodba sa jednim ponuditeljem provodi se po prethodno osiguranoj suglasnosti Federalnog ministarstva odnosno kantonalnog ministarstva financija, ako se za nabavu koriste sredstva kantona, grada i općine.

Stavak 3. istog članka briše se.

Dosadašnji stavak 4. postaje stavak 3..

Članak 5.

U članku 5. iza stavka 2. dodaju se novi st. 3.4. i 5. koji glase:

“ Izuzetno, postupak nabave opreme prehrambenih proizvoda, napitaka, sredstava za čišćenje, goriva i kancelarijskog materijala, te usluga servisiranja računarske opreme i osiguranja imovine i lica, za potrebe federalnih organa uprave, federalnih ustanova i drugih federalnih institucija, a na njihov zahtjev obavlja Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Služba), koja sa izabranim ponuditeljem zaključuje godišnji ugovor o nabavi roba i vršenju usluga.

Izabranom ponuditelju sa kojim je zaključen ugovor iz stavka 3. ovog članka federalni organi i tijela, u svoje ime i za svoj račun, ispostavljaju pojedinačne narudžbe, pod uvjetima i kriterijima utvrđenim ugovorom.

Korisnici iz stavka 3. ovog članka dužni su svoje potrebe za robama i uslugama iz istog stavka i članka pismeno dostaviti Službi najkasnije sedam dana prije objavljivanja poziva za javno nadmetanje za odabir najpovoljnijeg ponuditelja.”.

Članak 6.

Članak 6. briše se.

Članak 7.

U članku 7. stavak 1. mijenja se i glasi:

Javno nadmetanje je osnovni način nabave i otvoreni postupak objavljivanja ponuda u javnim sredstvima informiranja za dostavljanje svim zainteresiranim ponuditeljima.

U stavku 2. iza prve rečenice dodaje se nova rečenica koja glasi:

“Prednadmetanje se primjenjuje ukoliko se radi o nabavi, uslugama ili radovima čija vrijednost iznosi preko 1,000.000 KM”.


Članak 8.

U članku 10. dodaje se novi stavak 2. koji glasi:

“Rok za dostavu ponuda računa se od dana posljednje objave oglasa u sredstvima javnog informiranja.”.

Članak 9.

U članku 12. stavak 1. točka 2. ispred dvotačke dodaju se riječi: “ bez isticanja naziva proizvođača ili kataloških brojeva određenog ponuditelja i drugih oznaka koje preferiraju određenog ponuditelja”.”

Članak 10.

U članku 15. u stavku 3. točka na kraju zamjenjuje se zarezom i dodaju riječi: “bez davanja alternativnih opcija”. Iza točke dodaje se nova rečenica koja glasi: “Alternativna ponuda je dozvoljena, uz uvjet da se dostavi odvojeno od osnovne ponude i da javni poziv sadrži mogućnost predaje alternativne ponude.”.

Iza stavka 3. dodaje se novi stavak 4. koji glasi:

“ Ponuditelj koji je samostalno podnio ponudu ne može istodobno sudjelovati u zajedničkoj ponudi.”.

Članak 11.

U članku 17. stavak 1. mijenja se i glasi:

“ Postupak nabave robe i usluga iz članka 5. stavak 3. ove uredbe provodi Komisija za otvaranje i prihvatanje ponuda, koja se sastoji od pet članova, po jedan predstavnik Federalnog ministarstva, Federalnog ministarstva pravde, Federalnog ministarstva trgovine i Službe .”.

Stavak 2. briše se.

Dosadašnji st. 3. i 4. postaje st. 2. i 3.

Članak 12.

U članku 25. dodaje se novi stavak 2. koji glasi:

“Komisija će internim aktom utvrditi procedure i bliže upute načina vrednovanja kriterija utvrđenih u dokumentaciji iz članka 12. Uredbe.

Članak 13.

U članku 27. stavak 1. iza riječi “uredbe,” dodaju se riječi: “ utvrđujući ukupan broj bodova “, a na kraju rečenice točka sezamjenjuje zarezom i dodaju riječi: “i broja bodova”.
Iza stava 2. dodaje se novi st. 3. i 4. koji glasi:

“Postupak procjene i utvrđivanja vrijednosti i način vrednovanja kriterija odabira utvrđenih javnim pozivom, uredit će se provedbenim propisom prije početka rada Komisije.

Pri određivanju najpovoljnije ponude, između ponuditelja koji su ostvarili jednak broj bodova u sistemu ukupnog vrednovanja po svim kriterijima određivanja najpovoljnije ponude, prednost se daje domaćem ponuditelju.”.

Članak 14.

U članku 29. stavak 1. riječi: “ čim primi zapisnik iz članka 28. ove uredbe” zamjenjuju se riječima: “ u roku od 24 sata”.

Članak 15.

U članku 30. u stavku 1. riječ “iz” zamjenjuje se rječju “za”.

Članak 16.

U članku 31. u uvodnoj rečenici briše se dvotočka i dodaju riječi: “ u prvom stupnju nadmetanja javno objaviti poziv za prednadmetanje svim zainteresiranim osobama iz članka 1. ove uredbe radi dostave ponude za sudjelovanje u postupku prednadmetanja. U drugom stupnju sposobnim i prihvatljivim ponuditeljima uputit će pismeni poziv za dostavu ponuda i to na način da:”.

Članak 17.

Članak 34. briše se.

Članak 18.

U članku 37. u stavku 1. iza riječi “obima,” dodaju se riječi: “ sukladno intrernom aktu”, a riječi: “po jednoj nabavci ili” brišu se.

U stavku 2. dodaje se nova rečenica koja glasi: “Daljnji tok postupka se sprovodi sukladno čl. 16. do 40. Uredbe, uz obvezno priskrbljenje suglasnosti iz članka 3. ove uredbe.

Članak 19.

U članku 40. u točki 2. iza riječi “predvidjeti”, dodaju se riječi: “ uz obvezu priskrbljenja dokaza”.

Članak 20.

Iza članka 43. dodaje se novi članak 43a. koji glasi:

“Ukoliko naručitelj u prethodno provedenom postupku javnog nadmetanja ili nadmetanja po pozivu , ni u ponovljenom pokušaju nije uspio prikupiti najmanje tri ponude sposobnih ponuditelja, dužan je provesti postupak neposredne pogodbe.

Izravna pogodba iz stavka 1. ovog članka ugovara se po prethodno osiguranoj suglasnosti od Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, odnosno Vlade kantona, a po prijedlogu nadležnog resornog ministarstva, i to za pogodbu čija je vrijednost preko 50.000 KM. Za vrijednost pogodbe ispod 50.000 KM suglasnost daje nadležno ministarstvo financija.


Članak 21.

U članku 46. stavak 1. točka se zamjenjuje zarezom i dodaju riječi: “ davanjem mišljenja i uputa u cilju pravilne primjene Uredbe, i izdaje rješenje o poništavanju javnog oglasa u slučaju kada postoje ozbiljne povrede u postupku provođenja javnog nadmetanja”.”

Članak 22.

U članku 48. iza riječi “mjere” stavlja se točka, a riječi: “ i obavijestiti Zavod za platni promet Federacije Bosne i Hercegovine”, brišu se.


Članak 23.

Iza članka 52. dodaje se novi članak 52a. koji glasi:

“Ukoliko se postupak nabave roba , usluga i ustupanja radova provodi u Federalnom ministarstvu, ponuditelj može u slučaju negativnog odgovora na prigovor uložiti žalbu u roku od tri dana nakon prijema odgovora, odnosno u roku od tri dana od dana isteka roka za prijem odgovora naručitelja, drugostupanjskoj Komisiji koju imenuje Vlada Federacije Bosne i Hercegovine.

Članovi Komisije iz prethodnog stavka odgovorni su za svoj rad Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

Protiv rješenja Komisije može se pokrenuti upravni spor kod nadležnog suda.”

Članak 24.

Ova uredba stupa na snagu narednog dana od dana objave u “Službenim novinama Federacije BIH”.



V.broj: 436/2002
kolovoza 2002.godine
Sarajevo

Premijer
dr. Alija Behmen, v.r.



Federalni zakoni

Zakoni Tuzlanskog kantona

Službene novine Tuzlanskog kantona

 
OSTALE VIJESTI
Medvedev prijeti SAD-u. "Dogodilo se neočekivano, moramo odgovoriti"
Zelenski objavio kada očekuje veliku rusku ofenzivu
Oslobođena taokinja Hamasa: Pokušavala sam ih nasmijati samo da mi daju jesti
Zapadni i arapski dužnosnici sastaju se u Rijadu zbog krize u Gazi
Njemački ministar: Njemačkoj je potreban ekonomski zaokret
Ukrajina dronovima napala ruske rafinerije u Krasnodaru, jedna obustavila rad
WSJ: Američki obavještajci misle da Putin vjerojatno nije naredio ubojstvo Navalnog
U Čileu se radi 45 sati tjedno. Uvode se promjene, radit će se kraće
Australski premijer: Nasilje nad ženama je epidemija u Australiji
Nastavak velike potrage za autističnim dječakom u Njemačkoj. Policija ima jedan trag
Američki šef diplomacije: Kina se planira miješati u predsjedničke izbore u SAD-u
Nastavljena doprema pomoći za Gazu s Cipra
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
U ogromnom američkom paketu pomoći nema onoga što Ukrajina traži najviše
Kina domaćin sastanka Fataha i Hamasa
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
Huti pogodili tanker u Crvenom moru
VIDEO Studenti u SAD-u i Berlinu prosvjeduju za Palestinu, izbili sukobi s policijom
Šestogodišnji dječak s autizmom nestao u Njemačkoj, traži ga 200 vojnika
Boeing u SAD-u prisilno sletio nakon što je otpao komad aviona






Google






Rezultati

STARE ANKETE

KAPIJA

25-05-1995



OSTALE VIJESTI
Medvedev prijeti SAD-u. "Dogodilo se neočekivano, moramo odgovoriti"
Zelenski objavio kada očekuje veliku rusku ofenzivu
Oslobođena taokinja Hamasa: Pokušavala sam ih nasmijati samo da mi daju jesti
Zapadni i arapski dužnosnici sastaju se u Rijadu zbog krize u Gazi
Njemački ministar: Njemačkoj je potreban ekonomski zaokret
Ukrajina dronovima napala ruske rafinerije u Krasnodaru, jedna obustavila rad
WSJ: Američki obavještajci misle da Putin vjerojatno nije naredio ubojstvo Navalnog
U Čileu se radi 45 sati tjedno. Uvode se promjene, radit će se kraće
Australski premijer: Nasilje nad ženama je epidemija u Australiji
Nastavak velike potrage za autističnim dječakom u Njemačkoj. Policija ima jedan trag
Američki šef diplomacije: Kina se planira miješati u predsjedničke izbore u SAD-u
Nastavljena doprema pomoći za Gazu s Cipra
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
U ogromnom američkom paketu pomoći nema onoga što Ukrajina traži najviše
Kina domaćin sastanka Fataha i Hamasa
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
Huti pogodili tanker u Crvenom moru
VIDEO Studenti u SAD-u i Berlinu prosvjeduju za Palestinu, izbili sukobi s policijom
Šestogodišnji dječak s autizmom nestao u Njemačkoj, traži ga 200 vojnika
Boeing u SAD-u prisilno sletio nakon što je otpao komad aviona


SVASTARIJE


Osmrtnicama ba

Ukrajina dronovima napala ruske rafinerije u Krasnodaru, jedna obustavila rad

Kina domaćin sastanka Fataha i Hamasa

Australski premijer: Nasilje nad ženama je epidemija u Australiji

Autističnog dječaka još traže u Njemačkoj. ˝Šetao je kvartom, a onda otrčao u šumu˝

Vukovarka u Beogradu optuženom ratnom zločincu: Odveo si mi oca pred očima

Studenti u SAD-u i Berlinu protestuju za Palestinu, izbili sukobi s policijom

Boeing u SAD-u prisilno sletio nakon što je otpao komad aviona

U SAD-u zabranjen TikTok, a u Kini zabranjeno sve

VIDEO Izbio veliki požar u restoranu na povijesnom molu u Kaliforniji

Crnac u Ohiju umro nakon što mu je policajac klečao na vratu: ˝Ne mogu disati˝





prodaja stanova pik smrtovnice/a> blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi