TUZLA - TUZLARIJE NET
       
Subota 27.4.2024       
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
    
Tuzlarije
  
   
  TZ VIJESTI - VIJESTI IZ MINUTE U MINUTU - TOP VIJESTI 24 SATA - TUZLARIJE - BILTEN GRADA - BILTEN KANTONA - OBRAZOVANJE - FORUM
 








27.04.2024 - 11h
INDEKS KVALITETA ZRAKA
38
DOBAR
Kvalitet zraka je zadovoljavajući

ŽIV LUK SAR ZEN TUZ
zrak.ekoakcija.org






ON LINE KORISNICI - 98

Users in Chat
TUZLARIJE CHAT

Tuzlarije



Odluka Vlade Federacije BiH za 2008. Na osnovu čl. 36. i 43. Zakona o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 97/07), na prijedlog Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 52. sjednici, održanoj 15. aprila 2008. godine u Sarajevu, donosi


O D L U K U

O USVAJANJU PROGRAMA UTROŠKA SREDSTAVA
SA KRITERIJIMA RASPODJELE SREDSTAVA
UTVRĐENIH BUDŽETOM FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2008. GODINU NA POZICIJI
"UČEŠĆE VLADE FEDERACIJE BiH U
SUFINANSIRANJU PROJEKATA KANTONA I
LOKALNIH ZAJEDNICA - IZGRADNJA I REKONSTRUKCIJA VODOVODA I KANALIZACIJE"


I


Usvaja se Program utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu na poziciji "Učešće Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u sufinansiranju projekata kantona i lokalnih zajednica - izgradnja i rekonstrukcija vodovoda i kanalizacije" (u daljnjem tekstu: Program).
Sredstva za realizaciju Programa iz stava 1. ove tačke isplatiće se sa pozicije "Učešće Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u sufinansiranju projekata kantona i lokalnih zajednica - izgradnja i rekonstrukcija vodovoda i kanalizacije", utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 97/07) u iznosu od 12.455.000 KM (u daljnjem tekstu: Budžet).


II


Program iz tačke I ove Odluke sastavni je dio ove Odluke.


III


Sredstva iz tačke I ove Odluke isplatiće se na teret Budžeta, razdjel 24 sa pozicije "Učešće Vlade Federacije BiH u sufinansiranju projekata kantona i lokalnih zajednica - izgradnja i rekonstrukcija vodovoda i kanalizacije".
Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (u daljnjem tekstu: Federalno ministarstvo) će u skladu sa Programom raspoređena sredstva doznačiti korisnicima koji su ih dužni koristiti u skladu sa Zakonom o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu.


IV


Za realizaciju ove Odluke zadužuje se Federalno ministarstvo i Federalno ministarstvo finansija - Federalno ministarstvo financija, svako u okviru svoje nadležnosti.


V


O utrošenim sredstvima iz tačke I ove Odluke Federalno ministarstvo će podnositi tromjesečno izvještaj Federalnom ministarstvu finansija - Federalnom ministarstvu financija.


VI


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 297/08
15. aprila/travnja 2008. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.


P R O G R A M

UTROŠKA SREDSTAVA SA KRITERIJIMA
RASPODJELE SREDSTAVA UTVRĐENIH BUDŽETOM
FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2008.
GODINU NA POZICIJI

"Učešće Vlade Federacije BiH u sufinansiranju projekata kantona i lokalnih zajednica - izgradnja i rekonstrukcija vodovoda i kanalizacije"


I SVRHA PROGRAMA

Svrha ovog programa je pomoć općinama za izgradnju i rekonstrukciju objekata vodne infrastrukture (vodovoda i kanalizacije) radi poboljšanja stanja u oblasti snabdijevanja vodom i odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda naselja. Realizacija programa će omogućiti daljnje unapređenje stanja u oblasti snabdijevanja vodom stanovništva i zaštiti kvaliteta voda.
Programom se definišu uslovi i kriteriji koji obezbjeđuju da sredstva Budžeta budu usmjerena na projekte u svim područjima Federacije BiH (kantoni i općine) koji raspolažu spremnim projektima za poboljšanje vodosnabdijevanja, kanalizacije i prečišćavanja otpadnih voda.


II USLOVI I KRITERIJI ZA RASPODJELU SREDSTAVA

Polazeći od svrhe Programa, a obzirom na veliki interes općina za budžetskim sredstvima za ovu namjenu, u cilju postizanja što boljih efekata, transparentnosti i efikasne realizacije sredstava ovim Programom se utvrđuju:

- uslovi koje trebaju ispuniti pojedinačni projekti vodosnabdijevanja, kanalizacije i prečišćavanja otpadnih voda da bi bili finansirani iz budžetskih sredstava Federacije BiH za 2008. godinu i
- kriteriji raspodjele sredstava.

1. Uslovi za sufinansiranje projekata

Uslovi koje treba ispuniti pojedinačni projekat da bi bio sufinansiran iz odobrenih sredstva Budžeta Federacije BiH za 2008. godinu sa pozicije "Učešće Vlade Federacije BiH u sufinansiranju projekata kantona i lokalnih zajednica - izgradnja i rekonstrukcija vodovoda i kanalizacije" su sljedeći:

- da se projekat odnosi na izgradnju ili rekonstrukciju (odnosno sanaciju objekata) vodovoda, kanalizacije ili uređaja za prečišćavanje otpadnih voda naselja,
- da je urađena i revidovana investiciono-tehnička dokumentacija na nivou glavnog (izvedbenog) projekta za izgradnju novih objekata, odnosno odgovarajuća investiciono-tehnička dokumentacija za rekonstrukciju ili sanaciju postojećih objekata,
- da je podnesen zahtjev za izdavanje odobrenja za građenje, ako je isto potrebno,
- da se u toku 2008. godine može realizovati minimalno 60% ukupnih investicionih radova, tj. da cjelokupni radovi po predviđenoj dinamici budu završeni najdalje do 01.07.2009. godine,
- dokaz da su osigurana preostala sredstva za realizaciju projekta za projekte za koje se traži sufinansiranje,
- za projekat čija realizacije je u toku (projekti ugovoreni u 2007. i prvom kvartalu 2008. godine), pored gore navedenih uslova, treba da je provedena javna nabavka po Zakonu o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine ("Službeni glasnik BiH", br. 49/04, 3/05, 17/05, 19/05, 52/05, 92/05, 8/06, 24/06 i 70/06), o čemu općina treba da dostavi potrebne validne dokaze sa dokumentacijom u prilogu, da je osiguran (ugovoren) stalni stručni nadzor u skladu sa zakonskom regulativom, i da dostavi dokumentaciju o realizovanim radovima i iznurenim obavezama prema izvođaču radova.

2. Kriteriji za odabir projekata

Kriteriji za odabir projekata koji će se (su)finansirati iz Budžeta Federacije BiH za 2008. godinu sa pozicije "Učešće Vlade Federacije BiH u sufinansiranju projekata kantona i lokalnih zajednica - izgradnja i rekonstrukcija vodovoda i kanalizacije" su sljedeći:

- da se realizacijom projekta ostvaruju efekti u pogledu smanjenja ili eliminacije redukcija vode, smanjenja gubitaka vode u sistemu, zaštite izvorišta pitke vode, zaštite zdravlja stanovništva, ekoloških efekata na zaštitu recipijenta otpadnih voda naselja i sl.,
- da se realizacijom projekta ostvaruju efekti na ujednačavanju razvijenosti kantona (općina) i smanjuje disproporcija u raspodjeli budžetskih sredstava Federacije BiH kantonima,
- da se realizacijom projekta ostvaruju efekti na povratak raseljenog stanovništva,
- daje se posebna podrška projektima u čijem flnansiranju učestvuje stanovništvo vlastitim sredstvima.


III VISINA SREDSTAVA

Ukupna sredstva odobrena Budžetom Federacije BiH za 2008. godinu na poziciji "Učešće Vlade Federacije BiH u sufinansiranju projekata kantona i lokalnih zajednica-izgradnja i rekonstrukcija vodovoda i kanalizacije" u iznosu od 12.455.000 KM.


IV IZVORI SREDSTAVA

Izvor sredstava za realizaciju ovog Programa je Budžet Federacije BiH za 2008. godinu ("Službene novine Federacije BiH", 97/07), u kojem su na poziciji "Učešće Vlade Federacije BiH u surinansiranju projekata kantona i lokalnih zajednica - izgradnja i rekonstrukcija vodovoda i kanalizacije", odobrena sredstva u iznosu od 12.455.000 KM.


V ORGANIZACIJA KOJA PRIMA TRANSFER

Korisnici novčanih sredstava po ovom Programu su općine u kojima će se realizirati pojedinačni projekti. .Sredstva će se transferisati općinama koje će realizovati projekte putem trojnog ugovora između Federalnog ministarstva, nadležne Agencije za vodno područje i općine. Ovim ugovorima će se precizno definisati obaveze općina koje, kao primaoci transfera, trebaju biti ispunjene radi prenosa budžetskih sredstava.
Kontrolu utroška sredstava vršiće mjesno nadležna Agencija za vodno područje i Ministarstvo, a stalni nadzor nad realizacijom projekta obezbjeđuje općina.


VI RASPODJELA SREDSTAVA

Raspodjela sredstava i izbor projekata je izvršena prema kriterijima i uslovima utvrđenih ovim Programom. Lista projekata je data u prilogu (prilog broj 1.) i sastavni je dio ovog Programa.
Iznos utvrđen tačkom 45. Liste projekata - Rezervna sredstva koristit će se za hitne i nepredviđene izdatke koji se pojave tokom budžetske godine, a o njihovom utrošku odlučit će se posebnom odlukom federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

 

R. br.

Općina

Naziv projekta

Iznos sredstava (KM)

1.

 

Bužim

Izgradnja vodovodne mreže MZ Konjodor i uvođenje novih količina vode

500.000,00

2.

Ključ

Kanalizacija

400.000,00

3.

Bosanski Petrovac

Vodovod Kapljuh - Smoljane

200.000,00

4.

Sanski Most

Kanalizacija

300.000,00

5.

Cazin

Kanalizacija

400.000,00

6.

Prača-Pale

Izrada projektne dokumentacije za kanalizaciju

100.000,00

7.

Gračanica

Vodosnabdijevanje MZ Stjepan Polje

200.000,00

8.

Bosansko Grahovo

Sanacija vodovoda

500.000,00

9.

Grad Mostar

Vodovod Zalik - Podveležje

100.000,00

10.

Grad Mostar

Vodovod Suhi do - Vrapčići

150.000,00

11.

Grad Mostar

Vodovod Željuša - Salakovac

150.000,00

12.

Maglaj

Kanalizaciona mreža

400.000,00

13.

Travnik/Vitez

Kanalizaciona mreža Bolnica Nova Bila - Grgino polje

100.000,00

14.

Kiseljak

Igradnja kanalizacije za MZ Brestovsko

100.000,00

15.

Fojnica

Izgradnja rezervoara i sabirne komore u MZ Gojević Luke

50.000,00

16.

Vitez

Kanalizaciona mreža Ahmići-Žume-Šantići

100.000,00

17.

Grad Mostar

Vodoopskrba "Buna" - Ortiješ - Žito

100.000,00

18.

Grad Mostar

Primarna kanalizaciona mreža "Vrelo-Ilići-Cim-Zahum"

2.100.000,00

19.

Grad Mostar

Završetak vodovoda "Kruševo"

360.000,00

20.

Busovača

Rekonstrukcija vodovoda u Busovači

150.000,00

21.

Livno

Transfer za projekat vodovoda Potočani-Zagoričani

270.000,00

22.

Kupres

Transfer za vodoopskrbnu mrežu u Kupresu

150.000,00

23.

Široki Brijeg

Transfer za vodoopskrbni sustav Široki Brijeg

2.100.000,00

24.

Ljubuški

Transfer za projekat vodosnabdijevanja

100.000,00

25.

Široki Brijeg

Vodovod Kočerin

100.000,00

26.

Široki Brijeg

Vodovod Crnac

100.000,00

27.

Široki Brijeg

Vodovod Uzarići

100.000,00

28.

Grude

Izrada projektne dokumentacije vodovoda Grudsko Vrelo - granica RH

100.000,00

29.

Grude

Izrada projektne dokumentacije kanalizacionog sustava za 5 mjesnih zajednica / Grude zapad / Sovici

100.000,00

30.

Tomislavgrad

Izgradnja kanalizacije za naselje Stepen -Mesihovina

60.000,00

31.

Čapljina

Izgradnja dionice primarnog gravitacionog cjevovoda Čapljina - Dračevo -Svitava

150.000,00

32.

Ravno

Vodovod Ravno

500.000,00

33.

Livno

Vodovod Pothum

80.000,00

34.

Livno

Izgradnja kanalizacije Brina - Livno

250.000,00

35.

Stolac

Transfer za vodovod i kanalizaciju u Stocu

100.000,00

36.

Travnik

Transfer za izgradnju vodovoda "Trebišnjica" - Nova Bila

300.000,00

37.

Travnik

Kanalizacija Dolac - D. Putičevo

100.000,00

38.

Fojnica

Transfer za izgradnju vodovoda Šavnik - Fojnica

135.000,00

39.

Posušje

Transfer za vodoopskrbni sustav Posušje - I i II faza

150.000,00

40.

Stolac

Vodovod Poplet - Kruševo

100.000,00

41.

Novi Travnik / Travnik

Rekonstrukcija kanalizacije

100.000,00

42.

Travnik

Vodovod Vrila MZ Kraljevice

150.000,00

43.

Travnik

Vodovod Gorčevica

150.000,00

44.

Gornji Vakuf / Uskoplje

Kanalizacija Ždrimci

100.000,00

45.

Rezervna sredstva

450.000,00

 

 

UKUPNO:

12.455.000,00

 



Federalni zakoni

Zakoni Tuzlanskog kantona

Službene novine Tuzlanskog kantona

 
OSTALE VIJESTI
Ukrajina dronovima napala ruske rafinerije u Krasnodaru, jedna obustavila rad
WSJ: Američki obavještajci misle da Putin vjerojatno nije naredio ubojstvo Navalnog
U Čileu se radi 45 sati tjedno. Uvode se promjene, radit će se kraće
Australski premijer: Nasilje nad ženama je epidemija u Australiji
Nastavak velike potrage za autističnim dječakom u Njemačkoj. Policija ima jedan trag
Američki šef diplomacije: Kina se planira miješati u predsjedničke izbore u SAD-u
Nastavljena doprema pomoći za Gazu s Cipra
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
U ogromnom američkom paketu pomoći nema onoga što Ukrajina traži najviše
Kina domaćin sastanka Fataha i Hamasa
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
Huti pogodili tanker u Crvenom moru
VIDEO Studenti u SAD-u i Berlinu prosvjeduju za Palestinu, izbili sukobi s policijom
Šestogodišnji dječak s autizmom nestao u Njemačkoj, traži ga 200 vojnika
Boeing u SAD-u prisilno sletio nakon što je otpao komad aviona
SAD najavio novih 6 milijardi dolara za vojnu pomoć Ukrajini
Buckinghamska palača: Kralj Charles vraća se kraljevskim dužnostima
Kijev evakuira dvije bolnice zbog optužbi šefa bjeloruske sigurnosne službe
Crnac u Ohiju umro nakon što mu je policajac klečao na vratu: "Novi George Floyd"
UZNEMIRUJUĆE Prevrnuo se auto u kojem je bio kontroverzni izraelski ministar






Google






Rezultati

STARE ANKETE

KAPIJA

25-05-1995



OSTALE VIJESTI
Ukrajina dronovima napala ruske rafinerije u Krasnodaru, jedna obustavila rad
WSJ: Američki obavještajci misle da Putin vjerojatno nije naredio ubojstvo Navalnog
U Čileu se radi 45 sati tjedno. Uvode se promjene, radit će se kraće
Australski premijer: Nasilje nad ženama je epidemija u Australiji
Nastavak velike potrage za autističnim dječakom u Njemačkoj. Policija ima jedan trag
Američki šef diplomacije: Kina se planira miješati u predsjedničke izbore u SAD-u
Nastavljena doprema pomoći za Gazu s Cipra
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
U ogromnom američkom paketu pomoći nema onoga što Ukrajina traži najviše
Kina domaćin sastanka Fataha i Hamasa
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
Huti pogodili tanker u Crvenom moru
VIDEO Studenti u SAD-u i Berlinu prosvjeduju za Palestinu, izbili sukobi s policijom
Šestogodišnji dječak s autizmom nestao u Njemačkoj, traži ga 200 vojnika
Boeing u SAD-u prisilno sletio nakon što je otpao komad aviona
SAD najavio novih 6 milijardi dolara za vojnu pomoć Ukrajini
Buckinghamska palača: Kralj Charles vraća se kraljevskim dužnostima
Kijev evakuira dvije bolnice zbog optužbi šefa bjeloruske sigurnosne službe
Crnac u Ohiju umro nakon što mu je policajac klečao na vratu: "Novi George Floyd"
UZNEMIRUJUĆE Prevrnuo se auto u kojem je bio kontroverzni izraelski ministar


SVASTARIJE


Osmrtnicama ba

Ukrajina dronovima napala ruske rafinerije u Krasnodaru, jedna obustavila rad

Kina domaćin sastanka Fataha i Hamasa

Australski premijer: Nasilje nad ženama je epidemija u Australiji

Autističnog dječaka još traže u Njemačkoj. ˝Šetao je kvartom, a onda otrčao u šumu˝

Vukovarka u Beogradu optuženom ratnom zločincu: Odveo si mi oca pred očima

Studenti u SAD-u i Berlinu protestuju za Palestinu, izbili sukobi s policijom

Boeing u SAD-u prisilno sletio nakon što je otpao komad aviona

U SAD-u zabranjen TikTok, a u Kini zabranjeno sve

VIDEO Izbio veliki požar u restoranu na povijesnom molu u Kaliforniji

Crnac u Ohiju umro nakon što mu je policajac klečao na vratu: ˝Ne mogu disati˝





prodaja stanova pik smrtovnice/a> blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi