TUZLA - TUZLARIJE NET
       
Utorak 30.4.2024       
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
    
Tuzlarije
  
   
  TZ VIJESTI - VIJESTI IZ MINUTE U MINUTU - TOP VIJESTI 24 SATA - TUZLARIJE - BILTEN GRADA - BILTEN KANTONA - OBRAZOVANJE - FORUM
 








30.04.2024 - 18h
INDEKS KVALITETA ZRAKA
38
DOBAR
Kvalitet zraka je zadovoljavajući

ŽIV LUK SAR ZEN TUZ
zrak.ekoakcija.org






ON LINE KORISNICI - 181

Users in Chat
TUZLARIJE CHAT

Tuzlarije



Zakon Vlade Federacije BiH za 2008.

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O GOSPODARSKIM DRUŠTVIMA


Članak 1.


U Zakonu o gospodarskim društvima ("Službene novine Federacije BiH", br. 23/99, 45/00, 2/02, 6/02, 29/03, 68/05 i 91/07), u članku 7. stavak 2., riječ "odobrenja" zamjenjuje se riječima: "prethodnog odobrenja ili drugog odgovarajućeg akta".
U stavku 3. riječi: "je aktom mjerodavnog tijela utvrđeno da ispunjava uvjete za obavljanje djelatnosti", zamjenjuju se riječima: "tijelu mjerodavnom za inspekcijski nadzor dostavi obavijest o početku obavljanja djelatnosti i ispunjavanju uvjeta tehničke opremljenosti, zaštite na radu, zaštite i unaprjeđenja životne sredine i drugih uvjeta propisanih za obavljanje te ili tih djelatnosti".
Iza stavka 3. dodaje se novi stavak 4. koji glasi:
"Ispunjenost uvjeta iz stavka 3. ovog člana nadzire mjerodavno tijelo u postupku inspekcijskog nadzora."
Dosadašnji stavak 4. postaje stavak 5.


Članak 2.


U prvom dijelu: "ZAJEDNIČKE ODREDBE", naslov glave: "VI - SUPSIDIJARNA DRUŠTVA" mijenja se i glasi: "VI - POVEZANA DRUŠTVA".


Članak 3.


Ispred članka 45. uspostavlja se naslov odjeljka: "1. Pojam".

Članak 45. uspostavlja se i glasi:
"Povezana društva su:
1) vladajuće i ovisno društvo;
2) društva s uzajamnim sudjelovanjem;
3) holding;
4) koncern."


Članak 4.


Ispred članka 46. uspostavlja se naslov odjeljka: "2. Vladajuće i ovisno društvo".

Članak 46. mijenja se i glasi :
"Ako jedno društvo ima većinsko sudjelovanje u temeljnom kapitalu drugog društva ili ako na osnovi ugovora zaključenog s drugim društvom ima pravo imenovati većinu članova nadzornog odbora tog drugog društva, odnosno ima većinu glasova u skupštini, to se društvo smatra vladajućim, a drugo društvo ovisnim.
Vladajuće društvo s većinskim sudjelovanjem u temeljnom kapitalu je društvo koje, neposredno ili posredno preko drugog društva, na osnovi više od 50% sudjelovanja u temeljnom kapitalu drugog društva ima više od 50% glasova u skupštini ovisnog društva.
Neposredno sudjelovanje u temeljnom kapitalu koji pripada vladajućem društvu ili drugoj osobi koja ga drži za njegov račun, određuje se na osnovi odnosa nominalnog iznosa tog sudjelovanja prema ukupnom temeljnom kapitalu ovisnog društva.
Pri određivanju sudjelovanja iz stavka 4. ovog članka, od ukupnog temeljnog kapitala ovisnog društva oduzimaju se vlastite dionice i udjeli ovisnog društva i dionice i udjeli koje za račun ovisnog društva drži treća osoba.
Posredno sudjelovanje u temeljnom kapitalu koji pripada vladajućem društvu obuhvata dionice i udjele koji pripadaju društvu koje ovisi od njega ili koji pripadaju drugoj osobi za račun tog društva ili za račun društva koje ovisi od njega (ovisna društva).
Ovisno društvo može u vladajućem društvu pribaviti dionice i udjele i ostvariti svoje pravo glasa na osnovi dionica i udjela kojima već raspolaže, shodno odredbama ovog zakona o društvu s uzajamnim sudjelovanjem."


Članak 5.


Ispred članka 47. uspostavlja se naslov odjeljka: "3. Društva s uzajamnim sudjelovanjem".

Članak 47. mijenja se i glasi:
"Društva s uzajamnim sudjelovanjem u temeljnom kapitalu su povezana društva kod kojih svako društvo ima sudjelovanje u temeljnom kapitalu drugog društva."


Članak 6.


Ispred članka 48. uspostavlja se naslov odjeljka: "4. Holding".

Članak 48. mijenja se i glasi:
"Ako se vladajuće i jedno ili više ovisnih društava, na osnovi zaključenog ugovora o vođenju poslova, objedine jedinstvenim vođenjem poslova od strane vladajućeg društva, ona čine holding, a pojedinačna društva su društva holdinga."


Članak 7.

Ispred članka 49. uspostavlja se se naslov odjeljka: "5. Koncern".
Članak 49. mijenja se i glasi :


"Ako vladajuće društvo, na osnovi zaključenog ugovora o vođenju poslova, pored jedinstvenog vođenja poslova ovisnih društava, obavlja i druge djelatnosti, ona čine koncern, a pojedinačna društva su društva koncerna."


Članak 8.


Članak 50. mijenja se i glasi :
"Holding i koncern, u skladu s čl. 48. i 49. ovog Zakona, mogu formirati i pravno samostalna društva, koja nisu ovisna jedno o drugome."


Članak 9.


Ispred članka 50.a) uspostavlja se naslov odjeljka: "6. Zajedničke odredbe za povezana društva".

Članak 50. a) uspostavlja se i glasi :
"Vladajuće društvo odgovara neograničeno solidarno povjeriteljima u postupku stečaja ovisnog društva ako je stečaj prouzročen obavezujućim nalozima, odlukama ili uputama vladajućeg društva.
Ako vladajuće društvo dovede ovisno društvo u položaj da izvrši za sebe štetan pravni posao ili na svoju štetu nešto učini ili propusti učiniti, nadoknadit će ovisnom društvu štetu prouzročenu po toj osnovi.
Zahtjev za naknadu štete iz stavka 1. ovog članka, u ime ovisnog društva, mogu podnijeti dioničari i članovi ovisnog društva koji posjeduju ili predstavljaju najmanje 10% temeljnog kapitala tog društva ili statutom određeni manji dio, kao i povjeritelji društva čija potraživanja iznose više od 10% temeljnog kapitala ovisnog društva.
Pored vladajućeg društva, kao solidarni dužnici odgovaraju članovi uprave vladajućeg društva koji su ovisno društvo doveli u položaj da izvrši za sebe štetan pravni posao ili na svoju štetu nešto učini ili propusti učiniti.
Kao solidarni dužnici odgovaraju i članovi uprave ovisnog društva ako su povrijedili svoje dužnosti, osim ako su postupali po uputama uprave vladajućeg društva."


Članak 10.


Ispred članka 50.b) uspostavlja se naslov odjeljka: "7. Poslovna udruga".

Članak 50.b) uspostavlja se i glasi:
"Poslovnu udrugu mogu osnovati dva ili više društava, radi unaprjeđenja vlastitog privređivanja i usklađivanja svoje djelatnosti.
Poslovna udruga se ne osniva radi stjecanja dobiti.
Prava članova poslovne udruge ne mogu biti izražena u vrijednosnim papirima.
Poslovna udruga je pravna osoba.
Poslovna udruga upisuje se u registar društava.
Oznaka "poslovna udruga" navodi se u tvrtki.
Poslovna udruga istupa u pravnom prometu u svoje ime i za račun svojih članova i u ime i za račun svojih članova.
Za obveze preuzete u pravnom prometu poslovna udruga odgovara svojom imovinom, a članovi odgovaraju na način određen ugovorom o osnivanju, odnosno ugovorom s trećom osobom.
Ugovorom o osnivanju utvrđuje se naziv, vrijeme osnivanja, cilj i djelatnost, sjedište, upravljanje, zastupanje, odgovornost, pristupanje, istupanje, istupanje u pravnom prometu, isključenje, imovina, nadzor, prestanak, kao i druga pitanja značajna za ostvarivanje ciljeva osnivanja poslovne udruge."


Članak 11.


Ispred članka 50. c) uspostavlja se naslov odjeljka: "8. Ostali oblici povezivanja društava".

Članak 50. c) uspostavlja se i glasi:
"Društva se mogu povezivati ugovorom i u druge oblike povezivanja (konzorcij, franšizing, zajednica društava, poslovna unija, poslovni sistem, pul i drugi)."


Članak 12.


U članku 62. stavak 5. iza riječi "odgovornošću" dodaju se riječi: "i otvoreno dioničko društvo".

Iza stavka 5. dodaju se novi st. 6., 7. i 8. koji glase:
"Otvoreno dioničko društvo može se podijeliti, u skladu sa stavkom 3. ovog članka, pripajanjem s dva ili više postojećih otvorenih dioničkih društava ili podjelom na dva ili više novih otvorenih dioničkih društava.
Društvo s ograničenom odgovornošću, koje ispunjava kriterije za otvoreno dioničko društvo preme ovom Zakonu, dužno je promijeniti oblik u dioničko društvo i izvršiti upis u registar emitenta i kod mjerodavnog suda u roku od 90 dana od dana stupanja na snagu ovog Zakona.
Ukoliko društvo ne uskladi oblik organiziranja, shodno stavku 7. ovog članka, mjerodavni sud donosi odluku o njegovom prestanku."


Članak 13.


U članku 73. st. 2., 3. i 4., brišu se.


Članak 14.


Članak 74., briše se.


Članak 15.


Članak 75., briše se.


Članak 16.

Članak 76., briše se.

Članak 17.


Članak 77., briše se.


Članak 18.


U članku 107. dodaju se novi st. 2., 3., 4., 5. i 6. koji glase:
"Dionička društva mogu biti otvorena i zatvorena.
Otvorena dionička društva su društva čije su dionice izdate/emitirane putem javne ponude i koja ispunjavaju jedan od sljedećih kriterija:
1) da se radi o bankama ili društvima za osiguranje, ili
2) da imaju temeljni kapital najmanje u iznosu od 4.000.000,00 KM i najmanje 40 dioničara.
Pod dionicama izdatim/emitiranim putem javne ponude smatraju se dionice izdate/emitirane po Zakonu o vrijednosnim papirima ("Službene novine Federacije BiH", br. 39/93 i 36/99).
Otvoreno dioničko društvo ne može ograničiti prijenos dionica trećim osobama.
Zatvoreno dioničko društvo postaje otvoreno kada ispuni jedan od kriterija iz stavka 2. ovog članka."


Članak 19.


U članku 131. dodaje se novi stavak 2. koji glasi :
"Izuzetno za iznos investicijskih ulaganja po zaključenom kupoprodajnom ugovoru u postupku privatizacije, nakon što kupac izvrši sve ugovorom preuzete obveze, može se povećati temeljni kapital društva, o čemu odluku donosi skupština."


Članak 20.


U članku 135. iza stavka 3. dodaje se novi stavak 4. koji glasi:
"Izuzetno u društvu koje se nalazi u postupku privatizacije plaćanje dionica može se vršiti konverzijom potraživanja prema dioničkom društvu."


Članak 21.


U članku 240. st. 3. i 4. mijenjaju se i glase:
"Skupštinom, do izbora predsjednika skupštine, predsjedava nazočni dioničar ili punomoćnik dioničara, s najvećim brojem dionica s pravom glasa.
Skupština većinom glasova, između nazočnih dioničara i punomoćnika dioničara, bira predsjednika skupštine i dva ovjeritelja zapisnika skupštine."


Članak 22.


U članku 242. u stavku 1. broj "30" zamjenjuje se brojem "20".

U stavku 3. ispred riječi "dioničko" dodaje se riječ "otvoreno", a riječi: "s velikim brojem dioničara", brišu se.


Članak 23.


U članku 243. stavak 3., briše se.


Članak 24.


U članku 244. u stavku 3., broj "30" zamjenjuje se brojem "15".

Iza stavka 4., dodaje se novi stavak 5. koji glasi:
"Podnositelj zahtjeva iz stavka 1. ovog članka, ukoliko neposredno saziva skupštinu, može zadužiti tajnika društva da izvrši utvrđivanje sastava radnih tijela skupštine, objavljivanje obavijesti o sazivanju skupštine na način iz članka 242. ovog Zakona, te da poduzme i sve druge radnje neophodne za održavanje skupštine društva."


Članak 25.


U članku 245. u stavku 2. riječi: "nadzorni odbor" zamjenjuju se riječima: "sazivač skupštine".

Iza stavka 4. dodaje se novi stavak 5. koji glasi:
"Izuzetno predsjednik skupštine može prekinuti rad skupštine najduže do 15 dana, uz utvrđivanje točnog datuma i mjesta nastavka rada započete skupštine."


Članak 26.


U članku 246. iza točke 15. dodaje se nova točka 16. koja glasi:
"16) izuzimanju stalnih sredstava u neprivatiziranim gospodarskim društvima;".

Dosadašnja točka 16. postaje točka 17.


Članak 27.


U članku 248. iza stavka 1., dodaje se novi stavak 2. koji glasi:
" U društvima sa sudjelovanjem državnog kapitala većim od 50% i koja se nalaze u postupku privatizacije, aktom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine može biti utvrđeno da skupština društva o svim ili o pojedinim pitanjima iz svoje mjerodavnosti odlučuje većinom glasova većom od dvotrećinske i natpolovične većine iz stavka 1. ovog članka.
Dosadašnji stavak 2. postaje stavak 3."


Članak 28.

U članku 250. stavak 5. ispred riječi "dioničkom" dodaje se riječ "otvorenom", a riječi: "s velikim brojem dioničara", brišu se.


Članak 29.


U članku 253. u stavku 3. riječi: "Nadzorni odbor" zamjenjuju se riječima: "Tajnik društva".


Članak 30.


U članu 255. u stavku 1. iza riječi "dionice", točka se zamjenjuje zarezom i dodaju se riječi : "izuzev u slučaju restruktuiranja ili reorganizacije društva s većinskim državnim kapitalom."

U stavku 5. iza riječi "sudu", točka se zamjenjuje zarezom i dodaju se riječi : "osim u slučaju restruktuiranja ili reorganizacije društva s većinskim državnim kapitalom."


Članak 31.


U članku 259. u stavku 2. iza riječi "godine", točka se zamjenjuje zarezom i dodaju se riječi: "s tim da po proteku razdoblja od dvije godine od dana imenovanja skupština društva glasuje o povjerenju članovima nadzornog odbora."

U stavku 5. iza riječi "imenovani", točka se zamjenjuje dvotočkom i dodaju se riječi:
"1) kad nadzorni odbor ili pojedini njegov član izgubi povjerenje dioničara,
2) kad skupština odbije usvojiti godišnje izvješće društva, koje uključuje financijsko izvješće i izvješće revizora, nadzornog odbora i odbora za reviziju,
3) kad skupština utvrdi odgovornost predsjednika i članova nadzornog odbora za štetu koju je pretrpjelo dioničko društvo zbog razloga iz čl. 270. i 273. ovog Zakona,
4) i u drugim slučajevima utvrđenim statutom dioničkog društva."


Članak 32.


U članku 260. točka 3. broj "70" zamjenjuje se brojem "65".


Članak 33.

U članku 261. stavak 3., briše se.


Članak 34.


U članku 262. u stavku 1., riječi : "Predsjednik i članovi", zamjenjuju se riječju "Članovi", na kraju rečenice iza riječi "biraju" zarez se zamjenjuje točkom, a preostali dio teksta, briše se.

Stavak 3. mijenja se i glasi :
"Kandidate koji su dobili najveći broj glasova skupština proglašava za članove nadzornog odbora."

Iza stavka 3. dodaju se novi st. 4. i 5. koji glase:
"Na prvoj konstituirajućoj sjednici nadzornog odbora, koju u roku od 15 dana od dana održavanja skupštine iz stavka 3. ovog članka saziva tajnik društva, nadzorni odbor jednog od svojih članova bira za predsjednika nadzornog odbora.
Nadzorni odbor, može razriješiti člana nadzornog odbora s dužnosti predsjednika, uz istodobno imenovanje jednog od svojih članova za predsjednika nadzornog odbora."


Članak 35.


U članku 264. stavak 1. mijenja se i glasi :
" Ravnatelj i član uprave dioničkog društva ne može biti predsjednik i član nadzornog odbora ili upravnog odbora u gospodarskim društvima ili institucijama, uključujući, ali i ne ograničavajući se na: fondove, banke, agencije, komisije.
Dioničar s 50% i više dionica, ravnatelj i član uprave bilo kojeg dioničkog društva kao i vlasnik s 50% i više vlasništva, ravnatelj i član uprave bilo kojeg društva s ograničenom odgovornošću ne može biti predsjednik i član nadzornog ili upravnog odbora u društvima s većinskim državnim kapitalom ili institucijama.
Predsjednik ili član nadzornog ili upravnog odbora društva s većinskim državnim kapitalom ili institucije ne može istodobno biti predsjednik ili član nadzornog ili upravnog odbora drugog društva ili institucije.
Osoba koja je predsjednik ili član nadzornog ili upravnog odbora društva s većinskim državnim kapitalom ili institucije, a koja prema odredbama ovog zakona to ne može biti, dužna je podnijeti ostavku na mjesto predsjednika ili člana nadzornog ili upravnog odbora društva s većinskim državnim kapitalom ili institucije, u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ovog Zakona.
Predsjednik i članovi nadzornog odbora i članovi uprave gospodarskog društva s većinskim državnim kapitalom, dužni su proći odgovarajuće stručno usavršavanje u skladu s propisom koji donosi Vlada Federacije Bosne i Hercegovine.
Ograničenja iz st 2., 3. i 4. ne odnose se na članove nadzornog odbora gospodarskog društva s većinskim državnim kapitalom, koji su imenovani ispred privatnog kapitala."

Članak 36.


U članku 269. točka 5. mijenja se i glasi:
"bira predsjednika nadzornog odbora;".


Članak 37.


U članku 275. u stavku 2. zarez i riječi: "kako je to utvrđeno statutom", brišu se.
Iza stavka 2. dodaje se novi stavak 3., koji glasi:
"Postupak izbora, imenovanja, razrješenja, sastav i način odlučivanja uprave dioničkog društva utvrđuje se statutom."


Članak 38.


U članku 276. u stavku 2. riječ "ravnatelja" zamjenjuje se riječima: "članovima uprave".
Stavak 3. mijenja se i glasi:
"Položaj, ovlaštenja, odgovornosti i prava uprave uređuju se ugovorom."


Članak 39.


Članak 277. mijenja se i glasi :
"Način razrješenja članova uprave dioničkog društva i prije proteka mandata na koji su imenovani, utvrđuje se statutom društva.
U slučaju razrješenja članova uprave dioničkog društva prije proteka mandata shodno se primjenjuju odredbe članka 259. stavak 5. ovog Zakona."


Članak 40.


Članak 281. mijenja se i glasi:
"Dioničko društvo ima tajnika.
Postupak izbora, imenovanja i razrješenja tajnika društva utvrđuje se statutom društva.
Međusobni odnosi u obavljanju poslova, visina novčane naknade, odgovornost u izvršavanju propisanih obveza tajnika društva, kao i druga pitanja uređuju se ugovorom."

Članak 41.

U članku 287., riječ "Dioničko", zamjenjuje se riječima: "Zatvoreno dioničko".


Članak 42.


U članku 291. dodaju se novi st. 3. i 4. koji glase:
"Otvoreno dioničko društvo može se pripojiti samo drugom društvu koje će nakon pripajanja ispunjavati jedan od kriterija za otvoreno dioničko društvo.
Otvoreno dioničko društvo može se spojiti s jednim ili više drugih društava samo na način da tim spajanjem osnuju novo otvoreno dioničko društvo."


Članak 43.


U članku 375. u stavku 1. riječi: "od 10.000 do 70.000 KM", zamjenjuju se riječima: "od 500,00 KM do 15.000,00 KM".


Točka 4., briše se.


Članak 44.


U članku 377. stavak 1. točka 8) iza broja 270. dodaju se riječi: "i članka 264. stavak 5."

Iza stavka 1. dodaje se novi stavak 2., koji glasi:
"Za prekršaj kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 50,00 KM do 3.000,00 KM tajnik društva koji:
1) ne postupi prema zaduženju iz članka 244. stavak 5. ovog Zakona i
2) ne sazove konstituirajuću sjednicu nadzornog odbora u skladu s člankom 262. stavak 4. ovog Zakona".


Članak 45.


U članku 379. točka 2., briše se.


Članak 46.

U čl. 375., 376., 377., 378. i 379., riječi: "gospodarski prijestup", zamjenjuju se riječju "prekršaj", a u čl. 376., 377., 378. i 379., riječi: "od 1.000 do 5.000 KM", zamjenjuju se riječima: "od 50,00 KM do 3.000,00 KM".


Članak 47.


Gospodarska društva, dužna su statut uskladiti s odredbama ovog Zakona u roku od 180 dana od dana stupanja na snagu.


Članak 48.


Ovlašćuje se Zakonodavno-pravno povjerenstvo Zastupničkog doma Parlamenta Federacije i Zakonodavno-pravno povjerenstvo Doma naroda Parlamenta Federacije da utvrde pročišćeni tekst Zakona o gospodarskim društvima u roku od 90 dana od dana stupanja na snagu ovog Zakona.


Članak 49.


Ovaj Zakon stupa na snagu osmog dana od dana objave u "Službenim novinama Federacije BiH.


PREDSJEDATELJ
DOMA NARODA
PARLAMENTA FEDERACIJE BiH


Stjepan Krešić

 

PREDSJEDATELJ
ZASTUPNIČKOG DOMA
PARLAMENTA FEDERACIJE BiH


Safet Softić



Federalni zakoni

Zakoni Tuzlanskog kantona

Službene novine Tuzlanskog kantona

 
OSTALE VIJESTI
Kina: Hamas i Fatah se žele pomiriti
Bjeloruski sportaši idu na Olimpijske igre. Lukašenko: Prebijte protivnike
Cijene nafte na 88 dolara, trgovci zabrinuti zbog potražnje
Svjetski sud odbio narediti Njemačkoj da hitno prestane prodavati oružje Izraelu
EU istražuje 20 avioprijevoznika. Obmanjivali su putnike da imaju zelene letove?
Trump komentirao svjedoke tijekom suđenja. Dobio kaznu od 9000 dolara
"Zaključajte vrata": Pogledajte kako je policija ganjala ubojicu s mačem po Londonu
Propalestinski prosvjednici zauzeli zgradu američkog sveučilišta
U napadu mačem u Londonu ubijen dječak (13), ranjeno još nekoliko ljudi
Najmoćnije ekonomije svijeta ograničile cijenu ruske nafte. "To ne funkcionira"
Rusi blokiraju GPS nad dijelom Europe, Estonija zaprijetila
UN priprema svjetski sporazum o korištenju plastike. Proizvodnja se neće smanjivati
Crna Gora će podržati UN-ovu rezoluciju o genocidu u Srebrenici, Dodik bijesan
Može li si EU uopće priuštiti prijem Ukrajine u članstvo?
VIDEO Brutalni ruski napad na Odesu. "Čudovišta. Ljudi šeću uz more, a oni ubijaju"
Znanstvenici: Jedenje inćuna i srdela umjesto crvenog mesa spasilo bi 750.000 života
Rusija izgubila strateški važan otok
Tajni dokumenti: Iranka (16) zapalila hidžab. Priveli je, spolno zlostavljali i ubili
Prošle su tri godine od Brexita. Velika Britanija tek kreće s kontrolama hrane iz EU
Američko sveučilište suspendiralo studente koji su prosvjedovali za Palestinu






Google






Rezultati

STARE ANKETE

KAPIJA

25-05-1995



OSTALE VIJESTI
Kina: Hamas i Fatah se žele pomiriti
Bjeloruski sportaši idu na Olimpijske igre. Lukašenko: Prebijte protivnike
Cijene nafte na 88 dolara, trgovci zabrinuti zbog potražnje
Svjetski sud odbio narediti Njemačkoj da hitno prestane prodavati oružje Izraelu
EU istražuje 20 avioprijevoznika. Obmanjivali su putnike da imaju zelene letove?
Trump komentirao svjedoke tijekom suđenja. Dobio kaznu od 9000 dolara
"Zaključajte vrata": Pogledajte kako je policija ganjala ubojicu s mačem po Londonu
Propalestinski prosvjednici zauzeli zgradu američkog sveučilišta
U napadu mačem u Londonu ubijen dječak (13), ranjeno još nekoliko ljudi
Najmoćnije ekonomije svijeta ograničile cijenu ruske nafte. "To ne funkcionira"
Rusi blokiraju GPS nad dijelom Europe, Estonija zaprijetila
UN priprema svjetski sporazum o korištenju plastike. Proizvodnja se neće smanjivati
Crna Gora će podržati UN-ovu rezoluciju o genocidu u Srebrenici, Dodik bijesan
Može li si EU uopće priuštiti prijem Ukrajine u članstvo?
VIDEO Brutalni ruski napad na Odesu. "Čudovišta. Ljudi šeću uz more, a oni ubijaju"
Znanstvenici: Jedenje inćuna i srdela umjesto crvenog mesa spasilo bi 750.000 života
Rusija izgubila strateški važan otok
Tajni dokumenti: Iranka (16) zapalila hidžab. Priveli je, spolno zlostavljali i ubili
Prošle su tri godine od Brexita. Velika Britanija tek kreće s kontrolama hrane iz EU
Američko sveučilište suspendiralo studente koji su prosvjedovali za Palestinu


SVASTARIJE


Osmrtnicama ba

Kina - zemlja gdje je pritisak zbog obrazovanja sulud, a u životu uživaju samo starci

Zabio se u kuću u Londonu pa izašao i sjekao ljude mačem

Američko sveučilište suspendiralo studente koji su prosvjedovali za Palestinu

Rusija izgubila strateški važan otok

VIDEO Vulkan Ruang opet eruptirao, proglašena najviša razina uzbune

U Sjevernoj Karolini ubijena četiri policajca, četiri su ranjena. Napadač mrtav

Pogledajte kako igrači norveškog prvoligaša ulaze na teren preko ceste

U Keniji se urušila brana. Više od 40 mrtvih, među njima 17 djece

Dizelski motor nije mrtav! Kinezi su napravili najučinkovitiji ikada

FOTO Jedan od najvećih gradova na svijetu tone, država mijenja glavni grad





prodaja stanova pik smrtovnice/a> blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi