cupo Nivo: Moderator podforuma Registriran(a): 21-10-2003 Odgovori: 24024 IP: Maskiran
|
Re: Posveceno zrtvama genocida u Srebrenici

Šta to radiš, sine?
Sanjam, majko.
Sanjam, majko, kako pjevam,
a ti me pitaš, u mome snu:
šta to èiniš, sinko?
O èemu, u snu, pjevaš, sine?
Pjevam, majko,
kako sam imao kuæu.
A sad nemam kuæe.
O tome pjevam, majko.
Kako sam, majko, imao glas,
i jezik svoj imao.
A sad ni glasa,
ni jezika nemam.
Glasom, koga nemam,
u jeziku, koga nemam,
o kuæi koju nemam,
ja pjevam pjesmu, majko.
|
28-06-2005 at 00:12 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
cupo Nivo: Moderator podforuma Registriran(a): 21-10-2003 Odgovori: 24024 IP: Maskiran
|
Re: Posveceno zrtvama genocida u Srebrenici

Nema odgovora na pitanje zašto nema kajanja, ali ima odgovora na pitanje zašto nema odustajanj od istine i pravde. Zato što se istinom i pravdom dolazi do mira i pomirenja.
Nema odgovora na pitanje zašto neæe da znaju, ali ima odgovora na pitanje zašto moraju da priznaju èovjekovo pravo na život, vjeru, slobodu, imetak i èast. Zato što su ljudska prava božiji dar.
Nema odgovora na pitanje zašto neæe da èuju glas savjesti, ali ima odgovora na pitanje zašto je naš glas da nema osvete. Zato što osveta nije naša vjera, nije naša sudbina. Istina je naša vjera, pravda je naša sudbina, Bosna je naša mjera suživota, Srebrenica je naše more i naša obala spasa. U njoj se svi možemo utopiti, ali u njoj se možemo i svi spasiti.
|
28-06-2005 at 00:45 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 26
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Amricacurica, Boa, Chuchi, decko_s_osmjehom, eb32223, J.S, jacavip, kike, lopov, lutalica, neda81, rozimado, SanjaM, sanko29, unxpected, zule
|
FORUM : Vjeène teme : Posveceno zrtvama genocida u Srebrenici |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|