|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
Platonix Nivo: Forumski vuk
Registriran(a): 21-03-2011 Lokacija: Jupiter Odgovori: 363 IP: Maskiran
|
Re: HAJMO SPASITI DJEÈAKA - IZ DJEÈAKOVOG UGLA
IZ DJEÈAKOVOG UGLA
Ova prièa je pretpostavljeni naèin posmatranja ovog djeèaka na njegovu trenutnu tešku situaciju. Vjerujem da je mnogo gora ona prièa koju bi taj djeèak isprièao ali pokušaæu gledati njegovim oèima koliko je to moguæe!
Ja sam djeèak i majka me rodila èije više ime ne pamtim baš najbolje, otkako sam na ulici. Dok mnogi moji vršnjaci imaju želje za novim kompjuterom, novim verzijama igrica, idu u tople zgrade zvane škole, ja imam dvije želje ; a to je da imam neki sobièak sa šporetom i dosta drva, jer da vam pravo kažem , ne mogu više, nekako danju izdržim , ali u noæi je veæ mnogo hladno. Sreæa, pa mi je jedna gospoða dala majcu , koja je mnogo veæa pa mi služi da ugrejem i glavu, a rukavima prekrijem dlanove i prste.
Druga mi je želja da napravim pogaèu koje se kao kroz san sjeæam kada mi je majka davala da jedem, znam da je bila vrela što mi je smetalo ali je bila jako ukusna. –Eh da mi je sada takva pogaèa, dobro bi se najeo, a uz to bi ugrijao ruke!
Jedan me je èiko ujuto mrko ali sa dozom sažaljenja pogledao, i za tren zastao: „šta radiš mali tu, zar ti nije hladno, idi kuæi“. – Tamam sam se spremao da mu odgovorim, ali on je nastavio da koraèa i izgubio se onako brzo kako je došao. Tamam sam se ponadao , da barem nekom mogu reæi kako mi je. -E moj èiko , lahko je tebi reæi „idi“, „šta radiš tu“, -a ne znaš da ja nemam ni kuæu, a ni sam ne znam šta radim ovdje, pa valjda èekam, èekam. Pa da vam pravo kažem, ne znam šta èekam- ali vam mogu reæi da svaki dan molim Boga da manje osjetim bol u stomaku , valjda æe jednom prestati, valjda æe jednom osvanuti dan kada više neæu osjetiti ni bol, ni hladnoæu niti glad.
Juèer sam imao sreæe da se malo ugrijem u tržnom centru. Gledao sam TV na izlogu, bila je neka emisija u kojoj se prièa o bolesnim osobama koje sakupljaju donacije za operacije.- Pitam se, kako bih se ja prijavio za pomoæ , ali kome, kako! Kako oni znaju da im treba operacija, mene boli stomak al ne znam, da li za to treba operacija. –Idem ja odavde, opet dolazi ona teta da èisti, od toga mi samo bude ova ploèa hladnija.
Idem, sada odavde dalje, i samo se nadam da æe prestati ova bol- ja ne mogu tražiti ni od koga pomoæ niti znam kome da javim , niti znam da itko u ovom svijetu pomaže- ali znam da æe ova bol uskoro prestati, i tada neæu biti gladan, neæe bit hladno.
-Jednog hladnog jutra, policajac u svom jutarnjem obilasku pogledao je kako neka osoba leži na ploèniku, nepomièna. Prišao je i prodrmao djeèaka. Meðutim, samo je mogao vidjeti blijedo lice bez traga života.
Obavijestio je stanicu o sluèaju, došao je sanitet hitne pomoæi, ali njemu više pomoæ ništa ne znaèi, sve je kasno!
PRIJE NEGO BUDE KASNO – SPASIMO OVOG DJEÈAKA!
[Edited by Platonix on 10-11-2011 at 08:12 GMT]
|
|
10-11-2011 at 07:40 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
| Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 8
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Che.Guevara, desertrose, ekonomstica, fazanfazan, kalesija taxi 15-25, nike007, nobody, onakva, PADOBRANACC, Parad0x, Posmatrac 5
|
| FORUM : Tuzlarije : HAJMO SPASITI DJEÈAKA |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|