TUZLA - TUZLARIJE NET
       
Petak 26.4.2024       
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
    
Tuzlarije
  
   
  TZ VIJESTI - VIJESTI IZ MINUTE U MINUTU - TOP VIJESTI 24 SATA - TUZLARIJE - BILTEN GRADA - BILTEN KANTONA - OBRAZOVANJE - FORUM
 








26.04.2024 - 10h
INDEKS KVALITETA ZRAKA
77
UMJERENO ZAGADJEN
Upozorenje: Neke zagađujuće materije mogu uzrokovati zdravstvene probleme osobama koje su veoma osjetljive na zagađenje zraka. Takve osobe trebaju izbjegavati boravak vani i smanjiti naprezanje tokom boravka vani.

ŽIV LUK SAR ZEN TUZ
zrak.ekoakcija.org






ON LINE KORISNICI - 166

Users in Chat
TUZLARIJE CHAT

Tuzlarije



Odluke Vlade Federacije za 2009.

HRONOLOŠKI REGISTAR ODLUKA OBJAVLJENIH U
"SLUŽBENIM NOVINAMA FEDERACIJE BIH" U 2009. GODINI



"Službene novine Federacije BiH", broj 1/09 /14.1.2009./

  1. ODLUKA o raspodjeli dijela sredstava tekućih grantova - "Podsticaj proizvodnji i prestrukturiranju industrije i rudarstva" za finansiranje troškova osnivanja, registracije i poslovanja privrednog društva "Unis - group" društvo za promet i usluge d.o.o. Vogošća (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspodjeli dijela sredstava tekućih grantova - "Podsticaj proizvodnji i prestrukturiranju industrije i rudarstva" za financiranje troškova osnivanja, registracije i poslovanja gospodarskog društva "Unis - group" društvo za promet i usluge d.o.o. Vogošća (hrvatski jezik)

    "Službene novine Federacije BiH", broj 4/09 /26.1.2009.
  2. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Zasebnog aranžmana između Kreditanstalt fur Wiederaufbau, Frankfurt na Majni (KfW) i Bosne i Hercegovine, kao i Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske za "Zamjenu duga II" (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Zasebnog aranžmana između Kreditanstalt fur Wiederaufbau, Frankfurt na Majni (KfW) i Bosne i Hercegovine, kao i Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske za "Zamjenu duga II" (hrvatski jezik)
  3. ODLUKA o davanju saglasnosti Nadzornom odboru BNT - Tvornica mašina i hidraulike d.d. Novi Travnik za imenovanje direktora (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Nadzornom odboru BNT - Tvornica mašina i hidraulike d.d. Novi Travnik za imenovanje ravnatelja (hrvatski jezik)
  4. ODLUKA o prijenosu udjela Federacije Bosne i Hercegovine u rudnicima uglja u Federaciji Bosne i Hercegovine na JP Elekroprivreda BiH d.d. - Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu udjela Federacije Bosne i Hercegovine u rudnicima ugljena u Federaciji Bosne i Hercegovine na JP Elekroprivreda BiH d.d. - Sarajevo (hrvatski jezik)
  5. ODLUKA o utvrđivanju kriterija za izbor i imenovanje jednog člana Upravnog odbora kompanije "Elektroprijenos Bosne i Hercegovine" d.d. Banja Luka iz Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju kriterija za izbor i imenovanje jednog člana Upravnog odbora kompanije "Elektroprijenos Bosne i Hercegovine" d.d. Banja Luka iz Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  6. ODLUKA o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje jednog člana Upravnog odbora kompanije "Elektroprijenos Bosne i Hercegovine" d.d. Banja Luka iz Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspisivanju javnog natječaja za izbor i imenovanje jednog člana Upravnog odbora kompanije "Elektroprijenos Bosne i Hercegovine" d.d. Banja Luka iz Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)

    "Službene novine Federacije BiH", broj 5/09
    /28.1.2009./
  7. ODLUKA o usvajanju Bilansa energetskih potreba Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Bilance energetskih potreba Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu (hrvatski jezik)
    Prilog odluke broj 7
  8. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa podračuna broj 338-690-22151630-22 evidentiranog na Jedinstvenom računu Trezora Federalnog ministarstva finansija/ Federalnog ministarstva financija Gender centru Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa podračuna broj 338-690-22151630-22 evidentiranog na Jedinstvenom računu Riznice Federalnog ministarstva financija/ Federalnog ministarstva finansija Gender centru Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  9. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa podračuna broj 154-921-20006520-58 evidentiranog na Jedinstvenom računu Trezora Federalnog ministarstva finansija/ Federalnog ministarstva financija Gender centru Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa podračuna broj 154-921-20006520-58 evidentiranog na Jedinstvenom računu Riznice Federalnog ministarstva financija/ Federalnog ministarstva finansija Gender centru Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)

    "Službene novine Federacije BiH", broj 6/09
    /2.2.2009./
  10. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Skupštine Javnog preduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo o usvajanju Rebalansa Plana poslovanja za 2008. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Skupštine Javnog poduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo o usvajanju Rebalansa Plana poslovanja za 2008. godinu (hrvatski jezik)
  11. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Upravnog odbora Bosansko hercegovačke željezničke javne korporacije Sarajevo o usvajanju Osnova plana poslovanja za 2009. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog odbora Bosansko hercegovačke željezničke javne korporacije Sarajevo o usvajanju Osnova plana poslovanja za 2009. godinu (hrvatski jezik)

    "Službene novine Federacije BiH", broj 7/09
    /4.2.2009./
  12. ODLUKA o prestanku važenja Odluke o odobravanju prijenosa Kuvajtske kreditne linije sa Bor banke d.d. na Razvojnu banku Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prestanku važenja Odluke o odobravanju prijenosa Kuvajtske kreditne linije sa Bor banke d.d. na Razvojnu banku Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  13. ODLUKA o davanju saglasnosti na Finansijski plan Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine
  14. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa podračuna broj 338-690-22465695-85, pod nazivom FMF-CZ-CARD 2001 evidentiranog na Jedinstvenom računu Trezora - Riznice Federalnog ministarstva finansija/ Federalnog ministarstva financija Federalnoj upravi civilne zaštite (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa podračuna broj 338-690-22465695-85, pod nazivom FMF-CZ-CARD 2001 evidentiranog na Jedinstvenom računu Trezora - Riznice Federalnog ministarstva finansija/ Federalnog ministarstva financija Federalnoj upravi civilne zaštite (hrvatski jezik)
  15. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Vladi Tuzlanskog kantona o izuzimanju od privatizacije Javnog preduzeća Radio-Televizija Tuzlanskog kantona RTV TK (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Vladi Tuzlanskog kantona o izuzimanju od privatizacije Javnog poduzeća Radio-Televizija Tuzlanskog kantona RTV TK (hrvatski jezik)

    "Službene novine Federacije BiH", broj 8/09
    /6.2.2009./
  16. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  17. ODLUKA o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju privrednog društva za skladištenje tečnih goriva "Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni i dopuni Odluke o osnutku gospodarskog društva za skladištenje tečnih goriva "Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  18. ODLUKA o utvrđivanju osnovice za određivanje isplate novčanih primanja korisnika boračko-invalidske zaštite i članova njihovih porodica za mjesec januar i februar 2009. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju osnovice za određivanje isplate novčanih primanja korisnika braniteljsko-invalidske zaštite i članova njihovih porodica za mjesec siječanj i veljače 2009. godine (hrvatski jezik)
  19. ODLUKA o posebnoj taksi za izmirenje duga Ruskoj Federaciji za isporuku prirodnog gasa u periodu 1992.-1995. godina (bosanski jezik)
    ODLUKA o posebnoj taksi za izmirenje duga Ruskoj Federaciji za isporuku prirodnog gasa u periodu 1992.-1995. godina (hrvatski jezik)

    "Službene novine Federacije BiH", broj 9/09
    /11.2.2009./
  20. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za razvoj turizma i okoliša u Federaciji BiH" utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za razvoj turizma i okoliša u Federaciji BiH" utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (hrvatski jezik)
  21. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (hrvatski jezik)
  22. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005, 2006. i 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005, 2006. i 2007. godine (hrvatski jezik)
  23. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (hrvatski jezik)
  24. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (hrvatski jezik)
  25. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (hrvatski jezik)
  26. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (hrvatski jezik)
  27. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (hrvatski jezik)
  28. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (hrvatski jezik)
  29. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (hrvatski jezik)
  30. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (hrvatski jezik)
  31. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (hrvatski jezik)
  32. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (hrvatski jezik)
  33. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (hrvatski jezik)
  34. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (hrvatski jezik)
  35. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (hrvatski jezik)
  36. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (hrvatski jezik)
  37. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (hrvatski jezik)
  38. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (hrvatski jezik)
  39. ODLUKA o izmjeni Odluke o privremenom zaustavljanju plasmana brašna tip 500 iz Federalnih robnih rezervi na tržištu Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o privremenom zaustavljanju plasmana brašna tip 500 iz Federalnih robnih rezervi na tržištu Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  40. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005. i 2006. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005. i 2006. godine (hrvatski jezik)
  41. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005. i 2006. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005. i 2006. godine (hrvatski jezik)
  42. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005. i 2006. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005 i 2006. godine (hrvatski jezik)
  43. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005. i 2006. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005. i 2006. godine (hrvatski jezik)
  44. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005. i 2006. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005. i 2006. godine (hrvatski jezik)
  45. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005. i 2006. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005. i 2006. godine (hrvatski jezik)

    "Službene novine Federacije BiH", broj 10/09
    /18.2.2009./
  46. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava "Transfer za sanaciju korita i vodopada Plive - Jajce", i "Transfer za zaštitu korita Plive - EP HB Mostar", i "Transfer za zaštitu korita Plive" - JP Sliv Save utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava "Transfer za sanaciju korita i vodopada Plive - Jajce", i "Transfer za zaštitu korita Plive - EP HB Mostar", i "Transfer za zaštitu korita Plive" - JP Sliv Save utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (hrvatski jezik)
  47. ODLUKA o davanju saglasnosti za nabavku nedostajuće električne energije po pregovaračkom postupku potrebne za zatvaranje Bilansa energetskih potreba Federacije BiH za 2009. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za nabavu nedostajuće električne energije po pregovaračkom postupku potrebne za zatvaranje Bilance energetskih potreba Federacije BiH za 2009. godinu (hrvatski jezik)
  48. ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju preraspodjele sredstava između Federalnog ministarstva zdravstva i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija u okviru budžeta odobrenog za 2008. godinu i namjene sredstava (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju preraspodjele sredstava između Federalnog ministarstva zdravstva i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija u okviru proračuna odobrenog za 2008. godinu i namjene sredstava (hrvatski jezik)
  49. ODLUKA o odobravanju prodaje/nabavke po principu "staro za novo" motornih vozila za potrebe Federalne uprave policije (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju prodaje/nabave po principu "staro za novo" motornih vozila za potrebe Federalne uprave policije (hrvatski jezik)
  50. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (hrvatski jezik)
  51. ODLUKA o pokretanju postupka uvođenja fiskalnih kasa u Federaciji BiH (bosanski jezik)
    ODLUKA o pokretanju postupka uvođenja fiskalnih kasa u Federaciji BiH (hrvatski jezik)

    " Službene novine Federacije BiH", broj 11/09
    /23.2.2009./
  52. ODLUKA o usvajanju Strategije i akcionog plana razvoja mreža autocesta i brzih cesta na području Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Strategije i akcionog plana razvoja mreža autocesta i brzih cesta na području Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  53. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Poticaj za poljoprivredu" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Potpora za poljoprivredu" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (hrvatski jezik)
  54. ODLUKA o davanju saglasnosti na Plan i program JP Direkcije cesta Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za 2009. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Plan i program JP Direkcije cesta Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za 2009. godinu (hrvatski jezik)

    Službene novine Federacije BiH", broj 12/09
    /25.2.2009./
  55. ODLUKA o prijenosu izvršenih ulaganja za izradu projektno-tehničke dokumentacije za brzu cestu Lašva-Vitez-Donji Vakuf (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu izvršenih ulaganja za izradu projektno-tehničke dokumentacije za brzu cestu Lašva-Vitez-Donji Vakuf (hrvatski jezik)
  56. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Sporazuma o saradnji u oblasti namjenske industrije (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Sporazuma o suradnji u oblasti namjenske industrije (hrvatski jezik)
  57. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na Odluku o davanju saglasnosti Upravi Društva za imenovanje jednog člana u Skupštini Društva "Krivaja 1884" (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na Odluku o davanju suglasnosti Upravi Društva za imenovanje jednog člana u Skupštini Društva "Krivaja 1884" (hrvatski jezik)
  58. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na Odluku o davanju saglasnosti na prijedlog člana Nadzornog odbora u Društvu "Krivaja 1884" (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na Odluku o davanju suglasnosti na prijedlog člana Nadzornog odbora u Društvu "Krivaja 1884" (hrvatski jezik)
  59. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na Odluku za prijenos udjela privrednog društva IP "Krivaja" d.o.o. Zavidovići (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na Odluku za prijenos udjela gospodarskog društva IP "Krivaja" d.o.o. Zavidovići (hrvatski jezik)
  60. ODLUKA o stavljanju van snage Odluke o preuzimanju Javnog preduzeća Geodetski zavod Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o stavljanju van snage Odluke o preuzimanju Javnog preduzeća Geodetski zavod Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)

    Službene novine Federacije BiH», broj 13/09 /4.3.2009./
  61. ODLUKA o utvrđivanju interesa Federacije Bosne i Hercegovine za obavljanje usluga željezničkog putničkog saobraćaja (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju interesa Federacije Bosne i Hercegovine za obavljanje usluga željezničkog putničkog prometa (hrvatski jezik)
  62. ODLUKA o davanju saglasnosti na Ugovor o finansiranju održavanja željezničke infrastrukture između JP Željeznice Federacije BiH Sarajevo i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Ugovor o financiranju održavanja željezničke infrastrukture između JP Željeznice Federacije BiH Sarajevo i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija (hrvatski jezik)
  63. ODLUKA o smanjenju osnovnog kapitala JP Direkcija cesta Federacije BiH d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o smanjenju temeljnog kapitala JP Direkcija cesta Federacije BiH d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  64. ODLUKA o prijenosu izvršenih ulaganja za izradu projektno-tehničke dokumentacije autoceste Zenica-Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu izvršenih ulaganja za izradu projektno-tehničke dokumentacije autoceste Zenica-Sarajevo (hrvatski jezik)
  65. ODLUKA o izmjeni Odluke o načinu obrazovanja i utvrđivanja visine naknade za rad radnih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih organa državne službe (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o načinu obrazovanja i utvrđivanja visine naknade za rad radnih tijela utemeljenih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih tijela državne službe (hrvatski jezik)
  66. ODLUKA o usvajanju Programa utroška investicijskih sredstava razvoja utvrđenih u razdeju 18. glava 1804, na poziciji 821000 Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu, za Federalnu direkciju za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška investicijskih sredstava razvoja utvrđenih u razdeju 18. glava 1804, na poziciji 821000 Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu, za Federalnu direkciju za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta (hrvatski jezik)
  67. ODLUKA o dopunama Odluke o izboru najuspješnijih idejnih rješenja za objekat Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Mostaru (bosanski jezik)
    ODLUKA o dopunama Odluke o izboru najuspješnijih idejnih rješenja za objekat Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Mostaru (hrvatski jezik)
  68. ODLUKA o raspodjeli novčanih sredstava iz pasivnog podbilansa preduzeća i banaka (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspodjeli novčanih sredstava iz pasivnog podbilance poduzeća i banaka (hrvatski jezik)
    Službene novine Federacije BiH», broj 14/09 /11.3.2009./
  69. ODLUKA o davanju saglasnosti na Protokol o privremenom rasporedu sredstava dobivenih po Sporazumu o pitanjima sukcesije (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Protokol o privremenom rasporedu sredstava dobivenih po Sporazumu o pitanjima sukcesije (hrvatski jezik)
    Službene novine Federacije BiH", broj 15/09 /16.3.2009./
  70. ODLUKA o odobravanju prijenosa sredstava sa računa GSM licence
  71. ODLUKA o odobravanju prijenosa sredstava sa posebnog transakcijskog računa
  72. ODLUKA o raspodjeli sredstava tekućeg granta "Subvencije javnim preduzećima - FMPiK- Transfer Željeznicama FBiH" utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspodjeli sredstava tekućeg granta "Subvencije javnim poduzećima - FMPiK- Transfer Željeznicama FBiH" utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (hrvatski jezik)
  73. ODLUKA o rasporedu sredstava "Transfer za političke stranke i koalicije" Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za I. kvartal 2009. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o rasporedu sredstava "Transfer za političke stranke i koalicije" Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za I. kvartal 2009. godine (hrvatski jezik)
    Službene novine Federacije BiH", broj 16/09 /18.3.2009./
  74. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku o izmjenama Statuta Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku o izmjenama Statuta Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  75. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sa kriterijima za raspodjelu sredstava Tekući grantovi - "Podsticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva, konsolidacija rudnika uglja u Federaciji BiH i konsolidacija "Krivaja" Zavidovići" utvrđenim u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sa kriterijima za raspodjelu sredstava Tekući grantovi - "Poticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva, konsolidacija rudnika ugljena u Federaciji BiH i konsolidacija "Krivaja" Zavidovići" utvrđenim u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (hrvatski jezik)
  76. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o visini dnevnica za službena putovanja za budžetske korisnike u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o visini dnevnica za službena putovanja za proračunske korisnike u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  77. ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvaćanje kredita Raiffeisen Zentralbank Osterreich Aktiengesellschaft za projekt "Razvoj sustava vodoopskrbe za Općinu Livno (hrvatski jezik)
  78. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit Raiffeisen Zentralbank Osterreich Aktiengesellschaft za projekt "Razvoj sustava vodoopskrbe za Općinu" Livno (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit Raiffeisen Zentralbank Osterreich Aktiengesellschaft za projekt "Razvoj sustava vodoopskrbe za Općinu Livno" (hrvatski jezik)
  79. ODLUKA o davanju saglasnosti na Program utroška planiranih sredstava ostvarenih naplatom takse za korištenje autoceste A1 (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Program utroška planiranih sredstava ostvarenih naplatom pristojbe za korištenje autoceste A1 (hrvatski jezik)
  80. ODLUKA o dopuni Odluke o utrošku sredstava tekućeg granta Transfer za JP "Aerodrom Mostar" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (bosanski jezik)
    ODLUKA o dopuni Odluke o utrošku sredstava tekućeg granta Transfer za JP "Aerodrom Mostar" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (hrvatski jezik)
  81. ODLUKA o dinamici prebacivanja i namjeni finansijskih sredstava prikupljenih po osnovu putničke takse-naknade za razvoj i unapređenje avio prometa u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2009. godini (bosanski jezik)
    ODLUKA o dinamici prebacivanja i namjeni financijskih sredstava prikupljenih po osnovu putničke takse-naknade za razvoj i unapređenje avio prometa u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2009. godini (hrvatski jezik)
  82. ODLUKA o utvrđivanju visine i rasporedu dobiti Investicijske banke Federacije Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo ostvarene na dan 30.06.2008. godine, kao dan konačnog obračuna poslovanja (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju visine i rasporedu dobiti Investicijske banke Federacije Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo ostvarene na dan 30.06.2008. godine, kao dan konačnog obračuna poslovanja (hrvatski jezik)
  83. ODLUKA o usvajanju Finansijskih izvještaja Investicijske banke Federacije Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo sa Izvještajem vanjskog revizora na dan 30.06.2008. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Finansijskih izvješća Investicijske banke Federacije Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo sa Izvješćem vanjskog revizora na dan 30.06.2008. godine (hrvatski jezik)
  84. ODLUKA o utvrđivanju visine ukupnog kapitala na dan 30.06.2008. godine Investicijske banke Federacije Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  85. ODLUKA o usvajanju Izvještaja o radu Odbora za reviziju na dan 30.06.2008. godine Investicijske banke Federacije Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Izvješća o radu Odbora za reviziju na dan 30.06.2008. godine Investicijske banke Federacije Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  86. ODLUKA o verifikaciji odluka o o povećanju rezervi kapitala Investicijske banke Federacije Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo za 2006., 2007. i 2008. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o verifikaciji odluka o o povećanju rezervi kapitala Investicijske banke Federacije Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo za 2006., 2007. i 2008. godinu (hrvatski jezik)
  87. ODLUKA o prihvatanju Izvještaja Službe interne revizije o obavljenoj reviziji za period 01.01. do 30.06.2008. godine Investicijske banke Federacije Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o prihvatanju Izvješća Službe interne revizije o obavljenoj reviziji za period 01.01. do 30.06.2008. godine Investicijske banke Federacije Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  88. ODLUKA o usvajanju obračuna poslovanja za period 01.01. do 30.06.2008. godine, kao konačnog obračuna poslovanja Investicijske banke Federacije Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju obračuna poslovanja za razdoblje 01.01. do 30.06.2008. godine, kao konačnog obračuna poslovanja Investicijske banke Federacije Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  89. ODLUKA o raspodjeli sredstava od 3,05% iz člana 1. stav 1. tačka a) Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pripadnosti javnih prihoda Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspodjeli sredstava od 3,05% iz članka 1. stavak 1. točka a) Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pripadnosti javnih prihoda Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    Službene novine Federacije BiH", broj 17/09
    /23.3.2009./
  90. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke (hrvatski jezik)
  91. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnog ministarstva kulture i sporta- Federalnog ministarstva kulture i športa (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnog ministarstva kulture i športa- Federalnog ministarstva kulture i sporta (hrvatski jezik)
  92. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava sa pozicije "Transfer za fond za izdavaštvo" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava sa pozicije "Transfer za fond za izdavaštvo" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu (hrvatski jezik)
  93. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava sa pozicije "Transfer za kinematografiju" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava sa pozicije "Transfer za kinematografiju" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu (hrvatski jezik)
  94. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava sa pozicije "Transfer Fondacije za bibliotečku djelatnost " utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava sa pozicije "Transfer Fondacije za bibliotečku djelatnost " utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu (hrvatski jezik)
  95. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava sa pozicije "Transfer Fondaciji za muzičke, scenske i likovne djelatnosti " utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava sa pozicije "Transfer Fondaciji za muzičke, scenske i likovne djelatnosti " utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu (hrvatski jezik)
  96. ODLUKA o preuzimanju Javnog preduzeća Geodetski zavod Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o preuzimanju Javnog poduzeća Geodetski zavod Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 18/09 /25.3.2009./
  97. ODLUKA o gotovinskim isplatama verificiranih tražbina po osnovu računa stare devizne štednje u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2009. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o gotovinskim isplatama verificiranih tražbina po osnovu računa stare devizne štednje u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2009. godinu (hrvatski jezik)
  98. ODLUKA o davanju ovlasti za prijenos obveznica iračke vlade na Agenciju za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju ovlasti za prijenos obveznica iračke vlade na Agenciju za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  99. ODLUKA o otpisu potraživanja Federalne direkcije za civilnu avijaciju -Federalne direkcije za civilno zrakoplovstvo prema JP "B&H Airlines" d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o otpisu potraživanja Federalne direkcije za civilno zrakoplovstvo - Federalne direkcije za civilnu avijaciju prema JP "B&H Airlines" d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  100. ODLUKA o davanju saglasnosti na cijene uglja za termoelektrane (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na cijene uglja za termoelektrane (hrvatski jezik)
  101. ODLUKA o davanju saglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji "PORTA DEL CIELO" sa sjedištem u Rimu, Via Bassano Del Grappa Broj 24, Italia, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji "PORTA DEL CIELO" sa sjedištem u Rimu, Via Bassano Del Grappa Broj 24, Italia, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  102. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje kredita Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj za Projekt autoput Kakanj-Donja Gračanica (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvatanje kredita Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj za Projekt autoput Kakanj-Donja Gračanica (hrvatski jezik)
  103. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaljučivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj za Projekt autoput Kakanj-Donja Gračanica (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaljučivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj za Projekt autoput Kakanj-Donja Gračanica (hrvatski jezik)
  104. ODLUKA o davanju saglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji Associazione Demine, ul. Piazalle Donatello 4, 51232 Firenza, Italija, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji Associazione Demine, ul. Piazalle Donatello 4, 51232 Firenza, Italija, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  105. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za sufinansiranje Projekta razvoja i očuvanja šuma, za I. kvartal 2009. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za sufinanciranje Projekta razvoja i očuvanja šuma, za I. kvartal 2009. godine (hrvatski jezik)
  106. ODLUKA o raspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za finansiranje podrške zapošljavanja invalidnih lica u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za financiranje podrške upošljavanja invalidnih osoba u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  107. ODLUKA o utvrđivanju koeficijenta za usklađivanje visine mjesečnih novčanih primanja osoba sa invaliditetom za februar 2009. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju koeficijenta za usklađivanje visine mjesečnih novčanih primanja osoba sa invaliditetom za veljaču 2009. godine (hrvatski jezik)
    Službene novine Federacije BiH", broj 19/08
    /26.3.2009./
  108. ODLUKA o davanju saglasnosti na Okvirni plan i finansijski plan "Agencije za vodno područje rijeke Save" Sarajevo za period 2009-2011. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Okvirni plan i financijski plan "Agencije za vodno područje rijeke Save" Sarajevo za period 2009-2011. godine (hrvatski jezik)
  109. ODLUKA o davanju saglasnosti na Okvirni plan i finansijski plan "Agencije za vodno područje Jadranskog mora" Mostar za period 2009-2011. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Okvirni plan i financijski plan "Agencije za vodno područje Jadranskog mora" Mostar za period 2009-2011. godine (hrvatski jezik)
  110. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Skupštine Javnog preduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine, d.o.o. Sarajevo o usvajanju Plana poslovanja za 2009. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Skupštine Javnog poduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine, d.o.o. Sarajevo o usvajanju Plana poslovanja za 2009. godinu (hrvatski jezik)
    Službene novine Federacije BiH", broj 21/09 /1.4.2009./
  111. ODLUKA o davanju saglasnosti na Prijedlog odluke o raspodjeli dijela sredstava Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Tekući grantovi - Konsolidacija "Krivaja" Zavidovići za finansiranje troškova rada IP "Krivaja" d.o.o. Zavidovići - pomoć radnicima do otvaranja stečajnog postupka (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Prijedlog odluke o raspodjeli dijela sredstava Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Tekući grantovi - Konsolidacija "Krivaja" Zavidovići za financiranje troškova rada IP "Krivaja" d.o.o. Zavidovići - pomoć radnicima do otvaranja stečajnog postupka (hrvatski jezik)
  112. ODLUKA o davanju saglasnosti na Prijedlog odluke o raspodjeli dijela sredstava Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Tekući grantovi - Konsolidacija "Krivaja" Zavidovići za rješavanje obaveza prema IP "Krivaja" d.o.o. Zavidovići po osnovu neto plaća i doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za period od 01.08.2008. godine do 01.12.2008. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Prijedlog odluke o raspodjeli dijela sredstava Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Tekući grantovi - Konsolidacija "Krivaja" Zavidovići za rješavanje obaveza prema IP "Krivaja" d.o.o. Zavidovići temeljem neto plaća i doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje za razdoblje od 01.08.2008. godine do 01.12.2008. godine (hrvatski jezik)
  113. ODLUKA o davanju saglasnosti na Prijedlog odluke o raspodjeli dijela sredstava Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Tekući grantovi - Konsolidacija "Krivaja" Zavidovići za sudjelovanje u finansiranju po razlici u cijeni drvnih sortimenata (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Prijedlog odluke o raspodjeli dijela sredstava Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Tekući grantovi - Konsolidacija "Krivaja" Zavidovići za za sudjelovanje u financiranju po razlici u cijeni drvnih sortimenata (hrvatski jezik)
  114. ODLUKA o davanju saglasnosti na Prijedlog odluke o raspodjeli dijela sredstava Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Tekući grantovi - Konsolidacija "Krivaja" Zavidovići za finansiranje troškova rada - nesmetane isporuke električne energije (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Prijedlog odluke o raspodjeli dijela sredstava Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Tekući grantovi - Konsolidacija "Krivaja" Zavidovići za financiranje troškova rada - neometane isporuke električne energije (hrvatski jezik)
  115. ODLUKA o raspoređivanju prostora za smještaj i preseljenje federalnih ministarstava i Komisije za koncesije Federacije Bosne i Hercegovine u objekat Geodetskog zavoda, Sarajevo, Bulevar Meše Selimovića 95, u skladu sa Zaključkom V broj 358/07 od 23.5.2007. godine i Odlukom V broj 706/08 od 6.8.2008. godine
    "Službene novine Federacije BiH", broj 22/09 /6.4.2009./
  116. ODLUKA o prihvatanju ponude komercijalnih banaka za kratkoročni sindicirani kredit za finansiranje deficita budžeta Federacije Bosne i Hercegovine iz 2008. godine
  117. ODLUKA o davanju saglasnosti na Memorandum o saradnji između Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Republike Hrvatske i Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Memorandum o saradnji između Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Republike Hrvatske i Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  118. ODLUKA o prijenosu prava i obaveza sa "JP BH POŠTA" d.o.o. Sarajevo koja proističu iz uloženih sredstava, iz dobiti za 2000. godinu, u izgradnju autoceste Zenica-Sarajevo dionica Podlugovi- Jošanica na Federaciju Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu prava i obveza sa "JP BH POŠTA" d.o.o. Sarajevo koja proističu iz uloženih sredstava, iz dobiti za 2000. godinu, u izgradnju autoceste Zenica-Sarajevo dionica Podlugovi- Jošanica na Federaciju Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  119. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa podračuna broj 338-690-22465515-43, pod nazivom FMF-POS.TR sredstva za zaštitu i spašavanje evidentirnog na Jedinstvenom računu Trezora-Riznice Federalnog ministarstva finansija- Federalnog ministarstva financija Federalnoj upravi civilne zaštite (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa podračuna broj 338-690-22465515-43, pod nazivom FMF-POS.TR sredstva za zaštitu i spašavanje evidentirnog na Jedinstvenom računu Trezora-Riznice Federalnog ministarstva financija- Federalnog ministarstva finansija Federalnoj upravi civilne zaštite (hrvatski jezik)
  120. ODLUKA o obustavljanju izvršavanja pojedinih rashoda i izdataka u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o obustavljanju izvršavanja pojedinih rashoda i izdataka u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu (hrvatski jezik)
  121. ODLUKA o usvajanju Programa utroška dijela sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za poticaj razvoja poduzetništva i obrta" utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška dijela sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za poticaj razvoja poduzetništva i obrta" utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta (hrvatski jezik)
  122. ODLUKA o utvrđivanju kriterijuma za izbor i imenovanje člana Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine iz Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju kriterijuma za izbor i imenovanje člana Upravnog odbora Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine iz Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  123. ODLUKA o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje člana Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine iz Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje člana Upravnog odbora Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine iz Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    Službene novine Federacije BiH", broj 25/09 /13.4.2009./
  124. ODLUKA o davanju saglasnosti na Aneks br. 5. Dopunjenog i izmijenjenog ugovora o osnivanju ArcelorMittal Zenica, Društva sa ograničenom odgovornošću i Prijedog izmjena i dopuna Statuta Društva (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Aneks br. 5. Dopunjenog i izmijenjenog ugovora o osnivanju ArcelorMittal Zenica, društva sa ograničenom odgovornošću i Prijedog izmjena i dopuna Statuta Društva (hrvatski jezik)
  125. ODLUKA o davanju ovlašćenja punomoćniku za zastupanje Federacije Bosne i Hercegovine na Skupštini privrednog društva ArcelorMittal Zenica, d.o.o. (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju ovlasti punomoćniku za zastupanje Federacije Bosne i Hercegovine na Skupštini gospodarskog društva ArcelorMittal Zenica, d.o.o. (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 26/09 /15.4.2009./
  126. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa podračuna broj 338-690-22465793-82 evidentiranog na Jedinstvenom računu trezora - riznice Federalnog ministarstva finansija- financija Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa podračuna broj 338-690-22465793-82 evidentiranog na Jedinstvenom računu riznice - trezora Federalnog ministarstva financija- finansija Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (hrvatski jezik)
  127. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o Standardnoj klasifikaciji zanimanja u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o Standardnoj klasifikaciji zanimanja u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  128. ODLUKA o odobravanju utroška dijela sredstava "Transfer za poticaj razvoja poduzetništva i obrta" utvrđen Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju utroška dijela sredstava "Transfer za poticaj razvoja poduzetništva i obrta" utvrđen Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta (hrvatski jezik)
  129. ODLUKA o prihvatanju zaduženja Federacije Bosne i Hercegovine za finansiranje budžetskog deficita iz 2008. godine
    "Službene novine Federacije BiH", broj 27/09 /20.4.2009./
  130. ODLUKA o davanju saglasnosti Nadzornom odboru "Igman" d.d. Konjic za imenovanje izvršnog direktora Sektora marketinga, finansija, pravnih i općih poslova (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Nadzornom odboru "Igman" d.d. Konjic za imenovanje izvršnog ravnatelja Sektora marketinga, financija, pravnih i općih poslova (hrvatski jezik)
  131. ODLUKA o davanju saglasnosti Nadzornom odboru "Igman" d.d. Konjic za imenovanje izvršnog direktora Prozvodno - tehičkog sektora (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Nadzornom odboru "Igman" d.d. Konjic za imenovanje izvršnog ravnatelja Prozvodno - tehičkog sektora (hrvatski jezik)
  132. ODLUKA o davanju saglasnosti Nadzornom odboru "BH - Gas" d.o.o. Sarajevo za imenovanje izvršnog direktora za proizvodnju i transport gasa (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Nadzornom odboru "BH - Gas" d.o.o. Sarajevo za imenovanje izvršnog ravnatelja za proizvodnju i transport gasa (hrvatski jezik)
  133. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora o imenovanju izvršnog direktora za ekonomske poslove - člana Uprave Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora o imenovanju izvršnog ravnatelja za ekonomske poslove - člana Uprave Javnog poduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  134. ODLUKA o davanju saglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji "Sollievo Yahweh La Luce", sa sjedištem u Agni, Padova, ulica Sant orsola 11, Italija, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji "Sollievo Yahweh La Luce", sa sjedištem u Agni, Padova, ulica Sant orsola 11, Italija, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  135. ODLUKA o davanju saglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji "Consacrati Dello Spirito E Dell Imacolata Sua Sposa", sa sjedištem u Serone Ser, ulica Monte Scalambra br. 53, Italija, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji "Consacrati Dello Spirito E Dell Imacolata Sua Sposa", sa sjedištem u Serone Ser, ulica Monte Scalambra br. 53, Italija, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  136. ODLUKA o utvrđivanju osnovice za određivanje mjesečnih novčanih primanja korisnika boračko-invalidske zaštite i članova njihovih porodica u 2009. godini (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju osnovice za određivanje mjesečnih novčanih primanja korisnika braniteljsko-invalidske zaštite i članova njihovih obitelji u 2009. godini (hrvatski jezik)
  137. ODLUKA o davanju saglasnosti Nadzornom odboru BH Telecom d.d. Sarajevo za razrješenje sa dužnosti izvršnog direktora Izvršne direkcije BH Line i davanju saglasnosti za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora Izvršne direkcije BH Line (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Nadzornom odboru BH Telecom d.d. Sarajevo za razrješenje sa dužnosti izvršnog direktora Izvršne direkcije BH Line i davanju suglasnosti za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora Izvršne direkcije BH Line (hrvatski jezik)
  138. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvaćanje kredita Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD) za finansiranje Projekta poboljšanja životnih uslova na selu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvaćanje kredita Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD) za financiranje Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu (hrvatski jezik)
  139. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD) za finansiranje Projekta poboljšanja životnih uslova na selu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD) za financiranje Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 28/09 /22.4.2009./
  140. ODLUKA o davanju saglasnosti za upućivanje pripadnika bosanskohercegovačkog kontingenta civilne policije s područja Federacije Bosne i Hercegovine u Mirovnu misiju UN-a u Sudanu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za upućivanje pripadnika bosanskohercegovačkog kontingenta civilne policije s područja Federacije Bosne i Hercegovine u Mirovnu misiju UN-a u Sudanu (hrvatski jezik)
  141. ODLUKA o raspodjeli sredstava "Transfer za implementaciju i uvođenje u prava neratnih invalida" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspodjeli sredstava "Transfer za implementaciju i uvođenje u prava neratnih invalida" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (hrvatski jezik)
  142. ODLUKA o davanju saglasnosti na Programe rada fondacija za 2009. godinu
  143. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za veterinarstvo" utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za veterinarstvo" utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (hrvatski jezik)

    PRILOG UZ ODLUKU BROJ 143
  144. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o posebnoj taksi za izmirenje duga Ruskoj Federaciji za isporuku prirodnog gasa u periodu 1992.-1995. godine
    "Službene novine Federacije BiH", broj 290/09 /27.4.2009./
  145. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Prevencija zloupotrebe opojnih droga i programske aktivnosti za bolji tretman porodice i mladih" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Prevencija zlouporabe opojnih droga i programske aktivnosti za bolji tretman obitelji i mladih" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik)
  146. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za bolničko liječenje povratnika u RS" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za bolničko liječenje povratnika u RS" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik)
  147. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik)
  148. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za Zavod za transfuzijsku medicinu" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za Zavod za transfuzijsku medicinu" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik)
  149. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa podračuna evidentiranog na Jedinstvenom računu trezora - riznice Federalnog ministarstva finansija - financija Zavodu za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine
  150. ODLUKA o prihvaćanju podrške USAID/ELMO projekta promoviranje tržišta rada jačanju kapaciteta Sekretarijata ESV-a za teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prihvaćanju podrške USAID/ELMO projekta promoviranje tržišta rada jačanju kapaciteta Sekretarijata ESV-a za teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  151. ODLUKA o utvrđivanju Plana rada provođenja statističkih istraživanja od interesa za Federaciju Bosne i Hercegovine za 2009. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju Plana rada provedbe statističkih istraživanja od interesa za Federaciju Bosne i Hercegovine za 2009. godinu (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 30/09 /29.4.2009./
  152. ODLUKA o davanju ovlaštenja za potpisivanje posebnog namjenskog podračuna (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju ovlaštenja za potpisivanje posebnog namjenskog podračuna (hrvatski jezik)
  153. ODLUKA o prihvatanju Izvještaja o izvršenju Finansijskog plana federalnog fonda solidarnosti za 2008. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o prihvatanju Izvješća o izvršenju Financijskog plana federalnog fonda solidarnosti za 2008. godinu (hrvatski jezik)
  154. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 33/09 /13.5.2009./
  155. ODLUKA o utvrđivanju prijedloga kandidata za članove Nadzornog odbora privrednog društva Agrokomerc d.d. Velika Kladuša (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju prijedloga kandidata za članove Nadzornog odbora gospodarskog društva Agrokomerc d.d. Velika Kladuša (hrvatski jezik)
  156. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (hrvatski jezik)
  157. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (hrvatski jezik)
  158. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (hrvatski jezik)
  159. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (hrvatski jezik)
  160. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (hrvatski jezik)
  161. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005.,2006. i 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005., 2006. i 2007. godine (hrvatski jezik)
  162. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (hrvatski jezik)
  163. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005.,2006. i 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2005., 2006. i 2007. godine (hrvatski jezik)
  164. ODLUKA o usvajanju Programa prihoda i rashoda Federalne direkcije za civilnu avijaciju - Federalne direkcije za civilno zrakoplovstvo za 2009. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa prihoda i rashoda Federalne direkcije za civilno zrakoplovstvo - Federalne direkcije za civilnu avijaciju za 2009. godinu (hrvatski jezik)
  165. ODLUKA o davanju saglasnosti na cijenu prirodnog gasa (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na cijenu prirodnog plina (hrvatski jezik)
  166. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Poticaj za poljoprivredu" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu
  167. ODLUKA o usvajanju Plana kontrole "rada na crno"
  168. ODLUKA o davanju saglasnosti na program rada Federalne uprave za geodetske i imovinsko - pravne poslove za 2009. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na program rada Federalne uprave za geodetske i imovinsko - pravne poslove za 2009. godinu (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 34/09 /20.5.2009./
  169. ODLUKA o davanju ovlašćenja punomoćniku za zastupanje Federacije Bosne i Hercegovine na Skupštini privrednog društva ArcelorMittal Zenica, d.o.o. (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju ovlasti punomoćniku za zastupanje Federacije Bosne i Hercegovine na Skupštini gospodarskog društva ArcelorMittal Zenica, d.o.o. (hrvatski jezik)
  170. ODLUKA o kriterijima za izbor i imenovanje člana Nadzornog odbora Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine
  171. ODLUKA o raspisivanju Javnog oglasa za izbor i imenovanje člana Nadzornog odbora
    Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine

  172. ODLUKA o prodaji putničkih vozila Porezne uprave Federacije BiH
  173. ODLUKA o mjerama neposredne kontrole određenih proizvoda i usluga od interesa za Federaciju Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o mjerama neposredne kontrole određenih proizvoda i usluga od interesa za Federaciju Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  174. ODLUKA o izmjenama Odluke o davanju prethodne saglasnosti o izuzimanju od privatizacije Javnog preduzeća Radio-Televizija Tuzlanskog kantona RTV TK (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama Odluke o davanju prethodne suglasnosti o izuzimanju od privatizacije Javnog poduzeća Radio-Televizija Tuzlanskog kantona RTV TK (hrvatski jezik)
  175. ODLUKA o davanju suglasnosti na Sporazum o saradnji između Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Međunarodne financijske korporacije
    Službene novine Federacije BiH", broj 35/09 /25.5.2009./
  176. ODLUKA o privremenom proglašenju javnog interesa nad imovinom rudnika RMU "Abid Lolić" d.o.o. Travnik-Bila, RMU "Banovići" d.d. Banovići, RMU "Breza" d.o.o. Braza, RMU "Đurđevik" d.o.o. Đurđevik, RMU "Gračanica" d.o.o. Gornji Vakuf -Uskoplje, RMU "Kakanj" d.o.o. Kakanj, Rudnici "Kreka" u Tuzli d.o.o. i RMU "Zenica" d.o.o. Zenica (bosanski jezik)
    ODLUKA o privremenom proglašenju javnog interesa nad imovinom rudnika RMU "Abid Lolić" d.o.o. Travnik-Bila, RMU "Banovići" d.d. Banovići, RMU "Breza" d.o.o. Braza, RMU "Đurđevik" d.o.o. Đurđevik, RMU "Gračanica" d.o.o. Gornji Vakuf -Uskoplje, RMU "Kakanj" d.o.o. Kakanj, Rudnici "Kreka" u Tuzli d.o.o. i RMU "Zenica" d.o.o. Zenica (hrvatski jezik)
  177. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za temeljna udruženja/udruge proistekle iz posljednjeg oslobodilačkog-domovinskog rata i transfera za pomoć u liječenju branitelja" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu
  178. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava tekućeg granta "Transfer za podršku Fondaciji za stambeno zbrinjavanje RVI i boračke populacije" utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercgovine za 2009. godinu, Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/ Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata
    Službene novine Federacije BiH", broj 37/09 /3.6.2009./
  179. ODLUKA o davanju garancije Razvojnoj banci Federacije Bosne i Hercegovine za davanje kredita društvu "Pretis" dd Vogošća - Sarajevo
  180. ODLUKA o davanju saglasnosti Razvojnoj banci Federacije Bosne i Hercegovine za odobravanje komisionog kredita društvu "Pretis" dd Vogošća - Sarajevo
  181. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu unutarnjih poslova (hrvatski jezik)
    Službene novine Federacije BiH", broj 38/09 /10.6.2009./
  182. ODLUKA o rasporedu sredstava "Transfer za političke stranke i koalicije" Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godine za II. kvartal 2009. godine
  183. ODLUKA o davanju saglasnosti za produženje misije pripadnicima bosanskohercegovačkog kontingenta civilne policije s područja Federacije Bosne i Hercegovine u Mirovnoj misiji UN-a u Liberiji (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za produljenje misije pripadnicima bosanskohercegovačkog kontingenta civilne policije s područja Federacije Bosne i Hercegovine u Mirovnoj misiji UN-a u Liberiji (hrvatski jezik)
    Službene novine Federacije BiH", broj 39/09 /16.6.2009./
  184. ODLUKA o utvrđivanju novčanih iznosa koji će se naplaćivati u toku mjeseca oktobra 2009. godine na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine za "Dječiju nedjelju" (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju novčanih iznosa koji će se naplaćivati tijekom mjeseca listopada 2009. godine na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine za "Dječiji tjedan" (hrvatski jezik)
  185. ODLUKA o davanju na korištenje Garnizone ambulante, u ulici Rose Hadživuković br.1, Općina Tuzla, Skuštini Tuzlanskog kantona i Institutu za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju na korištenje Garnizone ambulante, u ulici Rose Hadživuković br.1, Općina Tuzla, Skuštini Tuzlanskog kantona i Institutu za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja (hrvatski jezik)
  186. ODLUKA o davanju na korištenje putničkog automobila JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić
  187. ODLUKA o usvajanju Izvještaja o realizaciji Bilansa energetskih potreba Federacije Bosne i Hercegovine u 2008. godini (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Izvješća o ostavarenju Bilance energetskih potreba Federacije Bosne i Hercegovine u 2008. godini (hrvatski jezik)
  188. ODLUKA o prenosu okončanog Projekta poboljšanja opreme za održavanje cesta grant Vlade Japana (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog Projekta poboljšanja opreme za održavanje cesta grant Vlade Japana (hrvatski jezik)
  189. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa podračuna evidentiranog na Jedinstvenom računu Trezora-Riznice Federalnog ministarstva finansija-financija Zavodu za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine
  190. ODLUKA o usvajanju Izvještaja o realizaciji programa prihoda i rashoda Federalne direkcije za civilnu avijaciju - Federalne direkcije za civilno zrakoplovstvo za 2008. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Izvješća o realizaciji programa prihoda i rashoda Federalne direkcije za civilno zrakoplovstvo - Federalne direkcije za civilnu avijaciju za 2008. godinu (hrvatski jezik)
  191. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora JP Željeznice Federacije BiH d.o.o., Sarajevo o usvajanju konačne situacije izvršenih radova na održavanju željezničke infrastrukture za 2008. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora JP Željeznice Federacije BiH d.o.o., Sarajevo o usvajanju konačne situacije izvršenih radova na održavanju željezničke infrastrukture za 2008. godinu (hrvatski jezik)
  192. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora JP Željeznice Federacije BiH d.o.o., Sarajevo o usvajanju konačnog obračuna sufinansiranja usluga u željezničkom putničkom i kombinovanom saobraćaju za 2008. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora JP Željeznice Federacije BiH d.o.o., Sarajevo o usvajanju konačnog obračuna sufinanciranja usluga u željezničkom putničkom i kombiniranom prometu za 2008. godinu (hrvatski jezik)
  193. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora JP "B&H Airlines" d.o.o. Sarajevo za imenovanje generalnog direktora JP "B&H Airlines" d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora JP "B&H Airlines" d.o.o. Sarajevo za imenovanje generalnog direktora JP "B&H Airlines" d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 40/09 /24.6.2009./
  194. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za raseljena lica i povratnike" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za raseljena lica i povratnike" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica (hrvatski jezik)
  195. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za obilježavanje godišnjice i ukopa nevinih žrtava rata u opštinama Srebrenica, Vlasenica, Bratunac, Zvornik i Prijedor, kao i izgradnju spomen obilježja na prostoru Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za obilježavanje godišnjice i ukopa nevinih žrtava rata u opštinama Srebrenica, Vlasenica, Bratunac, Zvornik i Prijedor, kao i izgradnju spomen obilježja na prostoru Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  196. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o Standardnoj klasifikaciji zanimanja u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o Standardnoj klasifikaciji zanimanja u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 41/09 /1.7.2009./
  197. ODLUKA o davanju saglasnosti na prijedlog Rješenja o raspodjeli dijela sredstava Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, tekući grantovi - "Konsolidacija rudnika ugljena u Federaciji BiH" za finansiranje duga rudnika uglja po osnovu penzijsko invalidskog osiguranja i poreza na plaću (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na prijedlog Rješenja o raspodjeli dijela sredstava Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, tekući grantovi - "Konsolidacija rudnika ugljena u Federaciji BiH" za financiranje duga rudnika uglja po osnovu mirovinsko invalidskog osiguranja i poreza na plaću (hrvatski jezik)
  198. ODLUKA o poništavanju javnog konkursa za izbor i imenovanje člana Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine iz Federacije Bosne i Hercegovine
  199. ODLUKA o ponovnom raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje člana Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine iz Federacije Bosne i Hercegovine
  200. ODLUKA o odobravanju Izvještaja o realizaciji plana i programa JP Direkcija cesta Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo za period 01.01.-31.12.2008. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju Izvješća o realizaciji plana i programa JP Direkcija cesta Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo za period 01.01.-31.12.2008. godine (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 46/09 /20.7.2009./
  201. ODLUKA o davanju saglasnosti na zaključivanje ugovora za projekat formiranja kompanije za autoceste u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na zaključivanje ugovora za projekat formiranja kompanije za autoceste u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  202. ODLUKA o povećanju osnovnog kapitala JP Direkcije cesta Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o povećanju osnovnog kapitala JP Direkcije cesta Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 47/09 /22.7.2009./
  203. ODLUKA o prihvatanju zaduženja prema Međunarodnom monetarnom fondu (International Monetary Fund) po III Stand-by aranžmanu
  204. ODLUKA o prenosu dionica i udjela Federacije Bosne i Hercegovine u privrednim društvima iz oblasti namjenske industrije Federacije Bosne i Hercegovine na privredno društvo "UNIS-GROUP" d.o.o. Vogošća (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu dionica i udjela Federacije Bosne i Hercegovine u gospodarskim društvima iz oblasti namjenske industrije Federacije Bosne i Hercegovine na gospodarsko društvo "UNIS-GROUP" d.o.o. Vogošća (hrvatski jezik)
  205. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Fiskalnom savjetu Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Fiskalnom savjetu Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  206. ODLUKA o davanju saglasnosti na cijenu prirodnog gasa (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na cijenu prirodnog plina (hrvatski jezik)
  207. ODLUKA o utvrđivanju veleprodajne cijene prirodnog gasa za distributivne kompanije
  208. ODLUKA o korištenju lijekova Bevacizumab, Erlotinib i Temozolamid na teret sredstava fonda solidarnosti Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o korištenju lijekova Bevacizumab, Erlotinib i Temozolamid na teret sredstava fonda solidarnosti Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  209. ODLUKA o izmjeni Odluke o prenosu udjela Federacije Bosne i Hercgovine u rudnicima uglja u Federaciji Bosne i Hercegovine na JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o prijenosu udjela Federacije Bosne i Hercgovine u rudnicima uglja u Federaciji Bosne i Hercegovine na JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo (hrvatski jezik)
  210. ODLUKA o davanju saglasnosti na Ključne zahtjeve Okvira za naknade i preseljenje za Koridor Vc u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Ključne zahtjeve Okvira za naknade i preseljenje za Koridor Vc u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  211. ODLUKA o utvrđivanju kriterija za izbor i imenovanje jednog člana Upravnog odbora Nezavisnog operatora sistema u Bosni i Hercegovini iz Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju kriterija za izbor i imenovanje jednog člana Upravnog odbora Neovisnog operatora sustava u Bosni i Hercegovini iz Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  212. ODLUKA o pokretanju procedure raspisivanja javnog konkursa za izbor i imenovanje jednog člana Upravnog odbora Nezavisnog operatora sistema u Bosni i Hercegovini iz Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o pokretanju procedure raspisivanja javnog natječaja za izbor i imenovanje jednog člana Upravnog odbora Neovisnog operatora sustava u Bosni i Hercegovini iz Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  213. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje kredita Saudijskog fonda za ekonomski razvoj za Projekt dovršenje i opremanje četiri bolnice (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvatanje kredita Saudijskog fonda za ekonomski razvoj za Projekt dovršenje i opremanje četiri bolnice (hrvatski jezik)
  214. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit Saudijskog fonda za ekonomski razvoj za Projekt dovršenje i opremanje četiri bolnice (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit Saudijskog fonda za ekonomski razvoj za Projekt dovršenje i opremanje četiri bolnice (hrvatski jezik)
  215. ODLUKA o osnivanju Savjeta za praćenje cijena (bosanski jezik)
    ODLUKA o osnivanju Povjerenstva za praćenje cijena (hrvatski jezik)
  216. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu, za sufinasiranje Projekta HSEP - Jačanje zdravstvenog sektora, za I. kvartal 2009. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu, za sufinaciranje Projekta HSEP - Jačanje zdravstvenog sektora, za I. kvartal 2009. godine (hrvatski jezik)
  217. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu, za sufinasiranje Projekta registracije zemljišta, za I. kvartal 2009. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu, za sufinaciranje Projekta registracije zemljišta, za I. kvartal 2009. godine (hrvatski jezik)
  218. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu, za sufinasiranje Projekta SESP - Drugi projekt podrške zapošljavanja - IDA kredit 3927 BOS, za I kvartal 2009. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu, za sufinaciranje Projekta SESP - Drugi projekt podrške zapošljavanja - IDA kredit 3927 BOS, za I kvartal 2009. godine (hrvatski jezik)
  219. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu, za sufinasiranje Projekta "Razvoj zajednica CDP dodatno finansiranje" za I. i II. kvartal 2009. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu, za sufinaciranje Projekta "Razvoj zajednica CDP dodatno finansiranje" za I. i II. kvartal 2009. godine (hrvatski jezik)
  220. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu, za sufinasiranje Projekta "Restrukturiranje preduzeća u BiH, za I. i II. kvartal 2009. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu, za sufinaciranje Projekta "Restrukturiranje preduzeća u BiH, za I. i II. kvartal 2009. godine (hrvatski jezik)
  221. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu, za sufinasiranje Projekta "Razvoj male komercijalne poljoprivrede" za II. kvartal 2009. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu, za sufinaciranje Projekta "Razvoj male komercijalne poljoprivrede" za II. kvartal 2009. godine (hrvatski jezik)
  222. ODLUKA o garantovanoj cijeni pšenice roda 2009. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o garantiranoj cijeni pšenice roda 2009. godine (hrvatski jezik)
  223. ODLUKA o davanju saglasnosti federalnom ministru prostornog uređenja za raskid ugovora za pružanje usluge "Priprema i izrada prostornog plana područja posebih obilježja od značaja za Federaciju BiH - Sliv rijeke Une"
  224. ODLUKA o izboru skladištara za otkup tržišnih viškova pšenice rod 2009. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o izboru skladištara za otkup tržišnih viškova pšenice rod 2009. godine (hrvatski jezik)
  225. ODLUKA o emisiji obveznica Federacije Bosne i Hercegovine po osnovu ratnih potraživanja fizičkih i pravih lica (bosanski jezik)
    ODLUKA o emisiji obveznica Federacije Bosne i Hercegovine po osnovu ratnih tražbina fizičkih i pravih osoba (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 48/09 /27.7.2009./
  226. ODLUKA o proglašenju 11. jula Danom žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine
  227. ODLUKA o obustavljanju izvršavanja pojedinih rashoda i izdataka u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o obustavljanju izvršavanja pojedinih rashoda i izdataka u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu (hrvatski jezik)
  228. ODLUKA o prodaji putničkih motornih vozila
  229. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za finansiranje Crvenog krsta/križa Federacije Bosne i Hercegovine za I. kvartal 2009. godine
  230. ODLUKA o usvajanju finansijskih izvještaja J.P. "Filmski Centar Sarajevo" d.o.o. za period od 01-01.2008. do 31.12.2008. godine sa mišljenjem ovlaštenog revizora (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju financijskih izvješća J.P. "Filmski Centar Sarajevo" d.o.o. za period od 01-01.2008. do 31.12.2008. godine sa mišljenjem ovlaštenog revizora (hrvatski jezik)
  231. ODLUKA o usvajanju finansijskih izvještaja Sutjeska filma d.o.o. za period od 01-01.2008. do 31.12.2008. godine sa mišljenjem ovlaštenog revizora (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju financijskih izvješća Sutjeska filma d.o.o. za period od 01-01.2008. do 31.12.2008. godine sa mišljenjem ovlaštenog revizora (hrvatski jezik)
  232. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa podračuna evidentiranog na Jedinstvenom računu Trezora-Riznice Federalnog ministarstva finansija-financija Zavodu za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine
  233. ODLUKA o raspodjeli sredstava ostvarenog prometa Lutrije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspodjeli sredstava ostvarenog prometa Lutrije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu (hrvatski jezik)
  234. ODLUKA o utrošku sredstva transfera "Ekonomsko-socijalno vijeće" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (bosanski jezik)
    ODLUKA o utrošku sredstva transfera "Ekonomsko-socijalno vijeće" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (hrvatski jezik)
  235. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku o Skupštine Javnog preduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo o usvajanju Izvještaja o poslovanju za 2008. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku o Skupštine Javnog poduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo o usvajanju Izvješća o poslovanju za 2008. godinu (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 49/09 /29.7.2009./
  236. ODLUKA o usvajanju programa raspodjele sredstava za očuvanje, konzerviranje i obnavljanje kulturno-historijskog nasljeđa i očuvanje, zaštitu i obnavljanje prirodnog nasljeđa, ostvarenih od članarina u turističkim zajednicama i boravišnim taksama za period 01.01.-31.12.2008. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju programa raspodjele sredstava za očuvanje, konzerviranje i obnavljanje kulturno-povijesnog nasljeđa i očuvanje, zaštitu i obnavljanje prirodnog nasljeđa, ostvarenih od članarina u turističkim zajednicama i boravišnim pristojbama za razdoblje 01.01.-31.12.2008. godine (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 51/09 /5.8.2009./
  237. ODLUKA o mjerama za sprječavanje širenja i uništavanje korovske biljne vrste - Ambrosia Artemisiifolia L. (Ambrozija) (bosanski jezik)
    ODLUKA o mjerama za sprječavanje širenja i uništavanje korovske biljne vrste - Ambrosia Artemisiifolia L. (Ambrozija) (hrvatski jezik)
  238. ODLUKA o provođenju prve faze regulatorne reforme na nivou Federacije Bosne i Hercegovine
  239. ODLUKA o davanju na korištenje kasarne "Husein kapetan Gradaščević" u Tuzli, Vladi Tuzlanskog kantona za potrebe Kampusa Univerziteta u Tuzli (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju na korištenje kasarne "Husein kapetan Gradaščević" u Tuzli, Vladi Tuzlanskog kantona za potrebe Kampusa Univerziteta u Tuzli (hrvatski jezik)
  240. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata, za održavanje sportskih igara HVIDR-e HVO HB u 2009. godini (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/ Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, za održavanje sportskih igara HVIDR-e HVO HB u 2009. godini (hrvatski jezik)
  241. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/ Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata, za održavanje sportskih igara za Savez RVI BiH u 2009. godini (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/ Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, za održavanje sportskih igara za Savez RVI BiH u 2009. godini (hrvatski jezik)
  242. ODLUKA o utvrđivanju visine boravišne takse za 2010. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za 2010. godinu (hrvatski jezik)
  243. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (hrvatski jezik)
  244. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (hrvatski jezik)
  245. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja (hrvatski jezik)
  246. ODLUKA o utvrđivanju visine boravišne takse za fizička lica koja su registrovana za pružanje usluga smještaja u domaćinstvu za 2010. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za fizičke osobe koje su registrirane za pružanje usluga smještaja u domaćinstvu za 2010. godinu (hrvatski jezik)
  247. ODLUKA o usvajanju programa utroška sredstava "Transfer za sanaciju donjeg toka rijeke Trebižat, vodopada Kravice i Koćuša" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu, Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju programa utroška sredstava "Transfer za sanaciju donjeg toka rijeke Trebižat, vodopada Kravice i Koćuša" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu, Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (hrvatski jezik)
  248. ODLUKA o usvajanju utroška sredstava sa podračuna evidentiranog na Jedinstvenom računu trezora-riznice Federalnog ministarstva financija - finansija Federalnom agromediteranskom zavodu
  249. ODLUKA o odobravanju izrade Strategije razvoja i jačanja konkurentnosti granske industrije u Federaciji Bosne i Hercegovine u uslovima centralno - europskog ugovora o slobodnoj trgovini (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izrade Strategije razvoja i jačanja konkurentnosti granske industrije u Federaciji Bosne i Hercegovine u uvjetima centralno - evropskog ugovora o slobodnoj trgovini (hrvatski jezik)
  250. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Upravnog odbora Bosansko Hercegovačke željezničke javne korporacije Sarajevo o usvajanju Izvještaja o radu za period 01.01.-31.12.2008. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog odbora Bosansko Hercegovačke željezničke javne korporacije Sarajevo o usvajanju Izvješća o radu za period 01.01.-31.12.2008. godine (hrvatski jezik)
    PRILOG ODLUCI 250
  251. ODLUKA o davanju saglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji "Speranza" neprofitna organizacija od javnog značaja - Onlus", Porto Sant Elpidddio, Via Palestro br. 33, Italija, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji "Speranza" neprofitna organizacija od javnog značaja - Onlus", Porto Sant Elpidddio, Via Palestro br. 33, Italija, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  252. ODLUKA o izmjeni Odluke o imenovanju članova nadzornih timova za implementaciju Akcionog plana i strategije reforme javne uprave Bosne i Hercegovine ispred Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 52/09 /10.8.2009./
  253. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu JKP "Gradska groblja" d.o.o. Visoko (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu JKP "Gradska groblja" d.o.o. Visoko (hrvatski jezik)
  254. ODLUKA o izmjeni Odluke o visini troškova osnovne policijske obuke kandidata na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova - Federalnog ministarstva unutarnjih poslova (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o visini troškova temeljne policijske obuke kandidata na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutarnjih poslova - Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (hrvatski jezik)
  255. ODLUKA o načinu prodaje šumskih drvnih sortimenata porijeklom iz državnih šuma na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine
  256. ODLUKA o davanju saglasnosti na dokument "Strategija zdravlje i mladi u Federaciji Bosne i Hercegovine" (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na dokument "Strategija zdravlje i mladi u Federaciji Bosne i Hercegovine" (hrvatski jezik)
  257. ODLUKA o davanju saglasnosti na Protokol o saradnji između Federacije Bosne i Hercegovine i regije Abruzzo-Italija (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Protokol o suradnji između Federacije Bosne i Hercegovine i regije Abruzzo-Italija (hrvatski jezik)
  258. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za sufinaciranje Projekta razvoja i očuvanja šuma-dodatno financiranje, za II. kvartal 2009. godine (hrvatski jezik)
  259. ODLUKA o davanju na korištenje kolonoskopskih aparata zdravstvenim ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju na korištenje kolonoskopskih aparata zdravstvenim ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  260. ODLUKA o izmjenama Odluke o usvajanju Programa utroška sa kriterijima za raspodjelu sredstava Tekući grantovi - "Podsticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva, konsolidacija rudnika uglja u Federaciji BiH i konsolodacija "Krivaja" Zavidovići" utvrđenim u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama Odluke o usvajanju Programa utroška sa kriterijima za raspodjelu sredstava Tekući grantovi - "Poticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva, konsolidacija rudnika uglja u Federaciji BiH i konsolodacija "Krivaja" Zavidovići" utvrđenim u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (hrvatski jezik)
  261. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava "Transfer za sanaciju Mlinice na Uni, Trebižatu, Drežnici, Vrioštici i dr. u FBiH" utvrđenih Budžetom Federacije BiH za 2009. godinu, Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava "Transfer za sanaciju Mlinice na Uni, Trebižatu, Drežnici, Vrioštici i dr. u FBiH" utvrđenih Proračunom Federacije BiH za 2009. godinu, Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 53/09 /12.8.2009./
  262. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o davanju na korištenje nekretnina Zavoda za platni promet Federacije Bosne i Hercegovine u likvidaciji koje su u vlasništvu Federacije Bosne i Hercegovine
  263. ODLUKA o davanju saglasnosti na prijedlog kandidata za članove Nadzornog odbora i člana Odbora za reviziju Fabrike duhana Sarajevo d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na prijedlog kandidata za članove Nadzornog odbora i člana Odbora za reviziju Fabrike duhana Sarajevo d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  264. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele "Transfer za zaštitu okoliša od značaja za Federaciju Bosne i Hercegovine" utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele "Transfer za zaštitu okoliša od značaja za Federaciju Bosne i Hercegovine" utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (hrvatski jezik)
  265. ODLUKA o raspodjeli sredstava "Rekonstrukcija ustanova za zbrinjavanje na razini Federacije Bosne i Hercegovine" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspodjeli sredstava "Rekonstrukcija ustanova za zbrinjavanje na razini Federacije Bosne i Hercegovine" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (hrvatski jezik)
  266. ODLUKA o utvrđivanju koeficijenata za određivanje visine mjesečnih novčanih primanja lica sa invaliditetom za period juli - avgust 2009. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju koeficijenata za određivanje visine mjesečnih novčanih primanja lica sa invaliditetom za period srpanj - kolovoz 2009. godine (hrvatski jezik)
  267. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti za imenovanje direktora privrednog društva "Agrokomerc" d.d. Velika Kladuša (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti za imenovanje direktora gospodarskog društva "Agrokomerc" d.d. Velika Kladuša (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 54/09 /17.8.2009./
  268. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa podračuna evidentiranog na Jedinstvenom računu Trezora -Riznice Federalnog ministarstva finansija-financija Zavodu za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine
  269. ODLUKA o prihvatanju Sporazuma o stvaranju uslova za uspostavljanje Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hecegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prihvatanju Sporazuma o stvaranju uvjeta za uspostavljanje Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hecegovine (hrvatski jezik)
  270. ODLUKA o prestanku rada Zavoda za kontrolu lijekova Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prestanku rada Zavoda za kontrolu lijekova Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  271. ODLUKA o davanju na korištenje opreme, arhiva i novčanih sredstava Zavoda za kontrolu lijekova Federacije Bosne i Hercegovine i arhiva i novčanih sredstava Sektora za farmaciju Federalnog ministarstva zdravstva Agenciji za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hecegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju na korištenje opreme, arhiva i novčanih sredstava Zavoda za kontrolu lijekova Federacije Bosne i Hercegovine i arhiva i novčanih sredstava Sektora za farmaciju Federalnog ministarstva zdravstva Agenciji za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hecegovine (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 56/09 /26.8.2009./
  272. ODLUKA o rasporedu sredstava "Transfer za političke stranke i koalicije" Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za III. kvartal 2009. godine
    "Službene novine Federacije BiH", broj 57/09 /2.9.2009./
  273. ODLUKA o isplati naknade za godišnji odmor iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu
  274. ODLUKA o davanju saglasnosti za upućivanje pripadnika bosanskohercegovačkog kontingenta civilne policije s područja Federacije Bosne i Hercegovine u Mirovnu misiju UN-a u Liberiji (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za upućivanje pripadnika bosanskohercegovačkog kontingenta civilne policije s područja Federacije Bosne i Hercegovine u Mirovnu misiju UN-a u Liberiji (hrvatski jezik)
  275. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava preostalih nakon realizacije Projekta oporavka obrazovanja - "OPEC Fond" Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke
  276. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta- Federalnom ministarstvu kulture i športa (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa-Federalnom ministarstvu kulture i sporta (hrvatski jezik)
  277. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu sa Zavoda za kontrolu lijekova Federacije Bosne i Hercegovine na Federalno ministarstvo zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu sa Zavoda za kontrolu lijekova Federacije Bosne i Hercegovine na Federalno ministarstvo zdravstva (hrvatski jezik)
  278. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za sufinasiranje Projekta "Poljoprivreda i ruralni razvoj" za I. kvartal 2009. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za sufinaciranje Projekta "Poljoprivreda i ruralni razvoj" za I. kvartal 2009. godine (hrvatski jezik)
  279. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu predsjedniku Federacije Bosne i Hecegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu predsjedniku Federacije Bosne i Hecegovine (hrvatski jezik)
  280. ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja (hrvatski jezik)
  281. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Skupštine Javnog preduzeća Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo o trećim izmjenama i dopunama Statuta (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Skupštine Javnog poduzeća Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo o trećim izmjenama i dopunama Statuta (hrvatski jezik)
  282. ODLUKA o davanju saglasnosti na Memorandum o razumijevanju za implementaciju Akcionog plana BiH za rješavanje problema Roma u oblasti stambenog zbrinjavanja između Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine i Federalnog ministarstva prostornog uređenja (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Memorandum o razumijevanju za implementaciju Akcionog plana BiH za rješavanje problema Roma u oblasti stambenog zbrinjavanja između Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine i Federalnog ministarstva prostornog uređenja (hrvatski jezik)
  283. ODLUKA o raspodjeli sredstava "Rekonstrukcija Ustanova za zbrinjavanje na nivou Federacije Bosne i Hercegovine" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspodjeli sredstava "Rekonstrukcija Ustanova za zbrinjavanje na nivou Federacije Bosne i Hercegovine" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (hrvatski jezik)
  284. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava "Transfera za obilježavanje značajnih datuma" utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu, Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju utroška sredstava "Transfera za obilježavanje značajnih datuma" utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu, Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata (hrvatski jezik)
  285. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfera za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u Federaciji Bosne i Hercegovine" utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu, Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfera za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u Federaciji Bosne i Hercegovine" utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu, Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik)
  286. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 58/09 /9.9.2009./
  287. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje poslovnog prostora u ulici Ismeta Mujezinovića br. 26 u Sarajevu, Općini Centar -Regionalnom odboru HO "Merhamet" MDD Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju na privremeno korištenje poslovnog prostora u ulici Ismeta Mujezinovića br. 26 u Sarajevu, Općini Centar -Regionalnom odboru HO "Merhamet" MDD Sarajevo (hrvatski jezik)
  288. ODLUKA o izdvajanju šumskog zemljišta iz šumsko-privrednog područja "Trnovsko" na području Kantona Sarajevo, općina Trnovo, radi prevođenja istog u građevinsko na lokalitetu "Tušila",odnosno radi provođenja Prostornog plana Kantona Sarajevo za period 2003.-2023. (bosanski jezik)
    ODLUKA o izdvajanju šumskog zemljišta iz šumsko-gospodarskog područja "Trnovsko" na području Kantona Sarajevo, općina Trnovo, radi prevođenja istog u građevinsko na lokalitetu "Tušila",odnosno radi provođenja Prostornog plana Kantona Sarajevo za period 2003.-2023. (hrvatski jezik)
  289. ODLUKA o davanju saglasnosti za produženje misije bosankohercegovačkog kontingenta civilne policije s područja Federacije Bosne i Hercegovine u Mirovnoj misiji UN-a u Sudanu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za produženje misije bosankohercegovačkog kontingenta civilne policije s područja Federacije Bosne i Hercegovine u Mirovnoj misiji UN-a u Sudanu (hrvatski jezik)
  290. ODLUKA o poništavanju Javnog oglasa za izbor i imenovanje člana Nazornog odbora Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine
  291. ODLUKA o izmjeni Odluke o davanju na privremeno korištenje nekretnina na kojima je nosilac prava upravljanja i korištenja prijašnje Federalno ministarstvo odbrane/obrane i Vojska Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o davanju na privremeno korištenje nekretnina na kojima je nositelj prava upravljanja i korištenja prijašnje Federalno ministarstvo obrane/odbrane i Vojska Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  292. ODLUKA o poništenju javnih konkursa za izbor direktora i predsjednika i članova Upravnog odbora Direkcije za upravljanje pasivnim podbilansom preduzeća i banaka (bosanski jezik)
    ODLUKA o poništenju javnih natječaja za izbor direktora i predsjedatelja i članova Upravnog odbora Direkcije za upravljanje pasivnom podbilancom poduzeća i banaka (hrvatski jezik)
  293. ODLUKA o ponovnom raspisivanju javnog konkursa za izbor direktora i predsjednika i članova Upravnog odbora Direkcije za upravljanje pasivnim podbilansom preduzeća i banaka (bosanski jezik)
    ODLUKA o ponovnom raspisivanju javnog natječaja za izbor direktora i predsjedatelja i članova Upravnog odbora Direkcije za upravljanje pasivnim podbilancom poduzeća i banaka (hrvatski jezik)
  294. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za sufinasiranje Projekta "Restrukturiranje preduzeća u BiH", za III. kvartal 2009. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za sufinaciranje Projekta "Restrukturiranje preduzeća u BiH", za III. kvartal 2009. godine (hrvatski jezik)
  295. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za sufinasiranje Projekta "Razvoj zajednica CDP dodatno finansiranje", za III. kvartal 2009. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za sufinaciranje Projekta "Razvoj zajednica CDP dodatno financiranje", za III. kvartal 2009. godine (hrvatski jezik)
  296. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu kazneno popravnim zavodima (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu kazneno popravnim zavodima (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 59/09 /16.9.2009./
  297. ODLUKA o davanju saglasnosti na anekse br. 1 Ugovora o istupanju osnivača iz društva i prijenosu cjelokupnog udjela na novog osnivača koji pristupa društva, broj OPU-IP: 425/09, 426/09 i 427/2009 od 24.07.2009. godine
  298. ODLUKA o rotaciji direktora kazneno-popravnih zavoda zatvorenog i poluotvorenog tipa u Mostaru, Sarajevu, Zenici i Tuzli
  299. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti za imenovanje direktora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica - Bakovići (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti za imenovanje ravnatelja Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica - Bakovići (hrvatski jezik)
  300. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti za imenovanje direktora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica - Drin (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti za imenovanje direktora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica - Drin (hrvatski jezik)
  301. ODLUKA o odobravanju prodaje/nabavke po pricipu "staro za novo" motornih vozila za potrebe Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine - Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine
  302. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine za isplatu dijela izvedenih radova na adaptaciji velike sale i pratećih prostora u zgradi Paralmenta Federacije Bosne i Hercegovine
  303. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za finansiranje Crvenog krsta/križa Federacije Bosne i Hercegovine za II. i III. kvartal 2009. godine
  304. ODLUKA o imenovanju investicionog menadžera za (Investicionu instituciju) Trezor pri Federalnom ministarstvu finansija - Federalnom ministarstvu financija
  305. ODLUKA o davanju ovlaštenja punomoćniku za zastupanje Federacije Bosne i Hercegovine na Skupštini dioničara/akcionara Kompanije "Elektroprijenos Bosne i Hercegovine" d.d. Banja Luka (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju ovlaštenja punomoćniku za zastupanje Federacije Bosne i Hercegovine na Skupštini dioničara/akcionara Kompanije "Elektroprijenos Bosne i Hercegovine" d.d. Banja Luka (bosanski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 60/09 /23.9.2009./
  306. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti za imenovanje direktora Zavoda za vaspitavanje muške djece i omladine - Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti za imenovanje ravnatelja Zavoda za vaspitavanje muške djece i omladine - Sarajevo (hrvatski jezik)
  307. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti za imenovanje direktora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine - Pazarić (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti za imenovanje ravnatelja Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine - Pazarić (hrvatski jezik)
  308. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica
  309. ODLUKA o utvrđivanju kriterija za izbor članova Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju kriterija za izbor članova Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  310. ODLUKA o davanju suglasnosti na Prijedlog rješenja o raspodjeli dijela sredstava Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije Tekući grantovi - Poticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva za 2009. godinu za gospodarska društva sa većinskim učešćem državnog kapitala svih razina vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine koja su u predstečajnom ili stečajnom postupku, kao i pomoć na prevazilaženju teškog socijalnog stanja (hrvatski jezik)
  311. ODLUKA o raspisivanju javnog konkursa za izbor članova Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspisivanju javnog natječaja za izbor članova Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 61/09 /28.9.2009./
  312. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa
    "Službene novine Federacije BiH", broj 62/09 /30.9.2009./
  313. ODLUKA o izmjenama Odluke o usvajanju programa utroška dijela sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za poticaj razvoja poduzetništva i obrta" utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama Odluke o usvajanju programa utroška dijela sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za poticaj razvoja poduzetništva i obrta" utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 63/09 /7.10.2009./
  314. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava "Transfer za Fondaciju Srebrenica - Potočari" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu
  315. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za Federalno ministarstvo zdravstva za obavezno psihijatrijsko liječenje" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za Federalno ministarstvo zdravstva za obvezno psihijatrijsko liječenje" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik)
  316. ODLUKA o zakupu poslovnih prostorija za smještaj federalnih ministarstava koja imaju sjedište u Mostaru, za period juli-decembar budžetske 2009. godine
  317. ODLUKA o davanju saglasnosti na zakup prostora za smještaj Agencije za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine
  318. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za finansiranje Fondacije Srebrenica - Potočari za I.i II. kvartal 2009. godine
  319. ODLUKA o prihvatanju obračuna sredstava u zdravstvu u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2008. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o prihvatanju obračuna sredstava u zdravstvu u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2008. godinu (hrvatski jezik)
  320. ODLUKA o garantovanoj cijeni kravljeg mlijeka za III. kvartal 2009. godine
  321. ODLUKA o zaduživanju Agencije za privatizaciju Federacije Bosne i Hercegovine za provedbu revizije sa pravnog, finansijskog i računovodstvenog aspekta, uključujući provedene statusne promjene, dioničkog društva "Petrol" d.d. Ljubuški (bosanski jezik)
    ODLUKA o zaduživanju Agencije za privatizaciju Federacije Bosne i Hercegovine za provedbu revizije sa pravnog, financijskog i računovodstvenog aspekta, uključujući provedene statusne promjene, dioničkog društva "Petrol" d.d. Ljubuški (hrvatski jezik)
  322. ODLUKA o prihvatanju Sporazuma o preuzimanju opreme, arhive, dokumentacije i zaposlenih entitetskih regulatornih tijela za zaštitu od zračenja i Inspektorata u Državnu regulatoronu agenciju za radijacionu i nuklearnu sigurnost
  323. ODLUKA o raspisivanju javnog oglasa za imenovanje Upravnog odbora Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine
  324. ODLUKA o kriterijima za izbor i imenovanje Upravnog odbora Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine
    "Službene novine Federacije BiH", broj 65/09 /14.10.2009./
  325. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o odobravanju utroška sredstava planiranih u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu u Razdjelu 1601 ekonomski kod 614800 - Transfer Terminala Federacije d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o odobravanju utroška sredstava planiranih u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu u Razdjelu 1601 ekonomski kod 614800 - Transfer Terminala Federacije d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  326. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora "Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo za imenovanje vršitelja dužnosti generalnog direktora (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora "Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo za imenovanje vršitelja dužnosti generalnog ravntelja (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 66/09 /21.10.2009./
  327. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za sufinansiranje Projekta "Upravljanje čvrstim otpadom" dodatni kredit IDA 36721, za II kvartal 2009. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za sufinanciranje Projekta "Upravljanje čvrstim otpadom" dodatni kredit IDA 36721 II kvartal 2009. godine (hrvatski jezik)
  328. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za sufinansiranje Projekta "Upravljanje čvrstim otpadom" dodatni kredit IDA 36720, za II kvartal 2009. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za sufinanciranje Projekta "Upravljanje čvrstim otpadom" dodatni kredit IDA 36720 II kvartal 2009. godine (hrvatski jezik)
  329. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa podračuna broj 338-690-22153273-40 evideniranog na Jedinstvenom računu Trezora- Riznice Federalnog ministarstva finansija- Federalnog ministarstva financija Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa podračuna broj 338-690-22153273-40 evideniranog na Jedinstvenom računu Riznice-Trezora Federalnog ministarstva financija-
    Federalnog ministarstva finansija Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (hrvatski jezik)

  330. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa podračuna evideniranog na Jedinstvenom računu Trezora- Riznice Federalnog ministarstva finansija- financija Zavodu za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine
  331. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje kredita Evropske investicijske banke za Projekt Koridor Vc - Prva faza - sjever (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvaćanje kredita Europske investicijske banke za Projekt Koridor Vc - Prva faza - sjever (hrvatski jezik)
  332. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit Evropske investicijske banke za Projekt Koridor Vc - Prva faza - sjever (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit Europske investicijske banke za Projekt Koridor Vc - Prva faza - sjever (hrvatski jezik)
  333. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 67/09 /26.10.2009./
  334. ODLUKA o kreditnom zaduženju kantona u FBiH po III. Stand-by aranžmanu MMF-a sa Vladom Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o kreditnom zaduženju kantona u FBiH po III. Stand-by aranžmanu MMF-a sa Vladom Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  335. ODLUKA o pripajanju "Sutjeska filma" d.o.o. Javnom preduzeću Filmski centar Sarajevo d.o.o. (bosanski jezik)
    ODLUKA o pripajanju "Sutjeska filma" d.o.o. Javnom poduzeću Filmski centar Sarajevo d.o.o. (hrvatski jezik)
  336. ODLUKA o prihvatanju pripajanja "Sutjeska filma" d.o.o. Javnom preduzeću Filmski centar Sarajevo d.o.o. (bosanski jezik)
    ODLUKA o prihvatanju pripajanju "Sutjeska filma" d.o.o. Javnom poduzeću Filmski centar Sarajevo d.o.o. (hrvatski jezik)
  337. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  338. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom Hidrometeorološkom zavodu (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom Hidrometeorološkom zavodu (hrvatski jezik)
  339. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom Agromediteranskom zavodu Mostar (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom Agromediteranskom zavodu Mostar (hrvatski jezik)
  340. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Uredu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za zakonodavstvo i usklađenost sa propisima Evropske unije (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Uredu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za zakonodavstvo i usklađenost sa propisima Europske unije (hrvatski jezik)
  341. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta (hrvatski jezik)
  342. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (hrvatski jezik)
  343. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (hrvatski jezik)
  344. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Gender centru Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Gender centru Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  345. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom zavodu za poljoprivredu (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom zavodu za poljoprivredu (hrvatski jezik)
  346. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (hrvatski jezik)
  347. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Uredu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za odnose s javnošću (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Uredu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za odnose s javnošću (hrvatski jezik)
  348. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom zavodu za geologiju (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom zavodu za geologiju (hrvatski jezik)
  349. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu pravde (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu pravde (hrvatski jezik)
  350. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom pravobranilaštvu (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom pravobranilaštvu (hrvatski jezik)
  351. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom zavodu za programiranje razvoja (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom zavodu za programiranje razvoja (hrvatski jezik)
  352. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja (hrvatski jezik)
  353. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Zavodu za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Zavodu za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  354. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (hrvatski jezik)
  355. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom zavodu za agropedologiju (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom zavodu za agropedologiju (hrvatski jezik)
  356. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Arhivu Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Arhivu Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  357. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova - Federalnom ministarstvu unutarnjih poslova (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu unutarnjih poslova - Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova (hrvatski jezik)
  358. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom tužilaštvu Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom tužiteljstvu Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  359. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnoj upravi policije (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnoj upravi policije (hrvatski jezik)
  360. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Uredu za reviziju institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine
    (bosanski jezik)

    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Uredu za reviziju institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine
    (hrvatski jezik)

  361. ODLUKA o izmjeni Odluke o rasporedu sredstava Transfer za političke stranke i koalicije Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za III. kvartal 2009. godine
  362. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za razvoj turizma i okoliša u Federaciji BiH" utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma
  363. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvaćanje Granta Kreditanstalt fur Wiederaufbau, Frankfurt na Majni (KFW) za Projekt "Tretman prikupljanja otpadnih voda, Bihać" (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvaćanje Granta Kreditanstalt fur Wiederaufbau, Frankfurt na Majni (KFW) za Projekt "Tretman prikupljanja otpadnih voda, Bihać" (hrvatski jezik)
  364. ODLUKA o prvoj emisiji obveznica Federacije Bosne i Hercegovine za izmirenje obaveza po osnovu verifikovanih računa stare devizne štednje (bosanski jezik)
    ODLUKA o prvoj emisiji obveznica Federacije Bosne i Hercegovine za izmirenje obveza po osnovu verificiranih računa stare devizne štednje (hrvatski jezik)
  365. ODLUKA o korištenju akumuliranih sredstava za zaštitu i spašavanje iz ranijih godina koja se vode na podračunu broj 338-690-22465515-43, pod nazivom FMF-Pos.TR. sredstava za zaštitu i spašavanje evidentiranog na Jedinstvenom računu Trezora Federalnog ministarstva finansija- Federalnog ministarstva financija Federalnoj upravi civilne zaštite
    "Službene novine Federacije BiH", broj 69/09 /2.11.2009./
  366. ODLUKA o izmjenama i dopunama Poslovnika o radu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine
  367. ODLUKA o davanju saglasnosti na Nacrt Aneksa Memoranduma o razumijevanju za uspostavljanje Fonda za reformu javne uprave (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Nacrt Aneksa Memoranduma o razumijevanju za uspostavljanje Fonda za reformu javne uprave (hrvatski jezik)
  368. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (hrvatski jezik)
  369. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (hrvatski jezik)
  370. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (hrvatski jezik)
  371. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (hrvatski jezik)
  372. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (hrvatski jezik)
  373. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (hrvatski jezik)
  374. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele "Poticaj za poljoprivredu" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva
  375. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu okončanog projekta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence 2007. godine (hrvatski jezik)
  376. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju Programa raspodjele sredstava dijela tekućih transfera, utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju Programa raspodjele sredstava dijela tekućih transfera, utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i znanosti (hrvatski jezik)
  377. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti i ovlaštenja za potpisivanje Sporazuma o saradnji na implementaciji Projekta "Pomoć Bosni i Hercegovini pri usklađivanju modela tržišta električne energije sa EU direktivama" (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti i ovlaštenja za potpisivanje Sporazuma o suradnji na implementiranju Projekta "Pomoć Bosni i Hercegovini pri usklađivanju modela tržišta električne energije sa EU direktivama" (hrvatski jezik)
  378. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za finansiranje Foruma parlamentaraca za I.i II. kvartal 2009. godine
  379. ODLUKA o davanju saglasnosti za sufinasiranje programa nabavke i montaže emisione opreme za potrebe poboljšanja i proširenja pokrivenosti signalom RTV FBiH u 2009. godini po općinama i lokacijama (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za sufinaciranje programa nabave i montaže emisione opreme za potrebe poboljšanja i proširenja pokrivenosti signalom RTV FBiH u 2009. godini po općinama i lokacijama (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 70/09 /4.11.2009./
  380. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i znanosti (hrvatski jezik)
  381. ODLUKA o rasporedu sredstava "Transfer za političke stranke i koalicije" Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za IV. kvartal 2009. godine
    "Službene novine Federacije BiH", broj 71/09 /11.11.2009./
  382. ODLUKA o izmjeni Odluke o davanju privremene saglasnosti Federalnoj direkciji za civilnu avijaciju - Federalnoj direkciji za civilno zrakoplovstvo na daljnje korištenje posebnog računa za navigacijske usluge (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o davanju privremene suglasnosti Federalnoj direkciji za civilno zrakoplovstvo - Federalnoj direkciji za civilnu avijaciju na daljnje korištenje posebnog računa za navigacijske usluge (hrvatski jezik)
  383. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za projekte nevladinih organa" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za projekte nevladinih organa" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik)
  384. ODLUKA o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju DV 110 kV na relaciji Visoko-Fojnica (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju DV 110 kV na relaciji Visoko-Fojnica (hrvatski jezik)
  385. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje objekta "Dom pilota", u Bihaću, sa pripadajućim zemljištem Vladi Unsko-sanskog kantona i Institutu za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju na privremeno korištenje objekta "Dom pilota", u Bihaću, sa pripadajućim zemljištem Vladi Unsko-sanskog kantona i Institutu za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja (hrvatski jezik)
  386. ODLUKA o davanju na korištenje zemljišta i objekta "Pilićarnik" Džemilića Planje, Općini Tešanj (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju na korištenje zemljišta i objekta "Pilićarnik" Džemilića Planje, Općini Tešanj (hrvatski jezik)
  387. ODLUKA o izmjeni Odluke o osnivanju privrednog društva za skladištenje tečnih goriva "Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o osnivanju gospodarskog društva za skladištenje tečnih goriva "Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  388. ODLUKA o davanju saglasnosti na prijedlog Odluke o dopuni Odluke o raspodjeli dijela sredstava Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, tekući grantovi - konsolodacija "Krivaja" Zavidovići za rješavanje obaveza prema radnicima IP "Krivaja" d.o.o. Zavidovići po osnovu neto plaća i doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za period od 01.08.2008. godine do 01.12.2008. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na prijedlog Odluke o dopuni Odluke o raspodjeli dijela sredstava Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, tekući grantovi - konsolodacija "Krivaja" Zavidovići za rješavanje obveza prema radnicima IP "Krivaja" d.o.o. Zavidovići temeljem neto plaća i doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje za period od 01.08.2008. godine do 01.12.2008. godine (hrvatski jezik)
  389. ODLUKA o utvrđivanju prijedloga Upravnom odboru Uprave za indirektno oporezivanje za oslobađanje rudnika uglja u Federaciji Bosne i Hercegovine od plaćanja putarine za dizel- gorivo za IX., X., XI. i XII. mjesec 2009. godine
  390. ODLUKA o poništenju javnog oglasa za utvrđivanje kandidata za članove Komisije za koncesije Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o poništenju javnog oglasa za utvrđivanje kandidata za članove Komisije za koncesije Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  391. ODLUKA o raspisivanju javnog konkursa za imenovanje članova Komisije za koncesije Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspisivanju javnog natječaja za imenovanje članova Komisije za koncesije Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  392. ODLUKA o kriterijima za utvrđivanje kandidata za članove Komisije za koncesije Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o kriterijima za utvrđivanje kandidata za članove Komisije za koncesije Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  393. ODLUKA o određivanju koncesora za vođenje postupka dodjele koncesija za korištenje cestovnog zemljišta i zaključivanja koncesionih ugovora
    "Službene novine Federacije BiH", broj 72/09 /18.11.2009./
  394. ODLUKA o davanju saglasnosti na Rebalans Plana i programa JP Direkcija cesta Federacije BiH doo Sarajevo za 2009. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Rebalans Plana i programa JP Direkcija cesta Federacije BiH doo Sarajevo za 2009. godinu (hrvatski jezik)
  395. ODLUKA o izvršenju sudskih presuda po osnovu računa stare devizne štednje (bosanski jezik)
    ODLUKA o ovrsi sudskih presuda po osnovu računa stare devizne štednje (hrvatski jezik)
  396. ODLUKA o davanju saglasnosti za produženje misije pripadnika bosanskohercegovačkog kontingenta civilne policije s područja Federacije Bosne i Hercegovine u Mirovnoj misiji UN-a u Liberiji (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za produljenje misije pripadnika bosanskohercegovačkog kontingenta civilne policije s područja Federacije Bosne i Hercegovine u Mirovnoj misiji UN-a u Liberiji (hrvatski jezik)
  397. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje poslovnog prostora Fondaciji za pružanje pomoći u rješavanju stambenih pitanja boračkih populacija (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju na privremeno korištenje poslovnog prostora Fondaciji za pružanje pomoći u rješavanju stambenih pitanja boračkih populacija (hrvatski jezik)
  398. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa podračuna broj 338-690-22153273-40 evidentiranog na Jedinstvenom računu trezora-riznice Federalnog ministarstva finansija - Federalnog ministarstva financija Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa podračuna broj 338-690-22153273-40 evidentiranog na Jedinstvenom računu riznice - trezora-Federalnog ministarstva financija - Federalnog ministarstva finansija Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 73/09 /23.11.2009./
  399. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša za izbor direktora Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine
    "Službene novine Federacije BiH", broj 74/09 /24.11.2009./
  400. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 75/09 /2.12.2009./
  401. ODLUKA o uvjetima raspolaganja obveznicama Federacije Bosne i Hercegovine po osnovu ratnih potraživanja pravnih lica (bosanski jezik)
    ODLUKA o uvjetima raspolaganja obveznicama Federacije Bosne i Hercegovine po osnovi ratnih tražbina pravnih osoba (hrvatski jezik)
  402. ODLUKA o izmjenama Odluke o utvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za plaće rukovodećih i ostalih državnih službenika u federalnim organima državne službe (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama Odluke o utvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za plaće rukovodećih i ostalih državnih službenika u federalnim organima državne službe (hrvatski jezik)
  403. ODLUKA o izmjenama Odluke o utvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za plaće namještenika u organima državne službe u federalnim organima državne službe (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama Odluke o utvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za plaće namještenika u organima državne službe u federalnim organima državne službe (hrvatski jezik)
  404. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za nabavku vakcina - cjepiva" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik)
  405. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje kredita Evropske banke za obnovu i razvoj za Projekt gasifikacije Srednjobosanskog kantona (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvaćanje kredita Europske banke za obnovu i razvoj za Projekt plinofikacije Srednjobosanskog kantona (hrvatski jezik)
  406. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog ugovora između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit Evropske banke za obnovu i razvoj za Projekt gasifikacije Srednjobosanskog kantona (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog ugovora između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit Europske banke za obnovu i razvoj za Projekt plinofikacije Srednjobosanskog kantona (hrvatski jezik)
  407. ODLUKA o kriterijima za imenovanje direktora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje (bosanski jezik)
    ODLUKA o kriterijima za imenovanje ravnatelja Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje (hrvatski jezik)
  408. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora JP ŽFBiH doo Sarajevo o kreditnom zaduženju JP ŽFBiH doo Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora JP ŽFBiH doo Sarajevo o kreditnom zaduženju JP ŽFBiH doo Sarajevo (hrvatski jezik)
  409. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Sudskoj policiji Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Sudskoj policiji Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  410. ODLUKA o odbijanju suglasnosti za izuzimanje objekta i dijela zemljišta iz Slobodne zone "Visoko" doo Visoko
  411. ODLUKA o davanju saglasnosti nadzornom odboru "Pretis" d.d. Vogošća za privremeno imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora za proizvodnju (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Nadzornom odboru "Pretis" d.d. Vogošća za privremeno imenovanje vršioca dužnosti izvršnog ravnatelja za proizvodnju (hrvatski jezik)
  412. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora o imenovanju vršioca dužnosti generalnog direktora Društva (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora o imenovanju vršioca dužnosti generalnog ravnatelja Društva (hrvatski jezik)
  413. ODLUKA o vrsti i visini troškova rada savjetodavnih vijeća vodnih područja (bosanski jezik)
    ODLUKA o vrsti i visini troškova rada savjetodavnih vijeća vodnih područja (hrvatski jezik)
  414. ODLUKA o davanju saglasnosti nadzornom odboru "Pretis" d.d. Vogošća za privremeno imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora za ekonomske i pravne poslove (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti nadzornom odboru "Pretis" d.d. Vogošća za privremeno imenovanje vršioca dužnosti izvršnog ravnatelja za ekonomske i pravne poslove (hrvatski jezik)
  415. ODLUKA o gotovinskim isplatama verificiranih tražbina po osnovu računa stare devizne štednje za koje se ne vrši emisija obveznica (bosanski jezik)
    ODLUKA o gotovinskim isplatama verificiranih tražbina po osnovi računa stare devizne štednje za koje se ne vrši emisija obveznica (hrvatski jezik)
  416. ODLUKA o izmjenama Odluke o imenovanju komisija za verifikaciju računa stare devizne štednje (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama Odluke o imenovanju komisija za verifikaciju računa stare devizne štednje (hrvatski jezik)
  417. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za finansiranje Crvenog krsta/križa Federacije
    Bosne i Hercegovine za IV. kvartal 2009. godine

  418. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu JU Centra za edukaciju sudija i tužilaca u FBiH (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu JU Centra za edukaciju sudija i tužilaca u FBiH (hrvatski jezik)
  419. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Uredu potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine -1103 (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Uredu potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine -1103 (hrvatski jezik)
  420. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Poreznoj upravi Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Poreznoj upravi Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  421. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu pravde (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu pravde (hrvatski jezik)
  422. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  423. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnoj direkciji robnih rezervi (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnoj direkciji robnih rezervi (hrvatski jezik)
  424. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Finansijskoj policiji - Financijskoj policiji (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Financijskoj policiji - Finansijskoj policiji (hrvatski jezik)
  425. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik)
  426. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva
  427. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za finansiranje četiri kulturna društva (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za financiranje četiri kulturna društva (hrvatski jezik)
  428. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu sa kazneno popravih zavoda na Federalno ministarstvo pravde (bosanski jezik)
    ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu sa kazneno popravih zavoda na Federalno ministarstvo pravde (hrvatski jezik)
  429. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za sufinansiranje Projekta "Poljoprivreda i ruralni razvoj" za II. kvartal 2009. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za sufinanciranje Projekta "Poljoprivreda i ruralni razvoj" za II. kvartal 2009. godine (hrvatski jezik)
  430. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za sufinansiranje Projekta "Restrukturiranje preduzeća u BiH" za III. kvartal 2009. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za sufinanciranje Projekta "Restrukturiranje poduzeća u BiH" za III. kvartal 2009. godine (hrvatski jezik)
  431. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za sufinansiranje Projekta "Razvoj zajednica CDP dodatno finansiranje" za III. kvartal 2009. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za sufinanciranje Projekta "Razvoj zajednica CDP dodatno financiranje" za III. kvartal 2009. godine (hrvatski jezik)
  432. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za sufinanciranje Projekta HSEP - jačanje zdravstvenog sektora, za II. i III. kvartal 2009. godine
  433. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za sufinansiranje Projekta regulatorne reforme na nivou Federacije BiH "Giljotina propisa" (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za sufinanciranje Projekta regulatorne reforme na nivou Federacije BiH "Giljotina propisa" (hrvatski jezik)
  434. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu predsjedniku Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu predsjedniku Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  435. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (hrvatski jezik)
  436. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu finansija - Federalnom ministarstvu financija (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu financija - Federalnom ministarstvu finansija (hrvatski jezik)
  437. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  438. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu trgovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu trgovine (hrvatski jezik)
  439. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnoj upravi civilne zaštite (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnoj upravi civilne zaštite (hrvatski jezik)
  440. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za sufinansiranje Projekta razvoja i očuvanja šuma-dodatno finansiranje, za III. kvartal 2009. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za sufinanciranje Projekta razvoja i očuvanja šuma-dodatno financiranje, za III. kvartal 2009. godine (hrvatski jezik)
  441. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa
  442. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnoj upravi za inspekcijske poslove (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnoj upravi za inspekcijske poslove (hrvatski jezik)
  443. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Zajedničkim službama Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Zajedničkim službama Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  444. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Domu naroda Paralmenta Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Domu naroda Paralmenta Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  445. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Predstavničkom domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Zastupničkom domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  446. ODLUKA o davanju saglasnosti na Finansijski plan Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Financijski plan Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu (hrvatski jezik)
  447. ODLUKA o utvrđivanju Prijedloga Upravnom odboru Uprave za indirektno oporezivanje za oslobađanje rudnika uglja u Federaciji Bosne i Hercegovine od plaćanja putarine za dizel gorivo za 2010. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju Prijedloga Upravnom odboru Uprave za neizravno oporezivanje za oslobađanje rudnika ugljena u Federaciji Bosne i Hercegovine od plaćanja cestarine za dizel gorivo za 2010. godinu (hrvatski jezik)
  448. ODLUKA o davanju saglasnosti na Prijedlog ugovora o udruživanju sredstava za Program "Trajna rješenja za korisnike kolektivnih centara u BiH" (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Prijedlog ugovora o udruživanju sredstava za Program "Trajna rješenja za korisnike kolektivnih centara u BiH" (hrvatski jezik)
  449. ODLUKA o prodaji/nabavci po principu "staro za novo" motornih vozila za potrebe Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata
  450. ODLUKA o sazivanju Skupštine Privrednog društva "Agrokomerc"dd Velika Kladuša (bosanski jezik)
    ODLUKA o sazivanju Skupštine Gospodarskog društva "Agrokomerc"dd Velika Kladuša (hrvatski jezik)
  451. ODLUKA o isplati verificiranih obaveza prema dobavljačima prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane - Federalnog ministarstva obrane i drugih federalnih organa nastalih u periodu od 01.04.1996. godine do 31.12.2005. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o isplati verificiranih obveza prema dobavljačima prijašnjeg Federalnog ministarstva obrane - Federalnog ministarstva odbrane i drugih federalnih organa nastalih u razdoblju od 01.04.1996. godine do 31.12.2005. godine (hrvatski jezik)
  452. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Grantovi pojedincima - potpora udruženjima potrošača" utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu trgovine
  453. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Uredu potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine -1102 (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Uredu potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine -1102 (hrvatski jezik)
  454. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za finansiranje udruženja "Centar evropskog puta u BiH (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za financiranje udruženja "Centar Europskog puta u BiH (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 77/09 /9.12.2009./
  455. ODLUKA o obustavljanju izvršavanja pojednih rashoda i izdataka u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o obustavljanju izvršavanja pojednih rashoda i izdataka u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu (hrvatski jezik)
  456. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (hrvatski jezik)
  457. ODLUKA o davanju saglasnosti na Aneks Ugovora o sufinasiranju obavljanja usluga putničkog i kombinovanog saobraćaja za 2009. godinu broj 01/5-02-21/09 između JP Željeznice Federacije BiH Sarajevo i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija
  458. ODLUKA o davanju saglasnosti na Aneks Ugovora o finasiranju održavanja željezničke infrastrukture za 2009. godinu broj 01/5-02-20/09 između JP Željeznice Federacije BiH Sarajevo i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija
  459. ODLUKA o raspodjeli sredstava "Rekonstrukcija ustanova za zbrinjavanje na nivou Federacije Bosne i Hercegovine" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspodjeli sredstava "Rekonstrukcija ustanova za zbrinjavanje na razini Federacije Bosne i Hercegovine" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (hrvatski jezik)
  460. ODLUKA o davanju na korištenje poslovnog prostora u zgradi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Mostaru ulica Ante Starčevića bb Izvozno kreditnoj agenciji Bosne i Hercegovine
  461. ODLUKA o otvaranju posebne potrošačke jedinice "Zavod za transfuzijsku medicinu Federacije Bosne i Hercegovine" u okviru budžetskog razdjela Federalnog ministarstva zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o otvaranju zasebne potrošačke jedinice "Zavod za transfuzijsku medicinu Federacije Bosne i Hercegovine" u okviru proračunskog razdjela Federalnog ministarstva zdravstva (hrvatski jezik)
  462. ODLUKA o izmjenama Odluke o raspodjeli sredstava tekućeg granta "Subvencije javnim preduzećima - FMPiK - transfer željeznicama FBiH" utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija
  463. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Sporazuma o razvoju distributivne gasne mreže u Srednjobosanskom kantonu između Vlade Federacije BiH, kao Sponzora u kreditnom aranžmanu sa EBRD-om i Vlade Srednjobosanskog kantona (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Sporazuma o razvoju distributivne plinske mreže u Srednjobosanskom kantonu između Vlade Federacije BiH, kao Sponzora u kreditnom aranžmanu sa EBRD-om i Vlade Srednjobosanskog kantona (hrvatski jezik)
  464. ODLUKA o provođenju druge faze regulatorne reforme na nivou Federacije Bosne i Hercegovine
  465. ODLUKA o davanju saglasnosti na Program suzbijanja kontrole bruceloze ovaca i koza u Federaciji Bosne i Hercegovine u periodu 2010.-2016 godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Program suzbijanja kontrole bruceloze ovaca i koza u Federaciji Bosne i Hercegovine u periodu 2010.-2016 godine (hrvatski jezik)
  466. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora Rudnika mrkog uglja "Breza" doo Breza o imenovanju direktora (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora Rudnika mrkog uglja "Breza" doo Breza o imenovanju ravnatelja (hrvatski jezik)
  467. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje kredita Kreditanstalt fur Wiederaufbau, Frankfurt na Majni ("KfW") za Projekt izgradnje vjetroelektrane Mesihovina (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvaćanje kredita Kreditanstalt fur Wiederaufbau, Frankfurt na Majni ("KfW") za Projekt izgradnje vjetroelektrane Mesihovina (hrvatski jezik)
  468. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog ugovora između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit Kreditanstalt fur Wiederaufbau, Frankfurt na Majni ("KfW") za Projekt izgradnje vjetroelektrane Mesihovina (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog ugovora između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit Kreditanstalt fur Wiederaufbau, Frankfurt na Majni ("KfW") za Projekt izgradnje vjetroelektrane Mesihovina (hrvatski jezik)
  469. ODLUKA o davanju saglasnosti Nadzornom odboru BH Telecom d.d. Sarajevo za donošenje Odluke o imenovanju izvršnog direktora Izvršne direkcije BH Line
    "Službene novine Federacije BiH", broj 78/09 /16.12.2009./
  470. ODLUKA o davanju saglasnosti Nadzornom odboru Hrvatske telekomunikacije dd Mostar za donošenje Odluke o imenovanju predsjednika uprave-direktora HT dd Mostar
  471. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu budžetskim korisnicima (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu proračunskim korisnicima (hrvatski jezik)
  472. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko- pravne poslove (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko- pravne poslove (hrvatski jezik)
  473. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja (hrvatski jezik)
  474. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Odboru državne službe za žalbe (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Odboru državne službe za žalbe (hrvatski jezik)
  475. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom zavodu za statistiku (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom zavodu za statistiku (hrvatski jezik)
  476. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke (hrvatski jezik)
  477. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnoj upravi civilne zaštite (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnoj upravi civilne zaštite (hrvatski jezik)
  478. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Komisiji za koncesije Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Komisiji za koncesije Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  479. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica (hrvatski jezik)
  480. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Ustavnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Ustavnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 79/09 /21.12.2009./
  481. ODLUKA o visini plaće i naknadama koje nemaju karakter plaće članovima Komisije za koncesije Federacije Bosne i Hercegovine
  482. ODLUKA o izmjenama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za raseljena lica i povratnike" utvrđenih
    Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica (bosanski jezik)

    ODLUKA o izmjenama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za raseljena lica i povratnike" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica (hrvatski jezik)
  483. ODLUKA o davanju saglasnosti Federalnom pravobranilaštvu za sklapanje sudske nagodbe po tužbi AD "Progres" Beograd
  484. ODLUKA o izmjenama i dopunama Poslovnika o radu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama i dopunama Poslovnika o radu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  485. ODLUKA o prestanku važenja Odluke o obrazovanju Komisije za administrativna pitanja (bosanski jezik)
    ODLUKA o prestanku važenja Odluke o obrazovanju Komisije za administrativna pitanja (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 80/09 /23.12.2009./
  486. ODLUKA o davanju saglasnosti Nadzornom odboru "Energoinvest" d.d. Sarajevo za imenovanje direktora društva (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Nadzornom odboru "Energoinvest" d.d. Sarajevo za imenovanje ravnatelja društva (hrvatski jezik)
  487. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora "Binas"d.d. Bugojno o privremenom imenovanju vršioca dužnosti direktora Društva (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora "Binas"d.d. Bugojno o privremenom imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja Društva (hrvatski jezik)
  488. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora o imenovanju direktora Željezare "Zenica"d.o.o. Zenica (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora o imenovanju ravnatelja Željezare "Zenica"d.o.o. Zenica (hrvatski jezik)
  489. ODLUKA o davanju saglasnosti Nadzornom odboru JP Međunarodni aerodrom "Sarajevo"d.o.o. Sarajevo za donošenje Odluke o imenovanju direktora JP Međunarodni aerodrom "Sarajevo"d.o.o. Sarajevo
  490. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora "KTK Visoko" d.d. Visoko o imenovanju vršioca dužnosti direktora Društva "KTK Visoko" d.d. Visoko (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora "KTK Visoko" d.d. Visoko o imenovanju vršioca dužnosti ravnatelja Društva "KTK Visoko" d.d. Visoko (hrvatski jezik)
  491. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora o imenovanju direktora "Hidrogradnja" d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora o imenovanju ravnatelja "Hidrogradnja" d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  492. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Skupštine Arcelormittal Zenica, društva sa ograničenom odgovornošću o razrješenju članova Nadzornog odbora Društva (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Skupštine Arcelormittal Zenica, društva sa ograničenom odgovornošću o razrješenju članova Nadzornog odbora Društva (hrvatski jezik)
  493. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Skupštine Arcelormittal Zenica, društva sa ograničenom odgovornošću o imenovanju članova Nadzornog odbora Društva (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Skupštine Arcelormittal Zenica, društva sa ograničenom odgovornošću o imenovanju članova Nadzornog odbora Društva (hrvatski jezik)
  494. ODLUKA o davanju saglasnosti za upućivanje pripadnika bosanskohercegovačkog kontingenta civilne policije s područja Federacije Bosne i Hercegovine u Mirovnu misiju UN-a u Liberiji (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za upućivanje pripadnika bosanskohercegovačkog kontingenta civilne policije s područja Federacije Bosne i Hercegovine u Mirovnu misiju UN-a u Liberiji (hrvtski jezik)
  495. ODLUKA o utvrđivanju kriterija za izbor i imenovanje direktora Agencije za nadzor osiguranja Federacije Bosne i Hercegovine
  496. ODLUKA o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora Agencije za nadzor osiguranja Federacije Bosne i Hercegovine
  497. ODLUKA o nominiranju privremenog Nadzornog odbora Privrednog društva "Fabrika duhana" d.d. Mostar (bosanski jezik)
    ODLUKA o nominiranju privremenog Nadzornog odbora Gospodarskog društva "Fabrika duhana" d.d. Mostar (hrvatski jezik)
  498. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora PS "Vitezit"d.o.o. Vitez o izboru direktora društva (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora PS "Vitezit"d.o.o. Vitez o izboru ravnatelja društva (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 81/09 /28.12.2009./
  499. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Bosansko-podrinjskom kantonu (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Bosansko-podrinjskom kantonu (hrvatski jezik)
  500. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Posavskom kantonu (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Posavskom kantonu (hrvatski jezik)
  501. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Sudskoj policiji Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Sudskoj policiji Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  502. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 82/09 /29.12.2009./
  503. ODLUKA o odobravanju preraspodjele dijela sredstava iz sredstava "Terminala Federacije" d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju preraspodjele dijela sredstava iz sredstava "Terminala Federacije" d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  504. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za sufinansiranje Projekta "Restrukturiranje preduzeća u BiH", za IV kvartal 2009. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za sufinanciranje Projekta "Restrukturiranje poduzeća u BiH", za IV kvartal 2009. godine (hrvatski jezik)
  505. ODLUKA o davanju saglasnosti za dodatno osiguranje sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za Projekt razvoja zajednica CDP (3538-1 BOS) - dodatno finansiranje (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za dodatno osiguranje sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za Projekt razvoja zajednica CDP (3538-1 BOS) - dodatno financiranje (hrvatski jezik)
  506. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za finansiranje Foruma parlamentaraca za III. i IV. kvartal 2009. godine
  507. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za finansiranje Fondacije Srebrenica - Potočari za III. i IV. kvartal 2009. godine
  508. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za sufinansiranje Projekta "Upravljanje čvrstim otpadom 36721" - dodatno finansiranje, za IV. kvartal 2009. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za sufinanciranje Projekta "Upravljanje čvrstim otpadom 36721" - dodatno financiranje, za IV. kvartal 2009. godine (hrvatski jezik)
  509. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za sufinansiranje Projekta "Upravljanje čvrstim otpadom 36720" - osnovni kredit, za IV. kvartal 2009. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu za sufinanciranje Projekta "Upravljanje čvrstim otpadom 36720" - osnovni kredit, za IV. kvartal 2009. godine (hrvatski jezik)
  510. ODLUKA o izmjenama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za veterinarstvo" utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva
  511. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Poticaj za poljoprivredu" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva
  512. ODLUKA o davanju saglasnosti na Prijedlog rješenja o izmjeni Rješenja o raspodjeli dijela sredstava Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Tekući grantovi - "Podsticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva" za 2009. godinu za privredna društva za sa većinskim učešćem državnog kapitala, za pomoć zaposlenicima u privrednim društvima sa većinskim učešćem državnog kapitala svih nivoa vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine koja su u predstečajnom postupku ili stečajnom postupku, kao i pomoć na prevazilaženju teškog socijalnog stanja (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Prijedlog rješenja o izmjeni Rješenja o raspodjeli dijela sredstava Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Tekući grantovi - "Poticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva" za 2009. godinu za gospodarska društva za sa većinskim učešćem državnog kapitala, za pomoć uposlenicima u gospodarskim društvima sa većinskim učešćem državnog kapitala svih razina vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine koja su u predstečajnom postupku ili stečajnom postupku, kao i pomoć na prevazilaženju teškog socijalnog stanja (hrvatski jezik)
  513. ODLUKA o stavljanju van snage Odluke o davanju saglasnosti Nadzornom odboru RMU "Abid Lolić" d.o.o. Travnik - Bila za imenovanje direktora društva (bosanski jezik)
    ODLUKA o stavljanju van snage Odluke o davanju suglasnosti Nadzornom odboru RMU "Abid Lolić" d.o.o. Travnik - Bila za imenovanje ravnatelja društva (hrvatski jezik)
  514. ODLUKA o visini naknade domaćih i stranih brodova za prijevoz putnika preko morskog akvatorija Neum - Klek (bosanski jezik)
    ODLUKA o visini naknade domaćih i stranih brodova za prijevoz putnika preko morskog akvatorija Neum - Klek (hrvatski jezik)
  515. ODLUKA o visini naknade koju plaćaju brodovi za usluge korištenja objekata sigurnosti plovidbe u unutrašnjim i teritorijalnim vodama Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o visini naknade koju plaćaju brodovi za usluge korištenja objekata sigurnosti plovidbe u unutarnjim i teritorijalnim vodama Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  516. ODLUKA o peljarenju u u unutrašnjim vodama i teritorijalnom moru Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o peljarenju u u unutarnjim vodama i teritorijalnom moru Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    "Službene novine Federacije BiH", broj 83/09 /30.12.2009./
  517. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa podračuna evidentiranog na Jedinstvenom računu Trezora -Riznice Federalnog ministarstva finansija-financija Federalnom hidrometeorološkom zavodu
  518. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu JU Federalnoj novinskoj agenciji Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu JU Federalnoj novinskoj agenciji Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  519. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku o usvajanju Odluke o izmjenama i dopunama Statuta JP Direkcija cesta Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku o usvajanju Odluke o izmjenama i dopunama Statuta JP Direkcija cesta Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  520. ODLUKA o davanju saglasnosti na prijedlog kandidata za članove Nadzornog odbora privrednog društva "Šipad Export - Import" d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na prijedlog kandidata za članove Nadzornog odbora gospodarskog društva "Šipad Export - Import" d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  521. ODLUKA o davanju na korištenje roba iz federalnih robnih rezervi pučkim kuhinjama (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju na korištenje roba iz federalnih robnih rezervi pučkim kuhinjama (hrvatski jezik)
  522. ODLUKA o davanju saglasnosti Federalnoj direkciji robnih rezervi za mljevenje pšenice u brašno (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Federalnoj direkciji robnih rezervi za mljevenje pšenice u brašno (hrvatski jezik)
  523. ODLUKA o izmjenama Odluke o izboru skladištara za otkup tržišnih viškova pšenice rod 2009. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama Odluke o izboru skladištara za otkup tržišnih viškova pšenice rod 2009. godine (hrvatski jezik)
  524. ODLUKA o davanju saglasnosti Općini Jajce za izdavanje u zakup objekata u kasarni "Kamenica" (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Općini Jajce za izdavanje u zakup objekata u kasarni "Kamenica" (hrvatski jezik)
  525. ODLUKA o prijenosu neutrošenih novčanih sredstava i davanja na korištenje stalnih sredstava i inventara, ostvarenih realizacijom Projekta "Izgradnja socijalne kohezije kroz razvoj mentalnog zdravlja u zajednici u jugoistočnoj Evropi" (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu neutrošenih novčanih sredstava i davanja na korištenje stalnih sredstava i inventara, ostvarenih realizacijom Projekta "Izgradnja socijalne kohezije kroz razvoj mentalnog zdravlja u zajednici u jugoistočnoj Europi" (hrvatski jezik)


































































































Federalni zakoni

Zakoni Tuzlanskog kantona

Službene novine Tuzlanskog kantona

 
OSTALE VIJESTI
U rezervatu kod Manchestera pronađen torzo, uhićena dvojica muškaraca
SAD u blizini Gaze gradi privremenu luku za slanje humanitarne pomoći
Masovni proboj Rusa, ukrajinska brigada se raspala. Prijeti kolaps cijele linije
VIDEO Velike poplave u Tanzaniji. Poginulo 155 ljudi
Ukrajinski ministar ponudio ostavku, optužen je za korupciju
Detalji brutalnog ubojstva Hrvata u Irskoj. Prijatelj opisao napad, uhićena trojica
Održana komemoracija za humanitarne radnike ubijene u Gazi
Danci: Švicarska firma iz optužnice protiv Mamića prebacivala milijune Bellabeatu
Britanska tvrtka tuži Pfizer i BioNTech: Ukrali su našu tehnologiju za covid cjepiva
Val nasilja na Haitiju, tisuće mrtvih. Premijer podnio ostavku
Dodik neće prihvatiti rezoluciju o Srebrenici. Tvrdi: Sve napisano je laž
Rusija: Premještamo sustave Iskander na granicu s Finskom. General NATO-a: Apsurdno
Djevojka (19) u Ukrajini pokušala prodati svog sina (2), tražila 23.500 eura
Europa, Afrika i Južna Amerika traže veće poreze za superbogate
Cijene nafte ostale iznad 88 dolara
Lukašenko: Oporba i NATO planiraju napad na Bjelorusiju, treba nam nuklearno oružje
SAD i 17 zemalja poručili Hamasu: Oslobodite taoce, to može riješiti krizu u Gazi
Državni odvjetnik traži prekid istrage protiv supruge španjolskog premijera
Ruski prihod od nafte i plina se gotovo udvostručio
Liječnici strahuju da je bolest "zombi jelena" prešla na ljude. U SAD-u umrli lovci






Google






Rezultati

STARE ANKETE

KAPIJA

25-05-1995



OSTALE VIJESTI
U rezervatu kod Manchestera pronađen torzo, uhićena dvojica muškaraca
SAD u blizini Gaze gradi privremenu luku za slanje humanitarne pomoći
Masovni proboj Rusa, ukrajinska brigada se raspala. Prijeti kolaps cijele linije
VIDEO Velike poplave u Tanzaniji. Poginulo 155 ljudi
Ukrajinski ministar ponudio ostavku, optužen je za korupciju
Detalji brutalnog ubojstva Hrvata u Irskoj. Prijatelj opisao napad, uhićena trojica
Održana komemoracija za humanitarne radnike ubijene u Gazi
Danci: Švicarska firma iz optužnice protiv Mamića prebacivala milijune Bellabeatu
Britanska tvrtka tuži Pfizer i BioNTech: Ukrali su našu tehnologiju za covid cjepiva
Val nasilja na Haitiju, tisuće mrtvih. Premijer podnio ostavku
Dodik neće prihvatiti rezoluciju o Srebrenici. Tvrdi: Sve napisano je laž
Rusija: Premještamo sustave Iskander na granicu s Finskom. General NATO-a: Apsurdno
Djevojka (19) u Ukrajini pokušala prodati svog sina (2), tražila 23.500 eura
Europa, Afrika i Južna Amerika traže veće poreze za superbogate
Cijene nafte ostale iznad 88 dolara
Lukašenko: Oporba i NATO planiraju napad na Bjelorusiju, treba nam nuklearno oružje
SAD i 17 zemalja poručili Hamasu: Oslobodite taoce, to može riješiti krizu u Gazi
Državni odvjetnik traži prekid istrage protiv supruge španjolskog premijera
Ruski prihod od nafte i plina se gotovo udvostručio
Liječnici strahuju da je bolest "zombi jelena" prešla na ljude. U SAD-u umrli lovci


SVASTARIJE


Osmrtnicama ba

SAD u blizini Gaze gradi privremenu luku za slanje humanitarne pomoći

Masovni proboj Rusa, ukrajinska brigada se raspala. Prijeti kolaps cijele linije

Macron: Naša Europa mogla bi umrijeti

Revolucija iz Koreje. Imaju bateriju koja se napuni za nekoliko sekundi

Ovo je nova Miss Buenos Airesa. Ima 60 godina

Sud BiH odredio pritvor za samo tri od 23 uhapšene osobe. Policijski šefovi na slobodi

Hamas objavio snimku taoca otetog prije više od 200 dana. Nedostaje mu dio ruke

VIDEO Više od 100 kitova nasukalo se na australskoj obali, neki su već uginuli

Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima

FOTO Stigle nove ratne karte, proboj Rusa na istoku. ˝˝Pandorina kutija je otvorena˝





prodaja stanova pik smrtovnice/a> blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi