Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Tuzlarije : HAJMO SPASITI DJEÈAKA
Strana: 1 2 3 4 5
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
MelMel
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 23-03-2010
Odgovori: 24670
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: HAJMO SPASITI DJEÈAKA

citat:
arnie wrote:

naravno,
postoje instutucije koje se bave ovom problematikom,
sta je se digla tolika frka, jos eto mi ga trebamo odavde spasavat'
Tito dragi svakakvih tema
jos ona "dijabola" da nas postidi kako nema djece beskucnika kod nje,
samo u Tuzli, mila majko sta sve... bundeva izbaci...

yebem li ti Bakire ***** dje moja zlatna kasika...

pjevaj borbene i treba da se postidis, jer si bas ti nula od covjeka. i sta si ti konkretno uradio u svojoj sredini da rijesis pitanje djece beskucnika. nista. samo znas laprdati.
09-11-2011 at 11:19 | Ukljuèi u odgovor
cica

Registriran(a): 12-02-2008
Odgovori: 18418

icon Re: HAJMO SPASITI DJEÈAKA

Gdje je dijete sad trenutno

09-11-2011 at 11:29 | Ukljuèi u odgovor
sunce
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 23-01-2002
Odgovori: 19786

citat:
statebriga wrote:
joj, ovo je strasno!

zvala sam dom za nezbrinutu djecu (ili kako se vec zove), oni ne mogu dijete uzeti, bez da to dijete dovede centar za socijalni rad i da kazu: ovo dijete je za vas da ga smjestite

zovem centar, evo vec 20 minuta, zauzeto non-stop! broj je 035 266 574, ako neko bude bolje srece, jer ja sad moram na sastanak, necu stici slijedecih par sati vise da zovem.

strasno! sta drugo covjek da kaze!

ovdje nema svrhe odnijeti djetetu hranu ili novac ili bilo sta, ovdje je jedino rjesenje da se dijete smjesti ili u dom, ili neko da ga kuci odvede!

Tacno, niko se ne javlja, i treba posebna procedura da se neko dijete smjesti. Nadam se da ce bar apeli upaliti jer se nakon prica o cetiri brata Valjevac od kojih najstariji nije bilo ni za osnovnu smjesniti u Dom.

Poskusavam se raspitati sta o djecaku ali tesko ide, pa pozivam sve koji nesto saznaju da mi jave.

Najtuznije je sto sam sliku stavila ne bi li se djetetu pomoglo a njega su izgleda istjerali iz Trnog jer ga je cupo samo dan poslije vidio na Korzu. Vjerovatno je neko od zastitara dozvoljavao da spava u Trznom pa sad neko zabranio. A spava duze vrijeme.

Ni hrana ni odjeca ni novac nista nije bitno kao trajno rjesenje za ovo dijete.
09-11-2011 at 11:32 | Ukljuèi u odgovor
MelMel
Registriran(a): 23-03-2010
Odgovori: 24670

citat:
sunce wrote:

Tacno, niko se ne javlja, i treba posebna procedura da se neko dijete smjesti. Nadam se da ce bar apeli upaliti jer se nakon prica o cetiri brata Valjevac od kojih najstariji nije bilo ni za osnovnu smjesniti u Dom.

Poskusavam se raspitati sta o djecaku ali teko ide, pa pozivam sve koji nesto saznaju da mi jave.

Najtuznije je sto sam sliku stavila ne bi li se djetetu pomoglo a njega su izgleda istjerali iz Trnog jer ga je cupo samo dan poslije vidio na Korzu. Vjerovatno je neko od zastitara dozvoljavao da spava u Trznom pa sad neko zabranio. A spava duze vrijeme.

eto, i onda paksu arnie kaze imaju ustanove koje ce mu pomoci. pa kad je vecina "insana" kao on, onda nije ni cudo sto se ovakve stvari desavaju.
09-11-2011 at 11:37 | Ukljuèi u odgovor
statebriga
nezaobilazna

Registriran(a): 07-05-2009
Odgovori: 9876

daj, ba, vas dvoje, prestanite sa upropastavanjem svake teme. fakat nemate mjere gdje treba, a gdje ne treba kontaminirat prostor!

sunce, opet sam zvala, opet nista... nemoguce doci do njih.

pricala sam s jednim poznanikom, policajcem, kaze ne zna sta oni mogu da urade! pa, prosto, samo sto ne spizdih!

09-11-2011 at 11:40 | Ukljuèi u odgovor
soraya

Registriran(a): 01-03-2009
Odgovori: 30666

citat:
sunce wrote:

Poskusavam se raspitati sta o djecaku ali tesko ide, pa pozivam sve koji nesto saznaju da mi jave.

dijete treba policija da odvede po službenoj dužnosti u centar za socijalni rad,predaju nadležnom službeniku ,a ovaj dalje kontaktira ustanovu za smeštaj...koliko ja znam to je procedura...eh sad što se iz centra za socijalni rad niko ne javlja na telefon,može biti da je dežurni službenik otišao da popije kaficu na tom istom korzou i da vidi šta ima novo u izlozima...
akcija sa foruma je za pohvalu i ja se pridružujem ekipi da se nešto uradi za ovog djeèaka...bez inicijative svjesnih pojedinaca nema ništa...hajmo ljudi gdje ko ima koga neka okreæe telefone i apeluje...
09-11-2011 at 11:45 | Ukljuèi u odgovor
cica

Registriran(a): 12-02-2008
Odgovori: 18418

citat:
statebriga wrote:

pricala sam s jednim poznanikom, policajcem, kaze ne zna sta oni mogu da urade! pa, prosto, samo sto ne spizdih!

ne zna jer mu je mrsko da se pokrene lijenom guzicom, zna se procedura, reci mu nek ne sere...
09-11-2011 at 11:50 | Ukljuèi u odgovor
statebriga
nezaobilazna

Registriran(a): 07-05-2009
Odgovori: 9876

citat:
cica wrote:
reci mu nek ne sere...

hocu
09-11-2011 at 11:54 | Ukljuèi u odgovor
Crvena starka
A woman of courage and honor

Registriran(a): 27-08-2009
Odgovori: 11207

Gospodjica u Centru kaze da je to dijete i prije spavalo po ulici. On ima majku i ocuha. Sad u poslednje vrijeme niko ih nije zvao vezano za njega. Sad ce kaze prenijeti kolegicama. Eto to je sva prica.

Nemam vremena vise da pisem. Ako koga bude zanimalo nesto vise, evo broj 035 277 196.

Jah... Cupo molila bih te da napises gdje si ga tacno vidio, posto me je zena pitala a ja nisam znala objasniti. Ostavila sam im svoj broj mobitela da me zovu ako im bude trebala pomoc u trazenju....

[Edited by Crvena starka on 09-11-2011 at 12:01 GMT]

09-11-2011 at 11:58 | Ukljuèi u odgovor
soraya

Registriran(a): 01-03-2009
Odgovori: 30666

citat:
Crvena starka wrote:
Gospodjica u Centru kaze da je to dijete i prije spavalo po ulici. On ima majku i ocuha. Sad u poslednje vrijeme niko ih nije zvao vezano za njega. Sad ce kaze prenijeti kolegicama. Eto to je sva prica.

Nemam vremena vise da pisem. Ako koga bude zanimalo nesto vise, evo broj 035 277 196.

To je ono što je porazno-služba za socijalni rad je evidentirala problem i ništa zato što je to dijete možda žrtva porodiènog nasilja,niko ni habera ...èuj "i prije je spavao napolju"...pa mter vam j***m i ko ih zaposli,zar se ne pozovu staratelji tog djeteta ili se pokrene procedura za oduzimanje starateljstva nad djeèakom...još u vladi postoji resorno Ministrastvo
09-11-2011 at 12:04 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 6
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Che.Guevara, desertrose, ekonomstica, fazanfazan, kalesija taxi 15-25, nike007, nobody, onakva, PADOBRANACC, Parad0x, Posmatrac 5
FORUM : Tuzlarije : HAJMO SPASITI DJEÈAKA New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net