TUZLA - TUZLARIJE NET
       
Ponedjeljak 6.5.2024       
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
    
Tuzlarije
  
   
  TZ VIJESTI - VIJESTI IZ MINUTE U MINUTU - TOP VIJESTI 24 SATA - TUZLARIJE - BILTEN GRADA - BILTEN KANTONA - OBRAZOVANJE - FORUM
 








06.05.2024 - 02h
INDEKS KVALITETA ZRAKA
74
UMJERENO ZAGADJEN
Upozorenje: Neke zagađujuće materije mogu uzrokovati zdravstvene probleme osobama koje su veoma osjetljive na zagađenje zraka. Takve osobe trebaju izbjegavati boravak vani i smanjiti naprezanje tokom boravka vani.

ŽIV LUK SAR ZEN TUZ
zrak.ekoakcija.org






ON LINE KORISNICI - 57

Users in Chat
TUZLARIJE CHAT

Tuzlarije



Odluke Vlade Federacije za 2012.

HRONOLOŠKI REGISTAR ODLUKA OBJAVLJENIH U
"SLUŽBENIM NOVINAMA FEDERACIJE BIH" U 2012. GODINI

«Službene novine Federacije BiH», broj 1/12 /6.1.2012./

  1. ODLUKA o akontativnoj isplati dijela dobiti JP „Elektroprivreda BiH“ i „BH Telecom“ d.d. Sarajevo za 2011. godinu
  2. ODLUKA o davanju saglasnosti Federalnom zavodu za isplatu akontacije penzija ostvarenih po članu 48. stav 4. Zakona o službi u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine
    «Službene novine Federacije BiH», broj 2/12 /11.1.2012./
  3. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom hidrometeorološkom zavodu (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom hidrometeorološkom zavodu (hrvatski jezik)
  4. ODLUKA o izmjenama Odluke o odobravanju sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama Odluke o odobravanju sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (hrvatski jezik)
  5. ODLUKA o odobravanju sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (hrvatski jezik)
  6. ODLUKA o izmjenama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Podsticaj za veterinarstvo” utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva
  7. ODLUKA o odobravanju izdvajanja  sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu za finansiranje Foruma parlamentaraca
  8. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti za imenovanje direktora Zavoda za vaspitanje muške djece i omladine-Sarajevo
  9. ODLUKA o stavljanju van snage Odluke o utvrđivanju izuzetaka od primjene člana 30. stav 1. tačka 7) Zakona o privrednim društvima u postupku osnivanja društva osnivača IP “Krivaja” d.o.o. Zavidovići i “Ferimpex” d.o.o. Zavidovići
  10. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa - Federalnom ministarstvu kulture i sporta (hrvatski jezik)
  11. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Generalnom sekretarijatu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Generalnom sekretarijatu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  12. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Generalnom sekretarijatu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Generalnom sekretarijatu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  13. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke (hrvatski jezik)
  14. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica (hrvatski jezik)
  15. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Uredu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za zakonodavstvo i usklađenost sa propisima Europske unije (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Uredu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za zakonodavstvo i usklađenost sa propisima Europske unije (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 4/12 /13.1.2012./
  16. ODLUKA o odobravanju prijenosa sredstava sa posebnih namjenskih transakcijskih računa (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju prijenosa sredstava sa posebnih namjenskih transakcijskih računa (hrvatski jezik)
  17. ODLUKA o davanju saglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji Associazione “Missione Belem” – Onlus, Italija, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji Associazione “Missione Belem” – Onlus, Italija, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  18. ODLUKA o davanju saglasnosti na akt Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije kojim se uskraćuje prethodna saglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom BNT “Tvornica mašina i hidraulike” d.d. Novi Travnik (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na akt Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije kojim se uskraćuje prethodna suglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom BNT “Tvornica mašina i hidraulike” d.d. Novi Travnik (hrvatski jezik)
  19. ODLUKA o izmjeni Odluke o dodjeli novčanih sredstava iz pasivnog podbilansa privrednom društvu PS “Vitezit” d.o.o. Vitez (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o dodjeli novčanih sredstava iz pasivne podbilance gospodarskom društvu PS “Vitezit” d.o.o. Vitez (hrvatski jezik)
  20. ODLUKA o izmjenama Odluke o dodjeli novčanih sredstava iz pasivnog podbilansa na osnovu iračkog duga (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama Odluke o dodjeli novčanih sredstava iz pasivne podbilance na temelju iračkog duga (hrvatski jezik)
  21. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora PS “Vitezit” d.o.o. Vitez o uređivanju matične evidencije i uplati doprinosa za prioritetno uvezivanje radnog staža zaposlenika PS “Vitezit” radi ostvarivanja prava na penziju (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora PS “Vitezit” d.o.o. Vitez o uređivanju matične evidencije i uplati doprinosa za prioritetno uvezivanje radnog staža zaposlenika PS “Vitezit” radi ostvarivanja prava na mirovinu (hrvatski jezik)
  22. ODLUKA o korištenju kumuliranih sredstava iz ranijih godina koje se vode na računu broj 1540012000457839, pod nazivom FMF-FMF-Civil. zaš. progr. deminir. Faza VIII Federalnoj upravi civilne zaštite (bosanski jezik) 
    ODLUKA o korištenju kumuliranih sredstava iz ranijih godina koje se vode na računu broj 1540012000457839, pod nazivom FMF-FMF-Civil. zaš. progr. deminir. Faza VIII Federalnoj upravi civilne zaštite (hrvatski jezik)
  23. ODLUKA o sufinansiranju najnižih penzija ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za mjesec decembar 2011. godine manji od iznosa najniže penzije po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik) 
    ODLUKA o sufinanciranju najnižih mirovina ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za mjesec prosinac 2011. godine manji od iznosa najniže mirovine po Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik) 
  24. ODLUKA o uslovima i načinu korištenja sredstava ostvarenih po osnovu posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća (bosanski jezik)
    ODLUKA o uvjetima i načinu korištenja sredstava ostvarenih na temelju posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća (hrvatski jezik)
  25. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o uslovima i kriterijima za kreditiranje krajnjih korisnika Revolving fonda za lokalni razvoj (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o uvjetima i kriterijima za kreditiranje krajnjih korisnika Revolving fonda za lokalni razvoj (hrvatski jezik)    
    «Službene novine Federacije BiH», broj 5/12 /18.1.2012./
  26. ODLUKA o prestanku važenja Odluke o dodjeli novčanih sredstava iz pasivnog podbilansa privrednom društvu „Tehnički remontni zavod“ d.d. Hadžići (bosanski jezik)
    ODLUKA o prestanku važenja Odluke o dodjeli novčanih sredstava iz pasivne podbilance gospodarskom društvu „Tehnički remontni zavod“ d.d. Hadžići (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 6/12 /20.1.2012./
  27. ODLUKA o donošenju Federalnog plana upravljanja otpadom 2012 – 2017
  28. ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Generalnom sekretarijatu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Glavnom tajništvu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  29. ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Generalnom sekretarijatu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Glavnom tajništvu Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  30. ODLUKA o izmjenama Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu za finansiranje Foruma parlamentaraca za 2011. godinu
  31. ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke (bosanski jezik)  
    ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke (hrvatski jezik)
  32. ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (bosanski jezik) 
    ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (hrvatski jezik) 
  33. ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa (bosanski jezik) 
    ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa - Federalnom ministarstvu kulture i sporta (hrvatski jezik) 
  34. ODLUKA o stavljanju van snage Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, V. broj 1484/11 od 28.12.2011. godine
  35. ODLUKA o stavljanju van snage Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Uredu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za zakonodavstvo i usklađenost sa propisima Evropske unije, V. broj 1485/11 od 28.12.2011. godine
  36. ODLUKA o stavljanju van snage Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom hidrometeorološkom zavodu, V. broj 1463/11 od 28.12.2011. godine
  37. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa (bosanski jezik) 
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa - Federalnom ministarstvu kulture i sporta (hrvatski jezik) 
    «Službene novine Federacije BiH», broj 7/12 /25.1.2012./
  38. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Hrvatska pošta d.o.o. Mostar za razrješenje izvršnog direktora za razvoj sistema i marketing u JP Hrvatska pošta d.o.o. Mostar
  39. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Hrvatska pošta d.o.o. Mostar za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora za razvoj sistema i marketing u JP Hrvatska pošta d.o.o. Mostar
  40. ODLUKA o odobravanju konačnog rasporeda sredstava “Transfer za političke stranke i koalicije” za IV. kvartal 2011. godine
    «Službene novine Federacije BiH», broj 8/12 /27.1.2012./
  41. ODLUKA o zakupu poslovnih prostora za smještaj federalnih ministarstava koja imaju sjedište u Mostaru, za period januar-decembar budžetske 2012. godine
  42. ODLUKA o usvajanju Rebalansa Programa prihoda i rashoda Federalne direkcije za civilnu avijaciju - Federalne direkcije za civilno zrakoplovstvo (bosanski jezik) 
    ODLUKA o usvajanju Rebalansa Programa prihoda i rashoda Federalne direkcije za civilnu avijaciju - Federalne direkcije za civilno zrakoplovstvo (hrvatski jezik)
  43. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru za razrješenje dužnosti izvršnog direktora za ino radove privrednog društva “Hidrogradnja” d.d. Sarajevo (bosanski jezik) 
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru za razrješenje dužnosti izvršnog ravnatelja za ino radove gospodarskog društva “Hidrogradnja” d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  44. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru za razrješenje dužnosti izvršnog direktora za pravne i kadrovske poslove privrednog društva “Hidrogradnja” d.d. Sarajevo (bosanski jezik)  
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru za razrješenje dužnosti izvršnog ravnatelja za pravne i kadrovske poslove gospodarskog društva “Hidrogradnja” d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  45. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru za razrješenje dužnosti izvršnog direktora za ekonomske poslove privrednog društva “Hidrogradnja” d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru za razrješenje dužnosti izvršnog ravnatelja za ekonomske poslove gospodarskog društva “Hidrogradnja” d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  46. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru za razrješenje dužnosti izvršnog direktora za inženjering privrednog društva “Hidrogradnja” d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru za razrješenje dužnosti izvršnog ravnatelja za inženjering gospodarskog društva “Hidrogradnja” d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)  
  47. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru za razrješenje dužnosti izvršnog direktora za tehnička pitanja privrednog društva “Hidrogradnja” d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru za razrješenje dužnosti izvršnog ravnatelja za tehnička pitanja gospodarskog društva “Hidrogradnja” d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  48. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora – zamjenika direktora privrednog društva “Hidrogradnja” d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog ravnatelja – zamjenika ravnatelja gospodarskog društva “Hidrogradnja” d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  49. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora – tehničkog direktora privrednog društva “Hidrogradnja” d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog ravnatelja – tehničkog ravnatelja gospodarskog društva “Hidrogradnja” d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  50. ODLUKA o izmjenama Odluke o provedbi mjera za smanjenje troškova električne energije kućanstvima i stimulaciji energetske efikasnosti
  51. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o akontativnoj isplati dijela dobiti JP Elektroprivreda BiH” i “BH Telecom” d.d. Sarajevo za 2011. godine
  52. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na prijedlog za imenovanje kandidata na upražnjenu poziciju za jednog člana Nadzornog odbora “KTK Visoko” d.d. Visoko (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog za imenovanje kandidata na upražnjenu poziciju za jednog člana Nadzornog odbora “KTK Visoko” d.d. Visoko   (hrvatski jezik)
  53. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti za razrješenje dužnosti članova Nadzornog odbora B&H Airlines d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti za razrješenje dužnosti članova Nadzornog odbora B&H Airlines d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  54. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora B&H Airlines d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora B&H Airlines d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  55. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu za finansiranje obaveze uplate sredstava u Protuvrijednosni fond (Japanski grant –KR) (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu za financiranje obveze uplate sredstava u Protuvrijednosni fond (Japanski grant –KR) (hrvatski jezik)
  56. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti za razrješenje dužnosti člana Nadzornog odbora “Sarajevoputevi” d.d. Sarajevo
  57. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na prijedlog za imenovanje člana Nadzornog odbora “Sarajevoputevi” d.d. Sarajevo
  58. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na Rebalans plana i programa JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za 2011. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na Rebalans plana i programa JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za 2011. godinu (bosanski jezik)
  59. ODLUKA o usvajanju Bilansa energetskih potreba Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu (bosanski jezik) 
    ODLUKA o usvajanju Bilance energetskih potreba Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu (hrvatski jezik)  
    «Službene novine Federacije BiH», broj 9/12 /1.2.2012./
  60. ODLUKA o kriterijima za imenovanje direktora Federalnog zavoda za zapošljavanje (bosanski jezik)
    ODLUKA o kriterijima za imenovanje ravnatelja Federalnog zavoda za upošljavanje (hrvatski jezik)
  61. ODLUKA o davanju odobrenja Zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Goraždu za ispravku upisa koji se odnosi na k.č. 2707/1, zk.ul. 81, k.o. Ilovača, općina Goražde (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju odobrenja Zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Goraždu za ispravku upisa koji se odnosi na k.č. 2707/1, zk.ul. 81, k.o. Ilovača, općina Goražde (hrvatski jezik)
  62. ODLUKA o davanju saglasnosti na Okvirni plan i finansijski plan “Agencije za vodno područje rijeke Save” Sarajevo za period 2012-2014.  godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Okvirni plan i financijski plan “Agencije za vodno područje rijeke Save” Sarajevo za razdoblje  2012-2014.  godine (hrvatski jezik)
  63. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije “ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije “ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (hrvatski jezik)
  64. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti o utvrđivanju prijedloga kandidata za članove Nadzornog odbora d.d. “Fabrika duhana Sarajevo” (bosanski jezik) 
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti o utvrđivanju prijedloga kandidata za članove Nadzornog odbora d.d. “Fabrika duhana Sarajevo” (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 10/12 /3.2.2012./
  65. ODLUKA o davanju saglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  66. ODLUKA o usvajanju Strategije i Akcionog plana za provođenje Strategije upravljanja poljoprivrednim zemljištem na području Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Strategije i Akcionog plana za provođenje Strategije gospodarenja poljoprivrednim zemljištem na području Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  67. ODLUKA o izmjeni Odluke o visini troškova osnovne policijske obuke kandidata na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova- Federalnog ministarstva unutarnjih poslova (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o visini troškova temeljne policijske obuke kandidata na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutarnjih poslova - Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (hrvatski jezik)
  68. ODLUKA o davanju saglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Mostar (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Mostar (hrvatski jezik)
  69. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Hrvatska pošta d.o.o. Mostar za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora za poštansku tehnologiju u JP Hrvatska pošta d.o.o. Mostar (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Nadzornom odboru JP Hrvatska pošta d.o.o. Mostar za imenovanje vršitelja dužnosti izvršnog direktora za poštansku tehnologiju u JP Hrvatska pošta d.o.o. Mostar (hrvatski jezik)
  70. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Uprave JP BH Telecom d.d. Sarajevo o odobravanju sredstava za nabavku promotivnih usluga putem sponzorskog aranžmana od Teniskog saveza Bosne i Hercegovine tokom nastupa Davis Cup reprezentacije BiH u 2012. godini  (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Uprave JP BH Telecom d.d. Sarajevo o odobravanju sredstava za nabavku promotivnih usluga putem sponzorskog aranžmana od Teniskog saveza Bosne i Hercegovine tokom nastupa Davis Cup reprezentacije BiH u 2012. godini  (hrvatski jezik)
  71. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Uprave JP BH Telecom d.d. Sarajevo o odobravanju sredstava za nabavku promotivnih usluga putem sponzorskog aranžmana od Teniskog kluba „Sporting“ vezano za manifestaciju ATP Chalenger tour „indoor“ teniski turnir „Sarajevo Open 2012“  (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Uprave JP BH Telecom d.d. Sarajevo o odobravanju sredstava za nabavku promotivnih usluga putem sponzorskog aranžmana od Teniskog kluba „Sporting“ vezano za manifestaciju ATP Chalenger tour „indoor“ teniski turnir „Sarajevo Open 2012“  (hrvatski jezik)
  72. ODLUKA o odobravanju rasporeda sredstava „Transfer za političke stranke i koalicije“  za I. kvartal 2012. godine 
    «Službene novine Federacije BiH», broj 11/12 /8.2.2012./
  73. ODLUKA o proglašenju stanja prirodne nesreće na području Federacije BiH uzrokovane velikim sniježnim padavinama i niskim temperaturama
    «Službene novine Federacije BiH», broj 12/12 /10.2.2012./
  74. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine 
    «Službene novine Federacije BiH», broj 14/12 /15.2.2012./
  75. ODLUKA o davanju saglasnosti Upravnom odboru JU Federalne novinske agencije za donošenje Odluke o razrješenju direktora i zamjenika direktora Agencije
  76. ODLUKA o davanju saglasnosti Upravnom odboru JU Federalne novinske agencije za donošenje Odluke o privremenom imenovanju direktora i zamjenika direktora Agencije
  77. ODLUKA o davanju saglasnosti na akt Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije kojim se uskraćuje prethodna saglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom PS “Vitezit” d.o.o. Vitez (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na akt Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije kojim se uskraćuje prethodna suglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom PS “Vitezit” d.o.o. Vitez (hrvatski jezik)
  78. ODLUKA o izmjeni Odluke o davanju na korištenje nekretnina Zavoda za platni promet Federacije Bosne i Hercegovine u likvidaciji koje su u vlasništvu Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
  79. ODLUKA o izmjeni Odluke o broju zamjenika federalnog pravobranioca (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o broju zamjenika federalnog pravobranitelja (hrvatski jezik)
  80. ODLUKA o davanju na korištenje iz federalnih robnih rezervi lož ulja Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
  81. ODLUKA o promjeni implementatora za LOT-3 Sarajevske zaobilaznice na Koridoru Vc
  82. ODLUKA o davanju na korištenje iz federalnih robnih rezervi lož ulja Vladi Kantona 10
  83. ODLUKA o davanju na korištenje iz federalnih robnih rezervi lož ulja Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona
  84. ODLUKA o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju autoceste na trasi Koridora Vc za dionicu Tračin-Konjic (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju autoceste na trasi Koridora Vc za dionicu Tračin-Konjic (hrvatski jezik)
  85. ODLUKA o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine putem emisije trezorskih zapisa (bosanski jezik)
    ODLUKA o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine putem emisije trezorskih zapisa (hrvatski jezik)
  86. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za sufinansiranje Projekta “Podrška mrežama socijalne sigurnosti” za I kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za sufinanciranje Projekta “Podrška mrežama socijalne sigurnosti” za I kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  87. ODLUKA o odobravanju sticanja dionica privrednog društva “Pobjeda sport” d.d. Goražde inozemnoj firimi “Umarex Sportwafen GmbH&Co.KG” Njemačka, u iznosu većem od 49 ukupnog dioničkog kapitala (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju stjecanja dionica gospodarskog društva “Pobjeda sport” d.d. Goražde inozemnoj firimi “Umarex Sportwafen GmbH&Co.KG” Njemačka, u iznosu većem od 49 ukupnog dioničkog kapitala (hrvatski jezik)
  88. ODLUKA o sufinansiranju najnižih penzija ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za januar 2012. godine manji od iznosa najniže penzije po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o sufinanciranju najnižih mirovina ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za siječanj 2012. godine manji od iznosa najniže mirovine po Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 16/12 /22.2.2012./
  89. ODLUKA o davanju na korištenje iz federalnih robnih rezervi lož ulja vladama kantona u Federaciji BiH
  90. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva “Energoinvest” d.d. Sarajevo za imenovanje direktora društva (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva “Energoinvest” d.d. Sarajevo za imenovanje ravnatelja društva (hrvatski jezik)
  91. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva “BH-Gas” d.o.o. Sarajevo za imenovanje direktora društva (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva “BH-Gas” d.o.o. Sarajevo za imenovanje ravnatelja društva (hrvatski jezik)
  92. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva “BH-Gas” d.o.o. Sarajevo za imenovanje izvršnog direktora za proizvodnju i transport gasa (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva “BH-Gas” d.o.o. Sarajevo za imenovanje izvršnog ravnatelja za proizvodnju i transport gasa (hrvatski jezik)
  93. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Uprave JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar o odobravanju sredstava za nabavku promotivnih usluga putem sponzoriranja HKK “ŠIROKI TT –Kabeli”
  94. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Uprave JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar o odobravanju sredstava za nabavku promotivnih usluga putem sponzoriranja manifestacije Mostarsko proljeće – Dani matice Hrvatske
    «Službene novine Federacije BiH», broj 17/12 /24.2.2012./
  95. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Binas“ d.d. Bugojno za razrješenje dužnosti direktora društva (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Binas“ d.d. Bugojno za razrješenje dužnosti ravnatelja društva (hrvatski jezik)
  96. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Binas“ d.d. Bugojno za razrješenje dužnosti izvršnog direktora za ekonomiku, marketing i komercijalne poslove (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Binas“ d.d. Bugojno za razrješenje dužnosti izvršnog ravnatelja za ekonomiku, marketing i komercijalne poslove (hrvatski jezik)
  97. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Binas“ d.d. Bugojno za razrješenje dužnosti izvršnog direktora za proizvodnju (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Binas“ d.d. Bugojno za razrješenje dužnosti izvršnog ravnatelja za proizvodnju (hrvatski jezik)
  98. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Binas“ d.d. Bugojno za imenovanje vršioca dužnosti direktora Društva (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Binas“ d.d. Bugojno za imenovanje vršitelja dužnosti ravnatelja Društva (hrvatski jezik)
  99. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Binas“ d.d. Bugojno za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora za ekonomiku, marketing i komercijalne poslove (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Binas“ d.d. Bugojno za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog ravnatelja za ekonomiku, marketing i komercijalne poslove (hrvatski jezik)
  100. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Binas“ d.d. Bugojno za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora za proizvodnju (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Binas“ d.d. Bugojno za imenovanje vršitelja dužnosti izvršnog ravnatelja za proizvodnju (hrvatski jezik)
  101. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar za razrješenje vršioca dužnosti izvršnog direktora za opće, kadrovske i pravne poslove u JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar
  102. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar za donošenje Odluke o imenovanju izvršnog direktora za opće, kadrovske i pravne poslove u JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar za donošenje Odluke o imenovanju izvršnog ravnatelja za opće, kadrovske i pravne poslove u JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar (hrvatski jezik)
  103. ODLUKA o prestanku stanja prirodne nesreće na području Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prestanku stanja prirodne nesreće na području Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  104. ODLUKA o izmjeni Odluke o  utvrđivanju Liste privrednih društava u kojim ovlaštenja po osnovu učešća državnog kapitala vrše organi Federacije Bosne i Hercegovine
  105. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (bosanski jezik) 
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (hrvatski jezik) 
    «Službene novine Federacije BiH», broj 18/12 /29.2.2012./
  106. ODLUKA o utvrđivanju Plana provođenja statističkih istraživanja od interesa za Federaciju Bosne i Hercegovine za 2012. godinu
    «Službene novine Federacije BiH», broj 19/12 /2.3.2012./
  107. ODLUKA o davanju saglasnosti za angažovanje spoljnih saradnika u toku organizovanja stručne obuke polaznika Policijske akademije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova - Federalnog ministarstva unutarnjih poslova (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za angažiranje vanjskih suradnika tijekom organiziranja stručne obuke polaznika Policijske akademije Federalnog ministarstva unutarnjih poslova - Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (hrvatski jezik)
  108. ODLUKA o imenovanju članova nadzornih timova za implementaciju revidiranog Akcionog plana 1 i Strategije reforme javne uprave Bosne i Hercegovine, ispred Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o imenovanju članova nadzornih timova za implementaciju revidiranog Akcionog plana 1 i Strategije reforme javne uprave Bosne i Hercegovine, ispred Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  109. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje zemljišta i objekata u kasarni “Slimena” Općini Travnik
  110. ODLUKA o davanju saglasnosti na Akcioni plan za provođenje Zakona o matičnim knjigama u periodu 2012. i 2013. godine (zadaci Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova - Federalnog ministarstva unutarnjih poslova (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Akcioni plan za provedbu Zakona o matičnim knjigama u razdoblju 2012. i 2013. godine (zadaci Federalnog ministarstva unutarnjih poslova - Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova) (hrvatski jezik)
  111. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar za donošenje Odluke o imenovanju predsjednika Uprave – direktora JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar za donošenje Odluke o imenovanju predsjednika Uprave – direktora JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar (hrvatski jezik)
  112. ODLUKA o gotovinskim isplatama verificiranih tražbina po osnovu računa stare devizne štednje u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2012. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o gotovinskim isplatama verificiranih tražbina po osnovi računa stare devizne štednje u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2012. godinu (hrvatski jezik)
  113. ODLUKA o dinamici prebacivanja i korištenju finansijskih sredstava prikupljenih po osnovu putničke takse - naknade za razvoj i unapređenje avio prometa u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2012. godinu
  114. ODLUKA o davanju na privremeno korišćenje Paviljona “F” Policijske akademije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova - Federalnog ministarstva unutarnjih poslova Direkciji za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju na privremeno korištenje Paviljona “F” Policijske akademije  Federalnog ministarstva unutarnjih poslova - Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Direkciji za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  115. ODLUKA o usvajanju programa utroška sredstava tekućeg transfera “Subvencije javnim preduzećima – Transfer Željeznicama FBiH” utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju programa utroška sredstava tekućeg transfera “Subvencije javnim poduzećima – Transfer Željeznicama FBiH” utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (hrvatski jezik)
  116. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Transfer za raseljena lica i povratnike” utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Transfer za raseljena lica i povratnike” utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica (hrvatski jezik)
  117. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Transfer pojedincima - potpora povratku izbjeglica i prognanih osoba sa područja Posavine RS” utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Transfer pojedincima - potpora povratku izbjeglica i prognanih osoba sa područja Posavine RS” utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica (hrvatski jezik)
  118. ODLUKA o usvajanju Strategije obuke za zaposlenike u jedinicama lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Strategije obuke za uposlenike u jedinicama lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  119. ODLUKA o usvajanju programa utroška sredstava tekućeg transfera “Subvencije javnim preduzećima – JP “B&H Airlines” d.o.o. Sarajevo” utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija
  120. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvaćanje granta Trust Fonda Evropske komisije IPA namijenjenog za vodoopskrbu i kanalizaciju u Živinicama po Projektu “Zaštite kvaliteta voda” (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvaćanje granta Trust Fonda Evropske komisije IPA namijenjenog za vodoopskrbu i kanalizaciju u Živinicama po Projektu “Zaštite kvalitete voda” (hrvatski jezik)
  121. ODLUKA o davanju saglasnosti na Uputstvo za postupanje i rad predstavnika federalnih organa uprave i federalnih upravnih organizacija u radu posebnih komisija, radnih grupa, vijeća, odbora, kao i bilo kojeg drugog tijela formiranog radi provedbe poslova iz domena evropskih integracija, a u skladu sa nadležnostima Federacije Bosne i Hercegovine 
  122. ODLUKA o davanju saglasnosti za imenovanje članova radnih grupa za evropske integracije koje će djelovati u sastavu Pododbora za stabilizaciju i pridruživanje, kao i u radu tijela za praćenje procesa reformi u Bosni i Hercegovini
  123. ODLUKA o davanju saglasnosti za imenovanje članova Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Radne grupe za programiranje IPA 2012-2013. u skladu s prioritetima Evropske komisije
    «Službene novine Federacije BiH», broj 21/12 /9.3.2012./
  124. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata (hrvatski jezik) 
  125. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Generalnom sekretarijatu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Glavnom tajništvu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  126. ODLUKA o prenosu sredstava od GSM licence
    Službene novine Federacije BiH», broj 23/12 /14.3.2012./
  127. ODLUKA o davanju saglasnosti na akt Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije  kojim se uskraćuje prethodna saglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom  „Binas“ d.d. Bugojno (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na akt Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije  kojim se uskraćuje prethodna suglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom  „Binas“ d.d. Bugojno (hrvatski jezik)
  128. ODLUKA o vraćanju putničkog motornog vozila
  129. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava tekućeg transfera „Subvencije javnim preduzećima – za objekat Riva Trpanj“ utvrđen Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godine Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine
  130. ODLUKA o davanju saglasnosti na Cjenovnik usluga medicinskog vještačenja zdravstvenog stanja (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Cjenovnik usluga medicinskog vještačenja zdravstvenog stanja (hrvatski jezik)
  131. ODLUKA o sufinansiranju najnižih penzija ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za februar 2012. godine manji od iznosa najniže penzije po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o sufinanciranju najnižih mirovina ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za veljaču 2012. godine manji od iznosa najniže mirovine po Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    Službene novine Federacije BiH», broj 24/12 /16.3.2012./
  132. ODLUKA o prestanku važenja Odluke o rotaciji direktora Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog i poluotvorenog tipa u Zenici, Mostaru, Sarajevu i Bihaću
  133. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Tekući transferi pojedincima – za pomoć u liječenju boraca – branitelja” utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/ Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Tekući transferi pojedincima – za pomoć u liječenju branitelja - boraca” utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata (hrvatski jezik)
  134. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Tekući transfer neprofitnim organizacijama udruženja – udruge proistekle iz posljednjeg odbrambeno – domovinskog rata” utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Tekući transfer neprofitnim organizacijama udruženja – udruge proistekle iz posljednjeg domovinskog /odbrambeno-oslobodilačkog rata” utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata (hrvatski jezik)
  135. ODLUKA o usvajanju programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Transfer za sufinansiranje izgradnje spomen obilježja, uređenja mezarja i grobalja” utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Transfer za sufinansiranje izgradnje spomen obilježja, uređenja mezarja i grobalja” utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata (hrvatski jezik)
  136. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Transfer za sufinansiranje troškova sahrana i dženaza pripadnika braniteljskih populacija” utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Transfer za sufinansiranje troškova sahrana i dženaza pripadnika braniteljskih populacija” utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu , Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/ Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata (hrvatski jezik)
  137. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Transfer za obilježavanje značajnih datuma” utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Transfer za obilježavanje značajnih datuma” utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata (hrvatski jezik)
  138. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava “Transfer za sanaciju korita i vodopada Plive – Jajce” utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava “Transfer za sanaciju korita i vodopada Plive – Jajce” utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (hrvatski jezik)
  139. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava “Transfer za sanaciju Počitelja” utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava “Transfer za sanaciju Počitelja” utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (hrvatski jezik)
  140. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava “Transfer za sanaciju donjeg toka rijeke Trebižat, slapovi Kravice i Koćuše” utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava “Transfer za sanaciju donjeg toka rijeke Trebižat, slapovi Kravice i Koćuše” utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (hrvatski jezik)
  141. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava “Transfer za NP “Una” utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava “Transfer za NP “Una” utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (hrvatski jezik)
  142. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Sporazuma o načinu i uslovima korištenja nepokretne imovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Sporazuma o načinu i uvjetima korištenja nepokretne imovine (hrvatski jezik)
  143. ODLUKA o kriterijima za imenovanje Upravnog odbora Federalnog zavoda za zapošljavanje (bosanski jezik)
    ODLUKA o kriterijima za imenovanje Upravnog odbora Federalnog zavoda za upošljavanje (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 25/12 /21.3.2012./
  144. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sa kriterijima raspodjele sredstava „Tekući transfer drugim nivoima vlasti – za Zavod za transfuzijsku medicinu“ utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva
  145. ODLUKA o usvajanju Programa i kriterija raspodjele sredstava „Kapitalni transfer drugim nivoima vlasti – učešće Vlade FBiH u sufinansiranju kantonalnih i lokalnih zajednica – zaštita nacionalnih spomenika“
  146. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvaćanje granta Evropske komisije za Trust fond Pretpristupnog instrumenta  Evropske unije (EC IPATF) za drugi Projekt upravljanja čvrstim otpadom u Mostaru (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvaćanje granta Europske komisije za Trust fond Pretpristupnog instrumenta  Europske unije (EC IPATF) za drugi Projekt upravljanja čvrstim otpadom u Mostaru (hrvatski jezik)
  147. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Hrvatska pošta d.o.o. Mostar za razrješenje izvršnog direktora za poštansku tehnologiju u JP Hrvatska pošta d.o.o. Mostar (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru JP Hrvatska pošta d.o.o. Mostar za razrješenje izvršnog direktora za poštansku tehnologiju u JP Hrvatska pošta d.o.o. Mostar (hrvatski jezik)
  148. ODLUKA o dopuni Odluke o određivanju drugih djelatnosti koje ne podliježu obavezi evidentiranja prometa putem fiskalnih uređaja (bosanski jezik)
    ODLUKA o dopuni Odluke o određivanju drugih djelatnosti koje ne podliježu obvezi evidentiranja prometa putem fiskalnih uređaja (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 26/12 /23.3.2012./
  149. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnoj upravi civilne zaštite (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnoj upravi civilne zaštite (hrvatski jezik)
  150. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sa kriterijima raspodjele sredstava „Tekući transfer drugim nivoima vlasti – za Zavod zdravstvenog  osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine“ utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu  Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sa kriterijima raspodjele sredstava „Tekući transfer drugim razinama vlasti – za Zavod zdravstvenog  osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine“ utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu  Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik)
  151. ODLUKA o kriterijima za izbor i imenovanje predsjednika i članova Upravnog odbora J.U. Federalne novinske agencije
  152. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku o imenovanju direktora i zamjenika direktora J.U. Federalne novinske agencije
  153. ODLUKA o raspisivanju javnog oglasa za izbor i imenovanje predsjednika i članova Upravnog odbora J.U. Federalne novinske agencije
  154. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnoj upravi civilne zaštite (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnoj upravi civilne zaštite (hrvatski jezik)
  155. ODLUKA o odobravanju prijenosa sredstava sa posebnog namjenskog transakcijskog računa (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju prijenosa sredstava sa posebnog namjenskog transakcijskog računa (hrvatski jezik)
  156. ODLUKA o odobravanju prijenosa sredstava sa posebnog namjenskog transakcijskog računa (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju prijenosa sredstava sa posebnog namjenskog transakcijskog računa (hrvatski jezik)
  157. ODLUKA o davanju saglasnosti Razvojnoj banci Federaciji Bosne i Hercegovine za obustavu doznaka sredstava naplaćenih po komisionim kreditima Vlade Federacije BiH na ime obezbjeđenja povrata kredita društva Hidrogradnja d.d. Sarajevo
    «Službene novine Federacije BiH», broj 27/12 /28.3.2012./
  158. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru J.P. Međunarodni aerodrom “SARAJEVO” d.o.o. Sarajevo za donošenje Odluke o imenovanju izvršnog direktora za saobraćaj i usluge u zračnom saobraćaju – člana Uprave J.P. Međunarodni aerodrom “SARAJEVO” d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru J.P. Međunarodni aerodrom “SARAJEVO” d.o.o. Sarajevo za donošenje Odluke o imenovanju izvršnog direktora za saobraćaj i usluge u zračnom saobraćaju – člana Uprave J.P. Međunarodni aerodrom “SARAJEVO” d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  159. ODLUKA o davanju suglasnosti na Okvirni plan i financijski plan “Agencije za vodno područje Jadranskog mora” Mostar za period 2012-2014. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Okvirni plan i financijski plan “Agencije za vodno područje Jadranskog mora” Mostar za period 2012-2014. godine (hrvatski jezik)
  160. ODLUKA o davanju saglasnosti na Program rada Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2012. godinu
  161. ODLUKA o prenosu javnih ovlaštenja iz oblasti rada stanica tehničkog pregleda na stručnu instituciju (bosanski jezik)
    ODLUKA o prenosu javnih ovlaštenja iz oblasti rada stanica tehničkog pregleda na stručnu instituciju (hrvatski jezik)
  162. ODLUKA o usvajanju Programa i kriterija raspodjele sredstava “Tekući transferi drugim nivoima vlasti – za projekat utopljavanja zgrada radi uštede energije (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa i kriterija raspodjele sredstava “Tekući transferi drugim razinama vlasti – za projekat utopljavanja zgrada radi uštede energije (hrvatski jezik)
  163. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa  (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa - Federalnom ministarstvu kulture i sporta  (hrvatski jezik)

    «Službene novine Federacije BiH», broj 28/12 /30.3.2012./
  164. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju programa utroška „Kapitalnog transfera javnim preduzećima – JP „Aerodrom Mostar“ (za nabavku neophodne opreme) utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju programa utroška „Kapitalnog transfera javnim poduzećima – JP „Aerodrom Mostar“ (za nabavku neophodne opreme) utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (hrvatski jezik)
  165. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti za razrješenje dužnosti člana Nadzornog odbora privrednog društva „Sarajevoputevi“ d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti za razrješenje dužnosti člana Nadzornog odbora gospodarskog društva „Sarajevoputevi“ d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  166. ODLUKA o davanju saglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje člana Nadzornog odbora privrednog društva „Sarajevoputevi“ d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje člana Nadzornog odbora gospodarskog društva „Sarajevoputevi“ d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  167. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Sarajevoputevi“ d.d. Sarajevo za razrješenje vršioca dužnosti generalnog direktora (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Sarajevoputevi“ d.d. Sarajevo za razrješenje vršioca dužnosti generalnog direktora (hrvatski jezik)
  168. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Sarajevoputevi“ d.d. Sarajevo za imenovanje vršioca dužnosti generalnog direktora (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Sarajevoputevi“ d.d. Sarajevo za imenovanje vršioca dužnosti generalnog direktora (hrvatski jezik)
  169. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Sarajevoputevi“ d.d. Sarajevo za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora za pravne poslove (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Sarajevoputevi“ d.d. Sarajevo za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora za pravne poslove (hrvatski jezik)
  170. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Ceste“ d.d. Mostar za razrješenje izvršnog direktora za pravne i opće poslove (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Ceste“ d.d. Mostar za razrješenje izvršnog direktora za pravne i opće poslove (hrvatski jezik)
  171. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Ceste“ d.d. Mostar za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora za računovodstvo i finansije (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Ceste“ d.d. Mostar za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora za računovodstvo i financije (hrvatski jezik)
  172. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Ceste“ d.d. Mostar za razrješenje izvršnog direktora za računovodstvo i finansije (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Ceste“ d.d. Mostar za razrješenje izvršnog direktora za računovodstvo i financije (hrvatski jezik)
  173. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Ceste“ d.d. Mostar za razrješenje izvršnog direktora za održavanje (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Ceste“ d.d. Mostar za razrješenje izvršnog direktora za održavanje (hrvatski jezik)
  174. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Ceste“ d.d. Mostar za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora za održavanje (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Ceste“ d.d. Mostar za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora za održavanje (hrvatski jezik)
  175. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Ceste“ d.d. Mostar za razrješenje direktora (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Ceste“ d.d. Mostar za razrješenje direktora (hrvatski jezik)
  176. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Ceste“ d.d. Mostar za imenovanje vršioca dužnosti direktora (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Ceste“ d.d. Mostar za imenovanje vršioca dužnosti direktora (hrvatski jezik)
  177. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele „Akcioni plan strategije okoliša“ utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele „Akcioni plan strategije okoliša“ utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma (hrvatski jezik)
  178. ODLUKA o odobravanju nabavke jednog putničkog vozila za potrebe Agencije za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine
  179. ODLUKA o davanju saglasnosti Federalnom ministarstvu prostornog uređenja za izdavanje urbanističke i građevinske dozvole JP-u Autoceste F BiH d.o.o. Mostar za izgradnju dijela autoceste na Koridoru Vc – dionica: Svilaj – Vukosavlje
  180. ODLUKA o davanju saglasnosti Općini Tešanj za uklanjanje osam objekata izgrađenih na izletištu „Kiseljak“ Općina Tešanj
  181. ODLUKA o stavljanju van snage Odluke o davanju na korištenje putničkog motornog vozila
  182. ODLUKA o davanju na korištenje putničkog motornog vozila
  183. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (hrvatski jezik)
  184. ODLUKA o izmjenama Odluke o kriterijima za imenovanje Upravnog odbora Federalnog zavoda za zapošljavanje
    «Službene novine Federacije BiH», broj 29/12 / 4.4.2012./
  185. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Ceste“ d.d. Mostar za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora za pravne i opće poslove (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Ceste“ d.d. Mostar za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora za pravne i opće poslove (hrvatski jezik)
  186. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke (hrvatski jezik)
  187. ODLUKA o davanju saglasnosti na Rješenje Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova - Federalnog ministarstva unutarnjih poslova – Federalne uprave policije kojim se privrednom društvu „Rudex“ d.o.o., Sarajevo, odobrava obavljanje poslova proizvodnje eksplozivnih materija tipa ANFO (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Rješenje Federalnog ministarstva unutarnjih poslova - Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova – Federalne uprave policije kojim se gospodarskom društvu „Rudex“ d.o.o., Sarajevo, odobrava obavljanje poslova proizvodnje eksplozivnih tvari tipa ANFO (hrvatski jezik)
  188. ODLUKA o davanju saglasnosti na Finansijski plan Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu
  189. ODLUKA o davanju saglasnosti na Program rada Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu
  190. ODLUKA o raspisivanju javnog konkursa za postavljenje direktora Federalnog zavoda za statistiku
  191. ODLUKA o kriterijima za izbor i imenovanje direktora Federalnog zavoda za statistiku
  192. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva Hrvatska pošta d.o.o. Mostar za donošenje Odluke o imenovanju direktora – predsjednika Uprave
  193. ODLUKA o izmjeni i dopuni Odluke o davanju saglasnosti Agenciji za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine za prodaju obveznica na osnovu civilnih poslova sa Republikom Irak
  194. ODLUKA o davanju saglasnosti na Plan komunikacije Vlade Federacije Bosne i Hercegovine 2012.-2014. godina i Komunikacijski akcioni plan za 2012. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Plan komunikacije Vlade Federacije Bosne i Hercegovine 2012.-2014. godina i Komunikacijski akcijski plan za 2012. godinu (hrvatski jezik)
    PRILOG ODLUKE 194
    - PLAN KOMUNIKACIJE VLADE FEDERACIJE
    - KOMUNIKACIJSKI AKCIONI PLAN 2012. GODINE
  195. ODLUKA o četvrtoj emisiji obveznica Federacije Bosne i Hercegovine za izmirenje obaveza po osnovu verifikovanih računa stare devizne štednje (bosanski jezik)
    ODLUKA o četvrtoj emisiji obveznica Federacije Bosne i Hercegovine za izmirenje obveza po osnovi verificiranih računa stare devizne štednje (hrvatski jezik)
  196. ODLUKA o prenosu računarske opreme nabavljene kroz okončani projekat „Tehničke pomoći socijalnom osiguranju“ SITAP krajnjim korisnicima (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu računarske opreme nabavljene kroz okončani projekat „Tehničke pomoći socijalnom osiguranju“ SITAP krajnjim korisnicima (hrvatski jezik)
  197. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sa kriterijima raspodjele sredstava “Transfer za Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine – za proces vakcinacije i sufinansiranje troškova raseljenih lica“ utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sa kriterijima raspodjele sredstava“Transfer za Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine – za proces vakcinacije i sufinanciranje troškova raseljenih lica“ utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 31/12 /11.4.2012./
  198. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava „Tekući transferi neprofitnim organizacijama – potpora udruženjima potrošača“ utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu trgovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava „Tekući transferi neprofitnim organizacijama – potpora udrugama potrošača“ utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu trgovine (hrvatski jezik)
  199. ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju sticanja dionica privrednog društva „Pobjeda Sport“ d.d. Goražde inozemnoj firmi „Umarex Sporwafen GmbH&Co.KG“, Njemačka, u iznosu većem od 49% ukupnog dioničkog kapitala
  200. ODLUKA o utvrđivanju prijedloga za imenovanje člana Nadzornog odbora Sarajevo osiguranja d.d. Sarajevo
  201. ODLUKA o davanju saglasnosti na Plan poslovanja Javnog preduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar za 2012. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Plan poslovanja Javnog poduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar za 2012. godinu (hrvatski jezik)
  202. ODLUKA o uslovima i procedurama emisije obveznica Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o uvjetima i procedurama emisije obveznica Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  203. ODLUKA o davanju saglasnosti na Protokol postignutom dogovoru Federalnog zavoda za penzijsko/invalidsko osiguranje, Službe za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine i Hotela „Ero“ d.o.o. Mostar, vezano za regulisanje međusobnih odnosa u vezi sa Ugovorom o zakupu poslovnog prostora – Istočno krilo Hotela „Ero“ Mostar  
  204. ODLUKA o davanju saglasnosti Općini Centar Sarajevo za prodaju stana na kojem postoji stanarsko pravo u dijelu 3/20 vlasništvo Drvno industrijskog preduzeća iz Nove Gradiške, Republika Hrvatska (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Općini Centar Sarajevo za prodaju stana na kojem postoji stanarsko pravo u dijelu 3/20 vlasništvo Drvno industrijskog preduzeća iz Nove Gradiške, Republika Hrvatska (hrvatski jezik)
  205. ODLUKA o sufinansiranju najnižih penzija ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za mart 2012. godine manji od iznosa najniže penzije po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o sufinanciranju najnižih mirovina ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za ožujak 2012. godine manji od iznosa najniže mirovine po Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 32/12 /13.4.2012./
  206. ODLUKA o davanju ovlaštenja za vršenje dužnosti direktora Federalnog zavoda za poljoprivredu Sarajevo
  207. ODLUKA o Programu utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Transfera za kinematografiju” utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu
  208. ODLUKA o izdvajanju sredstava iz revolving fonda Lokalne inicijative i odobravanju kredita društvu “Pretis” d.d. Vogošća – Sarajevo (bosanski jezik) 
    ODLUKA o izdvajanju sredstava iz revolving fonda Lokalne inicijative i odobravanju kredita društvu “Pretis” d.d. Vogošća – Sarajevo (hrvatski jezik) 
    «Službene novine Federacije BiH», broj 35/12 /25.4.2012./
  209. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za donošenje Odluke o imenovanju izvršnog direktora za tehničke poslove u JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za donošenje Odluke o imenovanju izvršnog direktora za tehničke poslove u JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  210. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za donošenje Odluke o imenovanju izvršnog direktora za ekonomske i pravne poslove u JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za donošenje Odluke o imenovanju izvršnog direktora za ekonomske i pravne poslove u JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  211. ODLUKA o odobravanju rasporeda sredstava “Transfer za političke stranke i koalicije” za II. kvartal 2012. godine
    «Službene novine Federacije BiH», broj 36/12 /27.4.2012./
  212. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Šipad Export-Import“ d.d. Sarajevo za razrješenje vršioca dužnosti generalnog direktora (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Šipad Export-Import“ d.d. Sarajevo za razrješenje vršioca dužnosti generalnog direktora (hrvatski jezik)
  213. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Šipad Export-Import“ d.d. Sarajevo za imenovanje vršioca dužnosti generalnog direktora (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Šipad Export-Import“ d.d. Sarajevo za imenovanje vršioca dužnosti generalnog direktora (hrvatski jezik)
  214. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sa kriterijima raspodjele sredstava „Tekući transfer drugim nivoima vlasti – AKAZ“ utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sa kriterijima raspodjele sredstava „Tekući transfer drugim nivoima vlasti – AKAZ“ utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik)
  215. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti za razrješenje dužnosti člana Nadzornog odbora privrednog društva „Bosnalijek“ d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti za razrješenje dužnosti člana Nadzornog odbora gospodarskog društva „Bosnalijek“ d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  216. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora privrednog društva „Bosnalijek“ d.d. Sarajevo (bosanski jezik) 
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora gospodarskog društva „Bosnalijek“ d.d. Sarajevo (hrvatski jezik) 
    «Službene novine Federacije BiH», broj 37/12 /3.5.2012./
  217. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Hitna sanacija dijela ceste u naselju Slatina u Tuzli (dionica od MZ Slatina do zgrade Tuzlanskog kantona), sanacija dijela sjeverne saobraćajnice u Tuzli (dionice od “Male pijace do tenisa”), asfaltiranje ulice Armije BiH MZ Solina i asfaltiranje ulice Pašage Mandžića MZ Tušanj iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  218. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalne ceste u ulici Novo naselje iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  219. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalna cesta Harbaši (MZ Mutnik) iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  220. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalna cesta Donji Konjodor – Fejzagići iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  221. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalna cesta Abdići – Velići –Đogići (MZ Liskovac) iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  222. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalna cesta Trostruki klanac – Lipa iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  223. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija lokalnih puteva iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  224. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalna cesta Centar – Jukanovići iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  225. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Infrastruktura gradskog stadiona “Banja Ilidža” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  226. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalna cesta Domaljevac – Brvnik – Grebenice iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  227. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Rekonstrukcija puta: Orašje – Kostrč- Matići iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010.godinu
  228. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta R448 Jabuka – Kriva Draga iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010.godinu
  229. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalna cesta u Općini Prozor – Rama iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010.godinu
  230. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Rekonstrukcija lokalne ceste u Drežnici iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010.godinu
  231. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija gradskih saobraćajnica iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  232. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Rekonstrukcija lokalnih cesta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  233. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Rekonstrukcija lokalnih cesta iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  234. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalne ceste u Općini Grude: Grude – Dragićina, Ledinac – Podledinac i Poteševica – Jabuka iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  235. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Obilaznica Trn – Vaganj – Puringaj i lokalna cesta Kruševo – Knešpolje – Ljuti Dolac iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  236. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalna cesta u naselju Grkovci iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  237. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalna cesta M16 skijaški centar iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  238. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalna cesta Lipa – Mesihovina iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  239. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta R 413A Dolac – Ovnak – Zenica, izgradnja donjeg stroja dionice Kraban – Han Bila 1=1 km iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  240. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Izgradnja mosta preko rijeke Vrbas u naselju Gračanica, Opština Bugojno iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  241. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lok. put Prusac – Ajvatovica iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  242. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija lokalnog puta Očevje – Mižnovići iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  243. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Rekonstrukcija dionice lok. ceste  Vareš – Očevlje - Ligatići – Olovo iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  244. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Rekonstrukcija puta Luke – Donja Borovica – Gornja Borovica iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  245. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Izgradnja ceste na području općine Žepče i to: Žepče – Osova – Dubravica (Zavidovići) i Žepče – Karaula – Ozimica iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  246. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Put Kozarice – Tromeđa u MZ Mahmića selo i Jezerski, općina B. Krupa iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  247. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Put Rojnica – Lubanovo brdo u MZ Tržačka Raštela iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  248. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Regulacija dijela putne komunikacije i kanalizacionih i otpadnih voda na dionici puta M18 od Osnovne škole “Djurdjevik” do mjesne džamije iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  249. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Izgradnja mosta na rijeci Turiji (Mosorovac) na putu R471 uz rehabilitaciju i sanaciju kolovoza, nastavak od Babica iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  250. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija lokalnih cesta u MZ Velino selo – Općina Čelić iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  251. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Rekonstrukcija lokalnog puta Prusac – Ajvatovica iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  252. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija lokalnog puta za naselje Bistrica iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  253. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija lokalnog puta Gromljak – Višnjica iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  254. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju lokalnih puteva: 1. lokalni put Kaćuni – Visoko, dionica Lugovi – Pašić iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  255. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta MZ Kamenica – izgradnja trotoara na M5 Kamenica - Bihać iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  256. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Izgradnja cestovne infrastrukture za povratnička naselja na području Opštine Srebrenica iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  257. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalni putevi iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  258. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija lokalne ceste Brina u Livnu iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  259. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija puta Košćan – Aleksići, dionica pristupnog puta za kampus centar iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  260. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lok. put Krajšine – Uzunovići, Općina Stolac iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  261. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija i asfaltiranje ceste Gabela – Gabela Polje i sanacija i asfaltiranje ceste kroz naseljeno mjesto Modrič u Općini Čapljina iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  262. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Završetak rekonstrukcije lok. ceste L.13 za Podveležje  iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  263. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Bila Lipa (dovršetak, preostalo cca. 2800 m) iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  264. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Asfaltiranje gradskih ulica Kupres i to u naseljima: Čardačica i brijeg, Kratelj i Čardačica 2. iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  265. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija lokalnih cesta u Općini Grude iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009 .godinu
  266. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Put R418B Šćipe – Kute, Općina Prozor iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  267. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija lokalnog puta Barevo iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  268. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija trotoara (pješačka staza u ulici Branilaca) na regionalnom putu Kakanj – Visoko u gradu Visoko iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  269. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Asfalterski radovi na lokalnom putu za Pećuj iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  270. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Asfalterski radovi na lokalnom putu Rostovo iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  271. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalna cesta Marin Han - Džamija, Tešanj – Raduša iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  272. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija lokalnog puta u Općini Tešanj: put Tugavići – Hasanbašići iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  273. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija lokalnog puta Medakovo: Put Huremovići – Brezovaća iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  274. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija lokalnog puta Džemilić Planje – put Pire – Šaćirovići iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  275. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija puta Luke – Pomenići iz MZ Dabravine iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  276. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija lokalnog puta za selo Smršnica iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  277. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalna cesta Očevija –Mižnovići iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  278. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Rekonstrukcija kolovoza Regionalnog puta R459 Šibošnica – Brnjik – Vražići iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  279. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Rekonstrukcija reg. puta R459 Tuzla – Šibošnica, dionica Lovački dom – Šibošnica iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  280. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija lokalnih puteva u Općini Goražde iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  281. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Regionalni put Hadžići – Lepenica iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  282. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Put Mašinovići u MZ Jezerski, Bosanska Krupa iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  283. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalna cesta Donji Memići – Sivići  (MZ Stijena) iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i dijela sredstava za 2010. godinu
  284. ODLUKA o davanju na korištenje roba iz federalnih robnih rezervi vladama kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine
  285. ODLUKA o davanju saglasnosti na Trogodišnji plan poslovanja Javnog preduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar za period 2012.-2014. godina (bosanski jezik)        
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Trogodišnji plan poslovanja Javnog poduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar za period 2012.-2014. godina (hrvatski jezik)
  286. ODLUKA o utvrđivanju novčanih iznosa koji će se naplaćivati u toku mjeseca oktobra 2012. godine na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine za “Dječiju nedjelju” (bosanski jezik)        
    ODLUKA o utvrđivanju novčanih sredstava koji će se naplaćivati tijekom mjeseca listopada 2012. godine na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine za “Dječiju nedjelju” (hrvatski jezik)
  287. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Uprave BH Telecom d.d. Sarajevo o odobravanju sredstava za nabavku usluga putem sponzorskog aranžmana tokom aktivnosti Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)            
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Uprave BH Telecom d.d. Sarajevo o odobravanju sredstava za nabavku usluga putem sponzorskog aranžmana tjekom aktivnosti Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  288. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Rekonstrukcija i sanacija regionalne ceste Masna Luka – Blidinje iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  289. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija  i rekonstrukcija lokalnih cesta u Općini Ljubuški iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  290. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Rekonstrukcija puta u MZ Grabovine, Općina Čapljina iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  291. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Nastavak sanacije regionalnog puta R448 Hrenovica – Goražde iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  292. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Put Ljusina – Kubeti iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  293. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Rekonstrukcija regionalne ceste Lukavac – Živinice iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  294. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Izgradnja lokalnih cesta u Općini Doboj Istok: lokalni put Klokotnica – Gaj Brijesnica Velika i lokalni put Lukavica Rijeka – Nova džamija iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  295. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Rekonstrukcija ceste u MZ Banovići Selo – Selo II iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  296. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija lokalnih cesta u Općini Čelić, dionice: ulica Zmaja od Bosne u Čeliću i Stari Brnjik MZ Brnjik iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  297. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija dijela ceste R463 D. Mahala – Gradačac u Orašju iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  298. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalni put Donji Memići – Hirkići iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  299. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalni put Abdići – MZ Ćoralići iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  300. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalni put Balići – Hirkići iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  301. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Put Pudin Han – Velagići  iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  302. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Ulica Musa Ćazima Ćatića iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  303. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Ulica Branilaca Bužima iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  304. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalni put Trostruki Klanci – Lipa iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  305. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalni put Podgredina – Tromeđa iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  306. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalni put Čajići – Gorica – Drim iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  307. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Lokalni put Džehveruša – Selište iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  308. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Obnova i ojačanje kolovoza regionalne ceste R 465 Žepče – Zavidovići iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  309. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Obnova i ojačanje kolovoza regionalne ceste R 444 Dabravine – Vareš iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  310. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Rekonstrukcija ceste u MZ Banovići Selo – Selo II iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  311. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Rekonstrukcija R413b: Gostilj – Dobretići – Jajce, dionica Rudnik, L= 300 m, od P43 do P56 iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  312. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta sanacija R413a: Dolac – Ovnak – Zenica, izgradnja gornjeg stroja dionice: Kraban – Han Bila, 1=1,6 km iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
    «Službene novine Federacije BiH», broj 38/12 /4.5.2012./
  313. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih i kapitalnih transfera utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih i kapitalnih transfera utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (hrvatski jezik)
  314. ODLUKA o korištenju sredstava sa podračuna u okviru JRT broj 338-690-22465515-43, pod nazivom FMF-Pos.TR sredstva za zaštitu i spašavanje (bosanski jezik)
    ODLUKA o korištenju sredstava sa podračuna u okviru JRT broj 338-690-22465515-43, pod nazivom FMF-Pos.TR sredstva za zaštitu i spašavanje (hrvatski jezik)
  315. ODLUKA o davanju saglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora J.P. “B&H Airlines” d.o.o. Sarajevo
  316. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  317. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Uprave BH Telecom d.d. Sarajevo o odobravanju sredstava za nabavku usluga putem sponzorskog aranžmana tokom Sportskih igara mladih od Udruženja za sport i rekreaciju mladih
    «Službene novine Federacije BiH», broj 39/12 /9.5.2012./
  318. ODLUKA o usvajanju Izvještaja o radu Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja za 2011. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Izvještaja o radu Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja za 2011. godinu (hrvatski jezik)
  319. ODLUKA o davanju saglasnosti na Program rada Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Program rada Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja (hrvatski jezik)
  320. ODLUKA o načinu, odnosno metodu privatizacije državnog kapitala u društvu UNIS – Udružena metalna industrija d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o načinu, odnosno metodu privatizacije državnog kapitala u društvu UNIS – Udružena metalna industrija d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  321. ODLUKA o načinu, odnosno metodu privatizacije državnog kapitala u preduzeću „Šipad Export-Import“ d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o načinu, odnosno metodu privatizacije državnog kapitala u poduzeću „Šipad Export-Import“ d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  322. ODLUKA o raspodjeli dobiti J.P. „Filmski Centar Sarajevo“ d.o.o. za 2011. godinu
    «Službene novine Federacije BiH», broj 40/12 /11.5.2012./
  323. ODLUKA o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine putem emisije obveznica Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine putem emisije obveznica Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  324. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje IDA – Istraživačko dokumentacione aktivnosti i zaštita žrtava svjedoka genocida za I kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za financiranje IDA – Istraživačko dokumentacione aktivnosti i zaštita žrtava očevidaca genocida za I kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  325. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje Saveza logoraša u Bosni i Hercegovini za I kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za financiranje Saveza logoraša u Bosni i Hercegovini za I kvartal 2012. godine (hrvatski jezik )
  326. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na prijedlog za imenovanje kandidata na upražnjenu poziciju za jednog člana Nadzornog odbora privrednog društva PS „Vitezit“ d.o.o. Vitez (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog za imenovanje kandidata na upražnjenu poziciju za jednog člana Nadzornog odbora gospodarskog društva PS „Vitezit“ d.o.o. Vitez (hrvatski jezik)
  327. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na prijedlog za imenovanje kandidata na upražnjenu poziciju za jednog člana Nadzornog odbora privrednog društva BNT Tvornica mašina i hidraulike d.d. Novi Travnik (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog za imenovanje kandidata na upražnjenu poziciju za jednog člana Nadzornog odbora gospodarskog društva BNT Tvornica mašina i hidraulike d.d. Novi Travnik (hrvatski jezik)
  328. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Hidrogradnja“ d.d. Sarajevo za imenovanje direktora društva (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Hidrogradnja“ d.d. Sarajevo za imenovanje direktora društva (hrvatski jezik)
  329. ODLUKA o usvajanju Izvještaja o realizaciji bilansa energetskih potreba Federacije Bosne i Hercegovine u  2011. godini (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Izvješća o realizaciji bilance energetskih potreba Federacije Bosne i Hercegovine u  2011. godini (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 41/12 /16.5.2012./
  330. ODLUKA o davanju saglasnosti za uništenje vozila bivšeg Novinskog preduzeća „Večernje novine“ Sarajevo
  331. ODLUKA o usvajanju Izvještaja o realizaciji Programa prihoda i rashoda Federalne direkcije za civilnu avijaciju – Federalne direkcije za civilno zrakoplovstvo za 2011. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Izvješća o realizaciji Programa prihoda i rashoda Federalne direkcije za civilno zrakoplovstvo  - Federalne direkcije za civilnu avijaciju (hrvatski jezik)
  332. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na prijedlog za imenovanje kandidata na upražnjenu poziciju za jednog člana Nadzornog odbora privrednog društva „Pretis“ d.d. Vogošća (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog za imenovanje kandidata na upražnjenu poziciju za jednog člana Nadzornog odbora gospodarskog društva „Pretis“ d.d. Vogošća (hrvatski jezik)
  333. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na prijedlog za imenovanje kandidata na upražnjenu poziciju za jednog člana Nadzornog odbora privrednog društva „KTK Visoko“ d.d. Visoko (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog za imenovanje kandidata na upražnjenu poziciju za jednog člana Nadzornog odbora gospodarskog društva „KTK Visoko“ d.d. Visoko (hrvatski jezik)
  334. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava „Kapitalni transferi javnim preduzećima – sufinansiranje izgradnje dionice autoputa na koridoru Vc“ utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava „Kapitalni transferi javnim poduzećima – sufinanciranje izgradnje dionice autoputa na koridoru Vc“ utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (hrvatski jezik)
  335. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH za I. kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za financiranje Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH za I. kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  336. ODLUKA o davanju na korištenje informatičke opreme kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju na korištenje informatičke opreme kantonalnim ministarstvima unutarnjih poslova (hrvatski jezik)
  337. ODLUKA o davanju saglasnosti Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova - Federalnom ministarstvu unutarnjih poslova za dodjelu opreme na poklon učesnicima takmičenja organizovanog u okviru obilježavanja sedmice globalne sigurnosti  (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Federalnom ministarstvu unutarnjih poslova - Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova za dodjelu opreme na poklon sudionicima natjecanja upriličenog u sklopu obilježavanja tjedne globalne sigurnosti  (hrvatski jezik)
  338. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje Crvenog krsta/križa Federacije Bosne i Hercegovine za I. kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za financiranje Crvenog križa/krsta Federacije Bosne i Hercegovine za I. kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  339. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca  i invalida odbrambeno –oslobodilačkog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata  - Federalnom ministarstvu za pitanja boraca  i invalida odbrambeno –oslobodilačkog rata (hrvatski jezik)
  340. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za sufinansiranje Projekta „Podrška mrežama socijalne sigurnosti“ za II kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna  Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za sufinanciranje Projekta „Potpora mrežama socijalne sigurnosti“ za II kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  341. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa - Federalnom ministarstvu kulture i sporta (hrvatski jezik)
  342. ODLUKA o pristupanju izradi Programa ruralnog razvoja Federacije Bosne i Hercegovine za period 2013.-2020. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o pristupanju izradi Programa ruralnog razvitka Federacije Bosne i Hercegovine za period 2013.-2020. godine (hrvatski jezik)
  343. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Generalnom tajništvu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine
    «Službene novine Federacije BiH», broj 42/12 /18.5.2012./
  344. ODLUKA o odobravanju prodaje/nabavke po principu „staro za novo“ putničkog automobila za potrbe Arhiva Federacije
  345. ODLUKA o davanju saglasnosti na Plan i program Javnog preduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo za 2012. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Plan i program Javnog poduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo za 2012. godinu (hrvatski jezik)
  346. ODLUKA o usvajanju Izvještaja o realizaciji Plana i programa Javnog preduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo za period 01.01.-31.12.2011. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Izvješća o realizaciji Plana i programa Javnog poduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo za period 01.01.-31.12.2011. godine (hrvatski jezik)
  347. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava kapitalni transfer „Podrška implementaciji održivom povratku, izbjeglih i prognanih lica sa područja regije Srebrenica“ utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava kapitalni transfer „Podrška implementaciji održivom povratku, izbjeglih i prognanih osoba sa područja regije Srebrenica“ utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica (hrvatski jezik)
  348. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava „Tekući transfer neprofitnim organizacijama – za prevenciju zloupotrebe opojnih droga“ utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva
  349. ODLUKA o izdvajanju javnih sredstava po osnovu pružanja ugostiteljskih usluga na poseban transakcijaki račun u okviru jedinstvenog računa Trezora
  350. ODLUKA o usvajanju Općeg plana Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u borbi protiv korupcije
  351. ODLUKA o davanju saglasnosti za potpisivanje Aneksa 1. Ugovora o koncesiji za eksploataciju izvora termalne vode Banje „Sanska Ilidža“ u Sanskom Mostu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za potpisivanje Aneksa 1. Ugovora o koncesiji za eksploataciju izvora termalne vode Banje „Sanska Ilidža“ u Sanskom Mostu (hrvatski jezik)
  352. ODLUKA o davanju saglasnosti na Prijedlog ugovora o saradnji između Vlade Federacije BiH i Međunarodne finansijske korporacije – Program poboljšanja poslovnog okruženja i jačanja konkurentnosti u Bosni i Hercegovini (IFC)
  353. ODLUKA o sufinansiranju najnižih penzija ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za april 2012. godine manji od iznosa najniže penzije po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o sufinanciranju najnižih mirovina ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za travanj 2012. godine manji od iznosa najniže mirovine po Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  354. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje zemljišta i pripadajućih objekta farme Jasenice
    «Službene novine Federacije BiH», broj 44/12 /23.5.2012./
  355. ODLUKA o davanju saglasnosti na „Program realizacije projekata održivosti povratka za 2012. godinu na prostoru Republike Srpske“
  356. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar za imenovanje generalnog direktora društva (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar za imenovanje izvršnog generalnog ravnatelja društva (hrvatski jezik)
  357. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar za imenovanje izvršnog direktora za distribuciju električne energije (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar za imenovanje izvršnog ravnatelja za distribuciju električne energije (hrvatski jezik)
  358. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar za imenovanje izvršnog direktora za razvoj (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar za imenovanje izvršnog ravnatelja za razvoj (hrvatski jezik)
  359. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar za imenovanje izvršnog direktora za pravne poslove (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar za imenovanje izvršnog ravnatelja za pravne poslove (hrvatski jezik)
  360. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar za imenovanje izvršnog direktora za ekonomske poslove (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar za imenovanje izvršnog ravnatelja za ekonomske poslove (hrvatski jezik)
  361. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar za imenovanje izvršnog direktora za opskrbu električnom energijom (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar za imenovanje izvršnog ravnatelja za opskrbu električnom energijom (hrvatski jezik)
  362. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar za imenovanje izvršnog direktora za proizvodnju električne energije (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar za imenovanje izvršnog ravnatelja za proizvodnju električne energije (hrvatski jezik)
  363. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar za imenovanje vršioca dužnosti direktora za proizvodnju i razvoj
  364. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru PS „Vitezit“ d.o.o. Vitez za imenovanje vršioca dužnosti direktora društva
  365. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o imenovanju komisija za verifikaciju računa stare devizne štednje (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o imenovanju povjerenstava za verifikaciju računa stare devizne štednje (hrvatski jezik)
  366. ODLUKA o osiguranju kadrovskih i materijalnih pretpostavki za izvršenje Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti branilačko-invalidske zaštite
  367. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava „Poticaj za poljoprivredu“ utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva pod nazivom „Od našeg polja do našeg stola“ (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava „Poticaj za poljoprivredu“ utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva pod nazivom „Od našeg polja do našeg stola“ (hrvatski jezik)
  368. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje Projekta „Registracija građana koji žive u opštini Srebrenica, a prijavljeni su na području Federacije Bosne i Hercegovine“
    «Službene novine Federacije BiH», broj 46/12 /25.5.2012./
  369. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na Sporazum o raskidu Ugovora (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na Sporazum o raskidu Ugovora (hrvatski jezik)
  370. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na prijedlog za imenovanje kandidata na upražnjene pozicije za četiri člana Nadzornog odbora privrednog društva „Hidrogradnja“ d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog za imenovanje kandidata na upražnjene pozicije za četiri člana Nadzornog odbora gospodarskog društva „Hidrogradnja“ d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 48/12 /1.6.2012./
  371. ODLUKA o davanju saglasnosti na Ugovor o sufinansiranju obavljanja usluga željezničkog putničkog i kombinovanog saobraćaja (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Ugovor o sufinanciranju obavljanja usluga željezničkog putničkog i kombinovanog prometa (hrvatski jezik)  
  372. ODLUKA o davanju saglasnosti na Ugovor o upravljanju željezničkom infrastrukturom, obavljanju i finansiranju poslova željezničke infrastrukture između JP Željeznice Federacije BiH , d.o.o. Sarajevo i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija  (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Ugovor o upravljanju željezničkom infrastrukturom, obavljanju i financiranju poslova željezničke infrastrukture između JP Željeznice Federacije BiH , d.o.o. Sarajevo i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija  (hrvatski jezik)
  373. ODLUKA o utvrđivanju interesa Federacije Bosne i Hercegovine za obavljanje usluga željezničkog putničkog saobraćaja (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju interesa Federacije Bosne i Hercegovine za obavljanje usluga željezničkog putničkog prometa (hrvatski jezik)
  374. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Zrak“ d.d. Sarajevo za imenovanje direktora društva (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Zrak“ d.d. Sarajevo za imenovanje ravnatelja društva (hrvatski jezik)
  375. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Zrak“ d.d. Sarajevo za imenovanje izvršnog direktora za tehničke poslove i proizvodnju (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Zrak“ d.d. Sarajevo za imenovanje izvršnog ravnatelja za tehničke poslove i proizvodnju (hrvatski jezik)
  376. ODLUKA o davanju saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „Zrak“ d.d. Sarajevo za imenovanje izvršnog direktora za ekonomsko-pravne i finansijske poslove (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva „Zrak“ d.d. Sarajevo za imenovanje izvršnog ravnatelja za ekonomsko-pravne i financijske poslove (hrvatski jezik)
  377. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Sporazuma o saradnji u području profesionalne rehabilitacije i zapošljavanju lica sa invaliditetom (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Sporazuma o suradnji u području profesionalne rehabilitacije i zapošljavanju osoba sa invaliditetom (hrvatski jezik)
  378. ODLUKA o utvrđivanju visine koeficijenta za određivanje mjesečnih novčanih primanja dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja članova njihovih porodica, za 2012. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju visine koeficijenta za određivanje mjesečnih novčanih primanja dobitnika ratnih priznanja i odličja članova njihovih porodica, za 2012. godinu (hrvatski jezik)
  379. ODLUKA o utvrđivanju visine osnovice za određivanje mjesečnih novčanih dodataka dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja i članova njihovih porodica, za 2012. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju visine osnovice za određivanje mjesečnih novčanih dodataka dobitnika ratnih priznanja i odličja i članova njihovih obitelji, za 2012. godinu (hrvatski jezik)
  380. ODLUKA o utvrđivanju visine osnovice za određivanje mjesečnih novčanih naknada korisnika boračko-invalidske zaštite u Federaciji Bosne i Hercegovine, za 2012. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju visine osnovice za određivanje mjesečnih novčanih naknada korisnika braniteljsko-invalidske zaštite u Federaciji Bosne i Hercegovine, za 2012. godinu (hrvatski jezik)
  381. ODLUKA o utvrđivanju koeficijenta za obračun i isplatu novčanih naknada korisnika boračko-invalidske zaštite u Federaciji Bosne i Hercegovine, za 2012. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju koeficijenta za obračun i isplatu novčanih naknada korisnika braniteljsko-invalidske zaštite u Federaciji Bosne i Hercegovine, za 2012. godinu (hrvatski jezik)
  382. ODLUKA o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju magistralne ceste M-18 Sarajevo – Tuzla, dionica Kladanj – Podpaklenik, potez prevoj „Karaula“ (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju magistralne ceste M-18 Sarajevo – Tuzla, dionica Kladanj – Podpaklenik, potez prevoj „Karaula“ (hrvatski jezik)
  383. ODLUKA o odobravanju prijenosa prava korištenja na putničkom motornom vozilu marke Volkswagen – Passat 3,2 FSI (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju prijenosa prava korištenja na putničkom motornom bvozilu marke Volkswagen – Passat 3,2 FSI (hrvatski jezik)
  384. ODLUKA o raspisivanju javnog konkursa za imenovanje jednog člana Odbora državne službe za žalbe Federacije BiH
  385. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti za razrješenje dužnosti članova Nadzornog odbora JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)    
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti za razrješenje dužnosti članova Nadzornog odbora JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  386. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava „Podsticaj za veterinarstvo“ utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (bosanski jezik)      
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava „Podsticaj za veterinarstvo“ utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (hrvatski jezik)
  387. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa (bosanski jezik)              
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa - Federalnom ministarstvu kulture i sporta (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 49/12 /6.6.2012./
  388. ODLUKA o potvrđivanju Sporazuma o utvrđivanju konačne osnovice plaće za 2011. godinu
  389. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  390. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Uprave BH Telecom d.d. Sarajevo o odobravanju sredstava za nabavku promotivnih usluga od Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Uprave BH Telecom d.d. Sarajevo o odobravanju sredstava za nabavku promotivnih usluga od Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  391. ODLUKA o sufinansiranju najnižih penzija ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za maj 2012. godine manji od iznosa najniže penzije po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju u Federacji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o sufinanciranju najnižih mirovina ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za svibanj 2012. godine manji od iznosa najniže mirovine po Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  392. ODLUKA o dopuni Odluke o davanju saglasnosti na Akcioni plan za provedbu Zakona o matičnim knjigama u periodu 2012. i 2013. godina (zadaci Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova - Federalnog ministarstva unutarnjih poslova) (bosanski jezik)
    ODLUKA o dopuni Odluke o davanju suglasnosti na Akcijski plan za provedbu Zakona o matičnim knjigama u razdoblju 2012. i 2013. godina (zadaci Federalnog ministarstva unutarnjih poslova - Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova) (hrvatski jezik)
  393. ODLUKA o ostvarivanju prava po osnovu nezaposlenosti povratnika iz Federacije Bosne i Hercegovine u Republiku Srpsku (bosanski jezik)
    ODLUKA o ostvarivanju prava temeljem neuposlenosti povratnika iz Federacije Bosne i Hercegovine u Republiku Srpsku (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 50/12 /8.6.2012./
  394. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sa kriterijima raspodjele sredstava “Tekući transfer drugim nivoima vlasti – liječenje od tuberkuloze neosiguranih lica” utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sa kriterijima raspodjele sredstava “Tekući transfer drugim razinama vlasti – liječenje od tuberkuloze neosiguranih lica” utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik)
  395. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti za razrješenje dužnosti člana Nadzornog odbora privrednog društva “Energopetrol” d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti za razrješenje dužnosti člana Nadzornog odbora gospodarskog društva “Energopetrol” d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  396. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje člana Nadzornog odbora privrednog društva “Energopetrol” d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje člana Nadzornog odbora gospodarskog društva “Energopetrol” d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  397. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti za imenovanje kandidata za upražnjenu poziciju za jednog člana Nadzornog odbora privrednog društva Arcelormittal Zenica d.o.o. ispred Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti za imenovanje kandidata za upražnjenu poziciju za jednog člana Nadzornog odbora gospodarskog društva Arcelormittal Zenica d.o.o. ispred Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  398. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sa kriterijima raspodjele sredstava “Akcijskog plana Strategije turizma Federacije BiH – Transfer za razvoj turizma” utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu okoliša i turizma 
    Službene novine Federacije BiH», broj 51/12 /13.6.2012./
  399. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine društvo sa ograničenom odgovornošću Mostar o usvajanju novog teksta Statuta JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine društvo sa ograničenom odgovornošću (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine društvo sa ograničenom odgovornošću Mostar o usvajanju novog teksta Statuta JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine društvo sa ograničenom odgovornošću (hrvatski jezik)
  400. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora privrednog društva “Bosnalijek” d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora gospodarskog društva “Bosnalijek” d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  401. ODLUKA o davanju saglasnosti na prijedlog Protokola o saradnji između Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i ImmoFinanzCenterInternational finance Management
  402. ODLUKA o davanju saglasnosti na Prijedlog sporazuma o izmjenama Sporazuma između Bosne i Hercegovine, Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske o prenosu nadležnosti i nastavku finansiranja i rada Komisije za imovinske zahtjeve raseljenih osoba i izbjeglica u skaldu sa članom XVI Aneksa VII Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini
  403. ODLUKA o usvajanju Programa “Realizacije projekata održivosti povratka za 2012. godinu na prostoru Republike Srpske” iz sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta i Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica
  404. ODLUKA o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine putem emisije obveznica  Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine putem emisije obveznica  Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  405. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP B&H Airlines d.o.o. Sarajevo za razrješenje dužnosti članova Uprave JP B&H Airlines d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru JP B&H Airlines d.o.o. Sarajevo za razrješenje dužnosti članova Uprave JP B&H Airlines d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  406. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP B&H Airlines d.o.o. Sarajevo za imenovanje vršioca dužnosti direktora u JP B&H Airlines d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru JP B&H Airlines d.o.o. Sarajevo za imenovanje vršioca dužnosti direktora u JP B&H Airlines d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  407. ODLUKA o usvajanju Programa utroška dijela sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava tekućeg transfera utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta
    (bosanski jezik)

    ODLUKA o usvajanju Programa utroška dijela sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava tekućeg transfera utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta (hrvatski jezik)
  408. ODLUKA o usvajanju Programa utroška dijela sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava tekućeg transfera utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta
    (bosanski jezik)

    ODLUKA o usvajanju Programa utroška dijela sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava tekućeg transfera utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta (hrvatski jezik)
  409. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa pozicije  - ostala domaća pozajmljivanja, Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju utroška sredstava sa pozicije  - ostala domaća pozajmljivanja, Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta  (hrvatski jezik)
  410. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke (hrvatski jezik)
  411. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora Javnog preduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora Javnog poduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  412. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora Javnog preduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora Javnog poduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar (hrvatski jezik)
  413. ODLUKA o davanju saglasnosti na Prijedlog sporazuma o uvjetima i načinu realizacije Programa “Realizacija projekata održivosti povratka za 2012. godinu na prostru Republike Srpske
    «Službene novine Federacije BiH», broj 52/12 /15.6.2012./
  414. ODLUKA o davanju ovlaštenja punomoćniku za zastupanje Federacije Bosne i Hercegovine na skupštinama privrednog društva ArcelorMittal Zenica d.o.o. (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju ovlasti punomoćniku za zastupanje Federacije Bosne i Hercegovine na skupštinama gospodarskog društva ArcelorMittal Zenica d.o.o. (hrvatski jezik)
  415. ODLUKA o davanju saglasnosti Razvojnoj banci Federacije Bosne i Hercegovine za korištenje dijela sredstava revolving fonda Projekta Lokalne inicijative (LIP) za obezbjeđenje garancija izdatih za privredno društvo Igman d.d. Konjic (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Razvojnoj banci Federacije Bosne i Hercegovine za korištenje dijela sredstava revolving fonda Projekta Lokalne inicijative (LIP) za obezbjeđenje garancija izdatih za gospodarsko društvo Igman d.d. Konjic (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 53/12 /20.6.2012./
  416. ODLUKA o kriterijima za imenovanje dva člana Vijeća za državnu pomoć Bosne i Hercegovine koje imenuje Vlada Federacije Bosne i Hercegovine
    «Službene novine Federacije BiH», broj 54/12 /22.6.2012./
  417. ODLUKA o kriteriju za utvrđivanje Prijedloga kandidata iz reda srpskog naroda za imenovanje jednog člana Regulatorne komisije za električnu energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o kriteriju za utvrđivanje Prijedloga kandidata iz reda srpskog naroda za imenovanje jednog člana Regulatorne komisije za električnu energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  418. ODLUKA o raspisivanju javnog oglasa za utvrđivanje prijedloga kandidata iz reda srpskog naroda za imenovanje jednog člana Regulatorne komisije za električnu energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspisivanju javnog natječaja za utvrđivanje prijedloga kandidata iz reda srpskog naroda za imenovanje jednog člana Regulatorne komisije za električnu energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  419. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (hrvatski jezik)
  420. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Uprave BH Telecom d.d. Sarajevo o odobravanju sredstava za nabavku usluga putem sponzorskog aranžmana prilikom aktivnosti Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Uprave BH Telecom d.d. Sarajevo o odobravanju sredstava za nabavku usluga putem sponzorskog aranžmana prilikom aktivnosti Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  421. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Uredu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za odnose s javnošću (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Uredu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za odnose s javnošću (hrvatski jezik)
  422. ODLUKA o davanju saglasnosti
    «Službene novine Federacije BiH», broj 55/12 /27.6.2012./
  423. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje člana Nadzornog odbora Javnog preduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo iz reda predstavnika sindikata
    «Službene novine Federacije BiH», broj 58/12 /6.7.2012./
  424. ODLUKA o davanju na korištenje opreme Javnoj ustanovi Zavodu za zdravstvenu zaštitu zaposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju na korištenje opreme Javnoj ustanovi Zavodu za zdravstvenu zaštitu zaposlenika Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (hrvatski jezik)
  425. ODLUKA o štampanju i distribuciji matičnih knjiga i izvoda iz matičnih knjiga Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o tiskanju i distribuciji matičnih knjiga i izvadaka iz matičnih knjiga Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 59/12 /11.7.2012./
  426. ODLUKA o proglašenju 11. jula 2012. godine Danom žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o proglašenju 11. srpnja 2012. godine Danom žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 60/12 /13.7.2012./
  427. ODLUKA o sufinansiranju najnižih penzija ostvarenih pod povoljnijim uslovima, čiji je iznos u isplati za juni 2012. godine manji od iznosa najniže penzije po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o sufinanciranju najnižih mirovina ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za lipanj 2012. godine manji od iznosa najniže mirovine po Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  428. ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju prijenosa sredstava sa posebnih namjenskih transakcijskih računa (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju prijenosa sredstava sa posebnih namjenskih transakcijskih računa (hrvatski jezik)
    Službene novine Federacije BiH», broj 61/12 / 18.7.2012./
  429. ODLUKA o davanju saglasnosti na ugovor o prijenosu udjela u JP „B&H Airlines“ d.o.o. Sarajevo
  430. ODLUKA o davanju saglasnosti na Ugovor o regulisanju međusobnih odnosa
  431. ODLUKA o izmjenama i dopuni Odluke o putničkoj taksi – naknadi za razvoj i unapređenje avio prometa u Federaciji BiH (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama i dopuni Odluke o putničkoj taksi – naknadi za razvoj i unapređenje avio prometa u Federaciji BiH (hrvatski jezik)
  432. ODLUKA o raspisivanju konkursa za izbor dva člana Vijeća za državnu pomoć Bosne i Hercegovine koje imenuje Vlada Federacije Bosne i Hercegovine
    «Službene novine Federacije BiH», broj 62/12 /20.7.2012./
  433. ODLUKA o davanju saglasnosti za potpisivanje Sporazuma o terminalima
    Službene novine Federacije BiH», broj 63/12 /25.7.2012./
  434. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva PS „Vitezit“ d.o.o. Vitez za imenovanje vršioca dužnosti direktora društva (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva PS „Vitezit“ d.o.o. Vitez za imenovanje vršioca dužnosti ravnatelja društva (hrvatski jezik)
  435. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva PS „Vitezit“ d.o.o. Vitez za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora društva za proizvodnju i razvoj (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva PS „Vitezit“ d.o.o. Vitez za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog ravnatelja društva za proizvodnju i razvoj (hrvatski jezik)
  436. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva PS „Vitezit“ d.o.o. Vitez za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora društva za ekonomsko – finansijske poslove (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva PS „Vitezit“ d.o.o. Vitez za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog ravnatelja društva za ekonomsko – financijske poslove (hrvatski jezik)
  437. ODLUKA o dodjeli nagrade Fudbalskom klubu „Željezničar“ Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o dodjeli nagrade Fudbalskom klubu „Željezničar“ Sarajevo (hrvatski jezik)
  438. ODLUKA o dodjeli nagrade Ženskom košarkaškom klubu Čelik iz Zenice (bosanski jezik)
    ODLUKA o dodjeli nagrade Ženskom košarkaškom klubu Čelik iz Zenice (hrvatski jezik)
  439. ODLUKA o dodjeli nagrade Odbojkaškom klubu „Kakanj“ iz Kaknja (bosanski jezik)
    ODLUKA o dodjeli nagrade Odbojkaškom klubu „Kakanj“ iz Kaknja (hrvatski jezik)
  440. ODLUKA o utvrđivanju isplatnog koeficijenta za penzije ostvarene pod povoljnijim uvjetima koje se finansiraju iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine
  441. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava sa pozicije „Transfer za Fond za izdavaštvo“ utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa (bosanski jezik)
     ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava sa pozicije „Transfer za Fond za izdavaštvo“ utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa - Federalnom ministarstvu kulture i sporta (hrvatski jezik)
  442. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje Doma Vojske Federacije Bosne i Hercegovine, zemljišta i kotlovnice Općini Bihać za potrebe Javne ustanove Kulturni centar Bihać
  443. ODLUKA o dopuni Odluke o davanju na raspolaganje kasarne „Husein kapetan Gradaščević“ u Tuzli Univerzitetu u Tuzli (bosanski jezik)
    ODLUKA o dopuni Odluke o davanju na raspolaganje kasarne „Husein kapetan Gradaščević“ u Tuzli Univerzitetu u Tuzli (hrvatski jezik)
  444. ODLUKA o utvrđivanju visine boravišne takse za 2013. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za 2013. godinu (hrvatski jezik)
  445. ODLUKA o utvrđivanju visine boravišne takse za fizička lica koja su registrovana za pružanje usluga smještaja u domaćinstvu za 2013. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za fizičke osobe koje su registrirane za pružanje usluga smještaja u domaćinstvu za 2013. godinu (hrvatski jezik)
  446. ODLUKA o davanju saglasnosti Vladi Bosansko-podrinjskog kantona za pokretanje postupka legalizacije objekta Komande zgrade u Goraždu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Vladi Bosansko-podrinjskog kantona za pokretanje postupka legalizacije objekta Komande zgrade u Goraždu (hrvatski jezik)
  447. ODLUKA o izmjenama Odluke o davanju saglasnosti na zakup poslovnog objekta za potrebe Federalne uprave za inspekcijske poslove (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama Odluke o davanju suglasnosti na zakup poslovnog objekta za potrebe Federalne uprave za inspekcijske poslove (hrvatski jezik)
  448. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sa kriterijima raspodjele sredstava „Tekući transfer drugim nivoima vlasti – zdravstvena zaštita Roma u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sa kriterijima raspodjele sredstava „Tekući transfer drugim razinama vlasti – zdravstvena zaštita Roma u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik)
  449. ODLUKA o prenosu razlike izvršenih ulaganja za izradu saobraćajne studije izvodljivosti autoceste Tuzla – Orašje sa Javnog preduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo na Javno preduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar (bosanski jezik)
    ODLUKA o prenosu razlike izvršenih ulaganja za izradu saobraćajne studije izvodljivosti autoceste Tuzla – Orašje sa Javnog poduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo na Javno poduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar (hrvatski jezik)
  450. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  451. ODLUKA o odobravanju otvaranja deviznog računa Energoinvestu d.d. Sarajevo u Banque SBA S.A. Paris – Francuska (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju otvaranja deviznog računa Energoinvestu d.d. Sarajevo u Banque SBA S.A. Paris – Francuska (hrvatski jezik)
  452. ODLUKA o prenosu razlike izvršenih ulaganja za izradu saobraćajne studije izvodivosti i studije uticaja na okoliš brze ceste Lašva – Vitez – Donji Vakuf sa Javnog preduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo na Javno preduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar (bosanski jezik)
    ODLUKA o prenosu razlike izvršenih ulaganja za izradu prometne studije izvodivosti i studije uticaja na okoliš brze ceste Lašva – Vitez – Donji Vakuf sa Javnog poduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo na Javno poduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar (hrvatski jezik)
  453. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje poslovnog prostora u Sarajevu, ulica Alipašina broj 14/L (ranije broj 12), sportskim savezima
  454. ODLUKA o kriterijima i načinu upravljanja Revolving fondom uspostavljenim u projektu poboljšanja pristupa malih i srednjih poduzeća financijskim sredstvima
  455. ODLUKA o davanju saglasnosti za prodaju imovine iskazane u pasivnom podbilansu
    Službene novine Federacije BiH», broj 64/12 /27.7.2012./
  456. ODLUKA o raspodjeli novčanih sredstava iz pasivne podbilanse
  457. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava „Tekući transfer neprofitnim organizacijama – za podršku Fondaciji za stambeno zbrinjavanje RVI i boračku populaciju“ utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/ Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava „Tekući transfer neprofitnim organizacijama – za podršku Fondaciji za stambeno zbrinjavanje RVI i boračku populaciju“ utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata /Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata (hrvatski jezik)
  458. ODLUKA o usvajanju prethodne saglasnosti za razrješenje dužnosti članova Nadzornog odbora privrednog društva „UNIS GROUP“ d.o.o. Ilidža (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju prethodne suglasnosti za razrješenje dužnosti članova Nadzornog odbora gospodarskog društva „UNIS GROUP“ d.o.o. Ilidža (hrvatski jezik)
  459. ODLUKA o izmjeni Odluke o visini naknade za rad članova ekspertne radne grupe za izradu kartografske dokumentacije za potrebe popisa stanovništva, domaćinstva i stanova
  460. ODLUKA o izmjeni Odluke o visini naknade za rad članova koordinacionog tijela za izradu kartografske dokumentacije za potrebe popisa stanovništva, domaćinstva i stanova
  461. ODLUKA o usvajanju Programa raspodjele sredstava sa pozicije „Transfer fondacije za bibliotečku djelatnost“ utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa (bosanski jezik) 
    ODLUKA o usvajanju Programa raspodjele sredstava sa pozicije „Transfer fondacije za bibliotečku djelatnost“ utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa - Federalnom ministarstvu kulture i sporta (hrvatski jezik)
  462. ODLUKA o usvajanju Programa raspodjele sredstava sa pozicije „Transfer fondaciji za muzičke, scenske i likovne umjetnosti“ utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa (bosanski jezik) 
    ODLUKA o usvajanju Programa raspodjele sredstava sa pozicije „Transfer fondaciji za muzičke, scenske i likovne umjetnosti“ utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa - Federalnom ministarstvu kulture i sporta (hrvatski jezik)
  463. ODLUKA o dodjeli na trajno korištenje putničkih automobila Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine i odobravanju nabavke putničkih automobila za potrebe Federalne uprave za inspekcijske poslove
  464. ODLUKA o davanju saglasnosti na Sporazum o implementaciji dogovorenih principa o raspodjeli imovine
  465. ODLUKA o izmjeni i dopuni Odluke o Listi lijekova Fonda solidarnosti Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik) 
    ODLUKA o izmjeni i dopuni Odluke o Listi lijekova Fonda solidarnosti Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik) 
    «Službene novine Federacije BiH», broj 66/12 /8.8.2012./
  466. ODLUKA o odobravanju novčanih sredstava za rad Federalne komisije za procjenu šteta za 2011. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju novčanih sredstava za rad Federalnog povjerenstva za procjenu šteta za 2011. godinu (hrvatski jezik)
  467. ODLUKA o načinu, odnosno metodu privatizacije državnog kapitala u preduzeću Hidrogradnja d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o načinu, odnosno metodu privatizacije državnog kapitala u poduzeću Hidrogradnja d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  468. ODLUKA o načinu, odnosno metodu privatizacije državnog kapitala u preduzeću “Remontni zavod Travnik”d.d. Travnik (bosanski jezik)
    ODLUKA o načinu, odnosno metodu privatizacije državnog kapitala u poduzeću “Remontni zavod Travnik”d.d. Travnik (hrvatski jezik)
  469. ODLUKA o prestanku važenja Odluke o usvajanju Programa utroška dijela sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava tekućeg transfera utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta (bosanski jezik)
    ODLUKA o prestanku važenja Odluke o usvajanju Programa utroška dijela sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava tekućeg transfera utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta (hrvatski jezik)
  470. ODLUKA o izmjeni Odluke o usvajanju Programa utroška dijela sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava tekućeg transfera utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o usvajanju Programa utroška dijela sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava tekućeg transfera utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta (hrvatski jezik)
  471. ODLUKA o izmjeni Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke (hrvatski jezik)
  472. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva “Remontni zavod” d.d. Travnik za imenovanje vršioca dužnosti direktora Društva (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva “Remontni zavod” d.d. Travnik za imenovanje vršioca dužnosti ravnatelja Društva (hrvatski jezik)
  473. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluke Nadzornog odbora Javnog preduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine D.O.O. Mostar br. NO -1.01-846-5/12, NO -1.01-846-6/12 i NO -1.01-846-7/12 od 09.03.2012. i br. NO-1.01-3392-5/12 od 12.07.2012. godine, kojim su usvojeni finansijski izvještaji, Godišnji izvještaj o poslovanju i Izvještaj neovisnog revizora o reviziji seta finansijskih izvještaja JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar, za 2011. godinu
  474. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Upravnom odboru Federalnog zavoda za penzijsko/mirovinsko osiguranje za pokretanje postupka prodaje nekretnina u vlasništvu Federalnog zavoda za penzijsko/mirovinsko osiguranje
  475. ODLUKA o provođenju Projekta poboljšanja poslovnog okruženja i jačanje konkurentnosti na nivou Federacije Bosne i Hercegovine  
  476. ODLUKA o davanju saglasnosti na Sporazum o djelimičnom razrješenju sudskog spora putem medijacije
  477. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Uprave Javnog preduzeća Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar za potpisivanje Aneksa ugovora o sponzoriranju Sarajevo Film Festivala (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Uprave Javnog poduzeća Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar za potpisivanje Aneksa ugovora o sponzoriranju Sarajevo Film Festivala (hrvatski jezik)  
  478. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Uprave Javnog preduzeća Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar za sponzoriranje HKK “Široki WWin” (bosanski jezik)    
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Uprave Javnog poduzeća Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar za sponzoriranje HKK “Široki WWin” (hrvatski jezik)
  479. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (bosanski jezik)   
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (hrvatski jezik)
  480. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica (bosanski jezik)   
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica  (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 69/12 /17.8.2012./
  481. ODLUKA o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju elektroenergetskih objekata u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju elektroenergetskih objekata u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  482. ODLUKA o odobravanju nabavke novog putničkog vozila za potrebe Federalnog tužilaštva Federacije Bosne i Hercegovine
    «Službene novine Federacije BiH», broj 70/12 /22.8.2012./
  483. ODLUKA o izdvajanju sredstava iz revolving fonda lokalne inicijative i odobravanje kredita PS Vitezit d.o.o. – Proizvodnja eksplozivnih i pripalnih sredstava - Vitez
    «Službene novine Federacije BiH», broj 71/12 /24.8.2012./
  484. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa  
    «Službene novine Federacije BiH», broj 73/12 /29.8.2012./
  485. ODLUKA o pokretanju aktivnosti za podnošenje prijedloga za izmjene i dopune kolektivnog ugovora za službenike organa uprave i sudske vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine
  486. ODLUKA o prestanku važenja Odluke o preuzimanju prava osnivača Javnog preduzeća JP Geodetski zavod Bosne i Hercegovine
  487. ODLUKA o davanju saglasnosti Mikrokreditnoj fondaciji LOK za kapitalizaciju sredstava po Projektu Lokalne inicijative I. (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti Mikrokreditnoj fondaciji LOK za kapitalizaciju sredstava po Projektu Lokalne inicijative I. (hrvatski jezik)
  488. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za sufinansiranje Projekta „Jačanje zdravstvenog sektora (HSEP) – Dodatno finansiranje“ za III. kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za sufinanciranje Projekta „Jačanje zdravstvenog sektora (HSEP) – Dodatno financiranje“ za III. kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  489. ODLUKA o davanju saglasnosti za utrošak neutrošenih sredstava za izgradnju dionica autoceste Zenica – Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za utrošak neutrošenih sredstava za izgradnju dionica autoceste Zenica – Sarajevo (hrvatski jezik)
  490. ODLUKA o davanju saglasnosti na Ugovor o regulisanju međusobnih odnosa na poslovima održavanja magistralnih cesta koje prolaze kroz uže gradsko područje Kantona Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Ugovor o regulisanju međusobnih odnosa na poslovima održavanja magistralnih cesta koje prolaze kroz uže gradsko područje Kantona Sarajevo (hrvatski jezik)
  491. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje Saveza logoraša u Bosni i Hercegovini za II. kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za financiranje Saveza logoraša u Bosni i Hercegovini za II. kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  492. ODLUKA o davanju saglasnosti
  493. ODLUKA o izmjeni Odluke o dodjeli novčanih sredstava iz pasivnog podbilansa na osnovu iračkog duga (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o dodjeli novčanih sredstava iz pasivne podbilance na osnovu iračkog duga (hrvatski jezik)
  494. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje IDA – Istraživačko dokumentacione aktivnosti i zaštita žrtava svjedoka genocida za II. kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za financiranje IDA – Istraživačko dokumentacione aktivnosti i zaštita žrtava očevidaca genocida za II. kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  495. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH za II. kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za financiranje Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH za II. kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  496. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za financiranje Projekta „Potpora mrežama socijalne sigurnosti“ za III. kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 74/12 /31.8.2012./
  497. ODLUKA o kratkoročnoj pozajmici novčanih sredstava privrednom društvu “KTK Visoko”d.d. Visoko
  498. ODLUKA o prestanku važenja Odluke o utvrđivanju interesa i potrebe za uspostavljanjem Zavoda za saobraćaj d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o prestanku važenja Odluke o utvrđivanju interesa i potrebe za uspostavljanjem Zavoda za saobraćaj d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik) 
  499. ODLUKA o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju brze ceste Lašva-Vitez-Donji Vakuf (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju brze ceste Lašva-Vitez-Donji Vakuf (hrvatski jezik)
  500. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu
  501. ODLUKA o sufinansiranju najnižih penzija ostavarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je je iznos u isplati za juli 2012. godine manji od iznosa najniže penzije po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine
  502. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje granta Trust Fonda Evropske komisije IPA za Projekt kanalizacionog sistema u Ljubuškom (bosanski jezik)   
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvatanje granta Trust Fonda Evropske komisije IPA za Projekt kanalizacionog sustava u Ljubuškom (hrvatski jezik)
  503. ODLUKA o davanju saglasnosti na Prijedlog sporazuma o izmjenama Sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske o uspostavljanju zajedničke Željezničke Javne Korporacije kao dijela transportne korporacije (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Prijedlog sporazuma o izmjenama Sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske o uspostavljanju zajedničke Željezničke Javne Korporacije kao dijela transportne korporacije (hrvatski jezik) 
  504. ODLUKA o raspodjeli sredstava ostvarenog prometa Lutrije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspodjeli sredstava ostvarenog prometa Lutrije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu (hrvatski  jezik)   
    «Službene novine Federacije BiH», broj 75/12 /5.9.2012./
  505. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje granta za Projekt „Poboljšanje infrastrukture regionalne osnovne transportne mreže u BiH – željeznički transport“ u okviru programa IPA 2009 (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvatanje granta za Projekt „Poboljšanje infrastrukture regionalne osnovne transportne mreže u BiH – željeznički transport“ u okviru programa IPA 2009 (hrvatski jezik)
  506. ODLUKA o ponovnom raspisivanju Javnog konkursa za izbor jednog člana Odbora državne službe za žalbe Federacije Bosne i Hercegovine
  507. ODLUKA o poništenju Javnog konkursa za izbor jednog člana Odbora državne službe za žalbe Federacije Bosne i Hercegovine
  508. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno oslobodilačkog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno oslobodilačkog rata - (hrvatski jezik)
  509. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno oslobodilačkog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno oslobodilačkog rata - (hrvatski jezik)
  510. ODLUKA o razvrstavanju javne ceste Drežnik (bolnica Kreka) – raskrsnica Siporeks u javnu magistralnu cestu M-4 Tuzla – Lukavac
  511. ODLUKA o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine putem emisije obveznica Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine putem emisije obveznica Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 76/12 /7.9.2012./
  512. ODLUKA o odobravanju rasporeda sredstava „Transfer za političke partije i koalicije„ za III. kvartal 2012. godine
    «Službene novine Federacije BiH», broj 78/12 /12.9.2012./
  513. ODLUKA o usvajanju Programa prihoda i rashoda Federalne direkcije za civilnu avijaciju - Federalne direkcije za civilno zrakoplovstvo za 2012. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa prihoda i rashoda Federalne direkcije za civilnu avijaciju - Federalne direkcije za civilno zrakoplovstvo za 2012. godinu (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 79/12 /14.9.2012./
  514. ODLUKA o prenosu dionica JUBMES banke Beograd na Federalno ministarstvo finansija/ Federalno ministarstvo financija
  515. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012.godinu Federalnoj direkciji za civilno zrakoplovstvo - Federalnoj direkciji za civilnu avijaciju (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012.godinu Federalnoj direkciji za civilno zrakoplovstvo - Federalnoj direkciji za civilnu avijaciju (hrvatski jezik)
  516. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012.godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012.godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (hrvatski jezik)
  517. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012.godinu Generalnom sekretarijatu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012.godinu Generalnom sekretarijatu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  518. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje poslovnog prostora u ulici Nedima Filipovića broj 13, Općina Novo Sarajevo, Savezu ratnih vojnih invalida sa 100% invaliditetom (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju na privremeno korištenje poslovnog prostora u ulici Nedima Filipovića broj 13, Općina Novo Sarajevo, Savezu ratnih vojnih invalida sa 100% invaliditetom (hrvatski jezik)
  519. ODLUKA o izmjeni Odluke o davanju na korištenje nekretnina i prateće dokumentacije privrednom društvu za skladištenje tečnih goriva Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o davanju na korištenje nekretnina i prateće dokumentacije gospodarskom društvu za skladištenje tečnih goriva Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  520. ODLUKA o izmjenama odluke o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava „Transfer za raseljena lica i povratnike“ utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012.godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica
  521. ODLUKA o sufinansiranju  najnižih penzija ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za avgust 2012. godine manji od iznosa najniže penzije po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o sufinanciranju  najnižih mirovina ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za kolovoz 2012. godine manji od iznosa najniže mirovine po Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  522. ODLUKA o odobravanju prodaje motornih vozila Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova - Federalnog ministarstva unutarnjih poslova  Federalne uprave policije (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju prodaje motornih vozila Federalnog ministarstva unutarnjih poslova - Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Federalne uprave policije (hrvatski jezik)
  523. ODLUKA o prestanku rada Poljoprivrednog instituta d.o.o. Butmir Sarajevo (bosanski jezik) 
    ODLUKA o prestanku rada Poljoprivrednog instituta d.o.o. Butmir Sarajevo (hrvatski jezik) 
  524. ODLUKA o podršci kandidature Grada Sarajevo i Grada Istočno Sarajevo za domaćina Evropskog zimskog olimpijskog omladinskog festivala 2017. godine (EYOWF 2017)
  525. ODLUKA o davanju saglasnosti na Ugovor o vansudskoj nagodbi za izvršenja finansijskih potraživanja koja su dosuđena pravosnažnom sudskom odlukom, službenicima i namještenicima organa državne službe, sudske vlasti, upravnim organizacijama, službama i tijelima Federacije Bosne i Hercegovine
    «Službene novine Federacije BiH», broj 80/12 /19.9.2012./
  526. ODLUKA o načinu, odnosno metodu privatizacije državnog kapitala u preduzeću „Fabrika duhana Mostar“ d.d. Mostar
  527. ODLUKA o osnivanju posebnih lovišta na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o utemeljenju posebnih lovišta na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  528. ODLUKA o dodjeli nagrade Košarkaškom klubu HKK „Široki WWIN“ iz Širokog Brijega (bosanski jezik)
    ODLUKA o dodjeli nagrade Košarkaškom klubu HKK „Široki WWIN“ iz Širokog Brijega (hrvatski jezik)
  529. ODLUKA o raspisivanju javnog oglasa za utvrđivanje prijedloga kandidata iz Federacije Bosne i Hercegovine za člana Državne regulatorne komisije za električnu energiju (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspisivanju javnog natječaja za utvrđivanje prijedloga kandidata iz Federacije Bosne i Hercegovine za člana Državne regulatorne komisije za električnu energiju (hrvatski jezik)
  530. ODLUKA o kriterijima za utvrđivanje prijedloga jednog kandidata iz Federacije Bosne i Hercegovine za člana Državne regulatorne komisije za električnu energiju (bosanski jezik)
    ODLUKA o kriterijima za utvrđivanje prijedloga jednog kandidata iz Federacije Bosne i Hercegovine za člana Državne regulatorne komisije za električnu energiju (hrvatski jezik)
  531. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnoj upravi civilne zaštite (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnoj upravi civilne zaštite (hrvatski jezik)
  532. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava „Subvencije javnim preduzećima – Konsolidacija rudnika uglja u Federaciji Bosne i Hercegovine“ za 2012. godinu Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije (bosanski jezik)  
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava „Subvencije javnim poduzećima – Konsolidacija rudnika ugljena u Federaciji Bosne i Hercegovine“ za 2012. godinu Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije (hrvatski jezik)
  533. ODLUKA o dopuni Odluke o utvrđivanju liste privrednih društava u kojim ovlaštenja po osnovu učešća državnog kapitala vrše organi Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)  
    ODLUKA o dopuni Odluke o utvrđivanju liste gospodarskih društava u kojim ovlasti na temelju sudjelovanja državnog kapitala vrše organi Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 81/12 /21.9.2012./
  534. ODLUKA o davanju saglasnosti za prodaju imovine iskazane u pasivnom podbilansu privrednog društva „KTK Visoko“ d.d. Visoko koja se nalazi u Boru, Republika Srbija (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prodaju imovine iskazane u pasivnoj podbilanci gospodarskog društva „KTK Visoko“ d.d. Visoko koja se nalazi u Boru, Republika Srbija (hrvatski jezik)
  535. ODLUKA o davanju saglasnosti za prodaju imovine iskazane u pasivnom podbilansu privrednog društva „KTK Visoko“ d.d. Visoko koja se nalazi u Užicu, Republika Srbija (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prodaju imovine iskazane u pasivnoj podbilanci gospodarskog društva „KTK Visoko“ d.d. Visoko koja se nalazi u Užicu, Republika Srbija (hrvatski jezik)
  536. ODLUKA o davanju saglasnosti za prodaju imovine iskazane u pasivnom podbilansu privrednog društva „KTK Visoko“ d.d. Visoko koja se nalazi u Subotici, Autonomna pokrajina Vojvodina, Republika Srbija (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prodaju imovine iskazane u pasivnoj podbilanci gospodarskog društva „KTK Visoko“ d.d. Visoko koja se nalazi u Subotici, Autonomna pokrajina Vojvodina, Republika Srbija (hrvatski jezik)
  537. ODLUKA o davanju saglasnosti za prodaju imovine iskazane u pasivnom podbilansu privrednog društva „KTK Visoko“ d.d. Visoko koja se nalazi u Kragujevcu, Republika Srbija (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prodaju imovine iskazane u pasivnoj podbilanci gospodarskog društva „KTK Visoko“ d.d. Visoko koja se nalazi u Kragujevcu, Republika Srbija (hrvatski jezik)
  538. ODLUKA o davanju saglasnosti za prodaju imovine iskazane u pasivnom podbilansu privrednog društva „KTK Visoko“ d.d. Visoko koja se nalazi u Prištini - Kosovo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prodaju imovine iskazane u pasivnoj podbilanci gospodarskog društva „KTK Visoko“ d.d. Visoko koja se nalazi u Prištini - Kosovo (hrvatski jezik)
  539. ODLUKA o davanju saglasnosti za prodaju imovine iskazane u pasivnom podbilansu privrednog društva „KTK Visoko“ d.d. Visoko koja se nalazi u Prištini - Kosovo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prodaju imovine iskazane u pasivnoj podbilanci gospodarskog društva „KTK Visoko“ d.d. Visoko koja se nalazi u Prištini - Kosovo (hrvatski jezik)
  540. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 82/12 /26.9.2012./
  541. ODLUKA o usvajanju programa utroška sredstava utvrđenih u razdjelu 17. Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije „Pozajmljivanje i učešće u dionicama – ostala domaća pozajmljivanja“ (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju programa utroška sredstava utvrđenih u razdjelu 17. Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije „Pozajmljivanje i učešće u dionicama – ostala domaća pozajmljivanja“ (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 83/12 /28.9.2012./
  542. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta rekonstrukcija Kaćuni-Hadrovice (200.000,00 KM)-M i Kaćuni-Lugovi (100.000,00 KM) iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2011. godinu
  543. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta izgradnja gradske obilaznice u Olovu, od regionalne ceste R 467 Olovo (Karagino polje)- magistralna cesta M18  iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  544. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta rekonstrukcija regionalne ceste Previle –Jasenice iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  545. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta rekonstrukcija i sanacija puta Ljubuša-Ječmišta i Odžak iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  546. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija pristupnih puteva na R-419 iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  547. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta izgradnja nogostupa Boboška – Višnjica, kao i Gradske ulice od Osnovne škole do Obilaznice i Boboška – Grafotisak iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  548. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta izgradnja mosta preko rijeke Lepenice u Bukovici na dionici Lepenica (R443a)- Sastavci (R443a) iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  549. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta izgradnja puta slapnica (Škola-Groblje) u općini Kakanj iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  550. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta izgradnja puta Kakanj –Dumanac u općini Kakanj iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  551. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta izgradnja puta Miljanovci – Lončari u Općini Tešanj iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  552. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta uređenje ulice Kneza Mutimira u Livnu iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i dijela sredstava za 2009. godinu
  553. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta sanacija lokalnih puteva na području MZ Han Bila, Mehurići iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i 2010. godinu
  554. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta sanacija lokalnih puteva na području MZ grada Travnika iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i 2010. godinu
  555. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju lokalnih puteva: 1. Lokalni put Kaćuni-Fojnica (dionica Hadrovci-Vladića vrh) iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009/10. godinu
  556. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta sanacija lokalnog puta Raduša: put Kotlanice-Kulica iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009/10. godinu
  557. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta lokalne ceste za selo Obrenovci iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009/10. godinu
  558. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta sanacija lokalnih puteva na području MZ  Turbe iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. i 2010. godinu
  559. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta lokalna cesta Breza – Slivno –Kujave –Orahovo – Mahumatovića rijeka iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009/10. godinu
  560. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta lok. cesta Šije – Rakmani – Rakman iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008/09. godinu
  561. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Tarčin – Kreševo 1=5 km, rekonstrukcija dionice Blinje 1=2 km iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008/09. i 2009/10. godinu
  562. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta cesta Medakovo – Šije iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008/09. godinu
  563. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta put Brestovac – Zorići –Mamića brdo iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008/09. godinu
  564. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta sanacija puta Luke – Pomenići MZ Dabravine iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009/10. godinu
  565. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta sanacija i rekonstrukcija ulica: Proleterska, Sedata Karića i Bosanska u Općini Odžak iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009/10. godinu
  566. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta sanacija i rekonstrukcija IX (od VIII do XIV) ulice u Općini Orašje iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009/10. godinu
  567. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta lokalna cesta Borota – Donja Dubica – Osječak – N. Grad u Općini Odžak iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009/10. godinu
  568. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta put Huići, Ključ iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008/09. godinu
  569. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta saobraćajnica kod Kamene Ćuprije u Konjicu iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009/10. godinu
  570. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta sanacija puta u selu Kaoštice na relaciji most Kaoštice – Harem u Općini Višegrad iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2011. godinu
  571. ODLUKA o prijenosu vrijednosti dijela magistralne ceste M-5 Lašva  - Stup, dionica: Bilješevo – Kakanj ispod izgrađenog dijela autoceste Zenica – Sarajevo na koridoru Vc sa Javnog preduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo na Javno preduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu vrijednosti dijela magistralne ceste M-5 Lašva  - Stup, dionica: Bilješevo – Kakanj ispod izgrađenog dijela autoceste Zenica – Sarajevo Sarajevo na koridoru Vc sa Javnog poduzeća Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo na Javno poduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar (hrvatski jezik)
  572. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke (hrvatski jezik)
  573. ODLUKA o imenovanju dva člana Vijeća za državnu pomoć Bosne i Hercegovine koje imenuje Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o imenovanju dva člana Vijeća za državnu potporu Bosne i Hercegovine koje imenuje Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  574. ODLUKA o oslobađanju od plaćanja cestarine vozila Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o oslobađanju od plaćanja cestarine vozila Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  575. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa - Federalnom ministarstvu kulture i sporta (hrvatski jezik)
  576. ODLUKA o davanju saglasnosti na Pravilnik o ostvarivanju prava iz člana 141a. Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Pravilnik o ostvarivanju prava iz članka 141a. Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju (hrvatski jezik)
  577. ODLUKA o odobravanju rasporeda sredstava „Transfer za političke stranke i koalicije“ za IV. kvartal 2012. godine
    «Službene novine Federacije BiH», broj 84/12 /3.10.2012./
  578. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje Crvenog krsta/križa Federacije Bosne i Hercegovine za II i III kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za financiranje Crvenog križa/krsta Federacije Bosne i Hercegovine za II i III kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  579. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Uredu predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Uredu predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  580. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministrastvu raseljenih osoba i izbjeglica (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministrastvu raseljenih osoba i izbjeglica (hrvatski jezik)
  581. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministrastvu raseljenih osoba i izbjeglica (bosanski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 86/12 /10.10.2012./
  582. ODLUKA o odobravanju utroška sredstava „Kapitalni transfer neprofitnim organizacijama-Sufinansiranje izgradnje Centra za psihosocijalnu rehabilitaciju i rekreaciju invalidnih lica BiH –Vlašić“, utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu,  Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju utroška sredstava „Kapitalni transfer neprofitnim organizacijama-Sufinanciranje izgradnje Centra za psihosocijalnu rehabilitaciju i rekreaciju invalidnih lica BiH –Vlašić“, utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu,  Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata (hrvatski jezik)
  583. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva Konfekcije „Borac“ d.d. Travnik za imenovanje vršioca dužnosti direktora društva (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva Konfekcije „Borac“ d.d. Travnik za imenovanje vršioca dužnosti ravnatelja društva (hrvatski jezik)
  584. ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju prijenosa sredstava sa posebnog namjenskog transakcijskog računa (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju prijenosa sredstava sa posebnog namjenskog transakcijskog računa (hrvatski jezik)
  585. ODLUKA o korištenju kumuliranih sredstava iz ranijih godina koja se vode na računu broj 1540012000457839, pod nazivom  FMF-FMF-Civil. zaš. progr. deminir. Faza VIII Federalnoj upravi civilne zaštite (bosanski jezik)
    ODLUKA o korištenju kumuliranih sredstava iz ranijih godina koja se vode na računu broj 1540012000457839, pod nazivom  FMF-FMF-Civil. zaš. progr. deminir. Faza VIII Federalnoj upravi civilne zaštite (hrvatski jezik)
  586. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava „Transfer za sufinansiranje Fondacije za održivi razvoj OdRaz“ utvrđenim Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava „Transfer za sufinanciranje Fondacije za održivi razvoj OdRaz“ utvrđenim Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu (hrvatski jezik)
  587. ODLUKA o izmjenama Odluke o odobravanju utroška sredstava sa pozicije–ostala domaća pozajmljivanja, Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama Odluke o odobravanju utroška sredstava sa pozicije–ostala domaća pozajmljivanja, Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta (hrvatski jezik)
  588. ODLUKA o davanju saglasnosti na Akcioni plan za provedbu Politike zaštite djece bez roditeljskog staranja i porodica pod rizikom od razdvajanja u Federaciji Bosne i Hercegovine 2006-2016. za period 2013-2014. godina (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Akcioni plan za provedbu Politike zaštite djece bez roditeljske skrbi i obitelji pod rizikom od razdvajanja u Federaciji Bosne i Hercegovine 2006-2016. za period 2013-2014. godina (hrvatski jezik)
  589. ODLUKA o davanju na korištenje sanitetskog materijala Crvenom krstu/križu Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju na korištenje sanitetskog materijala Crvenom križu/krstu Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  590. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnoj upravi civilne zaštite (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnoj upravi civilne zaštite (hrvatski jezik)
  591. ODLUKA o utvrđivanju Prijedloga Upravnom odboru Uprave za indirektno oporezivanje za oslobađanje Javnog preduzeća Željeznice Federacije BiH, d.o.o. Sarajevo od plaćanja putarine za dizel goriva koja se koriste za pogon šinskih vozila u 2013. godini (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju Prijedloga Upravnom odboru Uprave za neizravno oporezivanje za oslobađanje Javnog poduzeća Željeznice Federacije BiH, d.o.o. Sarajevo od plaćanja cestarine za dizel goriva koja se koriste za pogon tračnih vozila u 2013. godini (hrvatski jezik)
  592. ODLUKA o utvrđivanju Prijedloga Upravnom odboru Uprave za indirektno oporezivanje za oslobađanje rudnika u Federaciji Bosne i Hercegovine od plaćanja putarine za dizel-gorivo za 2013. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju Prijedloga Upravnom odboru Uprave za neizravno oporezivanje za oslobađanje rudnika u Federaciji Bosne i Hercegovine od plaćanja cestarine za dizel-gorivo za 2013. godinu (hrvatski jezik)
  593. ODLUKA o davanju saglasnosti na akt Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije kojim se uskraćuje prethodna saglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom PS „Vitezit“ d.o.o. Vitez (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na akt Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije kojim se uskraćuje prethodna suglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom PS „Vitezit“ d.o.o. Vitez (hrvatski jezik)
  594. ODLUKA o sufinansiranju najnižih penzija ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za septembar 2012. godine manji od iznosa najniže penzije po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o sufinanciranju najnižih mirovina ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za rujan 2012. godine manji od iznosa najniže mirovine po Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  595. ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju prijenosa sredstava sa posebnog namjenskog transakcijskog računa (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju prijenosa sredstava sa posebnog namjenskog transakcijskog računa (hrvatski jezik)
  596. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 88/12 /17.10.2012./
  597. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Uprave BH Telecom d.d. Sarajevo o odobravanju sredstava za nabavku promotivnih usluga tokom aktivnosti Košarkaškog kluba „Bosna“ u takmičarskoj sezoni 2012/2013. godina (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Uprave BH Telecom d.d. Sarajevo o odobravanju sredstava za nabavku promotivnih usluga tijekom aktivnosti Košarkaškog kluba „Bosna“ u natjecateljskoj sezoni 2012/2013. godina (hrvatski jezik)
  598. ODLUKA o uslovima i procedurama emisije trezorskih zapisa Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o uslovima i procedurama emisije trezorskih zapisa Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  599. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH za III. kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za financiranje Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH za III. kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  600. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje Saveza logoraša u Bosni i Hercegovini za III. kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za financiranje Saveza logoraša u Bosni i Hercegovini za III. kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  601. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta - Federalnom ministarstvu kulture i športa (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa - Federalnom ministarstvu kulture i sporta (hrvatski jezik)
  602. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Uredu za saradnju i zastupanje pred Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Uredu za saradnju i zastupanje pred Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  603. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Uredu za reviziju institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Uredu za reviziju institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  604. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje IDA – Istraživačko dokumentacione aktivnosti i zaštita žrtva svjedoka genocida za III. kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za financiranje IDA – Istraživačko dokumentacione aktivnosti i zaštita žrtva očevidaca genocida za III. kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  605. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 89/12 /19.10.2012./
  606. ODLUKA o izmjeni i dopuni Odluke o usvajanju programa i kriterija raspodjele sredstava “Kapitalni transfer drugim nivoima vlasti – učešće Vlade FBiH u sufinansiranju kantonalnih i lokalnih zajednica – zaštita nacionalnih spomenika (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni i dopuni Odluke o usvajanju programa i kriterija raspodjele sredstava “Kapitalni transfer drugim nivoima vlasti – učešće Vlade FBiH u sufinansiranju kantonalnih i lokalnih zajednica – zaštita nacionalnih spomenika (hrvatski jezik)
  607. ODLUKA o odobravanju prodaje starih putničkih vozila i nabavke novih putničkih vozila za potrebe Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju prodaje starih putničkih vozila i nabavke novih putničkih vozila za potrebe Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije (hrvatski jezik)
  608. ODLUKA o kriterijima za imenovanje članova Nadzornog odbora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje (bosanski jezik)
    ODLUKA o kriterijima za imenovanje članova Nadzornog odbora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje (bosanski jezik)
  609. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje Srpskog građanskog vijeća – Pokret za ravnopravnost u Bosni i Hercegovini
  610. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje kulturnog društva “Benevolencija”
  611. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje kulturnog društva “Prosvjeta”
  612. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje kulturnog društva “Napredak”
  613. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje kulturnog društva “Preporod”
  614. ODLUKA o prestanku važenja Odluke o raspoređivanju prostora za smještaj i preseljenje federalnih ministarstava i Komisije za koncesije Federacije Bosne i Hercegovine u objekat Geodetskog zavoda, Sarajevo, Bulevar Meše Selimovića 95, u skladu sa Zaključkom V. broj 358/07 od 23.05.2007. godine i Odlukom V. broj 706/08 od 06.08.2008. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o prestanku važenja Odluke o raspoređivanju prostora za smještaj i preseljenje federalnih ministarstava i Povjerenstva za koncesije Federacije Bosne i Hercegovine u objekat Geodetskog zavoda, Sarajevo, Bulevar Meše Selimovića 95,  sukladno sa Zaključkom V. broj 358/07 od 23.05.2007. godine i Odlukom V. broj 706/08 od 06.08.2008. godine (hrvatski jezik)
  615. ODLUKA o izmjeni Odluke o usvajanju programa i kriterija raspodjele sredstava “Tekući transferi drugim nivoima vlasti – za projekat utopljavanja zgrada radi uštede energije”  (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o usvajanju programa i kriterija raspodjele sredstava “Tekući transferi drugim nivoima vlasti – za projekat utopljavanja zgrada radi uštede energije”  (hrvatski jezik)
  616. ODLUKA o prestanku važenja Odluke o davanju saglasnosti na Ugovor o zakupu dijela poslovnog prostora u objektu JP Geodetski zavod BiH u Sarajevu (bosanski jezik)
    ODLUKA o prestanku važenja Odluke o davanju suglasnosti na Ugovor o zakupu dijela poslovnog prostora u objektu JP Geodetski zavod BiH u Sarajevu (hrvatski jezik)
  617. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za Fond za reformu javne uprave Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za Fond za reformu javne uprave Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  618. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica (hrvatski jezik)
  619. ODLUKA o davanju saglasnosti na Ugovor o usklađivanju osnivačkog akta Javnog preduzeća “B&H Airlines” društvo sa ograničenom odgovornošću Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Ugovor o usklađivanju osnivačkog akta Javnog poduzeća “B&H Airlines” društvo sa ograničenom odgovornošću Sarajevo (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 91/12 /29.10.2012./
  620. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta- Federalnom ministarstvu kulture i športa (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa- Federalnom ministarstvu kulture i sporta (hrvatski jezik)
  621. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava „Transfer – implementacija mjera iz Akcionog plana u okviru Strategije zapošljavanja FBiH 2009-2013. godine“ utvrđenog  Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava „Transfer – implementacija mjera iz Akcionog plana u okviru Strategije zapošljavanja FBiH 2009-2013. godine“ utvrđenog  Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (hrvatski jezik)
  622. ODLUKA o davanju saglasnosti na odluke Nadzornog odbora privrednog društva „KTK Visoko“ d.d. Visoko o prodaji imovine kroz postupak Male privatizacije (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na odluke Nadzornog odbora gospodarskog društva „KTK Visoko“ d.d. Visoko o prodaji imovine kroz postupak Male privatizacije (hrvatski jezik)
  623. ODLUKA o usvajanju Izvještaja o realizaciji bilansa energetskih potreba Federacije Bosne i Hercegovine za period I-VI mjesec 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Izvješća o ostvarenju bilance energetskih potreba Federacije Bosne i Hercegovine za period I-VI mjesec 2012. godine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 92/12 /31.10.2012./
  624. ODLUKA o davanju saglasnosti na akt Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije kojim se uskraćuje prethodna saglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom BNT „Tvornica mašina i hidraulike“ d.d. Novi Travnik (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na akt Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije kojim se uskraćuje prethodna suglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom BNT „Tvornica mašina i hidraulike“ d.d. Novi Travnik (hrvatski jezik)
  625. ODLUKA o davanju saglasnosti na akt Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije kojim se uskraćuje prethodna saglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom BNT „Tvornica mašina i hidraulike“ d.d. Novi Travnik (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na akt Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije kojim se uskraćuje prethodna suglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom BNT „Tvornica mašina i hidraulike“ d.d. Novi Travnik (hrvatski jezik)
  626. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva pravde na Kazneno-popravne zavode (bosanski jezik)  
    ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva pravde na Kazneno-popravne zavode (hrvatski jezik)
  627. ODLUKA o izmjeni Odluke o reprogramiranju obaveza po Odluci o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2010. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o reprogramiranju obveza po Odluci o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2010. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (hrvatski jezik)
  628. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva prometa i komunikacija na Federalno ministarstvo rada i socijalne politike (bosanski jezik)
    ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva prometa i komunikacija na Federalno ministarstvo rada i socijalne politike (hrvatski jezik)
  629. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  630. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje Foruma parlamentaraca
  631. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Skupštine Javnog preduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine, d.o.o. Sarajevo o šestim izmjenama i dopunama Statuta (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Skupštine Javnog poduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine, d.o.o. Sarajevo o šestim izmjenama i dopunama Statuta (hrvatski jezik)
  632. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Skupštine Javnog preduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine, d.o.o. Sarajevo o petim izmjenama i dopunama Statuta (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Skupštine Javnog poduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine, d.o.o. Sarajevo o petim izmjenama i dopunama Statuta (hrvatski jezik)
  633. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju programa utroška sredstava tekućeg transfera „Subvencije javnim preduzećima – JP „B&H Airlines“ d.o.o. Sarajevo“ utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju programa utroška sredstava tekućeg transfera „Subvencije javnim poduzećima – JP „B&H Airlines“ d.o.o. Sarajevo“ utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (hrvatski jezik)
  634. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Generalnom sekretarijatu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“ Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Generalnom tajništvu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  635. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom agromediteranskom zavodu (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće pričuve Vlade Federacije“  Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom agromediteranskom zavodu (hrvatski jezik)
  636. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva prostornog uređenja na Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata- Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva prostornog uređenja na Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata -Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata (hrvatski jezik)
  637. ODLUKA o izmjeni i dopuni Odluke o štampanju i distribuciji matičnih knjiga i izvoda iz matičnih knjiga Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni i dopuni Odluke o tiskanju i distribuciji izvadaka iz matičnih knjiga Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 93/12 /2.11.2012./
  638. ODLUKA o načinu, odnosno metodu privatizacije državnog kapitala u preduzeću “Tuzlanska televizija” d.o.o. Tuzla (bosanski jezik)
    ODLUKA o načinu, odnosno metodu privatizacije državnog kapitala u preduzeću “Tuzlanska televizija” d.o.o. Tuzla (hrvatski jezik)
  639. ODLUKA o odobravanju nabavke dva nova terenska vozila za potrebe Federalnog zavoda za geologiju (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju nabave dva nova terenska vozila za potrebe Federalnog zavoda za geologiju (hrvatski jezik)
  640. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta rekonstrukcija R440: Stara Bila – Han Bila, dionica Rudnik - Han Bila, L=2,00 km iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  641. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta nastavak rekonstrukcije regionalne ceste Kreševo – Tarčin iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  642. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta izgradnja puta Arnauti u Općini Zenica iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  643. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta izgradnja dijela puta D. Kakanj – Kondžilo u Općini Kakanj iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  644. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta izgradnja puta Krševac u Općini Kakanj iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  645. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta izgradnja puta D. Čajno – G. Čajno u Općini Visoko iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  646. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta rekonstrukcija tri dionice lokalnih puteva u MZ Tupković (dvije dionice) i MZ Kovači (jedna dionica) iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  647. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta rekonstrukcija dvije dionice lokalnih puteva u MZ Podgajevi iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  648. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta rekonstrukcija ulice Hazna (umjesto Kadić mahala) u Gradačcu iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  649. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta modernizacija lokalnog puta od regionalne ceste Kalesija – Sapna do Memića iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  650. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta rekonstrukcija ceste Hadžići – Lepenica iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  651. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta nastavak sanacije ulica u Odžaku: Proleterske ulice, ulice K. Hadžiefendića, ulica Atifa Šapčanina, ulica Sedata Karića i Bosanske ulice iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  652. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje granta Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju (SIDA) za finansiranje Projekta “Tehnička podrška za unaprjeđivanje investicione klime i institucionalno jačanje” (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvatanje granta Švedske agencije za međunarodnu razvojnu suradnju (SIDA) za financiranje Projekta “Tehnička podrška za unaprjeđivanje investicijske klime i institucionalno jačanje” (hrvatski jezik)
  653. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvaćanje granta Evropske komisije za Trust fond pretpristupnog instrumenta Evropske unije (EC IPA TF) za Projekt otpadnih voda u Sarajevu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvaćanje granta Europske komisije za Trust fond pretpristupnog instrumenta Evropske unije (EC IPA TF) za Projekt otpadnih voda u Sarajevu (hrvatski jezik)
  654. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Uredu potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Uredu potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  655. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta sanacija lokalnih cesta u općini Čapljina: Lokve –Gagrice, Bivolje Brdo-Domanovići, Bivolje Brdo –Sevaš njive iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  656. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom zavodu za poljoprivredu (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom zavodu za poljoprivredu (hrvatski jezik)
  657. ODLUKA o davanju saglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji “Fra Mladen Hrkać” Zagreb, Republika Hrvatska, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji “Fra Mladen Hrkać” Zagreb, Republika Hrvatska, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  658. ODLUKA o davanju saglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji NOVA NADA iz Norveške, Fredrikstad-1632, Theodor Kollersvei 98, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji NOVA NADA iz Norveške, Fredrikstad-1632, Theodor Kollersvei 98, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  659. ODLUKA o davanju saglasnosti za potpisivanje Aneksa I. Ugovora o koncesiji za crpljenje mineralne vode na lokalitetu Crni Vrh izvorište Kiseljak općina Tešanj (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za potpisivanje Aneksa I. Ugovora o koncesiji za crpljenje mineralne vode na lokalitetu Crni Vrh izvorište Kiseljak općina Tešanj (hrvatski jezik)
  660. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta Sanacija lokalnih cesta u općini Stolac: lokalni put Pileta-Prenj, Gorica, Riđica iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  661. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta sanacija cesta u općini Prozor-Rama: Šćipe-Kute, R418b, Prozor – Konjic iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
    «Službene novine Federacije BiH», broj 94/12 /7.11.2012./
  662. ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju nabavke novog putničkog vozila za potrebe Federalnog tužilaštva Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju nabavke novog putničkog vozila za potrebe Federalnog tužiteljstva Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  663. ODLUKA o poništavanju Javnog oglasa za imenovanje na poziciju člana Nadzornog odbora Javnog preduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o poništavanju Javnog oglasa za imenovanje na poziciju člana Nadzornog odbora Javnog preduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 96/12 /9.11.2012./
  664. ODLUKA o izmjeni Odluke o provedbi mjera za smanjenje troškova električne energije kućanstvima i stimulaciji energetske efikasnosti (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o provedbi mjera za smanjenje troškova električne energije kućanstvima i stimulaciji energetske efikasnosti (hrvatski jezik)
  665. ODLUKA o izmjeni Odluke o izmirenju obaveza Vlade Federacije Bosne i Hercegovine malim dioničarima za terminale u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o izmirenju obveza Vlade Federacije Bosne i Hercegovine malim dioničarima za terminale u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  666. ODLUKA o izmjeni Odluke o izmirenju obaveza Vlade Federacije Bosne i Hercegovine malim dioničarima za terminale u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o izmirenju obveza Vlade Federacije Bosne i Hercegovine malim dioničarima za terminale u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 97/12 /14.11.2012./
  667. ODLUKA o izmjenama Odluke o Listi esencijalnih lijekova neophodnih za osiguranje zdravstvene zaštite u okviru standarda obaveznog zdravstvenog osiguranja u Federaciji Bosne i Hercegovine
  668. ODLUKA o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine putem emisije trezorskih zapisa Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine putem emisije trezorskih zapisa Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik) 
  669. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Upravnog odbora Bosanskohercegovačke željezničke javne korporacije Sarajevo o usvajanju Izvještaja o radu za period 01.01.-31.12.2011. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog odbora Bosanskohercegovačke željezničke javne korporacije Sarajevo o usvajanju Izvješća o radu za razdoblje 01.01.-31.12.2011. godine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 98/12 /16.11.2012./
  670. ODLUKA o odobravanju prodaje putničkog vozila i nabavke novog putničkog vozila za potrebe Federalnog ministarstva trgovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju prodaje putničkog vozila i nabave novog putničkog vozila za potrebe Federalnog ministarstva trgovine (hrvatski jezik)
  671. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora Javnog preduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o., Sarajevo o utvrđivanju konačne situacije izvršenih radova na finansiranju održavanja željezničke infrastrukture za 2011. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora Javnog poduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o., Sarajevo o utvrđivanju konačne situacije izvršenih radova na financiranju održavanja željezničke infrastrukture za 2011. godinu (hrvatski jezik)
  672. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora Javnog preduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o., Sarajevo o konačnom obračunu sufinansiranja obavljanja usluga u željezničkom putničkom i kombinovanom saobraćaju za 2011. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora Javnog poduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o., Sarajevo o konačnom obračunu sufinanciranja obavljanja usluga u željezničkom putničkom i kombinovanom saobraćaju za 2011. godinu (hrvatski jezik)
  673. ODLUKA o sufinansiranju najnižih penzija ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za oktobar 2012. godine manji od iznosa najniže penzije po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o sufinanciranju najnižih mirovina ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za listopad 2012. godine manji od iznosa najniže mirovine po Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  674. ODLUKA o isplati naknade nematerijalne štete za pravomoćne sudske presude iz osnova ratnih tražbina (bosanski jezik)
    ODLUKA o isplati naknade nematerijalne štete za pravomoćne sudske presude iz osnove ratnih tražbina (hrvatski jezik)
  675. ODLUKA o izmjenama Odluke o usvajanju programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta -  Federalnom ministarstvu kulture i športa
  676. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva prostornog uređenja na Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
  677. ODLUKA o odobravanju nabavke motornih vozila Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata potrebnih za rad revizorskih timova
  678. ODLUKA o usvajanju programa raspodjele sredstava za očuvanje, konzerviranje i obnavljanje  kulturno-historijskog naslijeđa  i očuvanje, zaštitu i obnavljanje prirodnog naslijeđa ostvarenih od članarina u turističkim zajednicama i boravišnim taksama za period 01.01-31.12.2011. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju programa raspodjele sredstava za očuvanje, konzerviranje i obnavljanje  kulturno-povjesnog naslijeđa  i očuvanje, zaštitu i obnavljanje prirodnog naslijeđa ostvarenih od članarina u turističkim zajednicama i boravišnim pristojbama za razdoblje 01.01-31.12.2011. godine (hrvatski jezik)
  679. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za sufinansiranje Projekta „Poljoprivreda i ruralni razvoj“ za III kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za sufinanciranje Projekta „Poljoprivreda i ruralni razvoj“ za III kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  680. ODLUKA o odobravanju nabavke putničkog automobila za potrebe Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova -  Federalnog ministarstva unutarnjih poslova  (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju nabave putničkog automobila za potrebe Federalnog ministarstva unutarnjih poslova  - Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 99/12 /21.11.2012./
  681. ODLUKA o odobravanju nabavke novih motornih vozila za potrebe Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova- Federalnog ministarstva unutarnjih poslova-Federalne uprave policije (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju nabave novih motornih vozila za potrebe Federalnog ministarstva unutarnjih poslova -Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova- Federalne uprave policije (hrvatski jezik)
  682. ODLUKA o izmjeni Odluke o osnivanju privrednog društva za skladištenje tečnih goriva „Terminali Federacije“ d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o osnivanju gospodarskog društva za skladištenje tečnih goriva „Terminali Federacije“ d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  683. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva prostornog uređenja na Predstavnički/Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva prostornog uređenja na Zastupnički/ Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  684. ODLUKA o odobravanju prodaje starog i nabavke novog putničkog vozila za potrebe Federalnog ministarstva prostornog uređenja (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju prodaje starog i nabave novog putničkog vozila za potrebe Federalnog ministarstva prostornog uređenja (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 100/12 /23.11.2012./
  685. ODLUKA o davanju saglasnosti za potpisivanje Sporazuma između Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Federacije Bosne i Hercegovine i Državne geodetske uprave Republike Hrvatske o saradnji na području razmjene podataka stalnih GNSS (Global Navigation Satellite System) stanica (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za potpisivanje Sporazuma između Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Federacije Bosne i Hercegovine i Državne geodetske uprave Republike Hrvatske o suradnji na području razmjene podataka stalnih GNSS (Global Navigation Satellite System) stanica (hrvatski jezik)
  686. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Lokalna cesta u Općini Čapljina” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i 2010. godinu
  687. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Lokalna cesta u Općini Stolac” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i 2010. godinu
  688. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Izgradnja mosta preko rijeke Trešanice, Općina Konjic” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  689. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Sanacija lokalnog puta Prača-Čemerničko vrelo” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2011. godinu
  690. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Lokalni putevi u Općini Odžak” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i 2009. godinu
  691. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Izgradnja ceste Orašje-Ugljara-Kostrč-Matići (prvi dio IV faze) i sanacija dijela IX i XVI ulice u Orašju” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2011. godinu
  692. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Sanacija puta Košćan-Aleksići, dionica pristupnog puta za Kampus Centar” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2011. godinu
  693. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta”Projektiranje cesta i mostova i sanacija klizišta” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009-2010. godinu
  694. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Regionalna cesta Humci-Previle” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. i 2010. godinu
  695. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Rekonstrukcija lokalnih cesta u općini Livno” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i 2010. godinu
  696. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Rekonstrukcija lokalnog puta u naselju Vrapčići (dionica osnovna škola – M17)” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i 2010. godinu
  697. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Rekonstrukcija ulice Hazna u Gradačcu” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i 2010. godinu
  698. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Izgradnja infrastrukture u poslovnoj zoni Općine Grdačac” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i 2009. godinu
  699. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Rekonstrukcija ceste Šibošnica-Stara Majevica”  iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i 2009. godinu
  700. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Izgradnja infrastrukture  u poslovnoj zoni Općine Čelić” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu, 2009. godinu i 2010. godinu
  701. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Sanacija lokalnih puteva u Kalesiji: ulice Patriotske lige i ulice oslobodilaca Kalesije” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i 2010. godinu
  702. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Sanacija dvije dionice lokalnih puteva: 1. sanacija Kovači- spoj putova i 2. sanacija Čitaonica-Autobuska stanica” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2011. godinu
  703. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Sanacija i rekonstrukcija lokalnih cesta: 1. Sanacija dijela ulice Branilaca Kule Grada u industrijskoj zoni u Gračanici 2. Rekonstrukcija i asfaltiranje puta kroz naselje Lendići u MZ Gračanica” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2011. godinu
  704. ODLUKA o utvrđivanju liste korisnika i raspodjeli sredstava ostvarenog prometa Lutrije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu (bosanski jezik)   
    ODLUKA o utvrđivanju liste korisnika i raspodjeli sredstava ostvarenog prometa Lutrije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu (hrvatski jezik)
  705. ODLUKA o odobravanju uzdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja za implementaciju Akcionog plana Bosne i Hercegovine za rješavanje problema Roma u oblasti stambenog zbrinjavanja (bosanski jezik)    
    ODLUKA o odobravanju uzdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja za implementaciju Akcijskog plana Bosne i Hercegovine za rješavanje problema Roma u oblasti stambenog zbrinjavanja (hrvatski jezik)
  706. ODLUKA o proglašenju organiziranja EYOF-a 2017. godine i trku FIS-a od interesa za Federaciju Bosne i Hercegovine  
  707. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Asfaltiranje lokalnih puteva u MZ Glumina, Općina Zvornik: 1. Rekonstrukcija i asfaltiranje glavnog puta; Rekonstrukcija i asfaltiranje trase glavni put-mezarje u dužini 730 m; 3. Asfaltiranje puta prema naselju Tulići 345 m; 4. Asfaltiranje puta prema naselju Gajići 705 m” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2011. godinu
  708. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Lokalne ceste: G. Vitez-G. Bila, Divjak-D. Večerska, Krčevine i Vjetrenice-Preočica” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i 2010. godinu
  709. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta ”Mini obilaznica Kiseljak-Veza M5 R443” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i 2010. godinu
  710. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Finansiranje dodatnih radova na projektu izgradnje pothodnika u Općini Zavidovići” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2011. godinu
  711. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Lokalna cesta Bistrica – Ravna- Oruče” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i 2010. godinu
  712. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Lokalne ceste u Općini Kakanj (put O.Š. Ahmed Muradbegović Donji Kakanj do naselja Gornji Tičići; rekonstrukcija puta Zagrađe- Begići; rekonstrukcija puta u naselju Halinovići i rekonstrukcija puta u MZ Sopotnica)” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i 2010. godinu
  713. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Lokalna cesta  Poljani- Papratno-Lučići” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i 2010. godinu
  714. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Lokalna cesta Kakanj-Varda-Pope Greben” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i 2010. godinu 
  715. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Regionalne ceste na području Općine Visoko” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2009. godinu i 2010. godinu 
  716. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Rekonstrukcija dionice Regionalne ceste R474 Tešanj- Novi Šeher” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2008. godinu i 2009. godinu
  717. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Sanacija lokalnog puta Sokak” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2011. godinu
  718. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Izgradnja mosta na R459 prema Koraju” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2010. godinu
  719. ODLUKA o prijenosu okončanog projekta “Modernizacija lokalnih puteva ulice Patriotske lige i Ulice oslobodilaca u Kalesiji” iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za 2011. godinu
  720. ODLUKA o odobravanju uzdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Generalnom sekretarijatu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)   
    ODLUKA o odobravanju uzdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Generalnom sekretarijatu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  721. ODLUKA o odobravanju uzdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (bosanski jezik)    
    ODLUKA o odobravanju uzdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (hrvatski jezik)
  722. ODLUKA o odobravanju uzdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)            
    ODLUKA o odobravanju uzdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik) 
  723. ODLUKA o prijenosu terenskog vozila marke Hyundai Terracan, korištenog u projektu “Tehničke pomoći socijalnom osiguranju” SITAP krajnjem korisniku Regionalni centar “Dr. Safet Mujić”-Dom zdravlja Stolac 
  724. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Uprave Javnog preduzeća Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar za sklapanje ugovora o sponzorstvu sa Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)         
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku Uprave Javnog poduzeća Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar za sklapanje ugovora o sponzorstvu sa Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)  
    «Službene novine Federacije BiH», broj 101/12 /28.11.2012./
  725. ODLUKA V. broj 1585/2012
    «Službene novine Federacije BiH», broj 104/12 /5.12.2012./
  726. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno oslobodilačkog rata- Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata
    «Službene novine Federacije BiH», broj 105/12 /7.12.2012./
  727. ODLUKA o odobravanju grant sredstava za dio korisnika po Programu „Realizacija projekata održivosti povratka za 2012. godinu na prostoru Republike Srpske“-Projekt „Investicije, projekti i obrtna sredstva u maloj privredi i poljoprivredi kroz sufinansiranje putem Banke“
  728. ODLUKA o sufinansiranju najnižih penzija ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za novembar 2012. godine manji od iznosa najniže penzije po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o sufinanciranju najnižih mirovina ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za studeni 2012. godine manji od iznosa najniže mirovine po Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 107/12 /12.12.2012./
  729. ODLUKA o odobravanju realizacije projekata po Programu „Realizacija projekata održivosti povratka za 2012. godinu na prostoru Republike Srpske“- Projekt „Izgradnja i opremanje farmi i stajskih objekata, te dodjela poljoprivredne mahanizacije i staklenika“
    «Službene novine Federacije BiH», broj 108/12 /14.12.2012./
  730. ODLUKA o promjeni namjene šumskog zemljišta u građevinsko u svrhu izgradnje dijela magistralne ceste M-18 Sarajevo-Tuzla, dionica Kladanj-Podpaklenik-potez Karaula
  731. ODLUKA o načinu pretvaranja šumskog zemljišta u građevinsko
  732. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti za realokaciju budžetskih sredstava na račun Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti za realokaciju proračunskih sredstava na račun Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 110/12 /21.12.2012./
  733. ODLUKA o usvajanju Programa utroška dijela sredstava utvrđenih u razdjelu 17. Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije - “Pozajmljivanje i učešće u dionicama - Ostala domaća pozajmljivanja”, putem Izvozno kreditne agencije Bosne i Hercegovine (IGA) (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška dijela sredstava utvrđenih u razdjelu 17. Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije - “Pozajmljivanje i učešće u dionicama - Ostala domaća pozajmljivanja”, putem Izvozno kreditne agencije Bosne i Hercegovine (IGA) (hrvatski jezik)
  734. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti za zaključivanje Ugovora o komisionom poslovnom aranžmanu između Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i Izvozno kreditne agencije Bosne i Hercegovine (IGA) (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti za zaključivanje Ugovora o komisionom poslovnom aranžmanu između Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i Izvozno kreditne agencije Bosne i Hercegovine (IGA) (hrvatski jezik)
  735. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti za realokaciju budžetskih sredstava na račun Izvozno kreditne agencije Bosne i Hercegovine (IGA) (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti za realokaciju proračunskih sredstava na račun Izvozno kreditne agencije Bosne i Hercegovine (IGA) (hrvatski jezik)
  736. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno oslobodilačkog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)   
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno oslobodilačkog rata (hrvatski jezik) 
  737. ODLUKA o izmjenama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava Tekućeg transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta (bosanski jezik)    
    ODLUKA o izmjenama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava Tekućeg transfera utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 111/12 /26.12.2012./
  738. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva finansija-Federalnog ministarstva financija na Kazneno-popravne zavode (bosanski jezik)
    ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva financija-Federalnog ministarstva finansija na Kazneno-popravne zavode (hrvatski jezik)
  739. ODLUKA o izdvajanju sredstava “Tekući transferi drugim nivoima vlasti Bosansko-podrinjski kanton Goražde” utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu finansija-Federalnom ministarstvu financija (bosanski jezik)
    ODLUKA o izdvajanju sredstava “Tekući transferi drugim razinama vlasti Bosansko-podrinjski kanton Goražde” utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu financija-Federalnom ministarstvu finansija (hrvatski jezik)
  740. ODLUKA o izdvajanju sredstava “Tekući transferi drugim nivoima vlasti Posavski kanton” utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu finansija-Federalnom ministarstvu financija (bosanski jezik)
    ODLUKA o izdvajanju sredstava “Tekući transferi drugim razinama vlasti Posavski kanton” utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu financija-Federalnom ministarstvu finansija (hrvatski jezik)
  741. ODLUKA o izdvajanju sredstava “Tekući transferi drugim nivoima vlasti  Kanton 10” utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu finansija-Federalnom ministarstvu financija (bosanski jezik)
    ODLUKA o izdvajanju sredstava “Tekući transferi drugim razinama vlasti Kanton 10” utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu financija-Federalnom ministarstvu finansija (hrvatski jezik)
  742. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH za IV. kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za financiranje Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH za IV. kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  743. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje Saveza logoraša u Bosni i Hercegovini za IV. kvartal 2012. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za financiranje Saveza logoraša u Bosni i Hercegovini za IV. kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  744. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje IDA-Istraživačko dokumentacione aktivnosti i zaštita žrtava svjedoka genocida za IV. kvartal 2012. godine (bosanski jezik)  
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za financiranje IDA-Istraživačko dokumentacione aktivnosti i zaštita žrtava svjedoka genocida za IV. kvartal 2012. godine (hrvatski jezik)
  745. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za sufinansiranje Projekta “Podrške mrežama socijalne sigurnosti” za IV. kvartal 2012. godine (bosanski jezik) 
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za sufinanciranje Projekta “Podrške mrežama socijalne sigurnosti” za IV. kvartal 2012. godine (hrvatski jezik) 
  746. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom tužilaštvu Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik) 
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom tužiteljstvu Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  747. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Agenciji za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik) 
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Agenciji za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik) 
  748. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (bosanski jezik) 
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (hrvatski jezik)
  749. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (bosanski jezik) 
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (hrvatski jezik) 
  750. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (bosanski jezik) 
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva (hrvatski jezik) 
  751. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Generalnom sekretarijatu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)    
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Generalnom tajništvu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  752. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta-Federalnom ministarstvu kulture i športa (bosanski jezik)       
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa-Federalnom ministarstvu kulture i sporta (hrvatski jezik)
  753. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za finansiranje Crvenog krsta/križa Federacije Bosne i Hercegovine za IV. kvartal 2012. godine (bosanski jezik)          
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu za financiranje Crvenog križa/krsta Federacije Bosne i Hercegovine za IV. kvartal 2012. godine (hrvatski jezik) 
  754. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva financija na Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije
  755. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće rezerve Vlade Federacije” Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik) 
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  756. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva finansija-Federalnog ministarstva financija na Poreznu upravu Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik) 
    ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva financija- Federalnog ministarstva finansija na Poreznu upravu Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik) 
  757. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva na Službu za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik) 
    ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva na Službu za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  758. ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva finansija-Federalnog ministarstva financija na Generalni sekretarijat Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)ODLUKA o preraspodjeli sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu sa Federalnog ministarstva financija-Federalnog ministarstva finansija na Generalni tajništvo Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)  
  759. ODLUKA o davanju saglasnosti
  760. ODLUKA o davanju saglasnosti Institutu za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja za izvođenje radova na rekonstrukciji, promjeni namjene i dogradnji dijela objekta “Doma pilota” u Bihaću  (bosanski jezik) 
    ODLUKA o davanju suglasnosti Institutu za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja za izvođenje radova na rekonstrukciji, promjeni namjene i dogradnji dijela objekta “Doma pilota” u Bihaću  (hrvatski jezik)
  761. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje poslovnog prostora u Sarajevu, ulica Džemala Bijedića broj 42, Savezu udruženja oboljelih od multiple skleroze Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)    
    ODLUKA o davanju na privremeno korištenje poslovnog prostora u Sarajevu, ulica Džemala Bijedića broj 42, Savezu udruženja oboljelih od multiple skleroze Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik) 
  762. ODLUKA o odobravanju nabavke putničkog automobila za potrebe Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju nabavke putničkog automobila za potrebe Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta (hrvatski jezik)
  763. ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti za zaključivanje Ugovora o formiranju namjenskog depozita i Ugovora o komisionim poslovima između Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)       
    ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti za zaključivanje Ugovora o formiranju namjenskog depozita i Ugovora o komisionim poslovima između Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  764. ODLUKA o izmjenama i dopuni Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava tekućih i kapitalnih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (bosanski jezik) ODLUKA o izmjenama i dopuni Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava tekućih i kapitalnih transfera utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (hrvatski jezik) 
  765. ODLUKA o davanju saglasnosti na zaključivanje Sporazuma o saradnji (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na zaključivanje Sporazuma o suradnji (hrvatski jezik)
  766. ODLUKA broj 1648/2012

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     




     

     

     


     

     

     
     
     
     
     
     

     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     


     

     

     


     

     

     


     

     

     

       

     

     

     

     

     

     

     

     








                    


 

 


Federalni zakoni

Zakoni Tuzlanskog kantona

Službene novine Tuzlanskog kantona

 
OSTALE VIJESTI
Potres magnitude 5.6 pogodio područje Indonezije
Novinarska udruženja osudila zatvaranje Al Jazeere u Izraelu
Macron: Izraelske operacije u Gazi moraju prestati
Trump usporedio Bidenovu administraciju s Gestapom
Upozorenje obavještajaca: Rusija planira sabotaže diljem Europe
Panamci biraju novog predsjednika
U bunaru u Meksiku nađena 4 tijela. Troje pripada nestalim turistima
VIDEO U Izraelu zabranjena Al Jazeera, policija upala u njihov ured
Što se događa s njemačkim obrazovnim sustavom?
Xi u Parizu: Kina i Francuska su primjer miroljubivog suživota i suradnje
Evo kako izgleda masovni turizam na Kanarskim otocima: Plaće su niske, smeće posvuda
Aktivistica za ženska prava u Saudijskoj Arabiji osuđena na 11 godina zatvora
Mladića u Sjevernoj Irskoj čavlima zabili za ogradu. Prevezen je u bolnicu
Izraelska vlada zabranila rad Al Jazeere
Netanyahu: Zaustavljanje rata u Gazi u ovom trenutku zadržalo bi Hamas na vlasti
Kreće lov na muškarce koji su napustili Ukrajinu?
Hezbolah lansirao desetke raketa na Izrael. "Ovo je odmazda za ubijenu obitelj"
Antisemitizam eksplodirao posljednjih mjeseci. "Godina nije 1938., čak ni 1933."
Najveća predaja u povijesti SAD-a, nakon koje je uslijedio ratni zločin
Rusi uništavaju ukrajinski energetski sustav. "Šteta je veća od milijardu dolara"






Google






Rezultati

STARE ANKETE

KAPIJA

25-05-1995



OSTALE VIJESTI
Potres magnitude 5.6 pogodio područje Indonezije
Novinarska udruženja osudila zatvaranje Al Jazeere u Izraelu
Macron: Izraelske operacije u Gazi moraju prestati
Trump usporedio Bidenovu administraciju s Gestapom
Upozorenje obavještajaca: Rusija planira sabotaže diljem Europe
Panamci biraju novog predsjednika
U bunaru u Meksiku nađena 4 tijela. Troje pripada nestalim turistima
VIDEO U Izraelu zabranjena Al Jazeera, policija upala u njihov ured
Što se događa s njemačkim obrazovnim sustavom?
Xi u Parizu: Kina i Francuska su primjer miroljubivog suživota i suradnje
Evo kako izgleda masovni turizam na Kanarskim otocima: Plaće su niske, smeće posvuda
Aktivistica za ženska prava u Saudijskoj Arabiji osuđena na 11 godina zatvora
Mladića u Sjevernoj Irskoj čavlima zabili za ogradu. Prevezen je u bolnicu
Izraelska vlada zabranila rad Al Jazeere
Netanyahu: Zaustavljanje rata u Gazi u ovom trenutku zadržalo bi Hamas na vlasti
Kreće lov na muškarce koji su napustili Ukrajinu?
Hezbolah lansirao desetke raketa na Izrael. "Ovo je odmazda za ubijenu obitelj"
Antisemitizam eksplodirao posljednjih mjeseci. "Godina nije 1938., čak ni 1933."
Najveća predaja u povijesti SAD-a, nakon koje je uslijedio ratni zločin
Rusi uništavaju ukrajinski energetski sustav. "Šteta je veća od milijardu dolara"


SVASTARIJE


Osmrtnicama ba

Hamas ima jedan ključni uvjet za primirje. Izraelu je potpuno neprihvatljiv

Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim

Miralem Pjanić se oprostio od reprezentacije Bosne i Hercegovine

U Japanu podižu ogradu. Ne žele da turisti fotografiraju planinu: ˝Nepristojni su˝

Dan kada su Hajduk i Zvezda zagrljeni plakali, a krcati Poljud pjevao ˝Druže Tito...˝

Rusija: Ukrajina je napala Krim moćnim raketama koje je poslao SAD

Sve više mrtvih u poplavama u Brazilu. Nema struje i neta, evakuirano 23.000 ljudi

VIDEO Ukrajinci moćnom američkom raketom ubili 116 Rusa daleko od fronte

Britanija: Ukrajina može koristiti naše oružje za napade unutar Rusije

Prijavljeno 17 avioprijevoznika: ˝Lažu u reklamama˝





prodaja stanova pik smrtovnice/a> blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi