TUZLA - TUZLARIJE NET
       
Ponedjeljak 15.4.2024       
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
    
Tuzlarije
  
   
  TZ VIJESTI - VIJESTI IZ MINUTE U MINUTU - TOP VIJESTI 24 SATA - TUZLARIJE - BILTEN GRADA - BILTEN KANTONA - OBRAZOVANJE - FORUM
 
15.04.2024 - 21h
INDEKS KVALITETA ZRAKA
55
UMJERENO ZAGADJEN
Upozorenje: Neke zagađujuće materije mogu uzrokovati zdravstvene probleme osobama koje su veoma osjetljive na zagađenje zraka. Takve osobe trebaju izbjegavati boravak vani i smanjiti naprezanje tokom boravka vani.

ŽIV LUK SAR ZEN TUZ
zrak.ekoakcija.org


ON LINE KORISNICI - 92

Users in Chat
TUZLARIJE CHAT

Tuzlarije
Sigurno ste bili u situaciji da gledajući stare slike naiđete na neku koja podstakne sjećanja i pokrene priču. Ako mislite da neka od vaših slika, i priča koju ona priča, može biti zanimljiva i drugima, pošaljite nam i priču i sliku na [email protected].

Pretraživanje rubrike      
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 (14) 15 16 17
Prikaz vijesti u jednom stupcu
Ukupan broj tekstova: 299

16.11.2007. u 19:52
Stare slike pričaju
Tuzlanski lero
Slika koju vidite nastala je šezdesetih, možda sedamdesetih godina prošlog vijeka. Naš čitatelj Danko, bio je tada član foto sekcije u osnovnoj školi, te preko puta SDK-a slikao ovog čovjeka. Slikao je nekim starim ruskim aparatom, kakvi su se tada uglavnom koristili.
Upišite svoj komentar

 
09.11.2007. u 21:23
Stare slike pričaju
Zdravko Čolić u Tuzli

Za ovaj petak imamo zaista zanimljive fotografije sa drugog gostovanja Zdravka Čolića u Tuzli. Fotografije nam je poslao čitatelj čiji je nadimak Cutter i kome se posebno zahvaljujemo.

Upišite svoj komentar

07.11.2007. u 08:12
Dogodilo se na današnji dan
Izašao prvi broj Fronta Slobode
Na današnji dan prije 64 godine izašao je prvi broj "Fronta Slobode". Prvi tuzlanski list, dugi niz godina je bio prisutan u kućama Tuzlaka. Više ne izlazi, a u ime nekih starih vremena, onih kojima je ovaj list bio drag evo malog prisjećanja. Objavljujemo dio teksta koji smo nekada spremali za rubriku Vremeplov.
Upišite svoj komentar

 
02.11.2007. u 21:41
Stare slike pričaju
Petak veče je vrijeme za rubriku "Stare slike pričaju". A danas imamo ne jednu već tri slike. Jednu od njih evo vidite, godina je 1979. a narod bježi od oblaka hlora koji je iz HAK-a krenuo prema gradu. Panika je bila velika ali srećom niko tada nije stradao.
Upišite svoj komentar

26.10.2007. u 20:35
Stare slike pričaju
Doba kad je voz vozio do Bristola
Jedina rubrika zbog koje mi je žao što je uvedena obavezna registracija je baš ova, "Stare slike pričaju". Bez komentara ljudi koji se sjećaju vremena kada su nastajale fotografije koje postavljamo teško se sklopi cijeli mozaik sjećanja u kome nam mnoge kockice nedostaju.
Upišite svoj komentar

 
19.10.2007. u 22:14
Stare slike pričaju

Čitatelj koji se potpisao kao Tuzlak, poslao nam je zaista divnih starih fotografija. Neke smo ranije objavili ali puno je onih koje do sada nismo imali priliku vidjeti. Tri od dobijenih fotografija objavljujemo večeras.
Upišite svoj komentar

12.10.2007. u 19:14
Stare slike pričaju
Učenici iz Tuzle na ljetovanju u Dubrovniku 1972. godine
Ovu fotografiju nam je poslala čitateljka Marinela. Snimak ljetovanja učenika Vježbaonice Pedagoške akademije (Sada OŠ "Jala" u Dubrovniku 1972. godine. Nekih se imena sjeća nekih ne a možda neko može pomoći da dopunimo spisak. Zahvaljujemo se na fotografiji. Naši pozivi da nam se pridurite u kreiranju ove rubrike su urodili plodom, tako da je na [email protected] ovih dana stiglo dosta starih fotografija, koje ćemo petkom postavljati.
Upišite svoj komentar

 
05.10.2007. u 17:49
Gdje su šta rade?
Zlatan Saračević
Zlatan Saračević osvajač je zlatne medalje na dvoranskom prvenstvu Evrope u bacanju kugle i srebrene s Univerzijade u Edmontonu u Kanadi.Učesnik je i pobjednik mnogih međunarodnih atletskih mitinga i osvajač medalje s Balkanskih atletskih igara.


Upišite svoj komentar

28.09.2007. u 20:31
Gdje su šta rade?
Čestimir Mirko Dušek
Umjesto priloga za "Stare slike pričaju" imamo jednu posve novu sliku i pitanje "Gdje su šta rade?". Noćas se to pitanje odnosi na našeg sugrađanina Čestimira Mirka Dušeka. Iako je njegovo ime dobro znano u našem gradu, i dosta često se spominje, o njemu nema puno toga napisanog, bar što se tiče interneta.
Upišite svoj komentar

 
21.09.2007. u 19:16
Stare slike pričaju
Bankari na pauzi
"Bankari na pauzi". Tako piše na ovoj fotografiji nastaloj oko 1954. godine kada je grupa prijatelja koji su radili u banci izašla na pauzu. Na poleđini fotografije pišu sljedeća imena: Anto Prskalović, Gliša Ristić, Eldar Arnautović, Bećir Mešić, Zejfa Nalić, Muharemagić Fadila - Dika, Behmen Tauza, Kravić Sadeta, Primorac Beba, Hanumka.
Upišite svoj komentar

14.09.2007. u 21:46
Stere slike pričaju
Željeznički kolosjeci
Staru sliku za ovaj petak poslao nam je Elmir Ćustović. Njemu hvala a za ostale zadatak da odredimo kad je fotografija snimljena. Teško je zamisliti da su blizini Bristola i suda bili željeznički kolosijeci. Sada su tu zgrade Jupitera, Tuzlanske banke, fišek zgrade, a dole niže niz prugu i novi Audi salon. Komentari su uključeni pa nastavite.
Upišite svoj komentar

 
12.09.2007. u 09:04
Fotografije Rudolfa Brunera - Dvoraka
Bosna 1905.
Zbog interesa za fotografije Rudolfa Brunera - Dvoraka, na kojima je Bosna iz 1905. objavljujemo još par fotografija. Tokom svojih putovanja u Bosnu, gdje je od 1904. godine išao u posjetu svojoj sestri udatoj u Bihaću, Bruner - Dvorak je uspio napraviti nekoliko desetina izvanredno uspjelih fotografija iz Cazina.

24.08.2007. u 21:36
Stare slike pričaju
OŠ ˝Franjo Rezač˝
OŠ "Franjo Rezač" nije se uvijek tako zvala, a ne zove se ni danas. Prva zgrada ove škole napravljena je davne 1897. godine, u Solani, i tada se zvala Narodna osnovna škola u Kreki. Jedno vrijeme, 60 i nekih, kad je izgrađena nova zgrada na Ircu, kod autobuske stanice, nastava se odvijala i u školi u Miladijama i u Solani, i tada je to bila škola sa najviše učenika u Tuzli. Dosli smo do slike nastavnika ove škole iz 1972. godine.
Upišite svoj komentar

 
17.08.2007. u 22:03
Stare slike pričaju
Vilsonov trg
Općina Tuzla ima velike planove da od Trga oslobođenja napravi najljepši trg u BiH. Dok se ti planovi ne realizuju za večeras smo vam pripremili fotografiju razglednice Trga oslobođenja iz 1940. godine dok se još zvao Vilsonov trg. Dobili smo je od čitaoca Emkić Adnana kome se ovom prilikom zahvaljujemo.
Upišite svoj komentar

10.08.2007. u 21:24
Stare slike pričaju
Tuzlanska obdaništa
Za ovaj petak pripremili samo sliku na kojoj se vide djeca iz jednog tuzlanskog obdaništa. Djeca kod kojih oba roditelja rade, ako ih ne čuvaju majke, nene, bake, tetke, plaćene tete, uglavnom dane provode u obdaništu. Predškolske ustanove su uglavnom vrlo korisne za djecu koja kroz igru uče, a više od učenja raznih pjesmica dobro im dođe igra sa drugom djecom.
Upišite svoj komentar

 
03.08.2007. u 21:55
Stare slike pričaju
Fiskulturni dom
Šesdesetih i sedamdesetih godina prošlog vijeka, posebno je bilo izraženo propadanje a zatim i rušenja objekata. Srušena je i zgrada stare Gimnazije, Okružnog suda, zgrada Pošte, Dom JNA, Kameni sud i druge. Jedan od prvih srušenih objekata bio je Fiskulturni dom, a kako je on izgledao možete vidjeti na ovoj staroj fotografiji.
Upišite svoj komentar

27.07.2007. u 21:40
Stare slike pričaju
Alasi u Jali
Na poleđini ove slike piše "Alasi u Jali". Šteta je što ne piše i kad je slika snimljena ali nema sumnje da joj ima bar pedeset godina. A na slici Jala ko prava rijeka i teško je zamisliti da je ovaj potočić što danas teče betonskim koritom nekada tako izgledao. A kažu da jeste i da je Jala bila toliko bogatija vodom da se u njoj i plivalo i veslalo u kajacima.
Upišite svoj komentar

 
20.07.2007. u 22:20
Stare slike pričaju
Školarci iz 1956. godine
Fotografija je snimljena u jednoj od učionica OŠ "Pazar". Školska godina je 1956/57. a na poleđini su napisana sljedeća imena: Mecić Vejsil, Baraković Zlata, Mujezinović Said, Glavaš Zdravko, Mujezinović ?, Jašarević Bego, Hadžiefendić Mehmed, Stuhli Zdravko, Fakić Hasan, Čokić Faruk, Berbić Nedžad, Murić Sead i Fiko Sprečić.
Upišite svoj komentar

 

Strane: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 (14) 15 16 17
 
OSTALE VIJESTI
Netanyahu povukao neočekivan potez. Izrael upravo objavio: Odgovorit ćemo na napad
Izraelski doseljenici ubili 2 Palestinca na Zapadnoj obali, naoružani upali u selo
Izraelski vojnici ušli u Libanon pa upali u Hezbollahovu zamku i stradali
VIDEO Dječak izbo biskupa u Australiji. Izbili neredi, masa htjela linčovati napadača
VIDEO Tučnjava u gruzijskom parlamentu, eskaliralo zbog kontroverznog zakona
Povjesničar: Ovo je najgori scenarij sukoba Izraela i Irana
Na današnji dan rodio se Leonardo da Vinci, čovjek ispred svog vremena
Rusi napali Harkiv
Počelo povijesno suđenje Trumpu
Mađarska vlada želi smanjiti cijene goriva. "Strpljenje se bliži kraju"
Francuska objavila zašto se uključila u sprečavanje iranskog napada
Scholz: Upozorit ću Kinu
Norveški izvoz plina oštro pao
Detalji ubojstva Hrvata u Irskoj. Identificirani osumnjičeni, pretresen stan vođe
Macron, Scholz i Cameron pozvali Izrael da ne ide u eskalaciju sukoba s Iranom
Vučić: Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od 1945.
Ukrajinci imaju nove moćne dronove. Nemilice uništavaju tenkove, Rusi nemaju odgovor
Novi napad nožem u Sydneyju, izboden i svećenik
Rus osuđen na 14 godina zatvora jer je pomogao Ukrajini u napadima na Rusiju
Iranski komandosi zauzeli brod prije napada na Izrael. Sad objavili što rade s njim


Google


Rezultati

STARE ANKETE

KAPIJA

25-05-1995OSTALE VIJESTI
Netanyahu povukao neočekivan potez. Izrael upravo objavio: Odgovorit ćemo na napad
Izraelski doseljenici ubili 2 Palestinca na Zapadnoj obali, naoružani upali u selo
Izraelski vojnici ušli u Libanon pa upali u Hezbollahovu zamku i stradali
VIDEO Dječak izbo biskupa u Australiji. Izbili neredi, masa htjela linčovati napadača
VIDEO Tučnjava u gruzijskom parlamentu, eskaliralo zbog kontroverznog zakona
Povjesničar: Ovo je najgori scenarij sukoba Izraela i Irana
Na današnji dan rodio se Leonardo da Vinci, čovjek ispred svog vremena
Rusi napali Harkiv
Počelo povijesno suđenje Trumpu
Mađarska vlada želi smanjiti cijene goriva. "Strpljenje se bliži kraju"
Francuska objavila zašto se uključila u sprečavanje iranskog napada
Scholz: Upozorit ću Kinu
Norveški izvoz plina oštro pao
Detalji ubojstva Hrvata u Irskoj. Identificirani osumnjičeni, pretresen stan vođe
Macron, Scholz i Cameron pozvali Izrael da ne ide u eskalaciju sukoba s Iranom
Vučić: Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od 1945.
Ukrajinci imaju nove moćne dronove. Nemilice uništavaju tenkove, Rusi nemaju odgovor
Novi napad nožem u Sydneyju, izboden i svećenik
Rus osuđen na 14 godina zatvora jer je pomogao Ukrajini u napadima na Rusiju
Iranski komandosi zauzeli brod prije napada na Izrael. Sad objavili što rade s njim


SVASTARIJE


Osmrtnicama ba