Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Tuzlarije : HAJMO SPASITI DJEÈAKA
Strana: 1 2 3 4 5
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
Crvena starka
Nivo: Forumski doajen
A woman of courage and honor

Registriran(a): 27-08-2009
Odgovori: 11207
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: HAJMO SPASITI DJEÈAKA

citat:
soraya wrote:

još u vladi postoji resorno Ministrastvo

u Ministarstvu su mi rekli doslovce "Aaaa evo ima na tuzlarijama, izvolite broj..."
09-11-2011 at 12:06 | Ukljuèi u odgovor
soraya

Registriran(a): 01-03-2009
Odgovori: 30666

citat:
Crvena starka wrote:

u Ministarstvu su mi rekli doslovce "Aaaa evo ima na tuzlarijama, izvolite broj..."

pa taman fino,neka im se vidi reputacija i obrazovna struktura kadra
09-11-2011 at 12:12 | Ukljuèi u odgovor
sunce
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 23-01-2002
Odgovori: 19786

citat:
Crvena starka wrote:
Gospodjica u Centru kaze da je to dijete i prije spavalo po ulici. On ima majku i ocuha. Sad u poslednje vrijeme niko ih nije zvao vezano za njega. Sad ce kaze prenijeti kolegicama. Eto to je sva prica.

Nemam vremena vise da pisem. Ako koga bude zanimalo nesto vise, evo broj 035 277 196.

Jah... Cupo molila bih te da napises gdje si ga tacno vidio, posto me je zena pitala a ja nisam znala objasniti. Ostavila sam im svoj broj mobitela da me zovu ako im bude trebala pomoc u trazenju....

[Edited by Crvena starka on 09-11-2011 at 12:01 GMT]

U ponedjeljak je bio u Trznom, dok sam se vratila nije ga bilo, dan poslije na Korzu, evo slike, to je ispred one knjizare i Unikredit poslovnice

09-11-2011 at 12:23 | Ukljuèi u odgovor
Platonix
Nivo: Forumski vuk

Registriran(a): 21-03-2011
Odgovori: 363

icon Re: HAJMO SPASITI DJEÈAKA

Pokušao sam dobiti centar za socijalni rad niko se ne javlja! Ne znam zašto ti ljudi dobivaju platu!!
Djeèak nema nikoga kako sam saznao i kreæe se po Tuzli, spava napolju iako su noæi veæ veoma hladne. Meðutim ako i ima roditelje kako neko spomenu, to nije opravdanje da se ne spasi djeèak! Ako je predmet porodiènog nasilja , mora se nešto poduzeti. Trenutno ne znam na kojoj se lokaciji djeèak nalazi, ako neko zna neka javi!! Neki odgovorni definitivno trebaju dobiti otkaze jer primaju novac budžeta a ništa ne rade!!

[Edited by Platonix on 09-11-2011 at 12:27 GMT]

09-11-2011 at 12:24 | Ukljuèi u odgovor
Crvena starka
A woman of courage and honor

Registriran(a): 27-08-2009
Odgovori: 11207

citat:
sunce wrote:

U ponedjeljak je bio u Trznom, dok sam se vratila nije ga bilo, dan poslije na Korzu, evo slike, to je ispred one knjizare i Unikredit poslovnice

Ok
09-11-2011 at 13:29 | Ukljuèi u odgovor
laly
Don't Let Me Be Misunderstood

Registriran(a): 19-11-2005
Odgovori: 39084

dok Centar se pokrene i izadje na teren treba vremena. treba policiju pozvati jer to spada i u njihovu nadleznost. ici cu onda brze, barem bi trebalo ici brze...

09-11-2011 at 14:17 | Ukljuèi u odgovor
Platonix

icon Re: HAJMO SPASITI DJEÈAKA - IZ DJEÈAKOVOG UGLA

IZ DJEÈAKOVOG UGLA
Ova prièa je pretpostavljeni naèin posmatranja ovog djeèaka na njegovu trenutnu tešku situaciju. Vjerujem da je mnogo gora ona prièa koju bi taj djeèak isprièao ali pokušaæu gledati njegovim oèima koliko je to moguæe!

Ja sam djeèak i majka me rodila èije više ime ne pamtim baš najbolje, otkako sam na ulici. Dok mnogi moji vršnjaci imaju želje za novim kompjuterom, novim verzijama igrica, idu u tople zgrade zvane škole, ja imam dvije želje ; a to je da imam neki sobièak sa šporetom i dosta drva, jer da vam pravo kažem , ne mogu više, nekako danju izdržim , ali u noæi je veæ mnogo hladno. Sreæa, pa mi je jedna gospoða dala majcu , koja je mnogo veæa pa mi služi da ugrejem i glavu, a rukavima prekrijem dlanove i prste.
Druga mi je želja da napravim pogaèu koje se kao kroz san sjeæam kada mi je majka davala da jedem, znam da je bila vrela što mi je smetalo ali je bila jako ukusna. –Eh da mi je sada takva pogaèa, dobro bi se najeo, a uz to bi ugrijao ruke!
Jedan me je èiko ujuto mrko ali sa dozom sažaljenja pogledao, i za tren zastao: „šta radiš mali tu, zar ti nije hladno, idi kuæi“. – Tamam sam se spremao da mu odgovorim, ali on je nastavio da koraèa i izgubio se onako brzo kako je došao. Tamam sam se ponadao , da barem nekom mogu reæi kako mi je. -E moj èiko , lahko je tebi reæi „idi“, „šta radiš tu“, -a ne znaš da ja nemam ni kuæu, a ni sam ne znam šta radim ovdje, pa valjda èekam, èekam. Pa da vam pravo kažem, ne znam šta èekam- ali vam mogu reæi da svaki dan molim Boga da manje osjetim bol u stomaku , valjda æe jednom prestati, valjda æe jednom osvanuti dan kada više neæu osjetiti ni bol, ni hladnoæu niti glad.
Juèer sam imao sreæe da se malo ugrijem u tržnom centru. Gledao sam TV na izlogu, bila je neka emisija u kojoj se prièa o bolesnim osobama koje sakupljaju donacije za operacije.- Pitam se, kako bih se ja prijavio za pomoæ , ali kome, kako! Kako oni znaju da im treba operacija, mene boli stomak al ne znam, da li za to treba operacija. –Idem ja odavde, opet dolazi ona teta da èisti, od toga mi samo bude ova ploèa hladnija.
Idem, sada odavde dalje, i samo se nadam da æe prestati ova bol- ja ne mogu tražiti ni od koga pomoæ niti znam kome da javim , niti znam da itko u ovom svijetu pomaže- ali znam da æe ova bol uskoro prestati, i tada neæu biti gladan, neæe bit hladno.
-Jednog hladnog jutra, policajac u svom jutarnjem obilasku pogledao je kako neka osoba leži na ploèniku, nepomièna. Prišao je i prodrmao djeèaka. Meðutim, samo je mogao vidjeti blijedo lice bez traga života.
Obavijestio je stanicu o sluèaju, došao je sanitet hitne pomoæi, ali njemu više pomoæ ništa ne znaèi, sve je kasno!
PRIJE NEGO BUDE KASNO – SPASIMO OVOG DJEÈAKA!

[Edited by Platonix on 10-11-2011 at 08:12 GMT]

10-11-2011 at 07:40 | Ukljuèi u odgovor
Azur
xxxxxyyyyy

Registriran(a): 24-07-2005
Odgovori: 5025

Hebote, pravo me je dirnula slika na kojoj
dijete sklupcano spava. KOJI JE RAZLOG DA JE VANI,NE ZNAM, ALI NIJE U REDU.

10-11-2011 at 08:02 | Ukljuèi u odgovor
Abulafija

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828

Ima li ko kakih informacija, sta je s dijeta?

11-11-2011 at 07:57 | Ukljuèi u odgovor
Platonix

Hajde da vidimo tko je sve nadležan za ovakve sluèajeve; da vidimo koje nadležne službe; ministarstva; Imena i prezimena rukovodilaca !? A poslije možemo pokrenuti javnu kampanju protiv rukovodilaca svih tih službi i tražiti njihovu smjenu! Pa ako nisu sposobni da riješe jedan sluèaj onda kako možemo oèekivati da æe voditi sve druge sluèajeve i službe u kojima radi. Ipak se oni plaæaju iz budžeta kantona, a upravo mi graðani punimo taj budžet kroz razne poreze i naknade- stoga imamo pravo da mijenjamo one koji ne rade svoj posao i da našim parama plaæamo one koji æe marljivo raditi svoj posao. Pogledajte , oni se nisu udostojili niti javno oglasiti povodom ovog sluèaja niti u bilo kojem obliku graðanima opravdati pare koje mjeseèno dobivaju u vidu plaæe!!!

11-11-2011 at 14:13 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 8
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Che.Guevara, desertrose, ekonomstica, fazanfazan, kalesija taxi 15-25, nike007, nobody, onakva, PADOBRANACC, Parad0x, Posmatrac 5
FORUM : Tuzlarije : HAJMO SPASITI DJEÈAKA New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net