TUZLA - TUZLARIJE NET
       
Subota 27.4.2024       
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
    
Tuzlarije
  
   
  TZ VIJESTI - VIJESTI IZ MINUTE U MINUTU - TOP VIJESTI 24 SATA - TUZLARIJE - BILTEN GRADA - BILTEN KANTONA - OBRAZOVANJE - FORUM
 








27.04.2024 - 19h
INDEKS KVALITETA ZRAKA
57
UMJERENO ZAGADJEN
Upozorenje: Neke zagađujuće materije mogu uzrokovati zdravstvene probleme osobama koje su veoma osjetljive na zagađenje zraka. Takve osobe trebaju izbjegavati boravak vani i smanjiti naprezanje tokom boravka vani.

ŽIV LUK SAR ZEN TUZ
zrak.ekoakcija.org






ON LINE KORISNICI - 112

Users in Chat
TUZLARIJE CHAT

Tuzlarije



Uredba Vlade Federacije BiH za 2004

  Na osnovu člana 43. stav 3. Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine (“Službene novine Federacije BiH”; br. 29/03 i 23/04), člana 8. stav 3. Zakona o platama i naknadama rukovodilaca izvršnih organa vlasti Federacije Bosne i Hercegovine i službenika koje imenuje, odnosno postavlja Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (“Službene novine Federacije BiH”; broj 27/98) i člana 152. stav 2., člana 160. stav 2. i člana 162. stav 2. Zakona o radnim odnosima i platama službenika organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine (“Službene novine Federacije BiH”, broj 13/98), na usaglašen prijedlog federalnog ministra finansija-federalnog ministra financija, federalnog ministra pravde i federalnog ministra rada i socijalne politike, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine d o n o s i:

 

U R E D B U

O NAKNADAMA I DRUGIM MATERIJALNIM PRAVIMA KOJA NEMAJU KARAKTER PLATE

 

I - OPŠTE ODREDBE

 

Član 1.

 

  Ovom uredbom uređuju se uslovi, kriteriji i način ostvarivanja naknada i drugih materijalnih prava koja pripadaju rukovodećim i ostalim državnim službenicima, službenicima (u daljem tekstu: državni službenik) i namještenicima u federalnim organima uprave i federalnim ustanovama i drugim tijelima federalne uprave (u daljem tekstu: federalni organ uprave) i rukovodiocima izvršnih organa vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine iz čl. 3. i 4. Zakona o plaćama i drugim materijalnim naknadama rukovodilaca izvršnih organa vlasti Federacije Bosne i Hercegovine i službenicima koje imenuje, odnosno postavlja Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: rukovodioc federalnog organa izvršne vlasti), a koja nemaju karakter plate.

 

II – NAKNADE I DRUGA MATERIJALNA PRAVA KOJA

PRIPADAJU DRŽAVNIM SLUŽBENICIMA I NAMJEŠTENICIMA

 

Član 2.

 

U skladu sa odredbama člana 74. Zakona o državnoj službi i člana 168. Zakona o radnim odnosima prava na naknade i druga materijalna prava utvrđena u odredbama čl. 2. do 25. ove uredbe, primjenjuju se i na državne službenike i namještenike koji taj status imaju u stručnim i drugim službama Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, stručnim službama Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine, Ombdusmenima Federacije Bosne i Hercegovine, Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine, Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine, Federalnog tužilaštva, Federalnog pravobranilaštva, federalnim kazneno-popravnim zavodima, Federalnog vijeća za prekršaje, Centra za edukaciju sudija i tužilaca u Federaciji Bosne i Hercegovine, Agenciji za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine i Odboru državne službe za žalbe Federacije Bosne i Hercegovine, ako posebnim propisom nadležnog federalnog organa vlasti nije drugačije određeno.

 

1. Naknada za prijevoz na posao i sa posla

 

Član 3.

 

  Državnom službeniku i namješteniku kome nije organizovan prijevoz na posao i sa posla, a čije je mjesto stanovanja udaljeno od mjesta rada, najmanje jedan kilometar pripada naknada ili mjesečna karta za troškove prijevoza u visini mjesečne karte gradskog, prigradskog, odnosno, međugradskog saobraćaja.

 

  Pravo na naknadu troškova prijevoza u mađugradskom saobraćaja imaju oni državni službenici i namještenici koji dolaze na posao iz mjesta prebivališta koje se nalazi van područja u kome je mjesto sjedišta federalnih organa uprave. Pravo na naknadu troškova prijevoza, u ovom slučaju ostvaruje se na osnovu pismenog zahtjeva državnog službenika, odnosno namještenika u kojem se navodi adresa stvarnog stanovanja u mjestu rada i da svakodnevno putuje od tog mjesta do mjesta rada. Uz zahtjev se prilaže pismeni dokaz firme čiji se prijevoz koristi za dolazak na posao i povratak sa posla (dnevna ili mjesečna karta). Ova naknada odobrava se rješenjem koje donosi rukovodioc federalnog organa uprave.

 

  Zloupotreba korištenja naknade iz st. 1. i 2. ovog člana, smatra se materijalnom štetom i podliježe obavezi odgovornosti za tu štetu, u skladu sa članom 60. Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: Zakon o državnoj službi), odnosno odredbama čl. 103. do 111. Zakona o radnim odnosima i platama službenika organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine (“Službene novine Federacije BiH”, broj 13/98) (u daljem tekstu: Zakon o radnim odnosima).

  

Član 4.

 

Državni službenik i namještenik koji za potrebe prijevoza dolaska na posao i povratka sa posla, uz prethodno pismeno odobrenje rukovodioca federalnog organa uprave koristi privatni automobil u tom slučaju pripada mu naknada u visini od 20% cijene litra utrošenog goriva po prijeđenom kilometru na odobrenoj relaciji od mjesta stanovanja do mjesta rada.

 

2. Naknada za ishranu za vrijeme rada (topli obrok)

 

Član 5.

 

Državni službenik i namještenik ima pravo na naknadu za ishranu za vrijeme rada (topli obrok) samo za dane prisustva na poslu, u iznosu od 2% prosječne plate u Federaciji Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: Federacija), prema posljednjem objavljenom podatku Federalnog zavoda za statistiku.

 

 

Pravo na naknadu iz stava 1. ovog član, ne ostvaruje se u slučaju odsustvovanja sa posla po bilo kom opravdanom, ili neopravdanom osnovu (službeni put, plaćeno odsustvo, rad na terenu, odsustvo zbog bolesti i slično).

 

3. Naknada za regres za godišnji odmor

 

Član 6.

 

  Državni službenik i namještenik ima pravo na naknadu na ime regresa za korištenje godišnjeg odmora u iznosu najmanje 70% njegove plate utvrđene rješenjem o plati, odnosno najmanje u visini prosječne plate isplaćene u Federaciji za prethodna tri mjeseca prije donošenja rješenja o regresu, ako je to za državnog službenika, odnosno namještenika povoljnije.

  

4. Naknada troškova selidbe

 

Član 7.

 

  Državni službenik i namještenik ima pravo na troškove selidbe kućnih stvari iz mjesta stalnog prebivališta njegove porodice u mjesto sjedišta federalnog organa uprave u kojem radi, a po prestanku potrebe do mjesta u kome želi stalno da živi.

 

Troškovi selidbe isplaćuju se u visini stvarnih troškova, a ostvaruju se na pismeni zahtjev korisnika iz stava 1. ovog člana, uz koji se prilaže račun, odnosno faktura o plaćenim troškovima selidbe.

 

5. Naknada za rad na terenu (terenski dodatak)

 

Član 8.

 

  Državni službenik i namještenik ima pravo na naknadu za rad na terenu čija visina se utvrđuje u zavisnosti od uslova obezbijeđenih za rad na terenu, i to:

 

  1) ako je obezbijeđen smještaj i ishrana, terenski dodatak iznosi 20% od visine dnevnice za službeno putovanje;

  2) ako je obezbijeđen samo smještaj u tom slučaju terenski dodatak se isplaćuje u visini dnevnice za službeno putovanje;

  3) ako je obezbijeđena samo ishrana, u tom slučaju terenski dodatak iznosi 70% od visine dnevnice za službeno putovanje.

 

  Terenski dodatak obuhvata troškove smještaja i ishrane, a troškovi prijevoza od mjesta stanovanja do mjesta rada na terenu priznaju se u stvarnom iznosu, s tim da se ti troškovi ne priznaju ako je prijevoz obezbijeđen službenim vozilom.

 

 

 

  Pod radom na terenu iz stava 1. ovog člana, podrazumijevaju se poslovi iz nadležnosti federalnog organa uprave koji se po svojoj prirodi moraju izvoditi na terenu van mjesta zaposlenja državnog službenika i namještenika i koji traju duže od 20 radnih dana neprekidno.

 

  Naknada za rad na terenu (terenski dodatak), naknada za odvojeni život od porodice i dnevnice za službeno putovanje u zemlji i inostranstvu, međusobno se isključuju.

 

6. Naknada za troškove edukacije

 

Član 9.

 

Državni službenik i namještenik ima pravo na naknadu troškovi za edukaciju koja se organizuje i izvodi po programu obuke organa iz člana 1. ove uredbe ili kada se upućuje na seminare, savjetovanje i druge vidove stručnog usavršavanja, kao i druge vidove obuke potrebne za rad na radnom mjestu u organu u kojem se nalazi u službi.

 

Naknada iz stava 1. ovog člana odobrava se u visini cijene koja se utvrdi za određene oblike, odnosno programe adukacije.

 

7. Naknada za izum i tehničko unapređenje

 

Član 10.

 

Državnom službeniku i namješteniku pripada naknada za izum, inovacije, tehnička unapređenja i druga kreativna rješenja koja unapređuju rad u organima uprave, ostvarena na radu ili u vezi sa radom.

 

  Visina naknade za izum i ostala kreativna rješanja iz stava 1. ovog člana, utvrđuje se posebnim ugovorom koji se zaključuje između državnog službenika, odnosno namještenika i rukovodioca federalnog organa uprave, u kojem je ostvaren taj izum, odnosno druga kreativna rješenja.

 

8. Jubilarna nagrada

Član 11.

 

Državni službenik i namještenik ima pravo na jubilarnu nagradu koja se isplaćuje u skladu sa Kolektivnim ugovorom za službenike organa uprave i sudske vlasti Federacije Bosne i Hercegovine (“Službene novine Federacije BiH”; br. 23/00 i 50/00).

 

 

 

 

 

 

9. Nagrada za rezultate rada

 

Član 12.

 

Državnom službeniku i namješteniku koji u toku kalendarske godine, u periodu od najmanje šest mjeseci neprekidno, po obimu i kvalitetu postiže nat prosječne rezultate u radu, u izvršavanju poslova na radnom mjestu na kojem je raspoređen može se dodijeliti nagrada za te rezultate rada.

 

Nagrada se utvrđuje do visine prosječne mjesečne plate isplaćene u Federaciji za posljednja tri mjeseca prije dodjele nagrade prema posljednjem objavljenom podatku Federalnog zavoda za statistiku.

 

Odluku o dodjeli nagrade iz stava 1. ovog člana, donosi rukovodioc federalnog organa uprave na prijedlog rukovodioca organizacione jedinice u kojoj se državni službenik, odnosno namještenik nalazi ili na osnovu vlastite odluke rukovodioca federalnog organa uprave.

 

10. Naknada za slučaj smrti

Član 13.

 

U slučaju smrti državnog službenika i namještenika ili člana njegove uže porodice isplaćuju se troškovi sahrane u visini stvarnih troškova, a najviše četiri prosječne mjesečne plate isplaćene u Federaciji za prethodna četiri mjeseca prije donošenja rješenja o isplati te naknade.

 

Ukoliko u istom organu uprave rade dva ili više člana porodice iz člana 15. ove uredbe, pravo na troškove iz stava 1. ovog člana, ostvaruje jedan član obitelji.

 

11. Naknada za slučaj teške invalidnosti ili teške bolesti

 

Član 14.

 

  U slučaju teške invalidnosti ili teške bolesti državnog službenika i namještenika, ili člana njegove uže porodice, jednom godišnje isplaćuje se jednokratna novčana pomoć u visini njegove tri plate isplaćene u prethodna tri mjeseca ili tri prosječne mjesečne plate isplaćene u Federaciji, ako je to za njega povoljnije.

 

Državnom službeniku, odnosno namješteniku može se u skladu sa raspoloživim sredstvima i na osnovu saglasnosti rukovodioca organa uprave isplatiti dio ili ukupni troškovi liječenja teške invalidnosti ili teške bolesti u zdravstvenoj ustanovi u kojoj je on platio troškove tog liječenja. Troškovi liječenja isplaćuju se na osnovu fakture ili računa zdravstvenih ustanova u kojima je liječenje obavljeno.

 

 

 

  Pod teškom bolešću iz st. 1. i 2. ovog člana, podrazumijevaju se slijedeće bolesti: akutna tuberkuloza, maligna oboljenja, endemska nefropatija, hirurška intervencija na srcu i mozgu, sve vrste degenerativnih oboljenja centralnog nervnog sistema, infarkt (srčani i moždani), oboljenje mišičnog sistema, paraliza i druge teške bolesti određene opštim aktom Federalnog ministarsva zdravstva, kao i teške tjelesne povrede. Bolest, odnosno teška povreda se dokazuje na osnovu dijagnoze ovlaštenog lica zdravstvene struke, odnosno zdravstvene ustanove.

 

  Pravo na jednokratnu novčanu pomoć iz stava 1. ovog člana, po osnovu teške invalidnosti ostvaruje se za utvrđeni stepen invalidnosti od najmanje 60%.

 

  Jednokratna novčana pomoć iz stava 1. ovog člana, može se dodijeliti i državnom službeniku, odnosno namješteniku koji je operisan od bolesti koje nisu obuhvaćene odredbom stava 3. ovog člana, ukoliko je takva operacija neophodna radi sprečavanja teške invalidnoti ili teške bolesti.

 

Član 15.

 

  Pod članom uže podice iz čl. 13. i 14. ove uredbe, podrazumijevaju se slijedeći članovi porodice državnog službenika, odnosno namještenika, i to:

1) suprug(a) u braku ili van braka, ako žive u zajedničkom domaćinstvu;

2) djeca rođena u braku, van braka, zakonito usvojena ili pastorčad do 18, odnosno do 26 godina starosti, ako se nalaze na redovnom školovanju i nisu u radnom odnosu, a djeca nesposobna za rad, bez obzira na starosnu dob;

3) roditelji (otac, majka, očuh, maćeha i posvojitelji) bez obzira da li žive u zajedničkom domaćinstvu sa državnim službenikom odnosno namještenikom;

4) braća i sestre bez roditelja do 18, odnosno do 26 godina starosti, ako se nalaze na redovnom školovanju i nemaju drugih prihoda već ih korisnik naknade stvarno izdržava ili je obaveza njihovog izdržavanja zakonom utvrđena, a ako su nesposobni za rad, bez obzira na starosnu dob pod uslovom da sa njima živi u zajedničkom domaćinstvu;

5) unučad pod uslovima iz tačke 2) ovog člana, ako nemaju roditelja i žive u zajedničkom domaćinstvu sa korisnikom naknade.

 

12. Otpremnina za odlazak u penziju

 

Član 16.

 

Državni službenik i namještenik ima pravo na otpremninu prilikom odlaska u penziju u iznosu od šest njegovih plata isplaćenih u prethodnih šest mjeseci ili šest prosječnih mjesečnih plata isplaćenih u Federaciji prema posljednjem objavljenom podatku Federalnog zavoda za statistiku, ako je to za njega povoljnije.

 

 

 

 

13. Otpremnina za prekobrojnost

 

Član 17.

 

  Državni službenik kome prestane radni odnos zbog prekobrojnosti, u smislu člana 36. Zakona o državnoj službi, pravo na otpremninu po tom osnovu ostvaruje se prema članu 45. tog zakona.

 

  U obračun za utvrđivanje visine otpremnine u obzir se uzima plata državnog službenika koju je imao u posljednja tri mjeseca prije donošenja konačnog rješenja o prestanku radnog odnosa zbog prekobrojnosti.

 

  Otpremnina se obračunava i isplaćuje iz sredstava federalnog organa uprave u kojem je državni službenik proglašen prekobrojnim.

 

14. Otpremnina za prestanak radnog odnosa u procesu revizije

 

Član 18.

 

  Državni službenik u federalnom organu uprave kome prestane radni odnos u skladu sa odredbom člana 67. Zakona o državnoj službi, pravo na otpremninu ostvaruje u skladu sa članom 68. tog zakona.

 

  U obračun visine otpremnine u obzir se uzima prosječna mjesečna plata državnog službenika koju je ostvario u federalnom organu uprave u mjesecu koji je prethodio mjesecu u kojem je državni službenik primio konačno rješenje o prestanku radnog odnosa.

 

  Otpremninu iz stava 1. ovog člana obračunava i isplaćuje federalni organ uprave u kojem je državni službenik bio zaposlen u vrijeme donošenja rješenja o prestanku radnog odnosa.

 

15. Osiguranje od posljedica nesretnog slučaja ili smrti

 

Član 19.

 

   Državni službenik i namještenik ima pravo na osiguranje od posljedica nesretnog slučaja sa uključenjem rizika od prirodne smrti za vrijeme trajanja radnog odnosa u federalnim organima uprave.

 

  Visina osiguranja iz stava 1. ovog člana određuje se prema polici osiguranja od posljedica nesretnog slučaja, odnosno polici osiguranja od rizika od prirodne smrti.

 

  Ugovor o osiguranju sa odgovarajućim osiguravajućim društvom zaključuje rukovodioc federalnog organa uprave za sve državne službenike i namještenike zaposlene u tom organu.

 

16. Naknada troškova smještaja

Član 20.

 

   Državni službenik i namještenik čije se mjesto prebivališta nalazi van sjedišta federalnog organa uprave u kojem radi ili je zbog premještaja sjedišta organa došlo do promjene prebivališta pa živi odvojeno od porodice, ima pravo na naknadu troškova smještaja u mjestu rada u visini od 300,00 KM mjesečno, ako u mjestu rada stanuje u toku radne sedmice.

 

Mjesto stanovanja utvrđuje se u skadu sa odredbom člana 3. stav 2. ove uredbe.

 

  Državnom službeniku i namješteniku iz stava 1. ovog člana pripada i pravo na troškove prijevoza za dane sedmičnog odmora u skladu sa odredbom člana 3. stav 2. ove uredbe.

 

17. Poseban dodatak za posebne uslove rada

 

Član 21.

 

  Državnom službeniku i namješteniku koji radi na poslovima kod kojih postoje posebni uslovi rada može se utvrditi pravo na poseban dodatak u visini do 20% od osnovne plate.

 

  Vlada Federacije će svojim propisom odrediti poslove iz stava 1. ovog člana, koji se obavljaju pod posebnim uslovima rada na prijedlog rukovodioca federalnog organa

uprave.

 

18. Naknade i druga materijalna prava savjetnika

 

Član 22.

 

  Naknade i druga materijalna prava iz odredaba čl. 3. do 16., člana 19. i čl. 23. i 24. ove uredbe, pripadaju i savjetnicima Predsjednika Federacije, potpredsjednika Federacije, Premijera, zamjenika Premijera, ministara i direktora federalnih uprava i federalnih ustanova.

 

 

 

 

 

 

 

 

19. Naknada troškova odvojenog života od porodice i smještaja za rukovodeće državne službenike

 

Član 23.

 

Rukovodeći državni službenik čije je mjesto prebivališta udaljeno više od 120 kilometara od mjesta sjedišta federalnog organa uprave u kojem obavlja službenu dužnost ima pravo na naknadu troškova odvojenog života od porodice i smještaja u mjestu rada, u skladu sa odredbom stava 2. člana 43. Zakona o državnoj službi.

 

  Smještaj iz stava 1. ovog člana, može biti obezbjeđen u privremenom ili u privatnom smještaju.

 

  Naknada za smještaj iz stava 2. ovog člana iznosi 300,00 KM mjesečno.

 

Naknada za troškove odvojenog života iznosi 50% od prosječne mjesečne plate ostvarene u Federaciji prema posljednjem objavljenog podatku Federalnog zavoda za statistiku.

 

Po isteku roka iz stava 2. člana 43. Zakona o državnoj službi, rukovodeći službenik ostvaruje pravo na naknadu, u skladu sa odredbom člana 20. ove uredbe.

  

Pravo na naknadu iz stava 1. ovog člana ostvaruje se do roka utvrđenog u odredbi stava 2. člana 43. Zakona o državnoj službi.

 

20. Naknada troškova prevoza u toku sedmičnog odmora za rukovodeće državne službenike

 

Član 24.

 

  Rukovodeći državni službenici iz stava 1. člana 23. ove uredbe, imaju pravo na naknadu troškova prijevoza od mjesta rada do mjesta stanovanja njegove porodice za vrijeme sedmičnog odmora, državnih praznika i neradnih dana u kojima se po zakonu ne radi, do visine cijene koštanja karte prijevoza u drumskom ili željezničkom saobračaju na relaciji koju koristi.

 

  Ukoliko rukovodeći državni službenik, u skladu sa odobrenjem rukovodioca federalnog organa uprave, koristi vlastiti automobil za putovanje iz stava 1. ovog člana, ima pravo na naknadu troškova, u skladu sa odredbom člana 4. ove uredbe.

 

  Pravo na naknadu troškova iz stava 1. ovog člana, ostvaruje se do roka utvrđenog u odredbi stava 2. člana 43. Zakona o državnoj službi, a po isteku tog roka ostvaruje pravo na naknadu, prema uslovima iz člana 20. ove uredbe.

 

 

 

21. Rješavanje o naknadama i drugim materijalnim pravima

 

Član 25.

 

Naknade i druga materijalna prava predviđena u odredbama čl. 3. do 24. ove uredbe, ostvaruju se donošenjem rješenja.

 

Rješenje iz stava 1. ovog člana donosi rukovodioc federalnog organa uprave u kojem se državni službenik, odnosno namještenik nalazi u službi.

 

III – NAKNADE I DRUGA MATERIJALNA PRAVA KOJA PRIPADAJU RUKOVODIOCIMA FEDERALNIH ORGANA IZVRŠNE VLASTI

 

Član 26.

 

  Naknade i druga materijalna prava iz odredaba čl. 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9,11,13,14,15,16 i 19. ove uredbe, pripadaju i rukovodiocima federalnih organa izvršne vlasti.

 

Član 27.

 

   Premijer, zamjenici Premijera i ministri Vlade Federacije Bosne i Hercegovine imaju pravo na hotelski smještaj u mjestu rada, ako je njihovo mjesto rada izvan mjesta prebivališta njihove porodice, dok im se ne obezbijedi odgovarajući smještaj u mjestu rada.

 

  Korištenje hotelskog smještaja iz stava 1. ovog člana, odobrava Premijer.

 

  Troškovi hotelskog smještaja iz stava 1. ovog člana obuhvataju samo troškove smještaja i plaćaju se iz sredstava budžeta Federacije na teret sredstava Vlade Federacije, na osnovu računa hotela.

 

  Rukovodioci federalnih organa iz stava 1. ovog člana, imaju pravo na mjesečnu naknadu troškova zbog odvojenog života od porodice u iznosu 70% od prosječne mjesečne plate ostvarene u Federaciji prema posljednjem objavljnenom podatku Federalnog zavoda za statistiku.

Član 28.

 

  Rukovodiocima federalnog organa izvršne vlasti iz člana 27. stav 1. ove uredbe, čije se mjesto prebivališta njihove porodice nalazi van sjedišta federalnog organa izvršne vlasti u kojem se nalazi u službi pa živi odvojeno od svoje porodice, ima pravo na mjesečnu naknadu troškova zbog odvojenog života od porodice u iznosu 70% od prosječne mjesečne plate ostvarene u Federaciji prema posljednjem objavljenom podatku Federalnog zavoda za statistiku i naknadu za smještaj u mjestu rada u iznosu od 500,00 KM mjesečno, ukoliko se radi o privremenom smještaju.

 

  Pravo iz stava 1. ovog člana, prestaje narednog mjeseca u odnosu na mjesec u kome su rukovodiocu i njegovoj porodici obezbijeđeni uslovi za odgovarajući smještaj u mjestu rada.

 

IV – PRIJELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

 

Član 29.

 

  Federalni organi uprave dužni su u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove uredbe, naknadu iz odredbe stava 2. člana 3. ove uredbe, uskladiti sa tom odredbom za državne službenike i namještenike koji na dan stupanja na snagu ove uredbe koriste te naknade.

 

Član 30.

 

Danom stupanja na snagu ove uredbe, prestaje da važi Uredba o naknadama i drugim materijalnim pravima rukovodilaca izvršnih organa vlasti Federacije Bosne i Hercegovine i službenika federalnih ministarstava i drugih tijela federalne uprave (“Službene novine Federacije BiH”, br. 44/98, 49/00 i 43/03).

 

Član 31.

 

   Ova uredba stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u “Službenim novinama Federacije BiH”.

 

 

 

 

 

 

 

 

V broj 281/04

17.juna 2004. godine

Sarajevo
P R E M I J E R dr. Ahmet Hadžipašić,s.r.

 

 

 


Federalni zakoni

Zakoni Tuzlanskog kantona

Službene novine Tuzlanskog kantona

 
OSTALE VIJESTI
Glasnogovornik Kremlja o primirju: Putinovo stajalište je dobro poznato
U Njemačkoj počinje ogroman sudski postupak skupini koja je planirala državni udar
VIDEO Ruski sustav vrijedan 7.5 milijuna dolara uništen u nekoliko sekundi
Kina uvela drastične promjene u vojsku
Rusi šalju pojačanje za proboj ključne točke u Ukrajini. Situacija za Kijev je očajna
Rusi: U 7 dana izveli smo 35 napada Kinžalima. Gađali smo i grupe plaćenika
Medvedev prijeti SAD-u. "Dogodilo se neočekivano, moramo odgovoriti"
Zelenski objavio kada očekuje veliku rusku ofenzivu
Oslobođena taokinja Hamasa: Pokušavala sam ih nasmijati samo da mi daju jesti
Zapadni i arapski dužnosnici sastaju se u Rijadu zbog krize u Gazi
Njemački ministar: Njemačkoj je potreban ekonomski zaokret
Ukrajina dronovima napala ruske rafinerije u Krasnodaru, jedna obustavila rad
WSJ: Američki obavještajci misle da Putin vjerojatno nije naredio ubojstvo Navalnog
U Čileu se radi 45 sati tjedno. Uvode se promjene, radit će se kraće
Australski premijer: Nasilje nad ženama je epidemija u Australiji
Nastavak velike potrage za autističnim dječakom u Njemačkoj. Policija ima jedan trag
Američki šef diplomacije: Kina se planira miješati u predsjedničke izbore u SAD-u
Nastavljena doprema pomoći za Gazu s Cipra
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
U ogromnom američkom paketu pomoći nema onoga što Ukrajina traži najviše






Google






Rezultati

STARE ANKETE

KAPIJA

25-05-1995



OSTALE VIJESTI
Glasnogovornik Kremlja o primirju: Putinovo stajalište je dobro poznato
U Njemačkoj počinje ogroman sudski postupak skupini koja je planirala državni udar
VIDEO Ruski sustav vrijedan 7.5 milijuna dolara uništen u nekoliko sekundi
Kina uvela drastične promjene u vojsku
Rusi šalju pojačanje za proboj ključne točke u Ukrajini. Situacija za Kijev je očajna
Rusi: U 7 dana izveli smo 35 napada Kinžalima. Gađali smo i grupe plaćenika
Medvedev prijeti SAD-u. "Dogodilo se neočekivano, moramo odgovoriti"
Zelenski objavio kada očekuje veliku rusku ofenzivu
Oslobođena taokinja Hamasa: Pokušavala sam ih nasmijati samo da mi daju jesti
Zapadni i arapski dužnosnici sastaju se u Rijadu zbog krize u Gazi
Njemački ministar: Njemačkoj je potreban ekonomski zaokret
Ukrajina dronovima napala ruske rafinerije u Krasnodaru, jedna obustavila rad
WSJ: Američki obavještajci misle da Putin vjerojatno nije naredio ubojstvo Navalnog
U Čileu se radi 45 sati tjedno. Uvode se promjene, radit će se kraće
Australski premijer: Nasilje nad ženama je epidemija u Australiji
Nastavak velike potrage za autističnim dječakom u Njemačkoj. Policija ima jedan trag
Američki šef diplomacije: Kina se planira miješati u predsjedničke izbore u SAD-u
Nastavljena doprema pomoći za Gazu s Cipra
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
U ogromnom američkom paketu pomoći nema onoga što Ukrajina traži najviše


SVASTARIJE


Osmrtnicama ba

Ukrajina dronovima napala ruske rafinerije u Krasnodaru, jedna obustavila rad

Kina domaćin sastanka Fataha i Hamasa

Australski premijer: Nasilje nad ženama je epidemija u Australiji

Autističnog dječaka još traže u Njemačkoj. ˝Šetao je kvartom, a onda otrčao u šumu˝

Vukovarka u Beogradu optuženom ratnom zločincu: Odveo si mi oca pred očima

Studenti u SAD-u i Berlinu protestuju za Palestinu, izbili sukobi s policijom

Boeing u SAD-u prisilno sletio nakon što je otpao komad aviona

U SAD-u zabranjen TikTok, a u Kini zabranjeno sve

VIDEO Izbio veliki požar u restoranu na povijesnom molu u Kaliforniji

Crnac u Ohiju umro nakon što mu je policajac klečao na vratu: ˝Ne mogu disati˝





prodaja stanova pik smrtovnice/a> blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi