TUZLA - TUZLARIJE NET
       
Četvrtak 9.5.2024       
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
    
Tuzlarije
  
   
  TZ VIJESTI - VIJESTI IZ MINUTE U MINUTU - TOP VIJESTI 24 SATA - TUZLARIJE - BILTEN GRADA - BILTEN KANTONA - OBRAZOVANJE - FORUM
 








09.05.2024 - 02h
INDEKS KVALITETA ZRAKA
46
DOBAR
Kvalitet zraka je zadovoljavajući

ŽIV LUK SAR ZEN TUZ
zrak.ekoakcija.org






ON LINE KORISNICI - 64

Users in Chat
TUZLARIJE CHAT

Tuzlarije



Uredba Vlade Federacije BiH za 2006 Na temelju članka 19. stavak 1. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i članka 7. stavak 4. Zakona o privatizaciji poduzeća (''Službene novine Federacije BiH'', broj 27/97, 8/99, 32/00, 45/00, 54/00, 61/01, 27/02, 33/02, 28/04, 44/04 i 42/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je


U R E D B U

O POSTUPKU PRIPREME I PODJELE PODUZEĆA
NA TEHNOEKONOMSKE CJELINE U SVRHU
PRIVATIZACIJE


I OPĆE ODREDBE


Članak 1.


Ovom Uredbom uređuju se nadležnosti, način i postupak pripreme plana podjele, pripreme programa privatizacije i početnih bilanci poduzeća za koja je utvrđeno da je privatizacija uvjetovana prethodnom podjelom poduzeća na samostalne tehnoekonomske cjeline (u daljnjem tekstu: tehnoekonomske cjeline, te postupak prodaje tehnoekonomskih cjelina.


II PRIPREMA PODUZEĆA ZA PODJELU NA
TEHNOEKONOMSKE CJELINE

Članak 2.


Poduzeće će se privatizirati uz prethodnu podjelu na tehnoekonomske cjeline ukoliko nije iskazan interes kupaca za kupovinu poduzeća u cijelosti i kada je podjela poduzeća na održive tehnoekonomske cjeline moguća.
Podjela poduzeća na tehnoekonomske cjeline ne može se vršiti, ako poduzeće, kao cjelina, ima veće obveze od vrijednosti imovine.


Članak 3.


Inicijativu za podjelu poduzeća na tehnoekonomske cjeline u svrhu privatizacije može pokrenuti uprava poduzeća, nadležna agencija za privatizaciju i nadležno ministarstvo koje vrši ovlaštenja i obveze vlasnika kapitala po osnovu državnog kapitala u tom poduzeću (u daljnjem tekstu: nadležno ministarstvo).


Članak 4.


Na temelju inicijative iz članka 3. ove Uredbe odluku o pokretanju postupka podjele poduzeća na tehnoekonomske cjeline u svrhu privatizacije donosi nadzorni odbor poduzeća.
Odluka iz stavka 1. ovog članka sadrži osnovne razloge za pokretanje postupka podjele poduzeća, kriterije za podjelu i definirane tehnoekonomske cjeline.
Odluka iz stavka 1. ovog članka, radi blagovremenog upoznavanja povjerilaca, objavljuje se najmanje u jednoj dnevnoj tiskovini koja je dostupna na području Federacije Bosne i Hercegovine.


Članak 5.


Nadzorni odbor poduzeća na osnovu odluke iz članka 4. stavak 1. ove Uredbe, imenuje povjerenstvo za izradu prijedloga plana podjele poduzeća na tehnoekonomske cjeline u svrhu privatizacije (u daljnjem tekstu: povjerenstvo).
Povjerenstvo iz stavka 1. ovog članka sastoji se od najmanje pet članova u kojem moraju biti zastupljene osobe potrebnih struka.
Povjerenstvo iz stavka 1. ovog članka čine predstavnici:

- poduzeća
- nadležnog ministarstva
- nadležne agencije
- sindikata poduzeća.

Pored članova povjerenstva iz stavka 3. ovog članka, u cilju pružanja stručne pomoći u izradi prijedloga plana podjele poduzeća mogu se, po potrebi, angažirati spoljni saradnici određenih struka (konzultantske i revizorske kuće, vještaci i drugi), o čemu odluku donosi nadzorni odbor.


Članak 6.


Uprava i nadzorni odbor poduzeća, dužni su povjerenstvu osigurati revidirana financijska izvješća za obračunski period koji je prethodio odluci o pokretanju postupka podjele, te pružiti sve podatke u svezi poslovanja i financijskog stanja poduzeća, kao i ostale relevantne podatke koji su neophodni za izradu prijedloga plana podjele poduzeća na tehnoekonomske cjeline.
Tijekom svoga rada u pripremi, te izradi prijedloga plana podjele poduzeća, povjerenstvo je obvezno surađivati sa nadležnom agencijom i nadležnim ministarstvom.


Članak 7.


Nadzorni odbor utvrđuje prijedlog plana podjele poduzeća na tehnoekonomske cjeline i dostavlja nadležnoj agenciji za privatizaciju.


Članak 8.


Prijedlog plana iz članka 7. ove Uredbe nadležna agencija za privatizaciju, putem nadležnog ministarstva, dostavlja nadležnoj vladi radi davanja suglasnosti i donošenja odluke o utvrđivanju metoda privatizacije.


Članak 9.


Skupština poduzeća uz suglasnost iz članka 8. ove Uredbe donosi odluku o usvajanju plana podjele na tehnoekonomske cjeline.
Tehnoekonomske cjeline iz stavka 1. ovog članka nemaju svojstvo pravne osobe i nastavljaju poslovati u sastavu poduzeća do njihove prodaje.


Članak 10.


Nadležna agencija za privatizaciju, u svrhu privatizacije, a radi blagovremenog upoznavanja potencijalnih kupaca, obavještenje o odluci iz članka 8. ove Uredbe objavljuje u najmanje jednoj dnevnoj tiskovini koja je dostupna na području Federacije Bosne i Hercegovine.
Obavještenje iz stavka 1. ovog članka treba da sadrži osnovne naznake planirane podjele poduzeća na tehnoekonomske cjeline.


III PLAN PODJELE PODUZEĆA NA
TEHNOEKONOMSKE CJELINE


Članak 11.


Plan podjele poduzeća obvezno sadrži:

1. osnovne podatke o poduzeću kao cjelini;
2. osnovne razloge za podjelu poduzeća na tehnoekonomke cjeline u svrhu privatizacije sa utvrđivanjem tehnoekonomskih cjelina koje nastaju podjelom poduzeća;
3. osnovne podatke o tehoekonomskim cjelinama;
4. raspodjelu imovine i obveza poduzeća po tehoekonomskim cjelinama;
5. imovina poduzeća koja nije u sastavu ni jedne tehnoekonomske cjeline;
6. raspored zaposlenika po tehoekonomskim cjelinama sa prijedlogom rješavanja eventualnog viška zaposlenih;
7. vlasnička prava u poduzeću koje se dijeli i u tehnoekonomskim cjelinama koje nastaju podjelom.

Predložena raspodjela iz točke 4. i 6. ovog članka treba da osigura dovoljnu konkurentnost tehnoekonomskih cjelina.
Planom podjele svaka tehnoekonomska cjelina treba da bude obrazložena posebno sa organizacijskog, ekonomskog, tehnološkog, razvojnog, tržišnog, kadrovskog i infrastrukturnog aspekta.


IV IZRADA PROGRAMA PRIVATIZACIJE I POČETNIH
BILANCI STANJA SAMOSTALNIH
TEHNOEKONOMSKIH CJELINA


Članak 12.


Elementi usvojenog plana podjele iz članka 11. ove Uredbe su obvezni okvir za pripremu programa privatizacije i početnih bilanci stanja tehnoekonomskih cjelina.


Članak 13.


Poduzeće priprema programe privatizacije i početne bilance stanja tehnoekonomskih cjelina i dostavlja ih nadležnoj agenciji na odobravanje.


Članak 14.


Programi privatizacije i početni bilanci tehnoekonomskih cjelina pripremaju se po odredbama Zakona o početnoj bilanci poduzeća i banaka (''Službene novine Federacije BiH'', broj 12/98, 40/99 i 47/06) i podzakonskih akata donesenih na osnovu ovog Zakona.


Članak 15.


Poduzeće će poslovanje tehnoekonomskih cjelina računovodstveno odvojeno evidentirati po odobravanju programa privatizacije i početnog bilanca stanja istih.


V PRODAJA TEHNOEKONOMSKIH CJELINA


Članak 16.


Prodaja tehnoekonomskih cjelina poduzeća vrši se po odredbama Zakona o privatizaciji poduzeća i podzakonskih akata donesenih na osnovu ovog Zakona koji uređuju postupak velike privatizacije.


Članak 17.


Imovina poduzeća iz članka 11. točka 5. ove Uredbe predstavljaju zajedničku imovinu svih dijelova poduzeća.
Privatizacija imovine iz stavka 1. ovog članka vrši se po odredbama Zakona o privatizaciji poduzeća i podzakonskih akata donesenih na osnovu ovog Zakona koji uređuje postupak male privatizacije i obavlja se najkasnije prije okončanja privatizacije posljednje tehnoekonomske cjeline poduzeća.
Sredstva ostvarena privatizacijom imovine iz ovog članka, koriste se sukladno planu koji definira nadzorni odbor poduzeća po prioritetima sukladno zakonu.


Članak 18.


Poduzeće je dužno da u sudskom registru izvrši promjene koje su nastale prodajom tehnoekonomskih cjelina, a koje se odnose na djelatnost i organizaciju poduzeća.


Članak 19.


Skupština poduzeća donosi odluku o isknjižavanju knjigovodstvene vrijednosti tehnoekonomske cjeline na teret osnovnog kapitala poduzeća nakon izdavanja rješenja nadležne agencije o odobravanju upisa izvršene privatizacije u sudski registar te tehnoekonomske cjeline.


Članak 20.


Ukoliko je poduzeće organizirano kao dioničko društvo, privremeno se obustavlja promet dionicama poduzeća u razdoblju od dana izvršnosti odluke o prodaji tehnoekonomske cjeline do dana upisa kod Registra vrijednosnih papira, o čemu Registar obavještava nadležna agencija


Članak 21.


Ovlašćuje se Agencija za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine da može donositi provedbeni akt za primjenu ove Uredbe.


Članak 22.


Ova Uredba stupa na snagu narednog dana od dana objave u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 714/06
16. studenoga 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, v.r.



Federalni zakoni

Zakoni Tuzlanskog kantona

Službene novine Tuzlanskog kantona

 
OSTALE VIJESTI
Biden će postrožiti pravila za dobivanje azila na granici s Meksikom
Desničarska oporba pred velikom izbornom pobjedom u Sjevernoj Makedoniji
Zapad mijenja strategiju, procurio novi plan NATO-a za Ukrajinu
Kennedyjevom nećaku prije više od 10 godina parazit ušao u mozak, pojeo djelić i umro
Ministar obrane BiH: Proizvodimo dronove kamikaze, super rade
Poljski obavještajac: Putin je spreman pokrenuti ofenzivu na zemlje NATO-a
Raste broj mrtvih u jakim kišama u Brazilu, preko sto ih je nestalo
SAD zaustavio isporuku od 3500 bombi Izraelu zbog napada na Rafah
Potvrđeno: Ukrajina će u vojsku moći zvati i zatvorenike
Uber ima znatno veći prihod na početku godine
Ova tri čovjeka pretvaraju najmnogoljudniju zemlju svijeta u ekonomsku supersilu
NATO ima novi plan za Ukrajinu. Mađarska: To je luđačka misija, nećemo sudjelovati
Raiffeisen odustaje od kupnje udjela Strabaga od ruskog holdinga
The Verge: Ovaj mejl poslan je zaposlenicima Tesle koji su dobili otkaz
Italija brani dobrotvornim organizacijama da koriste aerodrome blizu migrantskih ruta
Novi detalji oko malene Danke: Na autu kojim je pregažena nisu pronašli njezin DNA
Amerika povukla dozvole za isporuku 4G čipova kineskom Huaweiju
Lokalni izbori u BiH 6. listopada
Gruzija optužuje organizatore prosvjeda da žele silom preuzeti vlast
Rusija zaprijetila NATO-u






Google






Rezultati

STARE ANKETE

KAPIJA

25-05-1995



OSTALE VIJESTI
Biden će postrožiti pravila za dobivanje azila na granici s Meksikom
Desničarska oporba pred velikom izbornom pobjedom u Sjevernoj Makedoniji
Zapad mijenja strategiju, procurio novi plan NATO-a za Ukrajinu
Kennedyjevom nećaku prije više od 10 godina parazit ušao u mozak, pojeo djelić i umro
Ministar obrane BiH: Proizvodimo dronove kamikaze, super rade
Poljski obavještajac: Putin je spreman pokrenuti ofenzivu na zemlje NATO-a
Raste broj mrtvih u jakim kišama u Brazilu, preko sto ih je nestalo
SAD zaustavio isporuku od 3500 bombi Izraelu zbog napada na Rafah
Potvrđeno: Ukrajina će u vojsku moći zvati i zatvorenike
Uber ima znatno veći prihod na početku godine
Ova tri čovjeka pretvaraju najmnogoljudniju zemlju svijeta u ekonomsku supersilu
NATO ima novi plan za Ukrajinu. Mađarska: To je luđačka misija, nećemo sudjelovati
Raiffeisen odustaje od kupnje udjela Strabaga od ruskog holdinga
The Verge: Ovaj mejl poslan je zaposlenicima Tesle koji su dobili otkaz
Italija brani dobrotvornim organizacijama da koriste aerodrome blizu migrantskih ruta
Novi detalji oko malene Danke: Na autu kojim je pregažena nisu pronašli njezin DNA
Amerika povukla dozvole za isporuku 4G čipova kineskom Huaweiju
Lokalni izbori u BiH 6. listopada
Gruzija optužuje organizatore prosvjeda da žele silom preuzeti vlast
Rusija zaprijetila NATO-u


SVASTARIJE


Osmrtnicama ba

Procurio novi plan NATO-a za Ukrajinu. ˝Bit će spremno 300 hiljada vojnika˝

Ministar obrane BiH: Proizvodimo dronove kamikaze, pozivam Dodika da ih promoviramo

Prekinut program Federalne TV u BiH. Državni emiter im uskratio usluge zbog duga

Lokalni izbori u BiH po Schmidtovom zakonu 6. oktobra, Dodik nezadovoljan

VIDEO Boeingov avion sletio u Istanbul bez prednjeg stajnog trapa, frcale iskre

Ovo je metal budućnosti. Očekuje se brutalan rast cijene

Svijet je upravo doživio najtopliji april ikada izmjeren

Rusija vježba taktičke nuklearne udare u Ukrajini. Što je to?

Međunarodna istraga otkrila jednu od najvećih online prevara. Iza nje stoje Kinezi

Oceani se bore s viškom topline. Evo zašto bi nas to trebalo brinuti





prodaja stanova pik smrtovnice/a> blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi